Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

08.10.2019, 17:54
Aktuality
Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno. Pravdou je, že naopak příliš nezářili gólmani v elitních soutěžích. Tomáš Vaclík dostal čtyři góly od Barcelony a Tomáš Koubek z Augsburgu se stal nechtěnou hvězdou internetu...

Itálie


Záložník Jakub Jankto nastoupil v základní sestavě Sampdorie Janov na půdě Hellasu Verona. Hrál však pouze do 57. minuty, kdy byl vystřídán. Sampdoria prohrála nakonec utkání 0:2 a trenér Eusebio Di Francesco přišel v pondělí o místo.

Další středopolař Antonín Barák se objevil v dresu Udine na trávníku na půdě Fiorentiny v 78. minutě, kdy vystřídal Mandragoru. Hostující Zebry v té době už prohrávaly 0:1 a nakonec stejným výsledkem duel i skončil.

Bologna remizovala doma s Laziem Řím 2:2 a její první branku vstřelil v 21. minutě záložník Ladislav Krejčí. Na centr Orsoliniho z pravé strany si bývalý sparťanský fotbalista zkušeně naskočil a otevřel skóre utkání. Duel ale nakonec skončil nerozhodně 2:2, když všechny góly padly v první půli. Hostující Joaquín Correa totiž krátce před koncem neproměnil penaltu.



Německo


Podařený zápas odehrál za Herthu Berlín v německé bundeslize záložník Vladimír Darida. V utkání s Düssledorfem vstřelil třetí branku Berlíňanů a potvrdil vítězství 3:1. Už předtím navíc asistoval u druhé branky Dilrosuna. Český fotbalista odehrál kompletních 90 minut a zvolili ho nejlepším hráčem zápasu.



Premiérový start v dresu RB Lipsko má za sebou Patrik Schick. Český útočník se dostal na na hřiště v utkání na půdě Leverkusenu místo Sabitzera v 63. minutě. Lipsko o pár chvil později inkasovalo gól na 0:1. Dvanáct minut před koncem ale vyrovnal Nkunku a zajistil Býkům ze šlágru alespoň bod.

Dvaašedesát minut odehrál za Hoffenheim na půdě Bayernu Mnichov český obránce Pavel Kadeřábek, pak byl vystřídán Stafylidisem. Po zápase se každopádně mohl radovat ze senzačního vítězství 2:1.

Nepovedený zápas má naopak za sebou brankář Tomáš Koubek. Hrubka gólmana Augsburgu při čtvrté brance Mönchengladbachu obletěla díky internetu celý svět. Reprezentační gólman inkasoval od Hříbat celkem pětkrát a jeho tým prohrál vysoko 1:5. Za Augsburg odehrál celý zápas také záložník Jan Morávek.



Další český gólman v Německu Jiří Pavlenka inkasoval v dresu Brém dvakrát. Werder remizoval 2:2 na půdě Frankfurtu a podílel se na tom i obránce Theo Gebre Selassie, jenž odehrál celé utkání.

Španělsko


Celkem čtyřikrát musel lovit ze své sítě míč brankář Sevilly Tomáš Vaclík na barcelonském Camp Nou. Českou reprezentační jedničku překonali postupně Suárez, Vidal, Dembélé (ti tři během osmi minut v polovině prvního poločasu) a nakonec i Lionel Messi. Sevilla prohrála jasně 0:4.

Podruhé za sebou se v dresu druholigového Las Palmas prosadil český útočník Tomáš Pekhart. Ten nastoupil na půdě Luga v 69. minutě a v nastaveném čase pečetil vítězství hostů na 2:0.

Pekhartův gól v čase 1:09



Nizozemsko


Michal Sadílek opět nechyběl v základní sestavě PSV Eindhoven a na postu levého obránce odehrál celé utkání. Po duelu s Venlem mohl být spokojen, protože jeho tým zvítězil jasně 4:1.

Záložník Václav Černý se dostal v dresu Utrechtu na trávník v zápase s Vitesse Arnhem na poslední čtvrthodinku. V 76. minutě vystřídal van de Streeka. Porážce 1:2 však nezabránil.

Útočník Tomáš Necid nastoupil v 84. minutě za Den Haag proti Ajaxu. Jeho mužstvo prohrávalo v té chvíli 0:1, ale nakonec inkasovalo ještě jednou a prohrálo 0:2.

Ve druhé lize nastoupil v základní sestavě Go Ahead Eagles proti rezervě AZ Alkmaar záložník Jaroslav Navrátil. Pět minut před koncem byl však vystřídán. Za hosty hrál od 72. minuty mladý záložník Richard Sedláček a byl důležitou postavou zbytku duelu. V 80. minutě totiž vyrovnal na konečných 1:1.

Sedláčkův gól v čase 2:44



Celé utkání v Bredě odehrál za Nijmegen obránce Josef Kvída. Jeho tým však prohrál 0:1 a Kvída se do statistik zapsal pouze žlutou kartou ze 72. minuty.

Slovensko


Brankář Martin Jedlička odchytal za Dunajskou Stredu vítězné utkání v Trnavě. Hosté vyhráli 2:1.

Gól z první minuty rozhodl utkání Žiliny se Seredí. Na domácí straně se na vítězství 1:0 podílel obránce Filip Kaša, který odehrál celé utkání.

Brankář Vojtěch Vorel odchytal v dresu Senice utkání v Nitře a přispěl k vítězství 4:1.

Ružomberok okradl o body Slovan Bratislava a vybojoval s ním doma remízu 1:1. Přesněji řečeno až do poslední desetiminutovky sahal po vítězství, protože vedl 1:0. Celé utkání za domácí odehrál Filip Twardzik, útočník Ondřej Novotný nastoupil z lavičky v 77. minutě. Za hosty kompletní zápas odehrál celé utkání záložník Erik Daniel a ten šest minut před koncem asistoval u branky Andraže Šporara.

Rusko


Záložník Alex Král nastoupil v základní sestavě Spartaku Moskva na půdě Krasnodaru. Nakonec odehrál celé utkání, nicméně jeho mužstvo prohrálo 1:2.

Rakousko


Devatenáctiletý záložník Tomáš Ostrák odehrál v rakouské bundeslize 68 minut za Hartberg proti LASK Linec a v 55. minutě vstřelil vedoucí branku svého celku. Hosté však dokázali utkání otočit.

Ostrákův gól v čase 2:22



Major League Soccer


Dallas porazil Sporting Kansas City vysoko 6:0 a přispěl k tomu nemalou měrou i útočník Zdeněk Ondrášek. Čerstvý reprezentant otevřel v 9. minutě skóre utkání a v 68. minutě zvyšoval už na 5:0.

Ondráškovy góly v časech 0:15 a 2:40



Turecko


Antalyaspor nečekaně zvítězil na půdě Fenerbahce Istanbul 1:0 a byl u toho i obránce Ondřej Čelůstka. Odehrál kompletních 90 minut.

Záložník David Pavelka se vážně zranil v zápase Kasimpasy proti Konyasporu. Střídat musel krátce před poločasem ve 41. minutě. Pozdější vyšetření ukázala bohužel zlomenou čéšku v koleně, což pro českého reprezentanta znamená dlouhou pětiměsíční pauzu. Kasimpasa navíc zápas prohrála vysoko 1:4.

Ještě v prvním poločase střídal také obránce Filip Novák z Trabzonsporu. Na půdě Rizesporu nastoupil v základní sestavě, ale v 31. minutě šel místo něj na hřiště Erdogan. Trabzonspor pak ve druhém poločase otočil skóre z 0:1 na 2:1, když o vítězství rozhodl v 90. minutě.

Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celé utkání za Hajduk Split. Ten porazil v chorvatské lize Varaždín

Kypr


Omonia Nikósie prohrála v Pafosu 1:2. V obraně celku z hlavního města odehrálo celý zápas duo Jan Lecjaks a Michael Lüftner.

Maďarsko


Puskás Akademia s českým útočníkem Davidem Vaněčkem v sestavě remizovala 1:1 na půdě Diósgyőri VTK. Vaněček se tentokrát mezi střelce nezapsal.

Polsko


Martin Pospíšil odehrál celé utkání za Jagiellonii Bialystok na půdě Slasku Wroclaw. Jeho kolega ze zálohy Tomáš Přikryl nastoupil také v základní jedenáctce, v 79. minutě byl vystřídán. Utkání skončilo nerozhodně 1:1.

Asistenci si připsal Petr Schwarz z Rakówa Czestochowa v zápase ve Štětíně. Ve 14. minutě přihrával Kamilu Koscielnému na vítězný gól na 2:1. Celý zápas za Raków odehrál také obránce Tomáš Petrášek. Záložník Daniel Bartl nastoupil v základní sestavě a odehrál 71 minut, než byl vystřídán.

Cracovia Krakov remizovala doma 1:1 s Górnikem Zabrze. Obránce David Jablonský odehrál celé utkání. Ve 44. minutě dostal žlutou kartu.

Obránce Jan Mudra odehrál celé utkání ve druhé lize za Chojniczanku Chojnice. V duelu s Odrou Opole dostal hned ve 2. minutě žlutou kartu. Jeho tým nakonec prohrál 1:2.

Záložník Michal Bezpalec hrál celých 90 minut za Termalici Bruk-Bet Nieciecza proti Tychám. Duel skončil vítězstvím Bezpalcova týmu 4:3.

Stomil Olsztyn podlehl 0:1 na hřišti Olympie Grudziadz. Obránce Lukáš Kubáň odehrál celé utkání. Ve 30. minutě dostal žlutou kartu.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celé utkání za Gaz-Metan Medias. S Academicou Clinceni zvítězil jeho tým 2:1 a Droppa dostal v 89. minutě žlutou kartu. Gaz-Metan se drží i nadále v popředí tabulky. Na čtvrtém místě ztrácí na vedoucí CFR Kluž tři body.

Skotsko


Václav Hladký odchytal celý duel St. Mirrenu v Motherwellu. Připsal si sedm úspěšných zákroků, ale porážce 0:2 nezabránil.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (74)

Přidat komentář
TheMally11

Jinak Koubek pořádný jelito ten balon by alespoň nějak nakopl i někdo, kdo v životě neviděl míč

Reagovat
smazaný uživatel

víš kolik takových chyb se už stalo?

Reagovat
smazaný uživatel

stane se i nejlepším gólmanům světa a v důležitějších zápasech

Reagovat
TheMally11

kdyby tam byl alespoň drn, ale balon ani neposkočil

Reagovat
Firkraag

To, že promáchne, to bych chápal, ale pak stačilo jenom běžet za míčem a chytit ho a on se nějak záhadně snažil zablokovat hráče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Malá domu?

Reagovat
dave30

Chytit určitě ne (malá domů), ale nějaký skluz a míč na roh?

Reagovat
Firkraag

Jo, to by stihnul. Ale i ta malá domů je lepší řešení :)

Reagovat
ttopi

No, asi takhle. Kdyby věděl, že to nakonec bude gól, tak by to asi rukou zahrál. Takhle po bitvě je to těžký. On si prostě věřil, že to zachrání. Chápeš?

Reagovat
Firkraag

Tož jo, ale udělal vlastně dvě hrubé chyby za sebou, protože podruhý jen zoufale zpanikařil.

Reagovat
ttopi

Může ho uklidnit, že může být i hůř (Karius).

Reagovat
Firkraag

Ale dál už to nejde

Reagovat
REPLIKATOR

Nemohl ho chytat do ruk.

Reagovat
JackDaniels.

Mohol to klidne odkopnut, asi ho to nenapadlo, zrejme nebol uplne v pohode

Reagovat
db18

nebo ho pak odkopnout, jestli se bál malé domů...

Reagovat
Y.N.W.A

Ja myslim, ze mel promachnout, odkopnout protihrace a rovnou běžet zpatky do Francie... To by bylo to nejrozumnejsi

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
lichna.

OT: Poslední šance, tuto sobotu sraz české sekce EF v Praze - více informací https://www.eurofotbal.cz/clanky/dukle-bude-do-konce-podzimu-chybet-zraneny-stoper-stetina-311013/?forum=1#forum

Uvítáme i ty, co by si chtěli přijít třeba jen zahrát fotbal.

Reagovat
Andis

Český fotbal de nahoru

Reagovat
JackDaniels.

Viz Koubek

Reagovat
Y.N.W.A

No tim, ze nastoupil Schick, tak šel proti minulymu tejdnu českej fotbal dvakrat tak vys

Reagovat
dave30

A co teprve, až nastoupí třeba na celý poločas...

Reagovat
smazaný uživatel

Po kolika letech nemame nikoho v premier league?

Reagovat
naheCZ

Vydra

Reagovat
Kucka

Sedloš dobrej náběh

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Někdo kdo by mi poradil, jak se co nejlépe dostat do Anglie na Premier League, ale klidně i Chamoionship. Je v podstatě jedno na jaký zápas, nejraději bych ale do Londýna. Chtěl bych, aby mi odpadlo řešení věcí kolem, jako letenky, ubytování a tak, tak jsem přemýšlel o nějakých těch agenturách, co zájezdy nabízejí, ale nevím, které jsou spolehlivé.

Každá rada k tématu by mi pomohla, díky moc.

Reagovat
Posledni Kovboj

odsud neco takovyho podnika vitasrp, napis mu

Reagovat
smazaný uživatel

Rolf dělá výjezdy na Spartu na LM, poradí.

Reagovat
Rolf

Jak se potácí,svědčí o tom,že nebyl střízlivý,ale na mol.

Reagovat
Salfovic

Koubek je v hodnocení Bundesl. brankářů dle Kickeru na 18. místě a Pavlenka na 14.

Reagovat
Posledni Kovboj

No a co, tak mel Koubas vsazeno, to je toho

Reagovat
mistr129

Jako to promáchnutí se stát může, ale co to dělal potom?

Reagovat
smazaný uživatel

Na iSportu už opět najeli na klasickou vlnu ubližovaný Sparty. https://imgup.cz/image/L5Cg

Reagovat
smazaný uživatel

máš větší problém s první, nebo druhou částí toho sdělení?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rudej fanda tam. Nedokážu si představit, že bych se na to aspoň jednou díval.

Reagovat
smazaný uživatel

O čem to vlastně je? Já myslel, že je to nějaká reklama na Staropramen či tak něco.

Reagovat
Rudnevs

Konečne je tu i Rakúsko.

Reagovat
REPLIKATOR

Ten Koubek Od začátku nepovedený přestup a ještě k tomu do horšího týmu

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
dave30

Myslím, že se to tady už dostatečně probralo. Vždy budou 2 názory - dobrý přestup vs špatný přestup. Za mě důležitá kvalita ligy (pro mě BL lepší než L1), finance (když jej vykupovali ze smlouvy, tak si asi finančně nepohoršil) a místo pro život (to bude asi podobné, ale možná si ve Francii nezvykli - spekulace). Takže za mě dobrý přestup, ale chápu, že to někdo vidí jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JackDaniels.

Pekhart, naa toho som zabudol, ze existuje

Reagovat
Selänne

Reagovat
smazaný uživatel

Ja uspesne taky a ted tohle

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
db18
Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kilobyte

3 repre gólmani a 11 gólů. Docela bída vzhledem k tomu, že je to náš nejlépe obsazený post.

Reagovat
Pablos

když to napíšeš takhle nezní to zase něják hrozivě... řekneš si, oká Koubek dostal 11 gólů, zbytek udrželi nulu, to není tak špatné

Reagovat
doshcz

Reagovat
db18

Reagovat
Firkraag

Reagovat
TopinB

Reagovat
8lampard8

Reagovat
mojmira

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Losinho

Kolář udržel nulu

Reagovat
TheMally11

Reagovat
Briggus

Za Oldham nastoupil po delším zranění Tomáš Egert. V League Two odehrál 79 minut a včera celých 90 v EFL Trophy.

Reagovat
Briggus

Holý s Ipswichem vychytal čisté konto a jsou zatím na dobré cestě do Champinship.

Reagovat
Tigerinho

A Štěch už dělá trojku?

Reagovat
TheMally11

vypadá to tak

Reagovat
Briggus

tak kariérní posun to je... ve Spartě dělal čtyřku

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

Po sezone, az Libora posleme domu a Tetteh odtahne do hajzlu, budeme potrebovat utocnika, takze Pegas je jasnej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele