Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

10.12.2018, 12:06
Aktuality

Anglie


Bristol City v League Championship získal cenné vítězství za hřiště Birminghamu a posunul se na 13. místo tabulky. Podílel se na tom i obránce Tomáš Kalas, jenž odehrál na postu stopera celý zápas.

Millwall se doma rozešel smírně s Hull City 2:2. Do utkání se dostal pouze na straně hostů na posledních 10 minut obránce Ondřej Mazuch. Jiří Skalák zůstal po celý zápas mezi domácími náhradníky.

Remíza 2:2 se zrodila i v utkání Sheffieldu Wednesday s Rotherhamem. Od 46. minuty byl u toho na straně domácích také český obránce Daniel Pudil.

Francie


Rennes patřilo k nemnoha týmům francouzské Ligue 1, které o víkendu svůj zápas neodkládalo. V domácím prostředí porazili "černočervení" Dijon 2:0. Český brankář Tomáš Koubek to sledoval jen z lavičky náhradníků. Přednost dostal jeho konkurent Diallo.

Itálie


Záložník Ladislav Krejčí odehrál za Bolognu celé utkání na půdě Empoli. Jeho tým ovšem prohrál 1:2 a v tabulce klesl na osmnáctou sestupovou příčku. Nad budoucností trenéra Filippa Inzaghiho se tak stahují mračna.

Útočník Patrik Schick si při zranění Edina Džeka užívá dosyta zápasových minut a znovu hrál v základní sestavě AS Řím. V Cagliari šlo dlouho všechno skvěle. Římané vedli 2:0 ještě v 83. kdy Schick přepustil své místo na trávníku Pastoremu. Pak ale domácí snížili a v nastaveném čase stihli kromě dvou červených karet také vyrovnávací branku na 2:2.

Záložník Jakub Jankto naskočil v dresu Sampdorie Janov do zápasu na hřišti Lazia Řím až v 70. minutě. Zajímavých momentů si ale užil víc než dost. Hosté v tu chvíli vedli 1:0, domácím se podařilo srovnat a v 96. minutě po penaltě nařízené za pomoci videa šli dokonce do vedení. Sampdoria ale v 9. minutě nastaveného času nakonec přece jen i v deseti vybojovala bod za remízu 2:2.

Německo


Záložník Ondřej Petrák hrál od 70. minuty za Norimberk na hřišti Bayernu Mnichov. Stav utkání 3:0 pro domácí se za dobu jeho pobytu na trávníku už nezměnil.

Brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie nechyběli v sestavě Werderu Brémy v zápase s Düsseldorfem. Gebre Selassie se do statistik duelu, který skončil vítězstvím Brém 3:1 zapsal žlutou kartou na konci prvního poločasu. Pavlenka jediný gól dostal z penalty.

Remízu 2:2 si přivezl obránce Pavel Kadeřábek a jeho spoluhráči z Hoffenheimu ze hřiště VfL Wolfsburg. Český bek odehrál celé utkání a v 71. minutě se podílel na vyrovnání Kramariče gólovou asistencí, když vrátil přetažený centr zpátky do malého vápna na chorvatského snajpra.



Španělsko


Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance remizovala na hřišti Valencie, což ale po zápase brala jako ztrátu. Přestože Vaclík si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce a musel ukázat několik dobrých zákroků, jeho tým od 55. minuty vedl díky brance Sarabii. O výhru Sevilla přišla ve druhé minutě nastavení, kdy špatně vyběhnuvšího Vaclíka po centru překonal Diakhaby.



Nizozemsko


Záložník Michal Sadílek si odbyl premiéru v ligové soutěži v dresu PSV Eindhoven při vítězství nad Excelsiorem 6:0. Mladý český fotbalista šel do hry v 78. minutě a byl ještě u tří gólů svého týmu.

Tomáš Necid hrál od 57. minuty za Den Haag proti Graafschapu. S bezbrankovým skóre však zkušený útočník nepohnul. ADO tak doma s posledním týmem tabulky ztratilo.

Ve druhé lize nastoupil za Nijmegen ve 46. minutě obránce Josef Kvída na hřišti Den Bosch. Jeho mužstvo ovšem prohrálo 2:3.

Záložník Jaroslav Navrátil odehrál celý zápas za Go Ahead Eagles a přispěl k vítězství 1:0 nad Helmondem. V tabulce jsou Eagles momentálně třetí o jediný bod za vedoucím Den Boschem.

Celý duel za rezervu Ajaxu odehrál proti Top Oss záložník Václav Černý. Jong Ajax zapsal výhru 1:0.

Slovensko


Žilina utrpěla na závěr podzimní části slovenské Fortuna ligy porážku 5:2 na hřišti Slovanu Bratislava. Obrana, ve které hrál také Čech Filip Kaša, kapitulovala čtyřikrát už do přestávky. V 86. minutě Kaša alespoň zmírnil porážku brankou na konečných 2:5 z pohledu žlutozelených Šošonů.

S podzimem se ve slovenské lize vítězně rozloučila Trnava, která přehrála na domácím hřišti Trenčín 3:1. Od 57. minuty hrál v jejím dresu záložník Jiří Kulhánek.

Obránce Filip Twardzik odehrál celých 90 minut za Ružomberok v zápase na hřišti Senice a pomohl mužstvu k remíze 1:1. Pouze na lavičkách svých týmů zůstali náhradní brankáři Vojtěch Vorel (Senica) a Jan Čtvrtečka (Ružomberok).

Obránce Martin Sus odehrál za Sereď celý zápas proti Dunajské Stredě a do zápasu se zapsal jednou z celkem deseti žlutých karet. Za hosty, kteří vyhráli na půdě nováčka 1:0 chytal celé utkání Martin Jedlička.

Belgie


Lokeren prohrál na hřišti Oostende v belgické lize 0:1. Záložník Lukáš Mareček odehrál v jeho dresu celých 90 minut.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál za Lokomotivu Záhřeb na hřišti Rijeky 49 minut. Za tu dobu stihl pouze žlutou kartu. Jeho tým nakonec prohrál 0:3. V tabulce Lokomotiva klesla na 4. místo.

Maďarsko


ObránceVít Beneš odehrál celé utkání za Haladás na hřišti MTK Budapešť, vzpomínat na něj však rád nebude. Hosté utrpěli debakl 0:4 a v tabulce jsou tedy i nadále poslední.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos nastoupil v základní sestavě Piastu Gliwice na hřišti Lubinu. Odehrál 58 minut a byl jedním ze sedmi hráčů hostů, kteří viděli žlutou kartu. Na domácí straně se od 83. minuty proháněl po trávníku také další český forvard Jakub Mareš. Na skóre 2:2, které platilo v době jeho nástupu na hřiště, se ale nic nezměnilo.

Žlutou kartou se do statistiky zápasu mezi Wislou Krakov a Jagiellonií Bialystok zapsali záložník Martin Pospíšil na straně hostů i útočník Zdeněk Ondrášek v domácích barvách. Oba borci nastoupili v základní sestavě. Zatímco Ondrášek vydržel až do závěrečného hvizdu, Pospíšil byl střídán v 78. minutě. Utkání skončilo nerozhodně 2:2.

V úvodní sestavě Legie Varšava nechyběl český obránce Adam Hloušek. Na hřišti Lechie Gdaňsk jeho mužstvo remizovalo 0:0. Ze druhého místa tabulky tak Legia na svého soka stále ztrácí pět bodů.

Skotsko


Hráči Hearts protrhli konečně sedmizápasovou sérii bez vítězství a porazili doma Motherwell 1:0. Nechyběl u toho ani český brankář Zdeněk Zlámal, který si připsal v součtu všech soutěží desáté čisté konto.

Švýcarsko


Záložník Roman Macek naskočil v dresu Lugana na posledních sedm minut do utkání proti Sionu. Svým drobným dílem tak přispěl ke konečné remíze 2:2.

Turecko


Trabzonspor si připsal jasné vítězství 3:0 nad Konyasporem. Asistoval u toho i český obránce Filip Novák. Ten nastoupil v domácí základní sestavě a na trávníku vydržel celých 90 minut.

Rizespor přivezl cenný bod ze hřiště Galatasaray Istanbul za remízu 2:2. V základní sestavě hostů nastoupil Jakub Brabec, který střídal v 79. minutě. Krátce nato se Rizesporu povedlo vyrovnat.

O víkendu uspěl i třetí český obránce v turecké lize Ondřej Čelůstka. Jeho Antalyaspor si přivezl tři body ze hřiště Bursasporu za výhru 2:0. Čelůstka odehrál celé utkání a v 54. minutě vstoupil do dějin zápasu žlutou kartou.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (53)

Přidat komentář
Stiksxx

Sadílek:

Všechny tři góly, které padly po jeho příchodu začali u něj. Ze své pozice na hřišti, vynikající vstup.

Jen pryč od jména Fenin!

Reagovat
Stiksxx

*začaly

Reagovat
dave30

Super, ale už musí začít hrát dospělý fotbal. Alespoň za tu juniorku druhou ligu. To vysedávání v áčku a hraní za dorosty mu moc nedá.

Reagovat
Pablos

tohle ale asi byl konečně právě zápas za áčko né ?

Reagovat
dave30

Nepředpokládám, že od tohoto zápasu bude hrát za áčko pravidelně (rád se budu mýlit). Přece jenom šel na hřiště na 12 minut za rozhodnutého stavu. Horší je, že nehraje za tu juniorku, protože sedává na lavičce áčka a hraje za dorostence UEFA juniorskou ligu, což jsou dorostenci a 3 povolení starší hráči a on je jedním z nich.

Reagovat
Stiksxx

On je ještě dorostenec ne? Vždyť mu v době, kdy začala sezona bylo 19, takže teoreticky může hrát za U19 pořád.

Reagovat
dave30

Dorostenci (stejně jako všechny mládežnické kategorie) hrají podle kalendářních roků. Pro tuto sezónu 2000 a mladší.

Reagovat
Stiksxx

Aha aha..Ok

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pablos

no tak to taky nepředpokládám, že bude za áčko hrát pravidelně ...ale už jen to, že mu dali za dospělý spíš čuchnout (sice v rozhodnutém zápase) za áčko, než za druhou ligu je plus... a asi to vypovídá o tom, že s ním nepočítají jen jako s dorostencem.

Reagovat
Stiksxx

Jo těch startů za juniorku moc nemá no. Taky bych radši, aby ho ještě dva roky nechali v Jongu s tím, že by ho třeba párkrát vzali na lávku do áčka proti nějakým horším týmům, kde by měl třeba možnost naskočit, jako třeba teď.

Rosario v jeho věku měl už 50 startů ve druhé lize.

Reagovat
Stiksxx

Dnes by klidně mohl hrát v základu Jongu proti Cambuuru.

Reagovat
JeséRodriguez

Lepší by bylo, kdyby hrál zítra od začátku na Interu, když už o nic nejde.

Reagovat
Stiksxx

No to jsem teď zjistil, že odjel s áčkem do Itálie. Takže se žádná druhá liga nekoná.

Od van Bommela můžeme čekat všechno si myslím.

Reagovat
cetto

A není pro něj lepí, pokud ten Jong přerostl (což zjevně ano), že teda alespoň trénuje s těma dospělejma, jezdí po zápasech LM atd.?

Reagovat
Stiksxx

On ale Jong nepřerostl.

Reagovat
JeséRodriguez

ale dneska by asi mohl dostat nějaké minuty, přecejen PSV už nehraje o nic a může mu to něco dát...a jestli to je oblíbenec van Bommela...

Reagovat
dave30

Nevím, kolik hráčů jde z mládežnického fotbalu rovnou do áčka nadprůměrného evropského týmu? Třeba je to jeho případ.

Reagovat
JeséRodriguez

je to spíš moje přání, aby se nám někdo výrazněji prosazoval v zahraničí ale je to taky dost o štěstí, dostal šanci v lize na pár minut za rozhodnutého stavu, což sice nic moc neznamená, ale podle mě ji dokázal využít co jsem viděl a určitě si minimálně v lize nějakej zápas ještě kopne

Reagovat
dave30

Já jen pořád říkám, že potřebuje hrát dospělý fotbal. A k tomu mu zápasy za dorostence (UEFA juniorská liga), ani pár minut za rozhodnutého stavu za áčko, nepomůžou.

Reagovat
Stiksxx

Já myslím, že van Bommel pošle na hřiště plnou palbu. Bude chtít se opět ukázat.

Reagovat
JeséRodriguez

Byl hodně aktivní, pohyblivej a uměl i výborně rozehrát. Další šance snad přijde brzy.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
k0udy

Ondrasek na to jaky mel start, tak už nic moc

Reagovat
Pablos

Barák a Vydra už prostě nenastupujou vůbec ? nebo je tam nějaké zranění ?

Jinak ten Schick musí už taky dávat nějaký góly, jinak se definitivně pohřbí v tom AS sakra.

Reagovat
dave30

Barák je zraněný.

Reagovat
Pablos

dík

Reagovat
Squinty

Nevíš co za zranění a na jak dlouho ještě?

Reagovat
dave30

Je tam už téměř měsíc problém se zády (už před reprepauzou). A víš jaké to je, když jsou to záda. To ti nikdo neřekne, na jak dlouho to je...

Reagovat
JeséRodriguez

Barák je myslím pořád zraněnej, Vydra byl tuším na lavičce.

Schick se snad chytne teď v LM, už by to chtělo. Herně je to sice celkem dobré, ale v takovém klubu je to na útočníka málo.

Reagovat
dave30

Vydra toho od půlky října moc nenahrál (kromě reprezentace) a Schick prostě musí dávat góly. Pokud je nedá (nebo nepřipraví), tak je to prostě špatně. Obzvlášť, když mužstvo ztrácí body...

Reagovat
JeséRodriguez

...mě teda Vydra během repre zápasů moc nepřesvědčil, ale je pravda, že hrál na křídle. Jinak jeho pozice v klubu asi nebude moc dobrá. Schick se konečně dostal na hřiště od začátku pár zápasů po sobě, ale zatím tu příležitost bohužel nevyužívá..

Reagovat
doshcz

alespon uz Patrik nebyl na place kdyz to pak posrali

Reagovat
dave30

Jak by řekl klasik - a bude mu to stačit?

Reagovat
doshcz

když sestřelí Plzeň a ještě zandá něco v lize než si vymyslej, že přivedou někoho jinýho tak snad..

Reagovat
dave30

Jasně, musí být produktivní. Protože jinak brzy sáhnou po tom balkánci z Primavery, tomu tam něco spadne a bude zle...

Reagovat
Pablos

U Vydry, abych řekl pravdu jsem čekal teda nějákej větší progres, než jsem ho teda pak viděl v repre po dlouhé době... resp. oká, já mám i pro něj trošku slabost, ale neřekneš si prostě jo to je hráč na Premier league... takže se ani nedivím, že spíš vysedává no.

Schick tu absenci Džeka může právě jenom využít asistencema, gólama, rozhodnutí zápasu... to že odehraje dobře, je bohužel málo no... je to škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nebude hrát dobře tým, sám si nic nevytvoří.

Reagovat
Losinho

Já na ty poslední dva zápasy AS koukal a herně tam teda nic dobrého nebylo.

Reagovat
dinss

Ten Kaša by měl z toho Slovenska vypadnout. Dál se tam neposune a poháry tam s velkou pravděpodobností hrát nebude...

Reagovat
Posledni Kovboj

Bicakcic kdyz se dari, tak se dari. Jinak rad vidim, ze v BL je video v rukou rozhodcich uplne stejne napicu jako u nas.

Reagovat
tnt03

Michal Sadílek jen houšť. Musí hrát. Schick sakra už to ale chce ty góly v Římě Je super že hraje, snad mu to vydrží a bude se až bude Džeko fit s ním prát o základ. Bez gólů to ale nepůjde

Reagovat
dinss

Herně bych si dovolil tvrdit, že je dál než Džeko.. myšleno v té mezihře ale za Džeka mluví goly..

Reagovat
tnt03

Souhlas a souhlas... Nojono, musí to tam začít sypat

Reagovat
mesyas

v lize mají skoro stejně golů

Reagovat
smazaný uživatel

Džeko má v lize dva góly.

V mezihře je mnohem dál než Patrik, i když moc neběhá, podrží balon, otevírá prostory. Patrik se často schovává a balony spíš ztrácí..

Reagovat
dave30

Bohužel je pravda, že nějaká ta klička navíc neznamená nic v porovnání - podržet míč, vázat dva obránce, vyhrát hlavičku...Samozřejmě rozhodující jsou góly (nebo připravené góly), ale to nejde ani jednomu...

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to, že nestřílí góly úplně nesváděl na něj. Hra celé záložní řady AS je naprosto žalostná. Třeba Zaniollo, který má míč, může vyslat Schicka samotného na brankáře, ale místo toho přihraje naprosto nesmyslnou přihrávku do kraje na Kolarova (to se stalo v posledním zápase třeba dvakrát). Je mi špatně z toho, jak spoluhráči Schickovi nevěří. Hlavní problém je právě v tomhle, Patrik třeba v reprezentaci svoji kvalitu jasně ukazuje. Bez podpory záložní řady útočník nic sám nic nevytvoří a to platí i v souvislosti s mnohem věhlasnějšími útočníky než je Schick, vůbec nechápu, proč tu situaci nějak nevyřeší trenér....Pevně věřím, že se Schick chytne proti Plzni. Pokud se tak nestane, bude pro něj nejlepší odejít.

Reagovat
dave30

Že by měl Džeko takovou pozici, ze by to tam řídil? Už mě to také napadlo, ale nechci tomu věřit. Raději budu věřit tomu, že se to v dalších zápasech zlomí.

Reagovat
JeséRodriguez

zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby se uskutečnila výměna mezi Neapolí a AS Milik - Schick...podle mě by Neapol Schickovi pasovala daleko víc

Reagovat
Kucka

Reagovat
lampas

Schick je prostě moc hubenej. Na hrotu svojí roli daleko líp obstará Džeko.

Reagovat
Zajda

Ještě jste mohli napsat, že Jankto byl ten, kdo zahrál rukou a kvůli komu byla ta penalta nařízena.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele