základní část, 23. kolo
24.02.2019 16:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Tilburg překvapivě zaskočil Alkmaar a porazil ho 2:1

Alkmaar nedokázal navázat na fantastické poslední týdny, k tomu skončily hned dvě jeho úctyhodné série. AZ totiž zvítězil v předchozích šesti soutěžních duelech a k tomu ani jednou neinkasoval. Jeho šňůra bez obdržené branky trvala dlouhých 559 minut, což je na ofenzivní nizozemskou ligu těžko uvěřitelný počin. Willem především zvládl úvodní půlhodinu nedělní dohrávky, kdy skóroval hned dvakrát.

Domácí výběr naopak získal nesmírně cenné tři body v boji o holé přežití a alespoň částečně napravil předchozí tři porážky v řadě za sebou. V tabulce Eredivisie se vyhoupl na desátou pozici s osmadvaceti body, hostům patří čtvrté místo se čtyřiceti body a před pátým Arnhemem jsou o body čtyři.

Tilburg se dostal do vedení z první vážnější možnosti tohoto střetnutí po necelé čtvrthodině hry, když se prosadil Marios Vrousai.

Teprve dvacetiletý řecký záložník přidal již svou třetí trefu v nejvyšší soutěži. Po přihrávce od Heerkense se ocitl za obranou protivníka a pak zblízka se štěstím propálil gólmana Bizota, který ho vzápětí fauloval. Svěřence trenéra Adrieho Kostera tento moment ještě více nakopl, svůj náskok dokázali pojistit ve 29. minutě.

Do černého se trefil jednadvacetiletý rodák z anglického Coventry Daniel Crowley. Po akci na pravém křídle se Dankerlui skvěle zbavil dvou bránících protihráčů a poté předložil zpětnou přihrávku před hranici brankového území pravě nabíhajícímu Crowleymu. Následná střela z první zapadla do bližšího horního rohu.

Hosté se od tohoto momentu marně snažili najít recept na pozornou defenzívu protivníka. Blízko ke snížení byli po hodině hry, ale s nadějnou hlavičkou Stengse si famózně poradil brankář Wellenreuther a míč vytěsnil na roh.

Alkmaar přeci jen zdramatizoval toto utkání v 78. minutě. Na pravou stranu pokutového území se odrazil balón k volnému Guusu Tilovi, jenž na nic nečekal a z mírného úhlu vypálil přesně pod břevno. Hosté ve zbývajícím průběhu přitlačili, avšak na kýženě vyrovnání se nezmohli. Oba dva soupeři na sebe opět narazí již ve čtvrtek v semifinále národního poháru a zápas se znovu odehraje na stadionu v Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele