Bundesliga - souhrn 9. kola

16.10.2015, 22:27, aktualizováno 18.10.2015, 19:26
Komentáře a souhrny
Gladbach vyhrál na půdě Frankfurtu. Bayern veze tři body z Brém a zůstává na špici Bundesligy. Darmstadt veze cenné vítězství z Augsburgu, Wolfsburg přestřílel Hoffenheim a Schalke si nakonec poradilo s Herthou. Utkání mezi Hamburkem a Leverkusenem góly nepřineslo. Páteční předehrávka nabídla vítězství Dortmundu na hřišti Mainzu...

VfB Stuttgart - FC Ingolstadt 04 1:0

18.10.2015 17:30

Góly: 59. Daniel Didavi

Stuttgart slaví zásluhou Daniela Didaviho první (ale neregulérní) domácí výhru v nové sezoně. Celek podporovaný známou automobilkou tak dokonce opustil sestupové pásmo.

Avšak kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Mathew Leckie vyřešil ve 4. minutě onu vzniklou situaci trochu jinak. Martin Harnik fauloval ve vápně Benjamina Hübnera a rozhodčí Winkmann nařídil pokutový kop. Naštěstí pro VfB byl viník celé situace potrestán jen žlutou kartou, takže mohl odehrát celých 85. minut, než jej vystřídal český útočník Jan Kliment. Penaltu však Przemyslaw Tytoń zmíněnému australskému útočníkovi lapil.

Po čtvrt hodině hry se Timo Werner podepsal pod první střelu domácích. Ke škodě domácích byla až natolik přesná, že mířila přímo na Ramazana Özcana. Poté přišly v poměrně rychlém sledu tři šance na druhé straně. Jenže ani Stefan Lex, ani Lukas Hinterseer, ani Pascal Gross nebyli zrovna úspěšní. V nastavení první půle se poprvé osmělil pozdější hrdina Didavi, ale tentokrát ještě jeho pokus hostující gólman kryl.

Těsně před vypršením hodiny hry už ale pětadvacetiletého protivníka nestačil. Z hranice šestnáctky vystřelil Florian Klein a jeho pokus v malém vápně ještě stihnul tečovat Didavi. Ingolstadští sice reklamovali ofsajd, který podle všeho doopravdy byl, ale rozhodční branku uznali - 1:0. Shodou prapodivných okolností stejně jako v předchozím nedělním duelu mezi Kölnem a Hannoverem, ve kterém Leon Andreasen skóroval rukou.

Hasenhüttlova družina mohla odpovědět poměrně záhy, ale jedovky Grosse a Hartmanna zlikvidoval Tytoń. V 86. minutě vysvitla pro ligového novice ještě větší naděje na vyrovnání, neboť Serey Die hasil za cenu žluté karty rodící se protiútok. A protože pro reprezentanta Pobřeží slonoviny byla v tomto zápase už druhá, musel hned do šatny. Domácí to ale mrzet nemuselo. I proto, že Marvin Matip v samotném závěru nastavení v dobré pozici netrefil optimálně.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Hannover 96 0:1

18.10.2015 15:30

Góly: 38. Leon Andreasen

Hannover porazil Köln a připsal si na konto druhou výhru v řadě. Znovu to bylo jen o gól, ale tentokrát o takový, který podle pravidel rozhodně neměl platit!

Ještě předtím, než se dostaneme k onomu nakonec rozhodujícímu momentu ze závěru prvního poločasu, se zaměříme tradičně na příležitosti, které se zrodily předtím. První a druhou si záhy po sobě vytvořili Leonardo Bittencourt a Anthony Modeste. Poté se osmělil až Marcel Risse, avšak jeho pokus Ron-Robert Zieler zneškodnil.

A pak - Hiroshi Kiyotake zahrával z pravé strany rohový kop, který prodloužil na zadní tyč Christian Schulz. Timo Horn balon mírně tečoval tak, že jej Leon Andreasen instinktivně uklidil do odkryté brány pravou paží. Gól tedy platit neměl! Viděli to domácí fotbalisté i mnozí příznivci v hledišti, věděl to nepochybně i střelec branky, ale vyprávějte to rozhodčím ... 0:1.

Kozli si však ve druhém poločase vytvořili velice slibné příležitosti, leč neustále na ráželi na zeď jménem Zieler. Balon za ni nedostali ani Modeste, ani Jojić, ani Hosiner. Stögerovi svěřenci se snažili, co to jen šlo, ale neujala se ani další možnost Modesteho. A když už se konečně vydařilo hannoverského brankáře překonat, přeletěl kulatý předmět vyslaný ze Sörensenovy hlavy i břevno jeho brány.

Celek ze Rhein Energie Stadionu tedy nedokázal navázat na vynikající představení proti Schalke a zaznamenal třetí porážku v sezoně, ačkoliv o vítězné trefě se v Německu bude jistě ještě dlouho mluvit. Nulový bodový zisk může domácí mrzet o to více, že v příštím kole zajíždějí do Mnichova, kdežto nyní čtrnáctý Hannover doma přivítá Frankfurt.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:5

17.10.2015 18:30

Góly: 29. Alexander Meier (pen.) - 16. Raffael, 51. Mahmoud Dahoud, 57. Raffael, 82. André Hahn (pen.), 90+1. André Hahn

Kouzlo Andrého Schuberta nadále funguje. V letošní sezoně v podání Borussie Mönchengladbach existuje křiklavý zlom: pod Lucienem Favrem prohrála pětkrát v řadě, pod Schubertem ještě neztratila ani bod. Demolice Frankfurtu 5:1 (na jeho hřišti!) jen potvrzuje, že Hříbata jsou skutečně zpět ve hře..

Vlastně o tom od začátku nebylo pochyb. Gladbach nastoupil v suverénním tempu; reprezentační pauza mu na elánu pranic neubrala, ba naopak. Schubert je sice pouze dočasným koučem, v tuto chvíli si ale málokdo dovolí pochybovat o tom, že jeho angažmá bylo správným krokem. Frankfurt měl představovat nebezpečného, vyrovnaného soupeře, místo toho byl ale doslova smazán ze hřiště; postaral se o to zejména Raffael, brazilský forvard, jehož pohyb způsoboval odvážně vysunuté obraně soupeře opravdu štědrý prostor. Raffael dal dva góly, což se mu v tomto kalendářním roce povedlo už počtvrté, a stylově tak oslavil jubilejní 200. bundesligový start.

Dokonce i v defenzivě se Gladbach pod rukama nového startéga zlepšil - všechny čtyři branky, které Borussia od jeho nástupu inkasovala, padly z penalt. Dnes bylo evidentní, že rozjetý tým reprezentační pauza ani v nejmenším nezastavila. Od začátku byli hosté ve Frankfurtu lepším mužstvem, připsali si několik slibných pološancí a nakonec šli také zaslouženě do vedení. Ránu záložníka Larse Stindla vyrazil domácí gólman Hradecky, na Raffaelovu dorážku však už byl krátký.

V kontextu herního obrazu byla vyrovnávací trefa Eintrachtu opravdu hloupou chybou; domácí se na chvíli vrátili zpět do utkání, aniž by si vytvořili skutečnou šanci. Álvaro Domínguez nicméně hrubě neodhadl malou domů na gólmana Yanna Sommera, jemuž nezbývalo než srazit k zemi Luca Castaignose, který celé situace využil a mohl skórovat pohodlně do prázdné. Alexander Meier, nejlepší bundesligový střelec loňské sezony, nařízenou penaltu proměnil.

Zbytek utkání už se však odehrával zcela podle hostujících not. Mahmoud Dahoud krátce po změně stran vrátil Hříbatům vedení tečovanou ránou zpoza vápna, a od té doby nebylo pochyb o tom, kdo si nakonec odnese cenné tři body. Na 3:1 následně zvyšoval Raffael; aktivní Dahoud si připsal asistenci a hlasitě si tak řekl o místo v základu i pro další zápasy. Když pak André Hahn závěrečnými dvěma trefami rozhodl o celkovém skóre, propukly v hostujícím sektoru bujaré oslavy - toto byl od Borussie skutečně prvotřídní výkon.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 2:1

17.10.2015 15:30

Góly: 27. Benedikt Höwedes, 90+2. Max Meyer - 73. Salomon Kalou

Schalke ideálně zareagovali na překvapivou domácí prohru s Kolínem; svěřenci Andrého Breitenreitera si během reprezentační pauzy podle všeho ideálně odpočinuli a zapracovali na své psychické síle. V přímé bitvě o třetí místo se jim totiž podařilo pozici "na bedně" uhájit díky trefě Maxe Meyera ze samého závěru..

Breitenreiter opět může líbat ruce (či spíše nohy) nového staženého playmakera Johannese Geise: dnes dalo Schalke už třetí gól v sezoně po jeho rohu. Hertha sice dokázala vyrovnat na 1:1 - byla to její první trefa v Gelsenkirchenu od roku 2004 (!) - nakonec jí to ale nebylo nic platné. V deseti lidech remízový stav udržet nedokázala.

Kromě Meyera s Geisem měl dnešní zápas ještě jednoho hrdinu: kapitán Benedikt Höwedes se konečně uzdravil, poprvé v této sezoně naskočil do ostrého zápasu a hned si připsal i první gól. Domácí chtěli stůj co stůj odčinit frustrující porážku 0:3 s Kolínem, do soupeře se proto zakousli s patřičnou vervou; od samého úvodu jasně diktovali tempo hry a brzy přišly i první šance, Leon Goretzka s Frankem di Santem však selhali. Klíčovým okamžikem byla 18. minuta, respektive přímá červená karta pro hostujícího Vedada Ibiševiće; ten si vyšlápl na Meyera a citelně tak oslabil svůj tým. Höwedesův gól tak byl pouze logickým vyústěním situace: zkušený stoper dostal ve vápně obrovské množství prostoru, čehož se nerozpakoval využít a hlavou přibil do sítě Geisův pas od rohového praporku.

Do kabin tak šli Königsblauen ve vedení, což se jim doma povedlo poprvé od letošního března; skóre ovšem mohlo být i mnohem vyšší. Zejména Goretzkovi se dnes v zakončení nedařilo, což potvrdil i v úvodní šanci druhého dějství (gólman Herthy Rune Jarstein se proti němu vytasil s parádním zákrokem). Norský strážce dlouho držel naděje berlínských a zejména díky němu se nakonec muselo dohrávat v infarktovém tempu - tedy díky němu a Salomonu Kalouovi, který v 73. minutě proměnil skvělý pas Mitchella Weisera a vyrovnal na 1:1. Schalke nemůže říct, že by nebylo varováno; už pár minut předtím sám Weiser štiplavou dalekonosnou ránou ukázal, že překvapení může být na cestě.

Breitenreiterův tým se však nehodlal své výhry vzdát lacino, v závěru vrhl všechny síly do útoku a nakonec si připsal i zaslouženou vítěznou trefu. Fanoušci sice museli trnout až do nastaveného času, Meyer je ale svojí přesnou střelou ze zklamání vysvobodil.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 4:2

17.10.2015 15:30

Góly: 1. Max Kruse, 7. Bas Dost, 62. Max Kruse, 83. Max Kruse - 29. Jeremy Toljan, 54. Jonathan Schmid

Max Kruse až dodnes nevstřelil v dresu Wolfsburgu jediný gól; bylo to poprvé v jeho kariéře, co vyšel v prvních osmi zápasech sezony naprázdno. Jeho dnešní odpověď však byla doslova drtivá: první kariérní hattrick a vítězství 4:2 nad ambiciózním Hoffenheimem..

Sedmadvacetiletý forvard se poprvé prosadil hned v úvodní minutě a po celý zbytek zápasu byl pro hostující obranu prakticky nepolapitelný; pohyboval se po hřišti s nebývalou elegancí, coby klasický ofenzivní záložník pomáhal v útoku i v obraně a vůbec dělal vše pro to, aby umlčel sílící hlasy kritiků. Povedlo se mu to znamenitě. Zejména díky němu se Vlci mohou chlubit, že doma ve Volkswagen Areně neprohráli ani sedmadvacátý (!) zápas v řadě.

Pro Hoffenheim to byl hodně krutý scénář: Gisdolovi svěřenci prakticky přišli o jakoukoliv šanci na úspěch ještě dříve, než se vůbec stačili na hřišti rozkoukat. Už po několika vteřinách se na levém křídle uvolnil Julian Draxler a předložil míč k zakončení hrdinovi Krusemu; tomu stačilo pouze usměrnit jej do sítě. Druhá trefa pak přišla po dalších třech minutách, a opět u toho byl centrující Draxler a trestuhodně laxní práce hostující defenzivy - ta tentokrát nechala ve vápně úplně volného Base Doste, který tak zblízka na zadní tyči ani nemohl neproměnit.

Hráči TSG si tak prakticky nesáhli na míč a už prohrávali 0:2. A mohlo být ještě hůře: Vlci i nadále tlačili, hnáni touhou rázně utnout množící se sérii neúspěchů působili drtivě dominantním dojmem, a hned několikrát je při slibných situacích zradila koncovka. Dost s Krusem mohli sami zvyšovat už na 3:0, naděje Hoffenheimu ale stále žila.

Vidinu obratu zažehl Jeremy Toljan, který se probil ze své pozice beka až do útočné třetiny, využil poněkud ospalé nepozornosti domácí obrany (která, popravdě, do té doby příliš práce neměla) a tvrdou ránou snížil na 1:2. Po změně stran to chvíli vypadalo, že Vlci budou zahozených šancí hořce litovat: Jonathan Schmid totiž nečekanou střelou dokázal vyrovnat. Jenže herní obraz byl zkrátka příliš jednostranný na to, aby TSG mohlo svoji revoltu dotáhnout až do konce. Věci vzal do svých rukou opět hrdina Kruse, který si o přestávce seřídil mířidla a na Schmidovo varování odpověděl dvěma brankami, čímž zároveň dal světu jasnou zprávu - střelecký instinkt v novém klubu rozhodně neztratil.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 0:0

17.10.2015 15:30

Góly: -

HSV především díky vynikajícímu Adlerovi uhrálo remízu s Bayerem Leverkusen. Farmaceutický celek tak po devíti kolech setrvá na osmé pozici.

Už v 9. minutě se hosté dožadovali pokutového kopu, když po centru Bellarabiho přidržel ve vápně Dennis Diekmeier protihráče Javiera Hernandéze. Píšťalka rozhodčího Tobiase Welze však zůstala němá. Svěřenci Rogera Schmidta měli v první půli výraznou převahu, co se držení míče týče, ale vypracovali si jen tři příležitosti, které by stály za zmínku.

Jelikož Hakan Calhanoglu přišel na hřiště v podstatě až v závěru utkání, ujal se standardních situací Julian Brandt. Přesně jako ve 24. minutě, kdy posadil přesný balon na hlavu Kyriakose Papadopoulose, jehož ovšem zblízka famózně vychytal kolega českého brankáře Jaroslava Drobného. O čtyři minuty později o sobě dala bývalá dlouholetá leverkusenská jednička vědět znovu, když vytáhla nad břevno dalekonosný pokus Ömera Topraka.

Těsně před pauzou si potom výborně zpracoval Julian Brandt balon v šestnáctce, pravačkou vypálil ... jenže znovu našel pouze připraveného Adlera. Do druhého poločasu vstoupili domácí aktivněji a dokonce i prostřednictvím Aarona Hunta ohrozili Bernda Lena. Více opravdu zajímavých šancí však tohle utkání už nenabídlo.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - SV Darmstadt 0:2

17.10.2015 15:30

Góly: 7. Sandro Wagner, 29. Peter Niemeyer

Augsburg opět prohrál. Tentokrát byl nad jeho síly novic z Darmstadtu, jenž prozatím drží skvělou devátou pozici.

V 7. minutě přišel na pořad odpoledne první rohový kop zápasu. Konstantin Rausch poslal od praporku balon do malého vápna, kde v té době nacházel se shluk těl. Jan-Ingwer Callsen-Bracker poněkud zaspal, čímž výrazným, ba přímo klíčovým způsobem usnadnil situaci Sandrovi Wagnerovi, který tak přesnou hlavičkou otevřel skóre zápasu - 0:1.

O dvacet minut později to zkoušel Peter Niemeyer a Callsen-Bracker na poslední chvíli odvrátil míč na další roh. Exekuce se znovu ujal Rausch a kulatý předmět nakonec doputoval až k Lucovi Cardilorovi, jehož nejprve zblízka skvěle vychytal Marwin Hitz, ale na dorážku pod břevno, o níž se postaral Niemeyer, nemohl při nejlepší vůli dosáhnout - 0:2.

Následně konečně začali hrát domácí, ale navzdory rekordnímu procentuálnímu držení balonu (72 %), se družině Markuse Weinzierla nedařilo kloudně ohrozit Christiana Matheniu. Tu vůbec nejlepší příležitost nevyužil Tobias Werner. Ofenzivě měl ve druhém poločase pomoci Raúl Bobadilla, ale jeho pokus z 50. minuty se rozhodně nedá zařadit mezi jó zapamatováníhodné.

A v podstatě to samé platí i o jeho šanci z minuty třiašedesáté, pětaosmdesáté a devětaosmdesáté. Darmstadt tedy opět přivezl body ze soupeřova hřiště a v další bude doufat příští víkend, kdy se proti postaví Wolfsburg. Naopak die Függerstädter se dalšímu propadu tabulkou pokusí zabránit v dortmundském Signal Iduna Parku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:1

17.10.2015 15:30

Góly: 23. Thomas Müller

Bayern Mnichov nadále neohroženě vládně tabulce letošní bundesligové sezony. Guardiolův tým si poradil i s Werderem Brémy a v devátém kole zaznamenal již devátou výhru!

Hosté měli na Weserstadionu drtivou převahu, co se držení míče týče. Jako první ale zahrozil Robert Lewandowski až ve 22. minutě, kdy jeho hlavička našla pouze boční síť. Jen o minutu později už šel obhájce titulu do vedení. Theodor Gebre Selassie nepřesvědčivě odhlavičkoval z vlastního pokutového území, tudíž se na jeho hraně dostal k míči Thiago Alcantara, jenž poslal Thomasi Müllerovi nádhernou přihrávku za obranu a německý útočník po ideálním zpracování zaznamenal zblízka svůj devátý letošní gól - 0:1.

Hned po změně stran to střelec branky zkoušel znovu, tentokráte akrobaticky a neúspěšně. Za pouhé dvě minuty jej následoval kolega Lewandowski. Příznivci Werderu však svůj tým nadále podporovali, což mohlo přinést své ovoce v 68. minutě, kdy se po Junuzovićově centru ocitl ve výborné pozici Anthony Ujah. Manuel Neuer však kapitulovat nehodlal.

Čerstvě pětadvacetiletý Nigeriec ve službách klubu z hanzovního města to zkoušel ještě o nějakých sedm minut později, ale tentokrát zařízení o vous minul. V 78. minutě přišel na hřiště bývalý hráč Bayernu Claudio Pizzaro, avšak ani on těsné porážce nezabránil. Je tedy zřejmé, že Skripnikův tým zůstane minimálně do dalšího víkendu nebezpečně blízko sestupových pozic.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund 0:2

16.10.2015 20:30

Góly: 18. Marco Reus, 82. Henrich Mchitarjan

Borussia Dortmund dokázala přerušit svou čtyřzápasovou sérii bez vítězství a v předehrávce 9. kola vyhrála na půdě Mohuče. V zajímavém zápase byly k vidění šance na obou stranách, efektivnější však byli hosté. Skóre otevřel Marco Reus, který pak ještě neproměnil penaltu, a na 0:2 uzavřel Henrik Mchitarjan.

Diváci v krásné Coface Aréně se dnes určitě nenudili. První velkou šanci si vypracovala Mohuč po sedmi minutách hry, kdy Pierre Bengtsson po rychlé akci odcentroval z levé strany a tutovku Jošinoriho Muta fantastickým zákrokem zlikvidoval Roman Bürki.

Ovšem byl to paradoxně Dormund, který se dostal do vedení. Velkou chybu udělal stoper Niko Bungert, když jednoduchý balón odvrátil přímo na kopačky Mchitarjana, míč se pak přes Aubameyanga dostal během chvilky až k Reusovi a šestadvacetiletý záložník si tváří v tvář Kariusovi věděl rady - 0:1.

Svěřenci Martina Schmidta dnes byli favorizovanějšímu protivníkovi více než vyrovnaným soupeřem, před brankou jim však chyběla kvalita a i trochu štěstí. V 34. minutě se domácím po faulu Sokratise naskytla výborná příležitost vyrovnat z volného přímého kopu, povedenou ránu Samperia ale dalším vynikajícím zákrokem vytáhl Bürki nad břevno.

Švýcarský gólman dnes chytal opravdu výborně a na dnešním vítězství svého týmu má určitě velký podíl. Nicméně i jeho protějšek Loris Karius dnes spoluhráče dlouho držel nad vodou. Krátce po přestávce nešťastník dnešního utkání Niko Bungert poslal k zemi unikajícího Aubameyanga a hlavní rozhodčí odpískal pokutový kop. Nutno dodat, že pokud vůbec došlo k faulu, tak se to stalo ještě před šestnáctkou. Každopádně nařízenou penaltu Reusovi výborný Karius chytil.

Mohuč tak byla stále ve hře. Jenomže vyrovnat se jí i díky Bürkimu nepodařilo a v 83. minutě navíc přidal definitivní pojistku výhry Borussie Henrik Mchitarjan. Arménský fotbalista využil přihrávky Aubameyanga, obešel brankáře a s přehledem skóroval. Poprvé v letošní sezóně tak Pierre-Emerick Aubameyang neskóroval, i díky dvěma asistencím ale musí být se svým výkonem spokojen.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov990029:427
2.Borussia Dortmund962124:1120
3.Schalke 04961212:919
4.VfL Wolfsburg943214:1215
5.Hertha BSC942312:1014
6.1. FC Köln942313:1314
7.Bayer Leverkusen94238:914
8.FC Ingolstadt 0494236:714
9.SV Darmstadt934212:1213
10.Borussia Mönchengladbach940516:1612
11.1. FSV Mainz 05940512:1312
12.Hamburger SV93248:1311
13.Eintracht Frankfurt923414:169
14.Hannover 9692258:168
15.VfB Stuttgart921612:197
16.Werder Brémy92167:147
17.TSG Hoffenheim913512:186
18.FC Augsburg91268:155

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Super výhra. Na hřišti Mainzu vyhrát 2:0 je skvělý výsledek. S obranou jsem spokojený a i Bürki dobře zachytal.

V útoku byl Shinji trochu neviditelný (už 3. zápas v řadě ), ale jinak dobré. Auba top a jasný motm. Běhal, bojoval, presoval, rozdával míče a připsal jsi dvě áčka - famózní

Julian se mi dneska taky hodně líbil - ten kluk hraje fakt neskutečně zkušeně a s klidem

jo.. a jsem rád, že Marco nedal pentli..ta byla naprosto nesmyslně kopnutá. I když je to trochu škoda, zatím všech svých 7 penalt v BL proměnil, dneska tato série skončila - stejně jako Aubova. To však není tak důležité, hlavní jsou 3 body dobrá hra a to se obojí povedlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa bol dnes dosť neviditeľný. Najviac som si ho všimol keď striedal a keď ho ukazovali s Reusom na striedačke Ale zase pozeral som len na PC a nesústredil sa pri každom dotyku kto je na lopte, aj keď to už tak automaticky človek pozná väčšinou.

Ja som čakal väčší prievan od Mainzu čo sa týka šanci priamo z hry, mali kopec rohov a 3 či 4 fakt fantastické pozície pre priame kopy hneď za vápnom. Burki vyriešil čo trebalo. Najviac som bol prekvapený, keď tam naskočil Klement ktorého takmer nepoznám a hneď si vzal štandartku z TOP pozície za takéhoto stavu.

Nepáčilo sa mi to rozhadzovanie rukami, agresia a nervozita u Hummelsa smerom k sudímu, jemu sa to stáva celkom často nato aký je inak kliďas. Proste sympatický hráč a osobnosť, kapitán, nepasuje mi takéto správanie k nemu vôbec.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas...německá média už mu přidělili přezdívku "Motzki"

Reagovat
smazaný uživatel

Bundesliga, zasluzene 2. najlepsia liga sveta !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí.

Reagovat
Uwe háže buly
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě je určitě zajímavější PL než tahle Bayer liga.

Reagovat
Uwe háže buly

Pro mě určitě zajímavější turecká liga než anglická.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Uwe háže buly

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

To je o tom, čo hľadáš pod pojmom zaujímavejšia liga.

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi nie ligu, v ktorej je o titule rozhodnute uz pred sezonou.

Reagovat
Uwe háže buly

To podle mě neni rozhodující faktor.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedna chybička (pre niekoho viac podstatná, pre niekoho menej) na inak takmer dokonalom produkte, u mňa to nemení absolútne nič vo vzťahu k nemeckému futbalu ako celku (nielen najvyššej súťaží)

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
Bastaron

Vážně Leverkusen tak dominuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecký futbal pre mňa najlepší.

Reagovat
Rudnevs

Pre mňa tiež

Reagovat
checitto

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Neuer - Thiago, Lewandowski, Rafinha, Alonso, Boateng, Bernat, Lahm (K), Vidal, Müller, Alaba

Ulreich - Martinez, Costa, Kirchhoff, Gaudino, Kimmich, Pantovic

To si moc netroufám odhadnout, jak to bude vypadat, ale asi:

Neuer - Rafinha, Boateng, Alaba, - Alonso - Lahm, Thiago, Vidal, Bernat - Müller, Lewa

Reagovat
db18

vedle...

Reagovat
monty25

Schalkeeee Budu si muset pustit sestřih. Byl jsem na zahradě a teď jsem si pustil Teplice...

Reagovat
smazaný uživatel

Hrat 70 minut proti deseti a zachranovat v posledni minute.. A to jeste v 83. minute vytahl Fahrman zazracny zakrok. Ale je to tam, to je hlavni, chce to ale hodne pridat, tech golu pada proste malo.

Reagovat
monty25

Já jsem si říkal, že to bylo o chlup. Ale o to je to cennější... Teď hlavně ve čtvrtek porazit Spartu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se hlavne tesim do Prahy na Schalke, sedadlo mam kousek od Spartanskyho kotle, zafouka vitr a svetlice na hlave

Reagovat
monty25

Ve středu jsem šel kolem sparťanského fanshopu a už mají i tematické šály a trika k tomu zápasu. Já jsem o tom taky přemýšlel, ale 900 Kč za fotbal je fakt hodně a navíc bych tam musel přespat...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja si zajedu autem, dal jsem 1200 za trosku lepsi mista, Schalke se mi nepostesti videt kazdy den

Reagovat
monty25

Tak to zase jo. Ale já mám teď prakticky každý týden něco a v listopadu ještě plánuju jít zase na slávistky v Lize mistryň...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
monty25

Tak z tohoto kádru tam zbyly asi tak tři.

Ale jinak vypadají furt dobře...

http://abload.de/img/slaviaw6src.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vidis to, ja to tolik nesleduju, druha fotka taky pekny, jen moc obleceny

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt o nervy na ty zápasy koukat.

Reagovat
Arne

Vedade, Vedade, ty jeden horkokrevnej vole... Ale velká škoda, i tak se tam dalo i vyhrát, kdyby Ralf nevychytal tu standardku Lustiho. Co pak naše obrana dělala při tom gólu, to nepochopím. Každopádně v GE prostě hrát neumíme, nicméně teď jsme po letech dali zase gól, za rok třeba přijde remíza a za dva roky tři body.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě i Weiser mel velkou šanci... Fakt škoda, byli hratelni

Reagovat
Arne

Ta jeho tyčka bylo to první, co jsem viděl, když jsem přišel k laptopu... Ten závěr vypadal dost nadějně, ale teď po tom dlouhém sestřihu, co byl na ES2, musím říct, že ten výsledek je asi zasloužený.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, sice to bylo ovlivnene tou cervenou, ale statistiky hovori jasne pro Schalke.

Reagovat
Kepy_FCB

Darmštat

Reagovat
stas87

Mali sme nejaku sancu v druhom polcase?A vysledok tak nejako odpoveda hre ci je to pre Wiedwalda dobre ze dostal len jeden gol?

Reagovat
Uwe háže buly

Spíš je pro něj dobře, že nedostal redku..

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fullmatchesandshows.com/2015/10/17/werder-bremen-vs-bayern-munich-highlights-full-match/#6 Dej si záznam z druhého poločasu a v těhle časech jsme měli nejlepší šance: 23:16 (67:54), 29:45 (74:28)

Reagovat
smazaný uživatel

Howedes, Volland a ake DM (Sven sa az tak zoslabil, co Lars?) do LFC?

Reagovat
Uwe háže buly

Nasrat, zkuste si vychovat anglický kopyta na nějakou přijatelnou úroveň, zloději

Reagovat
stas87

Si mu dal Ved maju,nejaky Ojo.Rossiter ci Wisdom,to su ich produkty,mozno z nich Klopp vytiahne viacej a nebudu otravovat v Nemecku.

Reagovat
Uwe háže buly

Snad se o to pokusí a nebude za drobáky vykupovat BL S takovým Markovičem by mohl něco vymyslet, stejně tak udělat z Firmina hvězdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Palikeho na Teba Ty p...

Reagovat
stas87

Co ten vas Ibe?

Reagovat
smazaný uživatel

Ibe je kridlo a zatial nic moc, nema formu, zbytocne soluje a nenahrava ... uvidíme, je mlady a ma cas, ale Sterling je vacsi talent

Reagovat
Uwe háže buly

Navíc Howedese a Vollanda vůbec nepotřebujete.

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme

Reagovat
smazaný uživatel

Subotice dostanete

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

A kdo je u vás dostatečně kvalitní na to, aby ho Kloppovi sebral Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

Willi pls

Reagovat
Trand

Mönchengladbach

Reagovat
Uwe háže buly

neuvěřitelný, teď LM.

Reagovat
Rudnevs

No po takýchto debakloch zvikne Veh odstúpiť. Vidím to tak že ho prípadne nahradí Favre/Schaaf.

Reagovat
Uwe háže buly

Shaaf uz ne, Vašek potřebuje někoho, kdo ho ještě nezná

Reagovat
j_mrazik

Tak jsem včera večer byl na Mainzu s Dortmundem a musím říct, že to je super zážitek. Byl to můj první zápas z nějaké top ligy, když nepočítám LM. Stadion Mainzu je krásnej. Seděl jsem uprostřed ve 2. řadě nad střídačkou domácích. Hráči jako Kagawa, Ilkay, Reus jsou fakt parádní naživo, rychlost jako blázen. Hodně se mi líbil ten mladej střeďák z Dortmundu s číslem 33.

Všem Bundesligu doporučuju, atmosféra byla parádní jak hostů tak domácích. Vyprodáno, 34 tisíc.

Reagovat
stas87

Cena listku?35 euro?

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl..a včera hrál fakt dobře

Reagovat
OnderCZ

Jo jo, pouštěl jsem si dneska ještě znovu záznam a víc se na něj zaměřil, opravdu mu to sedlo. Ono celkově zatím letos si vede parádně, na to jak je mladý, tak je nádhera sledovat tu jeho práci ve středu pole.

Reagovat
smazaný uživatel

musim si najst uz cas na klub, kt. prajem . V com vynika? V com je dobry ten Weigl?

Reagovat
smazaný uživatel

Jistota na míči, jistota přihrávek, zvládá i pressing a situace, kdy je pod tlakem a skvěle čte hru. Nepanikaří, ale naopak i v tak nízkém věku (ročník 95) působí jako starý mazák..

Reagovat
smazaný uživatel

Moderný DM, ktorý chce byť veľmi viditeľný, chce hrať a byť často na lopte. Proste si treba pozrieť nejaký zápas. Pusti si záznam keď nestíhaš priame prenosy v dnešnej dobe neni problém, najvhodnejší web na to asi poznáš....

Reagovat
smazaný uživatel

Dakuj

Reagovat
smazaný uživatel

*Dakujem pekne obom :) a aky web myslis?,

Reagovat
OnderCZ

http://www.fullmatchesandshows.com/ Třeba tady, najeď si do německé sekce a je tam spousta sestřihů, gólů a k několika zápasům kola i celé záznamy. Pokud nenajdeš zrovna záznam celého zápasu svého oblíbeného týmu, tak ještě existují i další weby, pokud bys chtěl poradit, tak řekni, ale většinou si vystačím s tímhle. Jinak já osobně stíhám pár živých přenosů za celý víkend a několikrát koukám na sestřihy na Sport1, podle toho jak si to pustím zrovna, nebo je skvělé to Sportschau na výše zmíněném odkazu, aspoň je to bez reklam. Většinou ještě je o víkendu po obědě čas, takže kouknu na druhou Bundesligu, která má dobré časy, kdy fakt člověk teď na podzim, v zimě nic moc nedělá, takže jsem rád, že je pořád na co koukat. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tento web som mal na mysli. Z tých väčších klubov tam sú vždy v ponuke celé záznamy zápasov, väčšinou do niekoľkých minút po zápase, čo je fantastické. Perfektné je, že tam sú tiež celé review relácie každého kola zo zahraničných TV, či Sportschau pri BL, alebo MOTD pri PL a kopec ďalších. A furt je k dispozícií aj samostatný zostrih k zápasom.

Inak ja tiež sledujem na nemeckých kanáloch zostrihy. Ak mám porovnať tie, ktoré chodia na ARD, ZDF a Sport1, tak najbohatšie zostrihy ponúka Sport1, tam je ale aj najviac reklám. Super je, že vysielajú aj zostrihy 2.BL. Taktiež ARD má bohaté zostrihy, tí dávajú v sobotu večer nielen 2.BL ale aj 3.ligu. ZDF zase vysiela neskoro v noci a zostrihy nie sú najlepšie, zo šlágrov je toho viac, z ostatných zápasov po menej, medzi zostrihami je kopec rozhovorov a aj hosť v štúdiu. Často sledujem aj priame prenosy 3.ligy, z ktorej beži každé kolo niekoľko zápasov na voľných vnútroštátnych kanáloch ako MDR, WDR, RBB a podobne. Ten satelit sa mi oplatí mať už len kvôli tým nemeckým kanálom, odporúčam každému, kto sa zaujíma o nemecký futbal, aby si satelit s nemeckými kanálmi obstaral, za kanály sa neplatí a preto je asi najlepší Skylink, kde netreba platiť drahé balíčky, stačí si uhrádzať mesačný poplatok, kt. je v pohode. Nemci vysielajú voľne aj DFB Pokal každé kolo, taktiež všetky zápasy nemeckej repre, na nemeckom voľnom Eurosporte kopec ďalšieho športu a futbalu. Pre mňa na nezaplatenie proste.

Reagovat
Rudnevs

Ako to tam z vnútra vyzerá? Ináč hráč ktorý ma 33 sa volá Julian Weigl

Reagovat
smazaný uživatel

S kym jsi jel? Ptam se, ze mam obecne zajem v dalsich mesicich jezdit sam osobne vic za fotbalem a zase nechci jezdit sam, tak jenom tak informativne

Reagovat
ZB 07

Taky bych se rád někdy podíval na nějaký zápas Bundesligy, tvůj příspěvek mě utvrdil v tom, že to rozhodně není špatný nápad

Jinak já se teď vydávám na utkání LM Arsenalu s Bayernem a slyšel jsem cosi o bojkotu fans Bayernu, kvůli předraženým lístkům..neví o tom někdo trochu víc?

Reagovat
db18

Prvních 5 minut nebudou v sektoru, pak budou normálně fandit... jinak je lístek prý vyjde na cca 100 €

Reagovat
ZB 07

Díky, ty ceny jsou opravdu přemrštěný, takže se jim ani moc nedivím. Každopádně otázkou je, jak moc si tím pozdním příchodem na stadion pomůžou a nebo jestli vůbec..Ale pro mě jedině dobře, alespoň nebudu ochuzen o atmosféru zápasu..

Reagovat
db18

No, nepomůžou, jen chtějí nějak dát najevo svůj nesouhlas...

Reagovat
cologneFC

Ak chce niekto chodit na bundesligu, tak dajte vediet. Jazdime pravidelne na zapasy Kolina.

Reagovat
ZB 07

Ok, kdyžtak se ozvu..

Reagovat
j_mrazik

Lístek mě stál €70, ale bylo to spontánní rozhodnutí a fakt nelituju. Volný lístky ke koupi byly jenom na hlavní, kde jsem seděl. Jsem v Luxemburgu na školení na 14 dní, takže jsem si udělal výlet. Cesta trvala 3 hodiny i s parkingem a 3 hodiny zpátky, protože jsem nevěděl v tom spěchu, kde jsem zaparkoval služební auto.

Jinak zevnitř je to krásný stadion. Nejsou tam rohy, ty jsou komplet prosklené. Mám takový pocit, že z každého místa musí být parádně vidět. Musel jsem jít úplně nahoru a pak jakoby seběhnout celou tribunu až na tu 2. řadu, kde kvůli mě muselo najednou vstát 30 lidí. Schuldigung jsem řekl asi 100x za těch 45 vteřin.

Ale líbilo se mi, jak tam ty lidi fandí. Vedle mě seděli starý pán se synem. Ten starý často vstával a volal nesprostě na rozhodčího a ten kluk ho pořád tahal dolů, ať se nerozčiluje. Nejvíc mě pobavily volání "Reus, Schauspieler! Halloooo!" a "A pak "Jury, haloooo?!", když odpískal něco horšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecká kultúra fandenia je famózna, ja som ešte v Nemecku na futbale nebol ale určite sa raz vyberiem a užijem si to. Bude to taký menší splnený sen. Mne sa moc páči, že tam na futbal chodia úplne všetky vekové generácie a z oboch pohlaví, fantastické. Vidno, že ten národ má k futbalu obrovský vzťah a plné sú aj štadióny na hokeji, hádzanej, občas aj na baskete. Proste národ s veľkým vzťahom k športu a k fandeniu.

Reagovat
Rudnevs

Ja som raz bol na zápase Bayern 4:0 Hannover asi tak pred rokom a v BL je to výnimočné.

Uz cestou k štadiónu tam boli rôzne bufety, Fanshop, alebo záchody. Pod zemou boly búdky v ktorých sa dali kúpiť lístky, niekde povedľa bol nejaky Oktoberfest ale ja som išiel rovno k štadiónu. Po vchode dnu som išiel hore po schodoch az k velkemu Fanshopu kde som minul 100€ Potom som šiel dolu kde je akoby miestnosť( ktorá je po obvode celej arény ) z ktorej sa vstupuje na tribúnu, sú tam bufety na každom je napísané presne niečo iné v sektore kde som sedel bola Pizzeria. Hore schodmy som prišiel na tribúnu a všetko je to tam oveľa väčšie akov TV. V podstate všetci ( aj ja ) prišli do sektoru H96 kvôli lacnejším lístkom a po góle Bayernu sa všetci tešili. Po góle dokonca všetci spievajú torhymne a po nej nasledovala spolupráca komentátora a fanúšikov. Rozhodne to bol super výlet, doporučujem.

Reagovat
smazaný uživatel

Píšem ti správu, mám veľa otázok

Reagovat
Rudnevs

Uz som odpovedal . Btw Pozeras 1860:KSC

Reagovat
Arne

"niekde povedľa bol nejaky Oktoberfest" Sorry...

Reagovat
Arne

Jak je to v Mainzu s fanděním na podélných tribunách? Zapojují se hodně, nebo to tahá většinu času kotel sám?

Reagovat
j_mrazik

Většinou jenom ty kotle no. Hlavní byla hodně klidná. Jenom jeden děda sem tak řva Efesfau.

Reagovat
Arne

Myslel jsem si to, i když o Mainzu se říká, že tam ti lidi dělají dobrou atmosféru i mimo kotel... Totéž se říká i třeba o Frankfurtu, kde jsme byli čtyři týdny dozadu, a kromě kotle, který možná i je nejlepší v Německu (jak jsem se doslechl), ale od lidí mimo kotel jsem čekal podstatně víc.

Já když byl poprvé na BL někdy osm let zpátky, tak jsem si taky myslel, že nic lepšího ani být nemůže... Ale Itálie nebo třeba Split, to je jiná divočina.

Reagovat
j_mrazik

Tak ja bych se chtel podivat do Dortmundu, to musi byt super zazitek. Jinak ten Mainz je pro me z Luxu nejblizsi prvni liga. Chtel jsem i na Lique 1, myslel jsem, ze se hraje v Metz, ale oni hrajou jenom druhou ligu a to se mi nechce.

Mozna priste zkusim ten Frankfurt, kdyz buou hrat doma.

Reagovat
Zaschrona

OT: EF NBA Fantasy 2015/16

Hledáme nové členy do místní NBA fantasy ligy na Yahoo. Znalosti pomůžou, ale hrát se dá v pohodě bez nich. Jde konkrétně o B-ligu, takže ideální pro případné úplné nováčky. Jakékoliv případné dotazy vysvětlíme. Víc infa níže v diskuzi, zájemci nechť se mi ozvou do zpráv. A předem se lidem, které to vůbec nezajímá, omlouvám za spam.

http://www.eurofotbal.cz/clanky/bochum-sokovala-leverkusen-28569/

Reagovat
ManUnited

Viděl někdo ten Kolín? Jak hráli? Koukal jsem, že dostali gól rukou, tvl zatim ani jednou doma neprohráli a zrovna když na ně člověk vsadí tak to musej pos*at

Reagovat
smazaný uživatel

najprv Kolinu rozhodca neodpiskal jasnu penaltu co videl cely stadion, este tomu hracovi aj ruku odhodilo na pol metra od tela jak ho trafila lopta a ajtak neodpiskal. Ptm padol gol po este jasnejsej ruke a bol zapas vprdeli. Asi najviac nefer zapas zatial v sezone. Mali by uz fakt vymysliet nejaky PC nech to rozhoduje, lebo toto bola katastrofa. az ma to nasralo

Reagovat
cologneFC

Toto bol cirkus. A vyjadrenie hraca po zapase bolo na smiech.

Reagovat
stas87

Tak dnesok sa rozhodcom prave nevydaril.

Reagovat
smazaný uživatel

me to prijde jako umysl,to nebykly nijak sporne situace, ruka jana a ten offside mercedesaku naprosto jasnej,tam byli vsichni tri,nerikam ze metrovej,ale podle toho jak se piska v te soutezi jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je dneska s tymi rozhodcami??? Najprv gol Hannoveru, teraz gol Stuttgartu.

Reagovat
smazaný uživatel

clovek si rekne,tu soutez sledujes tak dlouho,dej ji sanci.. tak ji zapnes a co vidis,gol rukou, naprosto evidentni ovlivneni prvniho nedelniho zapasu. Jeste to prekousnes, jenze co dal?

prvni polocas Stuttgartu nevim jestli penalta, ale co uz,nedal, myslim ze ne, ale rezervni rozhodci ukaze minutu nahoru v prvni pulce, hlavni to piskne v case 45:30,tohle neni pro lidi. O kvalite nekterych hracu.. na co kupovat Klimenty, kdzy hraje koncovy Werner, kde koncovy tim zpusobem,ze u nej kazda akce konci, Didavi trikrat za zapas do nebes kouka proc mu nenahraje do vylozene sance.. Jaka je uroven trenera ktery tohle nevidi? Tu soutez uz nechci sledovat a nebudu,tam je hodne spatne.

Reagovat
stas87

Hybaj pod PL,tam tvoje nazory zapadnu.

Reagovat
smazaný uživatel

bud tak laskav a nech me vyjadriv ve svobodne diskusi,ja ti taky nerikam co mas a nemas delat

Reagovat
stas87

Lenze ty len kritizujes,na kazdej veci hladas to spatne a ked ti tu ludia trpezlivo vysvetluju ze nemas pravdu,melies si aj nadalej svoje.Si otravny,vies o tom?

Reagovat
OnderCZ

Nepsal si tady po minulém nebo předminulém kole, že už se na bundesligu nepodíváš? Být tebou, tak to slovo dodržím, viditelně to prospívá jak tobě, tak i nám všem ostatním

Reagovat
Rudnevs

No už v piatok nieco odpískal Dortmundu potom v Kolíne úplne pískal pre H96 v Stuttgarte to bolo predsa len spornejsie - ja by som za strelca označil Kleina a bolo by všetko v pohode veď oveľa viac zblokoval loptu Abrahám Dahoudovi v sobotu a vtedy bol za strelca Dahoud. Lenže aj komentátor na štadióne po torhymne vyhlásil že strelec je Didavi. Čo sa týka gólu od Andreasena tak sa nečudujem že sa nepriznal ked Hannover sa topý v problémoch a navyše on sámnedal gól vyše roka ale také góly sa stávajú napr. Minulú sezónu dali góly po ruke Höwedes aj Olic obaja proti Bayernu, predtým Kiessling alebo Jansen...

Na Wernera by som nenavadal je to super talent a má ešte len 19 v Bundeslige predviedol už aj parádne sóla ktoré skončili gólmi.

Netreba to vidieť tak negatívne - mne sa velmi páčila atmosféra na štadiónoch, ako Karius aj Tyton zlikvidovali penaltu alebo ako Serey Die po vylúčení podal rozhodcovi ruku.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyby rozhodcov je problém futbalu ako celku, pomôže len video ako pri rugby môžeme sledovať teraz na MS. Nepomôžu ani kvalitnejší rozhodcovia ani ich väčší počet, niektoré situácie sa proste nedajú posúdiť pri tej rýchlosti a prehustenosti priestoru, stačí niekedy aj horší uhol pohľadu rozhodcu a už je to v prdeli. Na videu by bol celý zápas 1 alebo aj viac ľudí, ktorí by sledovali každú situáciu a ak by rozhodca potreboval, poradil by sa za pár sekúnd, častokrát sú hádky s hráčmi dlhšie ako by bolo prezretie opakovačky a rozhodnutie od videa.

Reagovat
bayern987

Nesleduj nikdo tě nenutí, zvlášť když si schopný zaregistrovat pouze špatné stránky BL.

Reagovat
smazaný uživatel

on je proste nejhorsi co jsem kdy videl ten werner

Reagovat
smazaný uživatel

a zase ty vogo on muze do breaku jit,nebo cokoliv a on ztrati balon a malem z toho dostali gola.. wernere proboha odejdi dobrovolne

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole v BL se přece nenastavuje..

Reagovat
stas87

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12065501_768759933251027_5568586601773807132_n.jpg?oh=10659b249520b800b7f6bf77d15a1b6f&oe=568CBFDB¨

Vysvetli mi niekto ten Leverkusen?V BL su dlho,na spicke v podstate stale a na vyjazdov ich chodi malo.Mesto ma 160 tisic ludi,to mi nehovorte ze sa nenajde 1500-2000 ludi ist na vyjazd.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele