Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

29.10.2018, 15:10
Aktuality
Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci - v dresu rezervy Ajaxu se trefil Václav Černý a za Go Ahead Eagles skóroval Jaroslav Navrátil...

Anglie


Obránce Tomáš Kalas z Bristol City se po zlomenině čelisti vrátil na hřiště už ve středečním utkání proti Hullu (výhra 1:0). O víkendu odehrál celý druholigový zápas proti Stoke, ovšem tentokrát nezabránil porážce 0:1.

Vůbec poprvé od zraněné kolena si zahrál za Hull obránce Ondřej Mazuch. Do zápasu v Boltonu naskočil v 66. minutě a přispěl ke konečnému vítězství svého mužstva 1:0.

Záložník Jiří Skalák nastoupil v základní sestavě Millwallu proti Ipswichi a vydržel na trávníku 63 minut, než byl vystřídán. Domácí fotbalisté už v těch chvílích vedli o dvě branky a nakonec vyhráli 3:0. Skalák se do zápasu dostal poprvé po třech utkáních.

Německo


Záložník Vladimír Darida odehrál druhý poločas za Herthu Berlín v Dortmundu, kde jeho mužstvo díky penaltě v nastaveném čase získalo velmi cenný bod za remízu 2:2.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál při vítězství Hoffenheimu nad Stuttgartem 4:0 celých 62 minut. Pak byl za rozhodnutého stavu domácím trenérem vystřídán.

Brémy s dvojicí český reprezentantů - brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem - utrpěly na domácí půdě debakl od Leverkusenu. Zápas skončil vysokým vítězstvím hostů 6:2.

Itálie


Záložník Ladislav Krejčí naskočil v 72. minutě v dresu Bologni do utkání na hřišti Sassuola. Hosté však ve zbytku zápasu přišli o vedení 2:1 a po remíze 2:2 si odvezli domu "pouze" bod.

Záložník Antonín Barák hrál za Udine od začátku zápasu v Janově a vystřídán byl v 79. minutě. Také Udine získalo bod za remízu 2:2.

Posledních šest minut si zahrál za Brescii ve druhé italské lize obránce Aleš Matějů, který naskočil do hry místo talentovaného Sandra Tonaliho, aby pomohl udržet těsný náskok nad Cosenzou, což se nakonec také podařilo. Domácí fotbalisté vyhráli 1:0.

Útočník Libor Kozák nastoupil za Livorno do zápasu proti Ascoli v 76. minutě. Se spoluhráči se mohl radovat vítězství 1:0, které zařídil jeho předchůdce Černohorec Raičevič.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík přispěl k vítězství Sevilly 2:1 nad Huescou. Český gólman odchytal celé utkání a inkasoval až ve třetí minutě nastaveného času, když krásně patičkou zakončoval povedenou akci hostů Pulido.

Francie


Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Místo zraněného kolegy Dialla naskočil do druhého poločasu zápasu s Remeší. Porážku 0:2 se mu však odvrátit nepodařilo.

Od 74. minuty zápasu proti Nice hrál za Bordeaux také český záložník Jaroslav Plašil. Girondins prohrávali v době nástupu českého borce na plac 0:1 a stejným výsledkem duel také skončil.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě ADO Den Haag v zápase proti Bredě a odehrál 66 minut do doby, než byl vystřídán. Duel skončil nerozhodně 1:1 a Necid se neprosadil.

Záložník Václav Černý, který se vrací po dlouhé pauze zaviněné zraněním kolena se prosadil střelecky v pátečním druholigovém zápase rezervy Ajaxu Amsterdam ve Volendamu. Černý snižoval v 73. minutě na 1:2, jeho tým nakonec podlehl 1:3.

Na listinu střelců se v nizozemské Eerste Divisie zapsal i záložník Jaroslav Navrátil, jenž v 90. minutě pečetil vítězství jeho Go Ahead Eagles nad Cambuurem 2:0. V nastaveném čase pak byl Navrátil vystřídán. Eagles vedou tabulku druhé nejvyšší soutěže s dvoubodovým náskokem.

Nijmegen ostudně prohrál v domácím prostředí 1:5 s Ossem a byl u toho na domácí straně také český obránce Josef Kvída, jenž odehrál celé utkání.

Polsko


Ve šlágru polské ligy se Jagiellonia Bialystok a Legia Varšava rozešly smírně po výsledku 1:1. Na domácí straně hrál do svého střídání v 59. minutě záložník Martin Pospíšil. Obránce Adam Hloušek zvládl v dresu hostů celé utkání.

Útočník Michal Papadopulos nastoupil za Piast Gliwice na hřišti Wisly Plock v 72. minutě. Jeho mužstvo v těch chvílích vedlo 1:0, zápas však nakonec skončil nerozhodně 1:1, když se domácím povedlo srovnat v nastaveném čase.

Obránce Lukáš Kubáň strávil v dresu Stomilu Olsztyn na hřišti celých 90 minut v zápase proti Garbarnii. V 78. minutě viděl od rozhodčího žlutou kartu, ale po duelu se mohl těšit z vítězstív 1:0.

V základní sestavě Rakówa Czestochowa nastoupili jak Petr Schwarz, tak Daniel Bartl a pomohli svému mužstvo k výhře nad Sandecjou Nowy Sacz 2:0. Bartl střídal v 82. minutě, Schwarz odehrál celé utkání. Raków, v jehož kádru je také třetí český fotbalista Tomáš Petrášek vede tabulku druhé ligy s pětibodovým náskokem.

Slovensko


Ružomberok přehrál na vlastním hřišti Trenčín 1:0 a podíleli se na tom také čeští fotbalisté. Celých 90 minut odehráli v jeho barvách obránce Filip Twardzik i záložník Erik Daniel.

Dunajská Streda klopýtla na hřišti Podbrezové. Při porážce 1:2 byl v brance DAC český brankář Martin Jedlička.

Obránce Žiliny Filip Kaša se podílel na vítězství svého týmu v Nitře 2:0. Třetí Šošoni se díky tomu přiblížili na jediný bod druhé Dunajské Stredě.

Obránce Martin Sus odehrál za Sereď celé utkání v Senici, které skončilo nerozhodně 0:0. Sus dostal v 74. minutě žlutou kartu.

Zlaté Moravce remizovaly doma s Trnavou 1:1. Celý zápas za hosty odehrál záložník Jiří Kulhánek. V 82. minutě pak na hřiště přišel i další středopolař Jakub Rada.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal za Hearts semifinále Ligového poháru proti Celtiku. Vedoucímu týmu tabulky skotské ligy se ale zápas nepovedl a ne neutrálním hřišti stadionu Murrayfield v Edinburghu před 61 tisíci diváků prohrál jednoznačně s dlouholetým skotským vládcem 0:3. Zlámal se chybou podepsal pod druhý gól a po zápase se spoluhráčům i fanouškům omlouval. "Ten míč byl lehce tečovaný, ale gól jde jednoznačně za mnou. To je bez diskuze. Bohužel i takové chyby k fotbalu patří. Nic jiného, než omluvit se udělat nemůžu," říkal Zlámal.

Zlámalův kiks v čase 4:20



Celtic se ve finále soutěže utká s Aberdeenem, na jehož lavičce seděl při vítězství nad Rangers 1:0 další český gólman Tomáš Černý.

Turecko


Trabzonspor remizoval v turecké lize půdě Antalyasporu 1:1. Za hosty odehrál celý zápas reprezentační obránce Filip Novák. Další Čech Ondřej Čelůstka na domácí straně do zápasu nezasáhl kvůli zranění.

Major League Soccer


Záložník Bořek Dočkal odehrál za Philadelphii Union celý zápas proti New Yorku City. Jeho tým po deseti minutách prohrával 0:2, vzápětí se mu však podařilo snížit. Ještě do konce první půle se však prosadil bývalý španělský internacionál David Villa a upravil na konečných 3:1 pro domácí. Philadelphia postoupila do play-off ze šestého místa a v noci na pátek ji paradoxně se stejným soupeřem čeká utkání předkola.

Bulharsko


Obránce David Jablonský odehrál za Levski Sofia celý zápas klubu Vereja Stara Zagora a asistoval u velkolepého vítězství 7:0. Levski se drží v tabulce na druhém místě o bod za vedoucím Razgradem.

Chorvatsko


Obránce Jan Lecjaks odehrál kompletních 90 minut za Lokomotivu Záhřeb na hřišti NK Rudeš a pomohl svému mužstvu k výhře 4:0. Dál tak pokračuje skvělá sezona menšího záhřebského klubu, který je v tabulce na druhém místě se ztrátou pěti bodů na o mnoho slavnější Dinamo.

Izrael


Obránce Tomáš Sivok odehrál celé utkání za Maccabi Petah Tikva na půdě Hapoelu Ra‘anana. Jeho tým podlehl soupeři 0:1 a Sivok v 70. minutě viděl žlutou kartu.

Kazachstán


Šachtar Karagandy remizoval na hřišti Ordabassy 1:1. Čeští záložníci Lukáš Droppa a Egon Vůch nastoupili oba v základní sestavě a vydrželi na hřišti až do závěrečného hvizdu. Vůch dostal v 72. minutě žlutou kartu. Šachtar je v kazašské Premier League na posledním místě, má ale jeden zápas zápas k dobru.

Maďarsko


Haladás Szombáthely prohrál na domácí půdě s Hovédem Budapešť 0:1. Obránce Vít Beneš odehrál za domácí celý zápas. Záložník Tomáš Pilík strávil celý duel na lavičce náhradníků a do hry se nedostal.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (101)

Přidat komentář
kylo ren

Černý to je fakt megatalent kdyz nehraje ani za áčko

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt tam mas jasne napsano, ze se vraci po dlouhy dobe po zraneni.

Reagovat
bobis21

jestli to nebude tím, že teprve pár týdnů trénuje naplno po skoro ročním zranění

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aj tak mi príde nanajvýš úsmevné, keď sa tu robili porovnávačky medzi slovenskými hráčmi a tými českými počas ME21. Pamätám si, ako sa tu mnohí bili do hrude, aký je Černý obrovský talent. To isté Simič, ten bol lepší než Škriniar... len konštatujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, v tu chvíli to tak vypadalo.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

nevypadalo

Reagovat
BílíAndelDrcKo

už vtedy nie

Reagovat
smazaný uživatel

Už vtedy ano.

Reagovat
taws

Černý byl nejvíc přeceňovány český fotbalista...nechápu jak se z něj mohl dělat takový talent

Reagovat
smazaný uživatel

ale aj tak je to škoda, čakal som od neho o dosť viac, možno sa ešte preberie

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ked debudoval za Ajax, tak hral perfektne, nechápem prečo ho zase poslali do druhej ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi proto, že je po zranění?

Reagovat
smazaný uživatel

už tak dva roky ne?

Reagovat
bobis21

rok byl mimo a teď něco přes měsíc trénuje

Reagovat
dave30

Jde ale o to, že i před tím úrazem toho za áčko Ajaxu moc neodehrál. Od sezóny 15/16 do úrazu 10/2017 asi 20 zápasů). Věřil jsem, že bude mít větší vytížení (vzhledem k tomu, jak v Ajaxu pracují s mladými). Tak snad se do toho ještě dostane...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale možná to opravdu na A tým Ajaxu prostě nebude

Reagovat
bobis21

těžko říct, po zranění jsem ho hrát ještě neviděl. Když začal hrát za áčko tak byl skvělý - rychlý, technický, hodil se do systému ... pak začal trochu stagnovat a do toho to zranění teď asi vůbec nejde říct co z něj bude, dokud se zase nerozehraje ...

Reagovat
ThePigFeathers

Neřekl bych že stagnoval ... Jediné co mu ublížilo byla ta neproměněna šance v posledním zápase, kdy mohli vyhrát titul a poté to zranění ..... A jeste když ti fans posílají zprávy, že si tě najdou a zabijou úplně není best....

Reagovat
Murtago

Černý už je ztracenej

Reagovat
kylo ren

Reagovat
zelda

ty vole ten kluk oslavil před dvěma týdny 21 let a vy ho tu prohlašujete za ztracenýho....

Třeba se mu ještě začne dařit v Ajaxu, nebo třeba příjde na hostování nebo přestup zpátky do ligy a rozjede se...

Prej ztracenej

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo se nerozjede

Reagovat
meno

Tak skončí v Liberci a možná si párkrát zahraje EL...

Reagovat
Andis

Ty vole jestli tohle je super talent v 21, co jsou potom Rashford nebo Mbape a další? Metahumani?

Reagovat
zelda

Kde jsi prosimtě z toho mýho vyjádření vyčetl, že je Černý supertalent? Čteš co si přeješ, abys četl

Reagovat
Andis

Třeba se mu ještě začne dařit v Ajaxu. Třeba se pletu ale v Ajaxu se prosazují super talenti co pak odcházejí do těch TOP týmů. Ale jo tak třeba se v Ajaxu prosadí a už tam zůstane je mu přeci jenom teprve 21. Takže z něj nejspíš ta hvězda ještě bude

Reagovat
Baronne

Reagovat
Pride

JJ, přestup zpátky do ligy a rozjede se. Rozjede se stejně jako další megatalent Mašek, který se plácá v Bohemce.

Reagovat
dinss

Hrál si někdy fotbal?

Reagovat
tnt03

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Gimme

Pilík nehraje ani v Maďarsku...

Reagovat
smazaný uživatel

SVK súhrn bude kedy? Myslím, že by bol o dosť zaujímavejší. Len ku príkladu, čo ma teraz napadlo, tak Zreľák prvý gól v bundeslige za Norimberg, Bero vystrúhal nožničky a rozhodol zápas v Eredivisie a nie len v druhej najvyššej súťaži, Duda naďalej medzi top strelcami v Nemecku, Hamšík vyrovnal rekord Neapolu v zápasoch, Dúbravka čisté konto v Premier league a tak, a tak ďalej... fakt, by sa to tu hodilo

Reagovat
BílíAndelDrcKo

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak si si ho trz spravil.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jany kozak

Reagovat
adoxx

Tak jdi na eurofotbal.sk

Reagovat
Firkraag

Reagovat
tnt03

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
icka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

eurofutbal.sk, keď tak ...

Reagovat
Aik29

Reagovat
Pablos

A v čem to je zajímavější v České republice, že dá nějákej Zreľák gól ??? tys to zase domotal co ?

Reagovat
smazaný uživatel

však napr pre nás svk návštevníkov, je nás tu veľmi veľa

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Můžeš se toho ujmout

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pablos

Asi Vám nic nezbyde jiného, než si něco napsat jako koment k článku. Resp. je Vás tu hodně, protože dokážete rozumět češtině, né protože je to československý projekt... nemyslím to zle, ale je prostě zvláštní něco takového automaticky očekávat jen z důvodu, že vás je vela.

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo jestli třeba takhle hojně chodí i češi na nějaký slovenský weby ? Mě by to asi nenapdalo nikdy jít na svk web a ještě tam třeba nadávat na Slovensko jak to tady někteří slováci dělají s ČR.

Reagovat
Pablos

tohle si taky často říkám

Reagovat
adoxx

Reagovat
BílíAndelDrcKo

v diskusii na sport.sk je to výkladna skriňa z oboch krajin

Reagovat
jany kozak

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Baronne

Reagovat
meno

hovno.sk

Reagovat
Melda

Ale to fakt existuje.Ale je to je pro silné povahy

Reagovat
meno

Já vím. Moje TOP3 stránka když mi bylo 10

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba to je tím, že na Slovensku ještě neobjevili internet.

Reagovat
Neutron

vtipneeeeeeeee jak kokooooooooooooot

Reagovat
Pride

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Už prý mají 30 svazků tištěné verze.

Reagovat
checitto

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
FCSL

Reagovat
oli9

eurofotbal.sk ?

Reagovat
icka

sport.sk cau

Reagovat
smazaný uživatel

A co Škrtel se Škriniarem?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Muzes se toho ujmout, lidi z redakce EF budou nadseny, ze se do toho nekdo pustil.

Reagovat
Shevchenko

Sni dál

Reagovat
TheMally11

eurofotbal.sk

Reagovat
robbik

Tak né Zdeněk Zlámal, ale Bobby Zlamal, aneb když je přezdívka na vyslovení jednoduší, než jméno

Reagovat
Snatus

Bylo by zajímavé sledovat i souhrn slovenských hráčů.

Reagovat
dinss

ne

Reagovat
Werkrider

Ach ty komplexy. Ja myslel ze to je jen na slovensku.

Reagovat
REPLIKATOR

Když Celtic nemůže, rozhodčí pomůže

Reagovat
Mustang™

Ten Necid, to je teda snajper.

Reagovat
Andis

Proč článek nezmiňuje další české super talenty Jakta a Schicka? Taky jsou součástí českých hráčů a působí v Italské lize

Reagovat
dave30

U těch, kteří nejsou zmíněni lze jednoduše dosadit - zraněný, nebo seděl na lavičce (tribuně).

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele