základní část, 14. kolo
02.12.2018 14:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - VVV Venlo 4:1

Heracles přerušilo svou čtyřzápasovou šňůru porážek a nyní si v domácím prostředí doslova smlslo na konkurenčním Venlu, které se v tomto ročníku vůbec neprezentuje špatnými výsledky. Almelo se po blamáži s poslední Bredou (1:2) a prohře s nováčkem ze Sittardu (0:3) vrátilo do předchozí úchvatné formy a VVV nedalo šanci po výsledku 4:1. Probojovalo se také zpět na čtvrtou příčku s třiadvaceti body, hosté jsou osmí s devatenácti body.

Utkání mělo od samého začátku obrovský náboj a jedna nebezpečnější příležitost střídala tu druhou. Hned v úvodu po táhle střele Kristoffera Petersona a dobrém zákroku gólmana Unnerstalla neuspěl při dorážce Adrián Dalmau, nicméně stejný hráč vzápětí otevřel gólový účet nedělního střetnutí. Čtyřiadvacetiletý španělský útočník využil přihrávky od Kuwase a z voleje z deseti metrů se nechytatelně trefil k bližší tyči.

Po dvaceti minutách hry se hostující strážce vytáhl se dvěma fantastickými zákroky proti ranám Osmana a Lerina Duarteho. V polovině první půle se poprvé ukázalo Venlo, jenomže Mlapa nakonec pálil o centimetry vedle. Ve 44. minutě se ani nadvakrát neprosadil Duarte, jenž po precizní pobídce od Kuwase nevyzrál na famózního Unnerstalla. Almelo se přeci jen dostalo do dvoubrankového vedení čtyři minuty po změně stran.

Duarte využil přihrávky Petersona a náhodného přistrčení od Kuwase, v plné rychlosti pak ze sedmi metrů nekompromisně uklidil balón do sítě. Neuběhlo ani dalších pět minut a Heracles dostalo k dispozici pokutový kop po evidentním přistrčení Nilse Röselera do Dalmaua. K penaltovému puntíku se postavil čtyřiadvacetiletý švédský útočník Peterson a zachoval chladnou hlavu, míč snadno poslal po zemi doprostřed branky.

Hosté byli blízko ke snížení po necelé hodině hry, jenže Mlapa orazítkoval z dvanácti metrů pravou konstrukci. K dramatické zápletce přeci jen došlo v 65. minutě. Po přímém volném kopu z obrovské vzdálenosti a prodloužené hlavičce Opokua střílel v pádu k bližší tyči Röseler - 3:1. O dvě minuty později však domácí definitivně zmrazili protivníka svým čtvrtým gólem, který vsítil Duarte ukázkovou ranou z hranice šestnáctky do levé šibenice. V závěrečné dvacetiminutovce mělo Heracles ještě další možnosti na navýšení náskoku, ale žádnou již proměnit nedokázalo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele