základní část, 14. kolo
02.12.2018 12:15 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

AFC Ajax - ADO Den Haag 5:1

Amsterdamský Ajax potvrdil úlohu velkého favorita proti konkurenčnímu Den Haagu a před vlastními fanoušky ho deklasoval vysoko v poměru 5:1. Na konto si připsal již své dvanácté vítězství v tomto ligovém ročníku a díky porážce PSV s Feyenoordem se jeho manko smrsklo na pouhé dva body. Den Haag nezvládl vstup do utkání a již po dvaceti minutách prohrával o dvě trefy, pak se mu i přes snížení nepodařilo zastavit rozjetý vlak.

ADO nenavázal na předchozí úspěch ve Zwolle (3:2) a v Eredivisii mu momentálně patří třináctá pozice s patnácti body. Domácí si první větší možnost vypracovali přesně po odehrané čtvrthodině a hned se mohli radovat z vedení. Po krkolomném pasu Tadiče se do míče z voleje opřel David Neres a trefil před sebou stojícího protihráče, podruhé už však měl přesnější mušku a z rohu brankového území napálil balón přímo pod horní tyčku.

Za dalších šest minut po parádním centru Tadiče z pravé strany uviděl Labyad před brankou lépe postaveného Nicoláse Tagliafica a ten hlavou zblízka snadno skóroval do prázdné sítě. Zhruba deset minut před přestávkou napřáhl z velké dálky Matthijs de Ligt a brankář Zwinkels odvracel parádním způsobem na rohový kop. Hosté vykřesali jiskřičku naděje ve 39. minutě zásluhou Aarona Meijerse, jehož famózní přímý volný kop z dvaadvaceti metrů zapadl do bližšího horního rohu.

Jenže hostující radost netrvala ani čtyři minuty, AFC vrátil dvoubrankové vedení aktivní de Ligt. Devatenáctiletý mladík dostal příliš prostoru před hranicí pokutového území a svůj přízemní projektil umístil k pravé konstrukci, Zwinkels zareagoval příliš pozdě. V samém závěru prvního dějství mohl dokonce přidat čtvrtý gól amsterdamského klubu opět Neres, jehož ale po přihrávce od Blinda vychytal pozorný strážce Den Haagu.

Ajax přeci jen přidal definitivní pojistku ve 48. minutě. Donny van de Beek využil obrovské hrubky bránícího Maloneho při zpracování a svou nezištnou přízemní střelu umístil s pomocí tyče do branky. Za další tři minuty se Zwinkels blýskl tváří v tvář proti Huntelaarovi, dvacet minut před závěrečným hvizdem si poradil i s bombou Tadiče. Gólový účet nedělního klání uzavřel v 83. minutě střídající dánský kanonýr Kasper Dolberg po geniálním lobu z osmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele