základní část, 14. kolo
02.12.2018 14:30 CET
2 : 1
(2:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 2:1

Šlágr 14. kola nejvyšší nizozemské soutěže přinesl senzaci v podobě vítězství domácího Feyenoordu nad PSV v poměru 2:1. Hosté v dosavadním průběhu neztratili ani bod, o to je jejich porážka ještě překvapivější. Rotterdamský celek si tak pojistil třetí pozici a před čtvrtým Heracles si vytvořil šestibodový náskok, manko na eindhovenského rivala stáhl na deset bodů. Domácí rozhodli o svém vítězství krátce po odehrané půlhodině.

Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta vstoupili do nedělního duelu poněkud živěji, na hostech byla lehce znát únava po středečním vystoupení Ligy mistrů proti věhlasné španělské Barceloně (1:2). První větší možnost si mírný outsider vytvořil po šesti minutách, kdy zhruba ze středu pokutového území střílel Vilhena. Brankáře Zoeta však nepřekvapil, ten si totiž pohlídal bližší tyč a zkrotil balón v rukavicích.

O deset minut později se v mnohem výraznější příležitosti objevil Berghuis, jenž ale po narážečce s Toornstrou nevyzrál z mírného úhlu tváří v tvář proti připravenému Zoetovi. Feyenoord přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu ve 28. minutě. Po rychlém přečíslení výtečně načasoval svou kolmici Berghuis, našel rozběhnutého dánského kanonýra Nicolaie Jørgensena a ten si věděl rady, z osmnácti metrů totiž parádně zavěsil k přední konstrukci.

Neuběhlo ani pět minut a PSV se dostal do ještě většího šoku. Pětadvacetiletý švédský reprezentant Sam Larsson se opřel do balónu z dvaceti metrů a jeho utěšená rána nádherně zaplavala do levého horního rohu. Zoet se sice natahoval ze všech sil, jenže na tento projektil nemohl jednoduše dosáhnout. Tři minuty před poločasovou přestávkou byl blízko k navýšení náskoku Toornstra, avšak svou předchozí minelu napravil vracející se Schwaab a včas zasáhl.

Po změně stran se obrázek hry přeci jen lehce proměnil, eindhovenskému klubu nezbývalo nic jiného než útočit. Nicméně v 52. minutě musel znovu zasahovat Zoet po přímém volném kopu Berghuise, teprve pak se PSV chytl. Jiskřičku naděje na bodový zisk vykřesal přesně o dvacet minut později. Steven Bergwijn všem upláchl po pravém křídle a své sólo zakončil chytrou střelou mezi nohama gólmana Bijlowa. V 74. minutě měl stejný hráč na kopačce dokonce vyrovnání, ovšem Bijlowa tentokráte nepřekonal a výsledek se poté již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vi.nl, feyenoord.nl

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlas s bookmakery. Host neprohraje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jeden z nej výmrdu víkendu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele