Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

26.11.2018, 19:06
Aktuality
Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Anglie


Obránce Tomáš Kalas odehrál ve druhé lize za Bristol celé utkání. Jeho mužstvo však podlehlo Leedsu na jeho hřišti 0:2.

Záložník Jiří Skalák se podílel na remíze Millwallu s Boltonem. V 82. minutě po jeho střele domácí vyrovnali na 1:1. Skalák byl původně označován za autora branky, nakonec ale jeho pokus ještě tečoval Jake Cooper. Do utkání Skalák přišel z lavičky v 77. minutě.

Gól Millwallu v čase 1:40



Německo


V dresu Brém nastoupili opět oba čeští reprezentanti - obránce Theo Gebre Selassie a brankář Jiří Pavlenka - v základní sestavě. Ve Freiburgu se podíleli na remíze 1:1, kterou zachraňoval Werder až ve druhé minutě nastaveného času. Pavlenka předtím inkasoval na konci první půle z penalty.

Záložník Ondřej Petrák a jeho Norimberk dostali pět gólů na hřišti Schalke a odvezli si porážku 2:5. Petrák hrál opět celých 90 minut.

Divoká remíza 3:3 se zrodila v duelu Herthy Berlín s Hoffenheimem. Na straně hostů byl u toho přímo na trávníku obránce Pavel Kadeřábek. Záložník Vladimír Darida nebyl ani na lavičce domácího mužstva.

Itálie


Záložník Jakub Jankto odehrál celých 90 minut za Sampdorii Janov v derby proti FC a pomohl k remíze 1:1.

Bologna remizovala doma s Fiorentinou 0:0 a od 56. minuty hrál za domácí tým také záložník Ladislav Krejčí.

Útočník Patrik Schick nastoupil za AS Řím v základní sestavě na hřišti Udine a střídán byl Edinem Džekem v 71. minutě už za nepříznivého stavu 0:1. Ten nakonec vydržel až do konce utkání. Záložník Antonín Barák nebyl kvůli zranění zad ani na domácí lavičce.

Livorno remizovalo ve druhé lize doma s Cittadellou 0:0. Celý zápas za domácí odchytal Lukáš Zima. Útočník Libor Kozák se na hřiště z lavičky náhradníků nedostal.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal za Sevillu celý zápas proti Valladolidu a mohl k vítězství 1:0. Andaluský klub se díky výhře vyšvihl do čela tabulky španělské ligy o bod před Barcelonu.

Útočník Tomáš Pekhart vstřelil ve druhé lize dvůj první gól za Las Palmas. Na hřišti Cádizu šel do hry z lavičky v 73. minutě a už za šest minut mohl slavit. Bohužel ale pouze zmírnil skóre na 1:3. Las Palmas nakonec ještě jednou inkasovalo a prohrálo 1:4.



Francie


Rennes v brance s Tomášem Koubkem remizovalo na hřišti Montpellieru 2:2. Koubka překonal na konci prvního a na začátku druhého poločasu jediný střelec Andy Delort. Hlavně na první brance měl Koubek jistý podíl, když míč nepřesvědčivě vyrazil před sebe, přímo k domácímu útočníkovi.

Bordeaux před pohárovým zápasem proti pražské Slavii remizovalo 0:0 na hřišti Dijonu. Celých 90 minut byl na trávníku i český záložník Jaroslav Plašil.

Nizozemsko


Ve druhé lize prohrál lídr tabulky Go Ahead Eagles na domácím stadionu 0:1 s Ossem. V dresu Eagles odehrál celé utkání záložník Jaroslav Navrátil.

Celý zápas za rezervu PSV Eindhoven odehrál záložník Michal Sadílek. Jong PSV obral po remíze 0:0 o body Spartu Rotterdam, která je na druhém místě tabulky.

V základní sestavě Nijmegenu nastoupil obránce Josef Kvída a odehrál na půdě Waalwijku 71 minut. Pak byl vystřídán. Hosté zápas prohráli 0:1.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu celý zápas proti Trenčínu. Mnoho práce neměl protože hosté hráli už od 18. minuty v deseti. Přesto utkání skončilo nerozhodně 0:0.

Sereď remizovala v náhradním domově v Nitře se Žilinou 1:1. Za domácí tým odehrál celý zápas obránce Martin Sus. Na straně hostů taktéž 90 minut působil Filip Kaša.

Mistrovská Trnava doma neuvěřitelně ztratila zápas s Nitrou. Ještě na začátku nastaveného času vedla 2:1, ale nakonec prohrála 2:3. Byl u toho po celý zápas také záložník Jiří Kulhánek. Do statistik se zapsal pouze žlutou kartou v 86. minutě.

Ružomberok uhrál cenný bod na hřišti Slovanu Bratislava. Kompletní porci minut absolvoval v jeho dresu obránce Filip Twardzik.

Turecko


Antalyaspor v sestavě s Ondřejem Čelůstkou prohrál poměrně nečekaně v Erzurumu 0:1 a vypadl tak z pohárových příček. I současné 6. místo je ale pro klub z přímořského letoviska příjemným překvapením.

Další český obránce Jakub Brabec přispěl k remíze Rizesporu na hřišti Sivassporu 1:1. Brabec odehrál celých 90 minut. Od 17. minuty se žlutou kartou.

Velké vítězství si připsal Trabzonspor proti mocnému Fenerbahce. Na výhře 2:1 měl nesmazatelný podíl také český bek Filip Novák, jenž v 50. minutě otevřel skóre utkání, když hlavou uklidil do sítě centr Pereiry.

Novákův gól v čase 1:42



Kasimpasa porazila na svém hřišti jednoznačně 3:0 Malatyaspor. Svůj podíl měl na vítězství také záložník David Pavelka, který nastoupil v základní sestavě a odehrál celých 90 minut.

Polsko


Piast Gliwice remizoval doma 0:0 se Zaglebie Sosnowiec. Za domácí hrál od 72. minuty útočník Michal Papadopulos, ale střelecky se stejně jako nikdo další neprosadil.

Zaglebie Lubin nestačilo doma na Legii Varšava. Na vítězství hostů 1:0 se svou troškou podílel obránce Adam Hloušek, který odehrál celé utkání. Za Lubin nastoupil v 61. minutě útočník Jakub Mareš.

V Gdaňsku, kde nedávno zvítězila česká reprezentace, odehrál 87 minut za Jagiellonii Bialystok záložník Martin Pospíšil. "Jaga" však vyšla v duelu s domácí Lechií naprázdno a prohrála 2:3. Český fotbalista dostal pouze žlutou kartu v 82. minutě.

V pondělní dohrávce se podruhé za sebou trefil v dresu Wisly Kraków útočník Zdeněk Ondrášek. Na půdě Arky Gdyně vyrovnával ve 20. minutě na 1:1. Jeho tým ale nakonec prohrál 1:4. Ondrášek odehrál celých 90 minut.

Ve druhé lize odehrál za Stomil Olsztyn celé utkání obránce Lukáš Kubáň. Porážce s Podbeskidzie 0:2 však nezabránil.

Raków Czestochowa, vedoucí mužstvo tabulky, zvýšil svůj náskok na čele už na deset bodů díky výhře 1:0 nad Chojniczankou. Celý zápas za Raków odehrál záložník Petr Schwarz a obránce Tomáš Petrášek, který dostal v nastaveném čase žlutou kartu.

Belgie


Záložník Lukáš Mareček nechyběl v základní sestavě Lokerenu proti Charleroi. Na trávníku vydržel do 71. minuty, než byl vystřídán. Domácí v těch chvílích prohrávali 1:2 a nakonec padli 2:4.

Skotsko


Už třetí prohru v řadě zapsal ve skotské lize brankář Zdeněk Zlámal z Hearts. Tentokrát jeho mužstvo padlo 0:2 v St. Mirrenu a po slibném úvodu sezony kleslo na třetí příčku za oba glasgowské gigant Celtic a Rangers.

Chorvatsko


Lokomotiva Záhřeb remizovala doma v ostře sledovaném duelu proti Osijeku 2:2, přičemž druhou branku domácích vstřelil český obránce Jan Lecjaks, který odehrál celé utkání. Lokomotiva uhájila v přímém souboji druhou příčku. Na vedoucí Dinamo ale ztrácí sedm bodů.

Dánsko


Poté, co se v týdnu trefil za rezervu, naskočil do prvního ligového zápasu za Odense záložník Kamil Vacek. Proti Nordsjaellandu naskočil na poslední tři minuty, když vystřídal Drachmanna. Užil si tak přímo na trávníku vítězství 3:1. Odense patří čtvrtá příčka o dva body za třetím Esbjergem, ale už s jedenáctibodovou ztrátou za druhým Midtjyllandem.

Maďarsko


Záložník Tomáš Pilík nastoupil v základní sestavě Honvédu Budapešť proti Mezökövésdu a odehrál 60 minut. Z utkání ale odcházel stejně jako spoluhráči zklamán po remíze 1:1. Honvéd remizoval potřetí z pěti zápasů a v tabulce je na třetím místě pět bodů za Ferencvárosem, který vede.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (55)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pekhart do repre

Reagovat
F.Torres

proč? máme doležala

Reagovat
TheMally11

Horší než Schick nebude, takže jedině souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Reagovat
Mass

Když tam nedáš smajlíka, nedá se poznat, jestli si to náhodou nemyslel vážně.

Reagovat
forma

Reagovat
F.Torres

Ti turci jsou stejně blázni, dobrej sestřih

Reagovat
smazaný uživatel

takovy bomby z 30 metru furt

Reagovat
Mass

A ten hráč , co tady v tom sestřihu z 90 minut 3x vystřelil z dálky celkově v 10 zápasech nedal ještě gól, taková hitparáda to nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

to jo ale zkousej to, husby to taky furt zkousi

Reagovat
dinss

Co bych za to dal aby někdo z Plzně vystřelil z vápna...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

slušný hukot

Reagovat
paver

Ondrášek dnes další gól za Wislu

Reagovat
smazaný uživatel

Zima do repre

Reagovat
Mr.Mike

Zima se začíná prosazovat

Reagovat
fabec1222

Matějů z Brescie měl nedávno bouračku a podle všeho chlastal před jízdou

Reagovat
REPLIKATOR

Pracuje na návratu do Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
forma

Reagovat
Cafú

Reagovat
REPLIKATOR

Pekhart to málem nedal

Reagovat
dave30

Co ten Sadílek? Byl nějaký zraněný? Má jenom 4 zápasy za béčko (za dorosty už nemůže)... Asi by byla lepší nějaká hostovačka.

Reagovat
smazaný uživatel

On chodi misto zapasu Jongu nepochopitelne na lavicku acka, kde sance nedostava. A nebo mu to vychazi tak blbe, ze je odjede hrat ha repre, ale druha liga se normalne v te dobe hraje a neprerusuje. Nezatracoval bych ho, treba jednou tu sanci v acku dostane a chyti se ji.

Reagovat
dinss

Tam mu 100% daji šanci. Hlavně aby ji využil.

Reagovat
uff

Hlavne aby sa nezranil.

Reagovat
dave30

Jasně, ale když víš, kolik takových hráčů mají a on nehraje ani za béčko...Přitom není žádný střízlík, který by na to zatím neměl fyzicky. Uvidíme, snad tu šanci dostane, ale já bych raději preferoval hostování.

Reagovat
dinss

Nehraje protože ho berou jako součást A týmu.

Reagovat
dave30

V žádném zápase A týmu nebyl ani na lavičce. Toto znamená, že je hráčem A týmu? V Áčku ani lavička, v Béčku 4 zápasy. Opravdu je to ideální pro hráče, kterému táhne na 20?

Reagovat
dinss
Reagovat
dave30

Omlouvám se, nevím, na co jsem čuměl (asi stáří). Nicméně za poslední 2 měsíce byl 3 krát na lavičce áčka, přičemž za béčko hrál až teď o víkendu. Takže jestli jede s áčkem a potom sedí na tribuně, tak to asi není ideální práce s devatenáctiletým hráčem...

Reagovat
dinss

Tak na druhou stranu v PSV asi ví, jak pracovat s mládeží.

Reagovat
dave30

Samozřejmě jim musíme věřit, ale sezenim na lavičce či tribuně se ještě nikdo nezlepšil.

Reagovat
dave30

V žádném zápasu Áčka nebyl na lavičce... Takže hráč áčka?

Reagovat
smazaný uživatel

Proč tu ze sebe děláš blbce, když máš evidentně přístup k internetu?

Reagovat
dave30

Omlouvám se, nevím, na co jsem čuměl (asi stáří). Nicméně za poslední 2 měsíce byl 3 krát na lavičce áčka, přičemž za béčko hrál až teď o víkendu. Takže jestli jede s áčkem a potom sedí na tribuně, tak to asi není ideální práce s devatenáctiletým hráčem...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě to není ideální, na druhou stranu mu teď alespoň dávají pocítit tu atmosféru a dali mu ochutnávku toho, kde by mohl být a toho kluka by to mělo přinutit na sobě ještě více pracovat. To je celkem běžná praktika a v Holandsku obzvlášť.

Reagovat
dave30

Asi je všechno ok. Zjistil jsem, že pravidelně hraje juniorskou ligu UEFA (jako jeden ze 3 povolených starších hráčů) a pak má ještě nějaké zápasy za U21. Takže asi všechno v pořádku.

Reagovat
Mass

Fenerbahce až 15. v lize, Škrtel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
dinss

Reagovat
forma

mocné Fenerbače

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtel za to môže .

Reagovat
dinss

Reagovat
dinss

Zajímalo by mi kam povedou další kroky Kvidy a Navrátila. Mají na vic nez hrát druhou ligu v Nizozemsku...

Reagovat
Bakary3

Určitě? Kdyby to tak bylo, aspoň po Kvídovi jako mladým klukovi by někdo z první holandský šáhnul, si myslím..

Reagovat
dave30

Tak hlavně 2. nizozemská není žádné měřítko kvality. Tam musí výrazně vyniknout každý, kdo chce hrát fotbal na nějaké vyšší úrovni. A nevím, jestli tito dva zrovna výrazně vynikají...

Reagovat
dinss

Věřím tomu, že ano. Kvída si za Zwole něco odehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak NAvrátil nijak nezaujal před letošní sezonou na testech v Plzni. Asi by si za slabší klub zahrát mohl, ale já bych radši hrál i tu druhou ligu v Hollandu

Reagovat
dinss

Já vím, že neuspěl ale neuspěl u mistra ligy. To bych pochopil..ale, že pak půjde hrát druhou ligu??

Reagovat
dinss

Navíc Navrátil měl na to sehnat smlouvu v nějakém lepším týmu docela málo času (lepším = než je teď).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele