základní část, 14. kolo
02.12.2018 16:45 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Groningen - NAC Breda 5:2

O současném rozpoložení dvou celků nacházejících se na samém dně Eredivisie pravdivě napověděla nedělní dohrávka 15. kola, kdy v poslední době zvedající se Groningen rozstřílel trápící se Bredu vysoko 5:2 a zaslouženě tak vybojoval cenné tři body. Z předchozích čtyř duelů si na konto připsal třetí výhru a posunul se na šestnáctou pozici se třinácti body, za patnáctým Emmenem zaostává o bod. Naopak NAC je beznadějně poslední s pouhými osmi body.

Přitom hosté se i přes vedoucí branku soupeře houževnatě drželi a po deseti minutách druhého dějství dokonce otočili vývoj, jenomže pak hned inkasovali a v závěrečné čtvrthodině lovili míč ze své sítě ještě třikrát. První větší nebezpečí z 6. minuty skončilo gólem Groningenu. Po nádherném centru Ritsu Doana z pravého křídla se do balónu opřel z voleje Mimoun Mahi a jeho parádní skákavá střela se odrazila od vzdálenější konstrukce do sítě.

Za dalších šest minut mohl navýšit vedení FC Doan, s jehož projektilem z hranice pokutového území si s velkými obtížemi dokázal poradit brankář van Leer. Breda z ničeho nic srovnala krátce po odehrané čtvrthodině, kdy te Wierik fauloval těsně před hranicí šestnáctky a po přezkoumání videa uviděl od rozhodčího Makkelieho žlutou kartu. K následnému přímému volnému kopu se postavil Sporkslede a jeho obstřel vyrazil gólman Padt jen na kopačku dobíhajícího Mikhaela Rosheuvela, jenž s dorážkou do odkryté branky neměl potíže.

Po půl hodině hry mohl podruhé v tomto střetnutí skórovat Mahi, jenomže van Leer jeho pokus mířící k zadní tyči famózně odvrátil do bezpečí. V 56. minutě senzačně otáčel vývoj Mitchell te Vrede. Sedmadvacetiletý útočník po dlouhém pasu Rosheuvela předskočil na hranici brankového území chybujícího Padta a hlavou rozvlnil síť. Neuběhly však ani dvě minuty a bylo znovu srovnánu, prosadil se totiž dvacetiletý japonský talent Doan.

Ten se po závaru před van Leerem nejlépe zorientoval a balón poklidně usměrnil k levé konstrukci. Domácí opět vedli v 76. minutě a touto trefou dostali protivníka na kolena. Deyovaisio Zeefuik obdržel zpětnou nahrávku od nejlepšího muže na hřišti Mahiho a z první napálil míč pod horní tyčku. O devět minut později přidal svůj druhý gól sám Mahi, když nadvakrát zblízka překonal bezradného van Leera - 4:2. Bohatý gólový účet uzavřel v 90. minutě Samir Memiševič po rohovém kopu od střídajícího Mendese Moreiry.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele