základní část, 23. kolo
22.02.2019 20:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Heracles slaví potřetí v řadě, teď zvítězilo ve Venlu

Heracles navázalo na předchozí dva úspěchy na ligové scéně a nyní po těsné výhře 1:0 ve Venlu bodovalo naplno potřetí za sebou. Díky tomu se v tabulce Eredivisie posunulo na pátou pozici s pětatřiceti body a začíná se znovu dostávat do skvělé formy z úvodu letošního ročníku. Naopak VVV prohrál počtvrté z předchozích pěti případů a zůstává osmý s devětadvaceti body, navíc se může propadnout i do dolní poloviny.

Páteční předehrávka 23. kola byla od samého začátku nesmírně vyrovnaná a více gólových možnosti si vypracovali domácí, nicméně jedinou branku dokázali vsítit hosté zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Již po deseti odehraných minutách potkala Venlo velmi nepříjemná situace, to totiž musel vystřídat kvůli ošklivému zranění Promes a rozhodčí Blank kvůli tomu dokonce přerušil hru na několik minut.

Úvodní větší možnost si vypracovali hosté přesně v polovině první části. Ve středu hřiště předvedl hezkou individuální akci Peterson a následně tvrdě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, brankář Unnerstall dokázal jeho bombu odvrátit do strany. V samém závěru prvního poločasu zahrozil na opačné straně domácí Joosten, jenž se zbavil dvou bránících protihráčů a své parádní sólo zakončil střelou do boční sítě.

Stejný hráč byl blízko k otevření skóre v 66. minutě po hlavičce Mlapy do volného prostoru, jenomže s jeho razantním pokusem z mírného úhlu si tentokráte poradil gólman Blaswich a míč vyrazil před sebe. Rozhodující okamžik nastal v rozmezí 82. - 83. minuty. Do pokutového území protivníka vlétl jako uragán střídající Duarte a byl nedovoleně poslán k zemi, Blank s nařízením pokutového kopu příliš dlouho neváhal.

Nabídnutou možnost zužitkoval záložník se syrskými kořeny Mohammed Osman, jenž se trefil přesně do levého horního rohu a Unnerstall byl i přes vystižení směru naprosto bezmocný. V samém závěru odmítl vyrovnání Opoku a výsledek se už neměnil, Venlo bude mít co napravovat v příštím souboji na půdě rozjetého Groningenu. Heracles se střetne v přímé bitvě o pohárové příčky s konkurenčním Utrechtem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele