Eredivisie - souhrn 14. kola

30.11.2018, 21:58, aktualizováno 02.12.2018, 18:42
Komentáře a souhrny
Feyenoord před vlastními fanoušky porazil PSV Eindhoven, který si zapsal vůbec první letošní ztrátu. Vedoucí celek Eredivisie má na Ajax, jenž pěti brankami rozstřílel Den Haag, momentálně dvoubodový náskok. Heracles zdolal Venlo a drží se na průběžném čtvrtém místě...

FC Groningen - NAC Breda 5:2

02.12.2018 16:45

Góly: 6. Mimoun Mahi, 58. Ritsu Doan, 76. Deyovaisio Zeefuik, 85. Mimoun Mahi, 90. Samir Memišević - 16. Mikhael Rosheuvel, 56. Mitchell te Vrede

O současném rozpoložení dvou celků nacházejících se na samém dně Eredivisie pravdivě napověděla nedělní dohrávka 15. kola, kdy v poslední době zvedající se Groningen rozstřílel trápící se Bredu vysoko 5:2 a zaslouženě tak vybojoval cenné tři body. Z předchozích čtyř duelů si na konto připsal třetí výhru a posunul se na šestnáctou pozici se třinácti body, za patnáctým Emmenem zaostává o bod. Naopak NAC je beznadějně poslední s pouhými osmi body.

Přitom hosté se i přes vedoucí branku soupeře houževnatě drželi a po deseti minutách druhého dějství dokonce otočili vývoj, jenomže pak hned inkasovali a v závěrečné čtvrthodině lovili míč ze své sítě ještě třikrát. První větší nebezpečí z 6. minuty skončilo gólem Groningenu. Po nádherném centru Ritsu Doana z pravého křídla se do balónu opřel z voleje Mimoun Mahi a jeho parádní skákavá střela se odrazila od vzdálenější konstrukce do sítě.

Za dalších šest minut mohl navýšit vedení FC Doan, s jehož projektilem z hranice pokutového území si s velkými obtížemi dokázal poradit brankář van Leer. Breda z ničeho nic srovnala krátce po odehrané čtvrthodině, kdy te Wierik fauloval těsně před hranicí šestnáctky a po přezkoumání videa uviděl od rozhodčího Makkelieho žlutou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Sporkslede a jeho obstřel vyrazil gólman Padt jen na kopačku dobíhajícího Mikhaela Rosheuvela, jenž s dorážkou do odkryté branky neměl potíže.

Po půl hodině hry mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat Mahi, jenomže van Leer jeho pokus mířící k zadní tyči famózně odvrátil do bezpečí. V 56. minutě senzačně otáčel vývoj Mitchell te Vrede. Sedmadvacetiletý útočník po dlouhém pasu Rosheuvela předskočil na hranici brankového území chybujícího Padta a hlavou rozvlnil síť. Neuběhly však ani dvě minuty a bylo znovu srovnánu, prosadil se totiž dvacetiletý japonský talent Doan.

Ten se po závaru před van Leerem nejlépe zorientoval a balón poklidně usměrnil k levé konstrukci. Domácí opět vedli v 76. minutě a touto trefou dostali protivníka na kolena. Deyovaisio Zeefuik obdržel zpětnou nahrávku od nejlepšího muže na hřišti Mahiho a z první napálil míč pod horní tyčku. O devět minut později přidal svůj druhý gól sám Mahi, když nadvakrát zblízka překonal bezradného van Leera - 4:2. Bohatý gólový účet uzavřel v 90. minutě Samir Memiševič po rohovém kopu od střídajícího Mendese Moreiry.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

02.12.2018 14:30

Góly: 28. Nicolai Jørgensen, 33. Sam Larsson - 72. Steven Bergwijn

Šlágr 14. kola nejvyšší nizozemské soutěže přinesl senzaci v podobě vítězství domácího Feyenoordu nad PSV v poměru 2:1. Hosté v dosavadním průběhu neztratili ani bod, o to je jejich porážka ještě překvapivější. Rotterdamský celek si tak pojistil třetí pozici a před čtvrtým Heracles si vytvořil šestibodový náskok, manko na eindhovenského rivala stáhl na deset bodů. Domácí rozhodli o svém vítězství krátce po odehrané půlhodině.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do nedělního duelu poněkud živěji, na hostech byla lehce znát únava po středečním vystoupení Ligy mistrů proti věhlasné španělské Barceloně (1:2). První větší možnost si mírný outsider vytvořil po šesti minutách, kdy zhruba ze středu pokutového území střílel Vilhena. Brankáře Zoeta však nepřekvapil, ten si totiž pohlídal bližší tyč a zkrotil balón v rukavicích.

O deset minut později se v mnohem výraznější příležitosti objevil Berghuis, jenž ale po narážečce s Toornstrou nevyzrál z mírného úhlu tváří v tvář proti připravenému Zoetovi. Feyenoord přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu ve 28. minutě. Po rychlém přečíslení výtečně načasoval svou kolmici Berghuis, našel rozběhnutého dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena a ten si věděl rady, z osmnácti metrů totiž parádně zavěsil k přední konstrukci.

Neuběhlo ani pět minut a PSV se dostal do ještě většího šoku. Pětadvacetiletý švédský reprezentant Sam Larsson se opřel do balónu z dvaceti metrů a jeho utěšená rána nádherně zaplavala do levého horního rohu. Zoet se sice natahoval ze všech sil, jenže na tento projektil nemohl jednoduše dosáhnout. Tři minuty před poločasovou přestávkou byl blízko k navýšení náskoku Toornstra, avšak svou předchozí minelu napravil vracející se Schwaab a včas zasáhl.

Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce proměnil, eindhovenskému klubu nezbývalo nic jiného než útočit. Nicméně v 52. minutě musel znovu zasahovat Zoet po přímém volném kopu Berghuise, teprve pak se PSV chytl. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal přesně o dvacet minut později. Steven Bergwijn všem upláchl po pravém křídle a své sólo zakončil chytrou střelou mezi nohama gólmana Bijlowa. V 74. minutě měl stejný hráč na kopačce dokonce vyrovnání, ovšem Bijlowa tentokráte nepřekonal a výsledek se poté již neměnil.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - VVV Venlo 4:1

02.12.2018 14:30

Góly: 3. Adrián Dalmau, 49. Lerin Duarte, 55. Kristoffer Peterson (pen.), 69. Lerin Duarte - 65. Nils Röseler

Heracles přerušilo svou čtyřzápasovou šňůru porážek a nyní si v domácím prostředí doslova smlslo na konkurenčním Venlu, které se v tomto ročníku vůbec neprezentuje špatnými výsledky. Almelo se po blamáži s poslední Bredou (1:2) a prohře s nováčkem ze Sittardu (0:3) vrátilo do předchozí úchvatné formy a VVV nedalo šanci po výsledku 4:1. Probojovalo se také zpět na čtvrtou příčku s třiadvaceti body, hosté jsou osmí s devatenácti body.

Utkání mělo od samého začátku obrovský náboj a jedna nebezpečnější příležitost střídala tu druhou. Hned v úvodu po táhle střele Kristoffera Petersona a dobrém zákroku gólmana Unnerstalla neuspěl při dorážce Adrián Dalmau, nicméně stejný hráč vzápětí otevřel gólový účet nedělního střetnutí. Čtyřiadvacetiletý španělský útočník využil přihrávky od Kuwase a z voleje z deseti metrů se nechytatelně trefil k bližší tyči.

Po dvaceti minutách hry se hostující strážce vytáhl se dvěma fantastickými zákroky proti ranám Osmana a Lerina Duarteho. V polovině první půle se poprvé ukázalo Venlo, jenomže Mlapa nakonec pálil o centimetry vedle. Ve 44. minutě se ani nadvakrát neprosadil Duarte, jenž po precizní pobídce od Kuwase nevyzrál na famózního Unnerstalla. Almelo se přeci jen dostalo do dvoubrankového vedení čtyři minuty po změně stran.

Duarte využil přihrávky Petersona a náhodného přistrčení od Kuwase, v plné rychlosti pak ze sedmi metrů nekompromisně uklidil balón do sítě. Neuběhlo ani dalších pět minut a Heracles dostalo k dispozici pokutový kop po evidentním přistrčení Nilse Röselera do Dalmaua. K penaltovému puntíku se postavil čtyřiadvacetiletý švédský útočník Peterson a zachoval chladnou hlavu, míč snadno poslal po zemi doprostřed branky.

Hosté byli blízko ke snížení po necelé hodině hry, jenže Mlapa orazítkoval z dvanácti metrů pravou konstrukci. K dramatické zápletce přeci jen došlo v 65. minutě. Po přímém volném kopu z obrovské vzdálenosti a prodloužené hlavičce Opokua střílel v pádu k bližší tyči Röseler - 3:1. O dvě minuty později však domácí definitivně zmrazili protivníka svým čtvrtým gólem, který vsítil Duarte ukázkovou ranou z hranice šestnáctky do levé šibenice. V závěrečné dvacetiminutovce mělo Heracles ještě další možnosti na navýšení náskoku, ale žádnou již proměnit nedokázalo.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - ADO Den Haag 5:1

02.12.2018 12:15

Góly: 15. David Neres, 21. Nicolás Tagliafico, 43. Matthijs de Ligt, 48. Donny van de Beek, 83. Kasper Dolberg - 39. Aaron Meijers

Amsterdamský Ajax potvrdil úlohu velkého favorita proti konkurenčnímu Den Haagu a před vlastními fanoušky ho deklasoval vysoko v poměru 5:1. Na konto si připsal již své dvanácté vítězství v tomto ligovém ročníku a díky porážce PSV s Feyenoordem se jeho manko smrsklo na pouhé dva body. Den Haag nezvládl vstup do utkání a již po dvaceti minutách prohrával o dvě trefy, pak se mu i přes snížení nepodařilo zastavit rozjetý vlak.

ADO nenavázal na předchozí úspěch ve Zwolle (3:2) a v Eredivisii mu momentálně patří třináctá pozice s patnácti body. Domácí si první větší možnost vypracovali přesně po odehrané čtvrthodině a hned se mohli radovat z vedení. Po krkolomném pasu Tadiče se do míče z voleje opřel David Neres a trefil před sebou stojícího protihráče, podruhé už však měl přesnější mušku a z rohu brankového území napálil balón přímo pod horní tyčku.

Za dalších šest minut po parádním centru Tadiče z pravé strany uviděl Labyad před brankou lépe postaveného Nicoláse Tagliafica a ten hlavou zblízka snadno skóroval do prázdné sítě. Zhruba deset minut před přestávkou napřáhl z velké dálky Matthijs de Ligt a brankář Zwinkels odvracel parádním způsobem na rohový kop. Hosté vykřesali jiskřičku naděje ve 39. minutě zásluhou Aarona Meijerse, jehož famózní přímý volný kop z dvaadvaceti metrů zapadl do bližšího horního rohu.

Jenže hostující radost netrvala ani čtyři minuty, AFC vrátil dvoubrankové vedení aktivní de Ligt. Devatenáctiletý mladík dostal příliš prostoru před hranicí pokutového území a svůj přízemní projektil umístil k pravé konstrukci, Zwinkels zareagoval příliš pozdě. V samém závěru prvního dějství mohl dokonce přidat čtvrtý gól amsterdamského klubu opět Neres, jehož ale po přihrávce od Blinda vychytal pozorný strážce Den Haagu.

Ajax přeci jen přidal definitivní pojistku ve 48. minutě. Donny van de Beek využil obrovské hrubky bránícího Maloneho při zpracování a svou nezištnou přízemní střelu umístil s pomocí tyče do branky. Za další tři minuty se Zwinkels blýskl tváří v tvář proti Huntelaarovi, dvacet minut před závěrečným hvizdem si poradil i s bombou Tadiče. Gólový účet nedělního klání uzavřel v 83. minutě střídající dánský kanonýr Kasper Dolberg po geniálním lobu z osmi metrů.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Fortuna Sittard 3:1

01.12.2018 20:45

Góly: 43. Daniel Høegh, 47. Arbër Zeneli (pen.), 79. Pelle van Amersfoort - 48. Lazaros Lamprou

Domácí Heerenveen přerušil svou nelichotivou bilancí tří ligových utkání bez výhry a po dvou předchozích porážkách si nyní poradil s nováčkem ze Sittardu v poměru 3:1. Díky tomu se vyhoupl na horní poloviny Eredivisie, konkrétně na devátou pozici se sedmnácti body a v dalším průběhu se mu určitě bude lépe dýchat. Naopak Fortuna potřetí za sebou venku nebodovala a klesla na desátou příčku se šestnácti body.

Přitom v úvodní půlhodině byla mírně lepším výběrem, častěji držela balón a vypracovala si i více střeleckých pokusů. První gólovou možnost si však vytvořil SC zhruba deset minut před přestávkou, kdy se Arber Zeneli zjevil na levém křídle sám před brankářem Koşelevem, ale z mírného úhlu prostor tří tyčí přeci jen o kousek minul. Ve 43. minutě zahrozil nejaktivnější muž na hřišti podruhé, tentokráte zblízka nepropálil Koseleva tváří v tvář.

Domácí nakonec šli do vedení ještě před poločasovou pauzou zásluhou sedmadvacetiletého dánského obránce Daniela Høegha. Ten po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce od Kobajašiho zakončoval taktéž hlavou a z hranice brankového území zamířil kolem levé ruky Koseleva do sítě. Velké věci se začaly dít ihned po výměně stran, to se diváci totiž dočkali hned dvou gólů během pouhých tří minut.

Nejprve navýšil náskok Heerenveenu Zeneli, který byl zřetelně faulován v pokutovém území protivníka a sám se ujal zahrávání pokutového kopu. Z penaltového puntíku nasměroval balón k levé konstrukci a hostující strážce se i přes vystižení směru natahoval marně. Neuběhlo však ani šedesát sekund a Sittard okamžitě odpověděl. O snížení se postaral Lazaros Lamprou, jenž obdržel nahrávku od Rodrígueze a chladnokrevným lobem přehodil gólmana Hahna.

Vzápětí se po vyložených příležitostech slehla zem, zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem začali hrát hosté na větší riziko. V 74. minutě toho ještě nevyužil van Bergen, když jeho tvrdou ránu z dvanácti metrů vyrazil pozorný Koselev před sebe, nicméně za dalších pět minut bylo o osudu sobotního duelu rozhodnuto. Po přízemním pokusu Zeneliho a zákroku Koseleva si za obranu protivníka naběhl Pelle van Amersfoort a s dorážkou do prázdné branky neměl žádný problém.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - Willem II 0:2

01.12.2018 19:45

Góly: 3. Fran Sol, 30. Fran Sol

Alkmaar je pod obrovskou dekou, a jestliže ještě chce reálně myslet na ty nejvyšší příčky, tak bude muset něco změnit. Uplynulé kolo přišel o výhru proti oslabenému Venlu brankou ze třetí nastavené minuty (2:2), tentokráte kvůli dvěma zásahům kanonýra Frana Sola podlehl trápícímu se Tilburgu 0:2. A to i přesto, že balón držel z více jak sedmdesáti procent. Na druhou stranu je potřeba říci, že si mnoho gólových možností nevypracoval.

V tabulce Eredivisie proto klesl na sedmou pozici s devatenácti body a jeho situace rozhodně není růžová. Naopak Willem po minulém neúspěchu s Arnhemem (1:3) šokoval obrovského favorita a posunul se na desáté místo se šestnácti body. Hosté mohou být právem pyšní na svůj španělský ofenzivní klenot Sola, jenž na stadionu AFAS dokonce nebyl daleko od zkompletování hattricku. S dvanácti ligovými trefami se navíc dotáhl na čelo tabulky střelců.

V tuto chvíli nasázel stejný počet branek jako Luuk de Jong z věhlasného PSV a minimálně do zítřejšího odpoledne zůstane na dělené první pozici. Svůj čich na důležité góly ukázal již ve 3. minutě, kdy se po centru od Crowleyho z pravého křídla opřel do balónu z voleje a z pěti metrů ho s pomocí břevna dopravil za brankovou čáru, překvapený brankář Bizot zareagoval příliš pozdě. Domácí byli blízko k vyrovnání skóre ve 26. minutě.

Gólman Wellenreuther až zbytečně daleko vyběhl ze své branky a dobře zorientovaný Idrissi ho přeloboval. Jenomže radovat se nemohl, neboť dobíhající Heerkens přispěchal na poslední chvíli s fantastickým obranným zákrokem a míč odkopával do bezpečí z brankové čáry. Sol podruhé udeřil přesně po odehrané půlhodině. Tentokráte po rychlém brejku využil finální přihrávky Avdijaje a zblízka chladnokrevně rozvlnil síť.

AZ měl i v nadcházejícím průběhu problémy sám se sebou a čtyři minuty před přestávkou mohl kapitulovat potřetí. Znovu u toho byl Sol, který po samostatném úniku téměř z poloviny hřiště zaváhal v zakončení a balón mu brilantním způsobem čistě odebral Hatzidiakos. V 53. minutě výborně zasahoval Wellenreuther proti dělovce Ouwejana z dvanácti metrů, pak se frustrovaní svěřenci trenéra Johna van den Broma již k ničemu dalšímu nedostali.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - PEC Zwolle 0:2

01.12.2018 19:45

Góly: 14. Clint Leemans, 75. Younes Namli

De Graafschap nezrušil svou čtyřzápasovou šňůru porážek ani proti Zwolle a jeho série neúspěchů se tak protahuje na pět duelů v řadě. Nyní v důležitém souboji o záchranu podlehl svému protivníkovi 0:2 a s pouhými deseti body na kontě je stále předposlední sedmnáctý, po nedělních utkáních se dokonce může propadnout na samé dno i za Bredu. Naopak PEC se vyhoupl na čtrnáctou příčku se čtrnácti body.

Hosté před tímto střetnutím také zažívali bídné období a prohráli třikrát po sobě, cenný tříbodový zisk z Doetinchemu jim určitě může vlít novou krev do žil. Sobotní klání nejvýrazněji ovlivnily dva klíčové momenty z úvodní dvacetiminutovky. První vážnější možnost se zrodila ve 13. minutě, kdy táhlou přízemní střelu z dobrých pětadvaceti metrů brankář Jurjus velmi dobře viděl a balón skvěle vyrazil do strany.

Neuběhlo ani šedesát sekund a svěřenci kouče Johna van 't Schipa se radovali z vedení. K přímému volnému kopu od pravého rohu pokutového území se postavil Clint Leemans a jeho střílený centr se odrazil od země k zadní konstrukci, Jurjus byl trajektorií letu míče dokonale zaskočen - 0:1. Za další čtyři minuty přišel druhý, a zřejmě i definitivní hřebíček do rakve pro klub z Doetinchemu.

Frustrovaný Lars Nieuwpoort se v blízkosti postranní čáry dopustil surové hry a rozhodčí van den Kerkhof mu bez okolků udělil přímou červenou kartu. Oslabení bylo výrazné a záviselo jen na době, kdy nabuzený protivník navýší náskok. Ve 21. minutě po parádním zpracování míče na prsa vypálil z mírného úhlu Mike van Duinen a Jurjus reflexivně vyrážel do strany, poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo.

Po změně stran zahrozili hosté hned dvakrát z hranice pokutového území, ale ani jedna technická střela Younese Namliho se mezi tři tyče nevešla. Čtyřiadvacetiletý dánský záložník přeci jen pojistil výhru Zwolle v 75. minutě, když vystřelil z pravého rohu šestnáctky a míč i přes teč Jurjuse nasměroval do vzdálenější šibenice. V závěru zápasu mohl ještě vykřesat naději pro BV Serrarens. Jenomže ten před prázdnou brankou vyhořel, a proto si hosté dostatečný náskok s přehledem pohlídali.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Emmen 1:1

01.12.2018 18:30

Góly: 32. Bryan Linssen - 51. Caner Cavlan

Arnhem nedokázal potvrdit úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Emmenu, neudržel jednobrankové vedení z prvního poločasu a nakonec se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Vitesse tak neprodloužilo sérii dvou vítězných duelů v řadě a nečekané ztratilo, v tabulce Eredivisie mu patří pátá pozice s dvaadvaceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o skóre. FC je patnáctý se čtrnácti body a rozhodně bude po tomto utkání spokojenější než soupeř.

Domácí byli od začátku aktivnějším výběrem a mnohem častěji se tlačili do koncovky. Už po necelých šesti minutách to zkusil Ødegaard a zamířil po zemi do náruče gólmana Scherpena. Po necelé čtvrthodině napřáhl ze střední vzdálenosti Serero a hostující strážce schoval míč ve svých rukavicích. V 19. minutě se v obrovské možnosti zjevil Bryan Linssen a ani nadvakrát nedopravil míč do sítě, poté na druhé straně pálil těsně nad horní tyčku kapitán FC Jansen.

SBV přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu krátce po odehrané půlhodině. Po centru Beerense z pravého křídla si do středu šestnáctky seběhl Linssen a povedenou hlavičkou se přesně trefil k bližší konstrukci. Ve 38. minutě mohl navýšit vedení favorita důrazný Büttner, jenomže sám před Scherpenem neuspěl a mířil vysoko nad. Ihned na to mohl z brejku srovnat Jansen, jehož bombu vytáhl skvělý brankář Eduardo na rohový kop.

Hosté se dočkali kýžené trefy šest minut po přestávce. Po chybě v rozehrávce Arnhemu a následné ráně z dvanácti metrů pod břevno vytáhl parádní zákrok Eduardo, nicméně dobíhající Caner Cavlan doslova dotlačil balón do odkryté branky. Domácí výrazně přidali v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve střílel nad horní tyčku Ødegaard, poté dělovku Karavajeva odvracel Scherpen a pak jen o centimetry nedosáhl na míč Linssen.

V 83. minutě trefoval odkrytý prostor tří tyčí Thelander a až obětavý Klok vykopával do bezpečí těsně před brankovou čarou. SBV odmítl rozhodnutí o pět minut později. Klok totiž evidentně stáhl k zemi Büttnera a rozhodčí Mulder bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil Linssen a naprosto vyhořel, břevno totiž přestřelil zhruba o metr. Stejný hráč ve čtvrté minutě nastavení své selhání nenapravil a hlavou pouze vymyslel lahůdku pro náruč Scherpena, výsledek se proto neměnil.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - FC Utrecht 3:3

30.11.2018 20:00

Góly: 6. Elías Már Ómarsson, 8. Ryan Koolwijk, 26. Luigi Bruins (pen.) - 55. Gyrano Kerk, 61. Nick Venema, 65. Simon Gustafson (pen.)

Naprosto bláznivé páteční předehrávky 15. kola se dočkali fanoušci na stadionu Woudestein v Rotterdamu, kde zažili dva naprosto rozdílné poločasy. Po tom prvním hýřili spokojeností, neboť místní Excelsior vedl pohodlně 3:0, ovšem po konci toho druhého museli skousnout hořkou pilulku v podobě nerozhodného výsledku 3:3. Před zápasem by určitě remízu a cenný bod brali, jenomže vzhledem k průběhu v nich bobtnal velký pocit zklamání.

Svěřenci kouče Dicka Advocaata byli pasováni do role jasných favoritů, ale po necelé půl hodině hry prohrávali o tři góly a vypadalo to, že domů odjedou s prázdnou. V tabulce prozatím poskočili na čtvrtou příčku s jednadvaceti body, nicméně po zbývajících duelech se mohou propadnout i o několik příček dolů. SBV se znovu přiblížil horní polovině Eredivisie, se šestnácti body je desátý jen o skóre za devátým Sittardem.

Domácí zažili vstup do utkání jako z říše snů. Hned z první větší příležitosti v 6. minutě šli do vedení, to když po zmatku v pokutovém území protivníka a doteku Schoutena vypálil z osmi metrů Elías Már Ómarsson a nekompromisně zavěsil do bližšího horního rohu. Neuběhly ani dvě minuty a domácí si dokonce vytvořili dvoubrankový náskok. Ryan Koolwijk obdržel kolmici do volného prostoru na levé straně od Luigiho Bruinse a zvolil nejlepší možné řešení.

Do míče se opřel z necelých deseti metrů a jeho přízemní pokus zaplachtil přímo k zadní konstrukci. Po čtvrthodině hry byl blízko k snížení Letschert, avšak s parádním zákrokem se vytasil gólman Stevens a na brankové čáře zamezil jistému gólu. Excelsior se mohl ještě více uklidnit ve 27. minutě. Van der Maarel totiž zbytečně přistrčil Fortese a rozhodčí Martens okamžitě nařídil pokutový kop, příliš neváhal ani s uděleném žluté karty.

Míč si postavil Bruins a uklízel ho k tyči do protipohybu brankáře Jensena. O poločasové přestávce se kabinou FC evidentně prohnala pořádná vichřice, hosté nevídaně srovnali během pouhých deseti minut. První gól zařídil Gyrano Kerk po zpětné přihrávce Klaibera a chytré střele k přední tyči, za dalších šest minut snížil na rozdíl jediné trefy střídající Nick Venema z dorážky ze tří metrů. V 65. minutě přišel třetí bleskový úder Utrechtu.

Po závaru před Stevensem došlo ke zkoumání videa sudím Martensem, jenž nakonec ukázal na penaltovou značku. K obrovské možnosti se postavil Simon Gustafson a trefil se naprosto stejným způsobem jako v první půli Bruins, akorát balón umístil k opačné tyči. Hosté ve zbývajícím průběhu převzali otěže a nebýt vyloučení Klaibera po druhé žluté kartě zhruba pět minut před koncem normální hrací doby, tak by se možná postarali i o zázračný obrat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven14130147:739
2.AFC Ajax14121145:637
3.Feyenoord Rotterdam1392225:1429
4.Heracles Almelo1472529:2823
5.FC Utrecht1464423:1722
6.SBV Vitesse1464422:1622
7.AZ Alkmaar1454524:2219
8.VVV Venlo1354417:1819
9.SC Heerenveen1445527:3117
10.Fortuna Sittard1444627:2716
11.Willem II1444623:2616
12.SBV Excelsior1444622:3416
13.ADO Den Haag1443718:3215
14.PEC Zwolle1442816:2414
15.FC Emmen1435616:2914
16.FC Groningen1441917:2613
17.BV De Graafschap14311012:3310
18.NAC Breda14221015:358

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Stiksxx

Nejdřív jsem že Excelsior takhle dává Utrechtu a pak že během 10 minut se vrátil do zápasu.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

To asi všichni kdo na zápas

Reagovat
AjaxFans

Na to, že hrál Haag na 5 obránců, tak docela nášup

Reagovat
afc ajax

Krása super víkend

Reagovat
AjaxFans

Eindejlijk Feyenoord, goed bezig

Reagovat
Stiksxx

A je to tady no. Jednou to muselo přijít.

Reagovat
AjaxFans

Vždy děláš rozbor Rozepiš se trochu

Reagovat
Stiksxx

Kamo ja uz rozbor nedělal ani nepamatuju.

Ani bych ted nemohl, pac jsem neviděl ani vteřinu zápasu. Ale podle všeho na nas vlitli dali dva fiky a my než se rozkoukali, tak byla pule. A v druhy jsme to chteli dohnat a nedohnali. My prijde, ze mame zase trochu problém v hlavě.

Reagovat
Stiksxx

Pěkně si mladíci poradili s 2. týmem tabulky. A ještě k tomu dvě tyče a břevno. To Eagles se asi hodně špatně vyspali.

Pěknej 2. a 5. gol.

https://www.psv.nl/nieuwspagina/artikel/samenvatting-jong-psv-go-ahead-eagles-1.htm

Reagovat
Stiksxx

Tvl koukal jsem na ty góly Utrechtu s Excelsiorem a obě penalty podle mě teda vůbec nebyly. Natož ta pro Utrecht. On mu tam evidentně šáhne na balon a ten trouba po shlédnutí videa zruší přímák a pískne pecku.

Reagovat
Stiksxx
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele