Bochum šokovala Leverkusen

25.08.2002, 00:21
Aktuality
Bochum pokračuje v báječném začátku a překvapivě triumfovala na hřišti Leverkusenu v poměru 4:2. Leverkusen se ujal vedení v 10. minutě, střelcem byl Jan Šimák, ale za tři minuty srovnal Thordur Gudjonsson. Bývalý reprezentant Německa Darius Wosz šokoval Klause Toppmöllera a všechny fanoušky Leverkusenu, když dostal Bochum ve čtyřiatřicáté minutě do vedení. Psychicky nalomení hráči Leverkusenu inkasovali další gól těsně před poločasem, střelcem se stal Frank Fahrenhorst a tým Klause Toppmöllera prohrával už 1:3. Po přestávce přidal další gól Thomas Christiansen, už svůj šestý ve třech zápasech bundesligy, a Bayer se zhroutil. Malá náplast přišla v sedmašedesáté minutě, kdy výsledek korigoval na konečných 2:4 Franca.

V dalším zápase Borussia Dortmund porazila na Westfalen Stadiónu Stuttgart 3:1 a zaznamenala tak první vítězství v sezóně. Na vítězství měl velkou zásluhu také český reprezentant Jan Koller, svou trefou z devětatřicáté minuty poslal Borussii do vedení. Po přestávce zvýšil náskok Brazilec Dede. V 77. minutě sice zdramatizoval zápas útočník VFB Sean Dundee, ale naštestí pro Dotmund zápas dopadl dobře, tři minuty před koncem o zisku tří bodů všechny ujistil Ewerthon.

Hansa Rostock venku rozdrtila Energii Cottbus 4:0. Útočník Rene Rydlewicz otevřel skóre v 17. minutě a Rade Prica zdvojnásobil náskok ve 27. minutě. Další zásah přidal těsně po přestávce Švéd Peter Wibran a Rostock vedl už 3:0. Čtvrtý gól utkání dal opět Rydlewicz. Hansa si odváží z Cottbusu tři body a je druhá za Bochumí.

Bayern Mnichov podal v Hamburgu dobrý výkon a predsvěčil, že jeho výkonnost jde nahoru a díky Peruánskému útočníku Claudio Pizarrovi, který se trefil dvakrát (25,86) a útočníku Alexanderu Zickerovi (90) snadno vyhrál.

Borussia Mönchengladbach porazila bídně hrající Kaiserslautern 3:0. Góly dávali Joris Hout (23,47) a Markus Munche (36). Mnichov 1860 porazil Werder Brémy na Olympijském stadionu 3:0. Góly davali Markus Schroth (33), Harald Cerny (62) a Martin Max (68). Arminia Bielefeld pokračuje v dobrých výkonech na domácím stadionu a zaslouženě vyhrála nad Wolfsburgem 1:0. Jedinou branku dal ve 43. minutě Brinkmann.

Autor: Martin Stíbal

Komentáře (1083)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele