9. kolo
17.10.2015 15:30 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 4:2

Max Kruse až dodnes nevstřelil v dresu Wolfsburgu jediný gól; bylo to poprvé v jeho kariéře, co vyšel v prvních osmi zápasech sezony naprázdno. Jeho dnešní odpověď však byla doslova drtivá: první kariérní hattrick a vítězství 4:2 nad ambiciózním Hoffenheimem..

Sedmadvacetiletý forvard se poprvé prosadil hned v úvodní minutě a po celý zbytek zápasu byl pro hostující obranu prakticky nepolapitelný; pohyboval se po hřišti s nebývalou elegancí, coby klasický ofenzivní záložník pomáhal v útoku i v obraně a vůbec dělal vše pro to, aby umlčel sílící hlasy kritiků. Povedlo se mu to znamenitě. Zejména díky němu se Vlci mohou chlubit, že doma ve Volkswagen Areně neprohráli ani sedmadvacátý (!) zápas v řadě.

Pro Hoffenheim to byl hodně krutý scénář: Gisdolovi svěřenci prakticky přišli o jakoukoliv šanci na úspěch ještě dříve, než se vůbec stačili na hřišti rozkoukat. Už po několika vteřinách se na levém křídle uvolnil Julian Draxler a předložil míč k zakončení hrdinovi Krusemu; tomu stačilo pouze usměrnit jej do sítě. Druhá trefa pak přišla po dalších třech minutách, a opět u toho byl centrující Draxler a trestuhodně laxní práce hostující defenzivy - ta tentokrát nechala ve vápně úplně volného Base Doste, který tak zblízka na zadní tyči ani nemohl neproměnit.

Hráči TSG si tak prakticky nesáhli na míč a už prohrávali 0:2. A mohlo být ještě hůře: Vlci i nadále tlačili, hnáni touhou rázně utnout množící se sérii neúspěchů působili drtivě dominantním dojmem, a hned několikrát je při slibných situacích zradila koncovka. Dost s Krusem mohli sami zvyšovat už na 3:0, naděje Hoffenheimu ale stále žila.

Vidinu obratu zažehl Jeremy Toljan, který se probil ze své pozice beka až do útočné třetiny, využil poněkud ospalé nepozornosti domácí obrany (která, popravdě, do té doby příliš práce neměla) a tvrdou ránou snížil na 1:2. Po změně stran to chvíli vypadalo, že Vlci budou zahozených šancí hořce litovat: Jonathan Schmid totiž nečekanou střelou dokázal vyrovnat. Jenže herní obraz byl zkrátka příliš jednostranný na to, aby TSG mohlo svoji revoltu dotáhnout až do konce. Věci vzal do svých rukou opět hrdina Kruse, který si o přestávce seřídil mířidla a na Schmidovo varování odpověděl dvěma brankami, čímž zároveň dal světu jasnou zprávu - střelecký instinkt v novém klubu rozhodně neztratil.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele