Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

30.09.2019, 16:05
Aktuality
V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Itálie


Záložník Ladislav Krejčí odehrál za Bolognu na postu levého obránce celé utkání na půdě Udine. Jeho tým si ovšem body neodvezl, protože prohrál 0:1.

Obránce Aleš Matějů naskočil ve druhé půli do zápasu Brescie v Neapoli. V 69. minutě vystřídal Martellu. Stav utkání už byl v té době 2:1 pro domácí a stejným výsledkem také skončil. Celé utkání strávil na hostující lavičce záložník Jaromír Zmrhal.

Záložník Jakub Jankto vstřelil jedinou branku Sampdorie Janov v utkání proti Interu Milán. Ten vyhrál v přístavním městě 3:1 a zůstává v této ligové sezoně zatím stoprocentní. Jankto, který odehrál celé utkání, snižoval v 55. minutě na 1:2 z pohledu domácích Námořníků.

Rozhovor s Jakubem Janktem v italštině (gól v čase 1:00)



Brankář Lukáš Zima odchytal v Serii B celé utkání za Livorno proti Salernitaně. V duelu inkasoval třikrát, druhá branka byla vlastní, ale nejvíc mrzela ta třetí v nastaveném čase. Livorno kvůli ní prohrálo doma 2:3.

Německo


Pavel Kadeřábek nechyběl v základní sestavě Hoffenheimu, kterému se ale v poslední době nedaří. V lize nevyhrál už čtvrté utkání v řadě. Mönchengladbachu podlehl na vlastním stadionu 0:3.

V základní sestavě Augsburgu byl z českých fotbalistů pouze brankář Tomáš Koubek, který odchytal proti Leverkusenu celé utkání. Připsal si dva úspěšné zákroky, ale porážce 0:3 nezabránil. Posledních deset minut hrál za domácí celek také záložník Jan Morávek.

Werder Brémy získal cenný bod za remízu 2:2 na půdě Borussie Dortmund. V brance hostů stál gólman Jiří Pavlenka, který se svým výkonem dostal do sestavy kola, v obraně pak operoval po celých 90 minut Theodor Gebre Selassie.

Záložník Vladimír Darida se podílel na vysokém vítězství Herthy Berlín na půdě Kolína nad Rýnem 4:0. Darida odehrál kompletních 90 minut a připsal si asistenci u první branky Lukebakia i celkově třetího gólu Herthy, který vstřelil Ibiševič.

Nizozemsko


Michal Sadílek nastoupil v základní sestavě PSV Eindhoven na půdě Zwolle. Z místa levého obránce se podílel na hladké výhře 4:0.

Český záložník Jaroslav Navrátil hrál ve druhé lize celých 90 minut za Go Ahead Eagles, kteří remizovali v Nijmegenu 3:3. Navrátil dostal ve 44. minutě žlutou kartu. Za domácí tým odehrál taktéž celé utkání obránce Josef Kvída.

Slovensko


Celý zápas proti Nitře odehrál za Slovan Bratislava záložník Erik Daniel. Belasí vyhráli vysoko 5:0 a Daniel se na tom podílel asistencí u poslední branky Nona.

V brance Senice stál v utkání proti Pohroní český gólman Vojtěch Vorel, který si do statistik připsal čisté konto a pomohl k vítězství 1:0.

Dva čeští fotbalisté nastoupili v základní sestavě Ružomberku na půdě Michalovců. K vítězství 1:0 přispěli obránce Filip Twardzik, který odehrál celé utkání, a útočník Ondřej Novotný, jenž byl vystřídán v 55. minutě.

Za Trnavu chytal ve Zlatých Moravcích brankář Petr Bolek. Zkušený Čech pomohl Spartaku k vítězství 3:1, přičemž mu napočítali statistici celých 8 úspěšných zákroků.

Brankář Martin Jedlička vychytal v bráně Dunajské Stredy vítězství 1:0 ve šlágru kola proti Žilině. V nastaveném čase dostal žlutou kartu. Za hosty, kteří prohráli poprvé v sezoně a přišli o první příčku v tabulce, hrál celý zápas obránce Filip Kaša.

Španělsko


Sevilla porazila v LaLize Real Sociedad San Sebastian 3:2. V její brance stál brankář Tomáš Vaclík, který poprvé kapituloval hned ve 4. minutě, kdy byl před ním sám Oyarzabal. Druhou branku inkasoval až v závěru střetnutí. Střelou na zadní tyč jej prostřelil Portu.

Útočník Tomáš Pekhart vstřelil vítěznou branku Las Palmas proti Albacete. Tým z Kanárských ostrovů vyhrál díky přesné mušce českého forvarda 3:2. Pekhart nastoupil až v 55. minutě, kdy vystřídal Narvaeze. Pět minut před koncem také dostal žlutou kartu. Pro Pekharta šlo o první zásah v sezoně.

Pekhartův gól v čase 0:45



Chorvatsko


Obránce Stefan Simič odehrál celé utkání za Hajduk Split na půdě celku Istra 1961. Duel skončil nerozhodně 1:1. Simič dostal v 88. minutě žlutou kartu.

Litva


Gólman Martin Berkovec vychytal už ve středu čisté konto v dresu Žalgirisu Vilnius proti mužstvu Atlantas. Berkovcův tým vyhrál 4:0.

Maďarsko


Útočník David Vaněček odehrál celý duel v dresu Puskás Akademie na půdě Debrecínu a přispěl k výhře 2:1. Tentokrát se mezi střelce nezapsal, pouze v 86. minutě dostal žlutou kartu.

Polsko


Útočník Michal Papadopulos nastoupil za Koronu Kielce v zápase proti Slasku Wroclaw až v 64. minutě. Do listiny střelců se nezapsal, ale i tak mohl po utkání slavit vítězství 1:0.

Stoper Tomáš Petrášek odehrál celý duel za Raków Czestochowa proti Wisle Plock. V základní sestavě byli i další Češi Petr Schwarz a Daniel Bartl. Posledně jmenovaný byl vystřídán v 70. minutě. Raków doma prohrál 1:2.

Záložníci Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl nastoupili v základní jedenáctce Jagiellonie Bialystok v utkání proti Pogoni Štětín. Přikryl byl střídán za remízového stavu 1:1 v 71. minutě. Pospíšil, který dostal v 11. minutě žlutou kartu, šel ze hřiště v 78. minutě, když už Bialystok prohrával 1:2. Utkání nakonec skončilo porážkou domácího celku 2:3.

Obránce David Jablonský z Cracovie Krakov odehrál celý duel v derby proti Wisle. Menší Cracovia po předchozích čtyřech porážkách v derby, tentokrát na půdě rivala slavně zvítězila 1:0.

Obránce Lukáš Kubáň odehrál ve druhé nejvyšší soutěži celé utkání za Stomil Olsztyn, který porazil Podbeskidzie 1:0.

Záložník Michal Bezpalec nastoupil v základní sestavě Termalice Bruk-Bet Nieciecza na půdě Puszczy Niepolomice. Odehrál kompletních 90 minut podílel se na vítězství 3:0.

Obránce Jan Mudra hrál celý zápas za Chojniczanku Chojnice proti GKS Jastrzebie. Jeho tým vyhrál 3:1.

Rumunsko


Celých 90 minut hrál v dresu Gaz-Metan Medias záložník Lukáš Droppa na hřišti CFR Kluž. S letošním soupeřem Slavie v předkole Ligy mistrů ale jeho tým prohrál hladce 0:3. Droppa dostal ve 23. minutě žlutou kartu.

Skotsko


Brankář Václav Hladký chytal za St. Mirren v duelu s Hearts. Podruhé v řadě nedostal ani jeden gól. Stačilo to ale jen na bezbrankovou remízu 0:0.

Turecko


Antalyaspor vyhrál nad Malatyasporem jasně 3:0. K čistému kontu přispěl i reprezentační obránce Ondřej Čelůstka. Ten odehrál kompletních 90 minut.

V základní sestavě Kasimpasy byl po zranění znovu záložník David Pavelka. Na půdě Denizlisporu hrál celých 90 minut a přispěl k vítězství svého mužstva 1:0.

Z vysokého vítězství 4:1 nad Besiktasem se mohl radovat obránce Trabzonsporu Filip Novák, který byl opět členem zahajovací sestavy a na hřišti vydržel až do závěrečného hvizdu. V 86. minutě viděl žlutou kartu.

Major League Soccer


Útočník Zdeněk Ondrášek nastoupil v základní sestavě Dallasu na půdě Colorada Rapids. Hrál však jen do 59. minuty, kdy byl vystřídán. Jeho tým nakonec prohrál venku hladce 0:3. Domácí navíc nedali penaltu.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (50)

Přidat komentář
Kaspar

Koubek predvedl dva uspesne zakroky, ale prohral 0:3

Reagovat
DieFohlenBMG

Zaplaťpánbůch za ně

Reagovat
dave30

Jankto pokořil Inter... neznalý by myslel, že Janktův tým vyhrál...

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Pablos

přesně no

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Zark

musis v tomhle rozlisovat ceske novinarske vyrazy "Jankto" a "janktova sampdoria"

Reagovat
Pablos

no o to hůř by právě musel Jankto dát sám víc gólů jak celej Inter, aby ho pokořil nebo né ?

Reagovat
Zark

no na pomery ceskych borcu staci bohate jeden bohuzel

Reagovat
kilobyte

A kolik gólů dal Inter Janktovi?

Reagovat
dave30

Reagovat
smazaný uživatel

nauc se velka pismena, kdyz je pouzivas

Reagovat
Zark

dobre

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Andis

Vis co nejak musis chytre maskovat tu bidu cr obcasnym jakoze uspechem.

Reagovat
dave30

Ale na Daridovi 2 asistence zapomene...

Reagovat
Zajda

Jankto má tu italštinu vážně skvělou. A ta trefa taky stála za to! Jen tak dál

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Pablos

ten první gól Interu taky nebyl k zahození

Reagovat
mojmira

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

To teda!

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Hiko

A pan Král si poseděl na lavičce Spartaku

Reagovat
Pablos

ten Barák zase nehrál ?

Reagovat
smazaný uživatel

On je hodně slabý. Na Udine to není

Reagovat
8lampard8

V tydnu hral zaklad pri vlozenym kole ligy

Reagovat
Pablos

já jen jestli není zase zraněnej

Reagovat
KingMaster13

Jako měl jednu dobrou sezonu ale u něj si nemyslím, že na tu Itálii má. Už ve Slávii ke konci angažmá jen seděl.

Reagovat
cetto

No zrovna Barák mi přišel nejlepší z té vlny hráčů, která před těmi třemi lety odešla do zahraničí. Byl neskutečně golový, měl techniku, do toho celkem vysokej a fyzicky zdatnej a měl to srovnaný v hlavě. Teda aspoň takhle si ho pamatuju z repre, ale vzhledem k tomu, že i v Udinese byl ten rok tahounem (asi ještě větším než Jankto), tak si myslím, že i v klubu to bylo dobrý

Reagovat
Pablos

Tak minulý rok každou chvilku promarodil s těma zádama nebo co to bylo. A letos párkrát naskočil, ale je možný, že už na to prostě nenaváže no. Pořád si myslím, že by, ale na to hrát v Itálii mít mohl. Uvidíme no.

Reagovat
doshcz

v tý první sezoně v Udine byl jeden z nejlepších hráčů v týmu, samozřejmě při tý bídě co tam zažívaj to není žádný terno ale na základ by tam měl mít když bude chvíli zdravej a nabere formu

Reagovat
dave30

Je neskutečné, jak dlouhé prsty má ten Berbr. Starý Tonda se rozhádá s FAČRem a mladý okamžitě nehraje...

Reagovat
mojmira

U Daridy mi trochu chybí informace, že měl dvě Áčka

Reagovat
Pablos

taková nepatrná informace

Reagovat
Losinho

Reagovat
8lampard8

plus Pavlenka v sestave kola

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Kiwi-21

A byla na něj červená karta, hrál opravdu skvěle

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Y.N.W.A

Sumarry: v Itálii rupli všichni, v Německu vyhrál jen Darida, ve Španělsku chytá Vaclik a v Anglii mame hovno...

Reagovat
Y.N.W.A

Summary

Reagovat
cetto

Dikes

Reagovat
smazaný uživatel

Zima

Reagovat
smazaný uživatel

clickbait titulek

Reagovat
db18

Darida se dostal do sestavy kola od Sportschau. A Pavlenka do té od Kickeru.

Reagovat
krisa

konečně někdo vymyslel vhodnou strategii, aby nebyl Ládík furt v ofsajdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele