základní část, 23. kolo
24.02.2019 12:15 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Ajax podruhé v řadě skóroval pětkrát, tentokráte to odnesl Necidův Den Haag

Amsterdamský Ajax dokázal otočit vývoj na půdě sebevědomého Den Haagu a kvůli skvěle zvládnutému druhému poločasu zvítězil ve vysokém poměru 5:1. Díky tomu navázal na týden starý úspěch s Bredou (5:0) a především snížil náskok vedoucího PSV na rozdíl pouhých dvou bodů. Před třetím Feyenoordem drží odstup propastných třinácti bodů a skutečně to vypadá, že si to o mistrovský titul rozdá jen s úhlavním konkurentem z Eindhovenu.

V domácím dresu opět nastoupil do samého začátku český útočník Tomáš Necid a tentokráte nebezpečný nebyl, hřiště opustil v 66. minutě. ADO je v tabulce Eredivisie na dvanácté pozici se sedmadvaceti body. K prvnímu většímu nebezpečí došlo po dvaceti odehraných minutách, kdy marocký křídelník Mazraoui zkusil vypálit z pětadvaceti metrů a gólman Zwinkels odvrátil jeho skákavou střelu jednoruč o několik decimetrů na rohový kop.

Domácí senzačně vedli od 36. minuty. Abdenasser El Khayati obdržel přihrávku do běhu od Beckera, poté se geniální stahovačkou zbavil bránícího Nerese a jeho následná táhlá střela pravačkou zapadla k levé konstrukci. Neuběhly však ani tři minuty a hosté prokázali své zkušenosti. Nádhernou kolmici za obranu od Blinda převzal Donny van de Beek, elegantně obešel Zwinkelse a vzápětí snadno uklidil míč do prázdné branky.

V samém závěru úvodního dějství zastavil Meijers ve vlastní šestnáctce unikajícího Kaspera Dolberga, od rozhodčího Manschota obdržel žlutou kartu a hosté dostali k dispozici pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor Dušan Tadič a bez větších nervů se trefil k pravé konstrukci. Ve druhé půli se hosté prezentovali klidným výkonem a v závěrečné dvacetiminutovce rozjeli nefalšovaný ofenzivní koncert.

Nejprve v 74. minutě vypálil z dvaadvaceti metrů marocký reprezentant Hakim Ziyech a balón parádně zakroutil k zadní tyči mimo dosah Zwinkelse. Za další čtyři minuty přidal čtvrtou trefu AFC dánský štírek Dolberg, který po rychlé akci využil vodorovné nahrávky do volného prostoru od van de Beeka a zblízka propálil zoufalého Zwinkelse. Následně definitivně položil ADO na kolena svým druhým gólem v zápase Ziyech, jehož tečovaný pokus z deseti metrů skončil v protipohybu hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele