9. kolo
18.10.2015 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - FC Ingolstadt 04 1:0

Stuttgart slaví zásluhou Daniela Didaviho první (ale neregulérní) domácí výhru v nové sezoně. Celek podporovaný známou automobilkou tak dokonce opustil sestupové pásmo.

Avšak kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby Mathew Leckie vyřešil ve 4. minutě onu vzniklou situaci trochu jinak. Martin Harnik fauloval ve vápně Benjamina Hübnera a rozhodčí Winkmann nařídil pokutový kop. Naštěstí pro VfB byl viník celé situace potrestán jen žlutou kartou, takže mohl odehrát celých 85. minut, než jej vystřídal český útočník Jan Kliment. Penaltu však Przemyslaw Tytoń zmíněnému australskému útočníkovi lapil.

Po čtvrt hodině hry se Timo Werner podepsal pod první střelu domácích. Ke škodě domácích byla až natolik přesná, že mířila přímo na Ramazana Özcana. Poté přišly v poměrně rychlém sledu tři šance na druhé straně. Jenže ani Stefan Lex, ani Lukas Hinterseer, ani Pascal Gross nebyli zrovna úspěšní. V nastavení první půle se poprvé osmělil pozdější hrdina Didavi, ale tentokrát ještě jeho pokus hostující gólman kryl.

Těsně před vypršením hodiny hry už ale pětadvacetiletého protivníka nestačil. Z hranice šestnáctky vystřelil Florian Klein a jeho pokus v malém vápně ještě stihnul tečovat Didavi. Ingolstadští sice reklamovali ofsajd, který podle všeho doopravdy byl, ale rozhodční branku uznali - 1:0. Shodou prapodivných okolností stejně jako v předchozím nedělním duelu mezi Kölnem a Hannoverem, ve kterém Leon Andreasen skóroval rukou.

Hasenhüttlova družina mohla odpovědět poměrně záhy, ale jedovky Grosse a Hartmanna zlikvidoval Tytoń. V 86. minutě vysvitla pro ligového novice ještě větší naděje na vyrovnání, neboť Serey Die hasil za cenu žluté karty rodící se protiútok. A protože pro reprezentanta Pobřeží slonoviny byla v tomto zápase už druhá, musel hned do šatny. Domácí to ale mrzet nemuselo. I proto, že Marvin Matip v samotném závěru nastavení v dobré pozici netrefil optimálně.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele