základní část, 23. kolo
23.02.2019 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Breda opět nevyhrála, s Groningenem se rozešla smírně bez branek

Breda sice dokázala přerušit svou sérii tří porážek v řadě, ovšem vzhledem k aktuálnímu vývoji Eredivisie je pro ni bod s Groningenem málo. V tuto chvíli se nachází na posledním osmnáctém místě se sedmnácti body, její manko na předposlední De Graafschap činí již čtyři body. Domácí nezvítězili v nejvyšší nizozemské soutěži ani na šestý pokus, naopak Groningen nenavázal na předchozí tři výhry po sobě.

Hosté získali v uplynulých pěti ligových duelech solidních dvanáct bodů, teď se po bezbrankové remíze nacházejí na deváté pozici s osmadvaceti body. Sobotní zápas byl ve všech ohledech nemírně vyrovnaný a dá se proto říci, že nerozhodný výsledek je zcela zasloužený. O první větší vzrušení se postarali hosté ve 13. minutě, kdy skvělý pas za obranu NAC vymyslel pětadvacetiletý bosenský záložník Memišević.

Ten přelstil ofsajdovou past, jenomže nikým neatakován volil zakončení z voleje a to nebyla dobrá volba. Následná prudká rána z mírného úhlu totiž letěla vysoko nad horní tyčku. Přesně po odehrané čtvrthodině mohl na druhé straně otevřít gólový účet Kastaneer, avšak brankář Padt po skákavém pokusu z levé strany dokázal včas sklapnout nohy a míč s velkým štěstím vytěsnil mimo prostor tří tyčí na rohový kop.

Co se týče prvního poločasu, tak se již nic zajímavého nestalo. Hra se opět rozhýbala v posledních pětadvaceti minutách. Z dvaadvaceti metrů to z ničeho nic zkusil Reis a jeho bomba orazítkovala bližší spojnici, gólman van Leer se stačil jen ohlédnout. V 70. minutě napravil svou chybu na opačné straně Padt, jenž po pasu z levého křídla trestuhodně neudržel balón ve svých rukavicích, a vypadalo to, že inkasuje.

Poté ale s chladnou hlavou zasáhl na brankové čáře před dotírajícím Bel Hassanim a na poslední chvíli zažehnal nečekané nebezpečí. Ve zbývajícím průběhu se oba protivníci spoléhali na pozornou práci v defenzívě a branka už nepadla. Groningen v příštím kole přivítá Venlo a rozhodně se pokusí přiblížit pohárovým příčkám. Na Bredu čeká duel v Arnhemu a určitě bude považována za jasného outsidera, bodový zisk by byl velkým překvapením.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele