základní část, 14. kolo
01.12.2018 18:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - FC Emmen 1:1

Arnhem nedokázal potvrdit úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Emmenu, neudržel jednobrankové vedení z prvního poločasu a nakonec se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Vitesse tak neprodloužilo sérii dvou vítězných duelů v řadě a nečekané ztratilo, v tabulce Eredivisie mu patří pátá pozice s dvaadvaceti body a za čtvrtým Utrechtem zaostává o skóre. FC je patnáctý se čtrnácti body a rozhodně bude po tomto utkání spokojenější než soupeř.

Domácí byli od začátku aktivnějším výběrem a mnohem častěji se tlačili do koncovky. Už po necelých šesti minutách to zkusil Ødegaard a zamířil po zemi do náruče gólmana Scherpena. Po necelé čtvrthodině napřáhl ze střední vzdálenosti Serero a hostující strážce schoval míč ve svých rukavicích. V 19. minutě se v obrovské možnosti zjevil Bryan Linssen a ani nadvakrát nedopravil míč do sítě, poté na druhé straně pálil těsně nad horní tyčku kapitán FC Jansen.

SBV přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu krátce po odehrané půlhodině. Po centru Beerense z pravého křídla si do středu šestnáctky seběhl Linssen a povedenou hlavičkou se přesně trefil k bližší konstrukci. Ve 38. minutě mohl navýšit vedení favorita důrazný Büttner, jenomže sám před Scherpenem neuspěl a mířil vysoko nad. Ihned na to mohl z brejku srovnat Jansen, jehož bombu vytáhl skvělý brankář Eduardo na rohový kop.

Hosté se dočkali kýžené trefy šest minut po přestávce. Po chybě v rozehrávce Arnhemu a následné ráně z dvanácti metrů pod břevno vytáhl parádní zákrok Eduardo, nicméně dobíhající Caner Cavlan doslova dotlačil balón do odkryté branky. Domácí výrazně přidali v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve střílel nad horní tyčku Ødegaard, poté dělovku Karavajeva odvracel Scherpen a pak jen o centimetry nedosáhl na míč Linssen.

V 83. minutě trefoval odkrytý prostor tří tyčí Thelander a až obětavý Klok vykopával do bezpečí těsně před brankovou čarou. SBV odmítl rozhodnutí o pět minut později. Klok totiž evidentně stáhl k zemi Büttnera a rozhodčí Mulder bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil Linssen a naprosto vyhořel, břevno totiž přestřelil zhruba o metr. Stejný hráč ve čtvrté minutě nastavení své selhání nenapravil a hlavou pouze vymyslel lahůdku pro náruč Scherpena, výsledek se proto neměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V 8. 10. a 12. kole vyhráli doma , přestože na ně byl vypsán pokaždé vyžší kurz. Nejnižší kurz- plichta. Mohlo to skončit prohrou, to bych nerozdýchal.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele