základní část, 14. kolo
01.12.2018 19:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

BV De Graafschap - PEC Zwolle 0:2

De Graafschap nezrušil svou čtyřzápasovou šňůru porážek ani proti Zwolle a jeho série neúspěchů se tak protahuje na pět duelů v řadě. Nyní v důležitém souboji o záchranu podlehl svému protivníkovi 0:2 a s pouhými deseti body na kontě je stále předposlední sedmnáctý, po nedělních utkáních se dokonce může propadnout na samé dno i za Bredu. Naopak PEC se vyhoupl na čtrnáctou příčku se čtrnácti body.

Hosté před tímto střetnutím také zažívali bídné období a prohráli třikrát po sobě, cenný tříbodový zisk z Doetinchemu jim určitě může vlít novou krev do žil. Sobotní klání nejvýrazněji ovlivnily dva klíčové momenty z úvodní dvacetiminutovky. První vážnější možnost se zrodila ve 13. minutě, kdy táhlou přízemní střelu z dobrých pětadvaceti metrů brankář Jurjus velmi dobře viděl a balón skvěle vyrazil do strany.

Neuběhlo ani šedesát sekund a svěřenci kouče Johna van 't Schipa se radovali z vedení. K přímému volnému kopu od pravého rohu pokutového území se postavil Clint Leemans a jeho střílený centr se odrazil od země k zadní konstrukci, Jurjus byl trajektorií letu míče dokonale zaskočen - 0:1. Za další čtyři minuty přišel druhý, a zřejmě i definitivní hřebíček do rakve pro klub z Doetinchemu.

Frustrovaný Lars Nieuwpoort se v blízkosti postranní čáry dopustil surové hry a rozhodčí van den Kerkhof mu bez okolků udělil přímou červenou kartu. Oslabení bylo výrazné a záviselo jen na době, kdy nabuzený protivník navýší náskok. Ve 21. minutě po parádním zpracování míče na prsa vypálil z mírného úhlu Mike van Duinen a Jurjus reflexivně vyrážel do strany, poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo.

Po změně stran zahrozili hosté hned dvakrát z hranice pokutového území, ale ani jedna technická střela Younese Namliho se mezi tři tyče nevešla. Čtyřiadvacetiletý dánský záložník přeci jen pojistil výhru Zwolle v 75. minutě, když vystřelil z pravého rohu šestnáctky a míč i přes teč Jurjuse nasměroval do vzdálenější šibenice. V závěru zápasu mohl ještě vykřesat naději pro BV Serrarens. Jenomže ten před prázdnou brankou vyhořel, a proto si hosté dostatečný náskok s přehledem pohlídali.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele