Bundesliga - souhrn 8. kola

02.10.2009, 22:25, aktualizováno 04.10.2009, 19:26
Komentáře a souhrny
I díky brance Davida Jarolíma Hamburk odváží ze stadionu Herthy BSC tři body. Hosté zvítězili i ve druhém nedělním zápase, Werder triumfoval ve Stuttgartu. Bayern doma jenom remizoval s 1. FC Köln, stejně si vedl Wolfsburg v Bochumi. Naopak Leverkusen přehrál Norimberk, tři body mají i Hannover, Schalke, Dortmund a překvapivě Mainz...

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

02.10.2009 20:30

Góly: 66. Gerald Asamoah, 90+2. Jefferson Farfán (pen.)

Schalke se konečně povedlo potvrdit zvenku přivezené body i v domácí aréně a po výhře 2:0 nad Frankfurtem se dostalo před dalšími zápasy osmého kola na třetí pozici. Naopak pohoršil si Eintracht, jenž zůstal bez bodů podruhé v řadě.

Oba soupeři vstoupili do utkání s velkým nasazením a ve vysokém tempu, jen té fotbalové krásy nebylo v počátku utkání a, dá se řící, ani v celé první půli nazbyt. První poločanci měli hostující Amanatidis, jenž pálil vedle, a domácí Westermann zkoušející překvapit střelou z dálky, ovšem jejich pokusy měly k úspěchu celkem daleko. Poté se dvakrát dostal k hlavičce Bordon, ale ani on nepřivedl hostujícího brankáře Nikolova do úzkých. To bylo vzhledem k celkem nezáživné hře z první půle vše.

Do té druhé již nenastoupil Nikolov kvůli zranění přitahovače a musel být nahrazen Zimmermannem. Ten se brzy musel rychle poroučet na zem, když po rychlém kontru střílel Farfán, ale při svém prvním zákroku uspěl. Domácí kouč Magath poté poprvé zúročil svou šťastnou ruku při střídání, když poslal na hřiště Asamoaha a ten v 66. minutě zařídil vedoucí gól. Veterán v barvách Königsblauen si v pokutovém území našel centr z přímého kopu Schmitze a hlavičkou mířil přesně k první tyči - 1:0.

Hosté najednou museli už bezpodmínečně něco hrát a to jim, popravdě řečeno, příliš nešlo. Navíc pět minut před koncem dostal Schwegler druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Eintrachtu tak na honbu za vyrovnáním nezbylo sil a v nastavení navíc dostal druhou branku. Střídající Rakitić uvolnil důvtipnou patičkou Farfána, který si vykoledoval faul Zimmermanna a následnou penaltu sám tvrdou ranou proměnil - 2:0. Poté už přišel závěrečný hvizd sudího Kemptera a radost domácích ze zasloužených tří bodů.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:1

03.10.2009 15:30

Góly: 6. Andreas Ivanschitz, 11. Aristide Bancé - 87. Andreas Ibertsberger

1.FC Mainz potvrdil domácí neporazitelnost a porazil TSG Hoffenheim 1899 2:1. Hosté tak neprodloužili sérii 4 výher v řadě a nechali se Mainzem dotáhnout v tabulce. Přesto díky lepšímu skóre si dokázali udržet 4. příčku

Domácí začali pěkně zostra a již v 6. minutě utkání se mohli příznivci červenobílých radovat. Bývalý hráč Hoffenheimu zoltán Löw zatáhl míč po levé straně, nacetroval jej prudce pozemi pod sebe do vápna, kde již číhal rakouský reprezentant Andreas Ivanschitz a nechytatelnou ránou do pravé šibenice otevřel skóre - 1:0.

A v 11. minutě již vedli domácí rozdílem dvou gólů. Po závaru ve vápně hostů se stoper Marvin Compper pokusil v nepřehloedné situaci o odkop míče, ale vyslal jen svíci vysoko nad sebe. Pod míč si mezitím seběhl Aristide Bancé, který ač byl tísněn zprava Beckem a zleva Nilssonem, dokázal si udělat tělem místo a hlavou nasměroval míč na vzdálenější tyč - 2:0

Hosté dokázali kontrovat jen pár pološancemi, a tak to bylo z první půle vše. Ta druhá začala opět šancí domácích, když přihrávku Salihoviće vystihl Ivantschitz a posunul míč na Bancého. Ten si dokázal obhodit Nilssona, ale k míči se ve vápně již podruhé nedostal, protože Hildebrand byl o něco rychlejší.

A tak po zbytek utkání úřadovali převážně hosté. Nejprve Obasi centroval zprava na přední tyč na Dembu Ba, ale ten poslal míč z dobré pozice pouze nad Müllerovu branku. Obasi zase po dobré příhře od Carlose Eduarda trefil pouze boční síť. Domácí měli také jednu příležitost, když po rychlém breaku vyslal Bancé pěknou uličkou do šance střídajícího mladíčka Eugena Gopku, ten ale vstřelil hodně ukvapeně a hlavně nepřesně.

Hoffenheimu se nakonec podařilo alespoň snížit, když po rohovém kopu zahrávaném Marcem Terrazzinem se do míče opřel pravačkou Andreas Ibertsberger a zamříl přesně na bližší tyčku. Zavěrečný tlak hostů přišel příliš pozdě, obrana domácích byla houževnatá a hra obětavá a utkání tak po zásluze skončilo výhrou Mainzu v poměru 2:1

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 5:2

03.10.2009 15:30

Góly: 7. Sofian Chahed, 10. Arnold Bruggink, 45. Karim Haggui, 85. Didier Ya Konan, 90. Sérgio da Silva Pinto - 35. Ivica Banović, 82. Julian Schuster

Freiburg po dvou zápasech, ve kterých udržel nulu a své soupeře deklasoval, tentokrát narazil a z Hannoveru si odvezl vysokou porážku 2:5. Domácí si tak připsali první domácí výhru v této sezóně a skok do středu tabulky jim jistě přidá na psychice.

Nepříliš oslnivá návštěva v AWD-Areně viděla útočně laděné utkání od prvních minut. V té páté mohl poslat hosty do vedení Idrissou, jenže z velmi nadějné pozice přestřelil. Domácí tak trestali, v 7. minutě vybídl Bruggink Sofiana Chaheda, jenž vystřelil na přední tyč a bránící Butscher tečoval míč tak, že byl pro hostujícího brankáře Pouplina nechytatelný - 1:0. Hosté byli evidentě v šoku, navíc v 10. minutě se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči Bruggink a Pouplina z voleje přehodil - 2:0.

Hosté byli naprosto vedle a Hannover mohl přidat další branky, hlavičky Chaheda a Rosethala však zůstaly bez úspěchu a v síti neskončila poté ani střela prve jmenovaného. Ve 34. minutě se na druhé straně dostal do šance Idrissou, ale trefil jen boční síť, každopádně Freiburg se v těchto minutách zvedal a minutu nato snížil, když Flum našel centrem hlavu nabíhajícího Banoviće a ten nedal Fromlowitzovi šanci - 3:1. Hosté byli najednou na koni, v poslední minutě první půle ale předvedl parádní akci Balitsch, nacentroval na Hagguiho a jeho výborná hlavička poslala SCF zpět na zem - 3:1.

Po změně stran se oba týmy trochu stáhly do obrany a šancí již tolik nebylo, přesto domácí Štajner a Rosenthal měli možnosti zasadit Freiburgu definitivní KO. Ten se snažil a v 70. minutě už byl před domácí brankou, ale Idrissou si vylámal zuby na skvělé reakci Fromlowitze a tři minuty nato trefil jeho parťák z útoku Bechmann jen tyčku. Na druhé straně se během půlminuty dostali do dvou tutovek Rosenthal a Ya Konan, jenže jimi pohrdli a zajistili tak, že závěr zápasu byl ještě zajímavý.

Hosté z Breisgau totiž ještě jednou zmobilizovali své síly a v 82. minutě se znovu přiblížili na rozdíl jediné branky, když Butscherův centr proletěl až na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil do branky Schuster - 3:2. Freiburg poté vrhl všechny síly vpřed, jenže pět minut před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Bruggink poslal míč na Rosenthala, který ho hlavou přiťukl Konanovi a ten byl u míče dřív než vybíhající Pouplin - 4:2. Ve druhé minutě nastavení ještě přiložil ruku, respektive nohu k dílu Pinto, jenž kráskou střelou trefil horní růžek branky a uzavřel tak na konečných 5:2 pro Hannover.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - VfL Wolfsburg 1:1

03.10.2009 15:30

Góly: 53. Vahid Hashemian - 75. Obafemi Martins

Třiadvacet zápasů Wolfsburgu bez jediné remízy je už minulostí. Domácí Bochum se dokonce dostala do vedení, nicméně úřadujícího mistra zachránil Edin Džeko.

Ačkoliv Bochum, jíž zřejmě pomohla změna trenéra, začala aktivněji, do první šance se dostali hosté prostřednictvím Misimoviće. V 19. minutě se však mohli domácí zřejmě po právu vztekat, neboť po souboji s Benagliem šel k zemi Epallé, ale sudí Drees penaltu neodpískal, naopak udělil Kamerunci žlutou kartu za filmování.

S rostoucím časem byli Vlci nebezpečnější, Gentner po kombinaci celého týmu po půlhodině hry minul branku Bochumi. O deset minut později pak dostal Džeko krásný pas, který na poslední chvíli zlikvidoval Maltritz. To bylo z prvního poločasu vše.

Druhou půli začala Bochum skvěle. Fuchsův centr od levé lajny do pokutového území, kde našel Vahida Hashemiana, jenž dokázal v hlavičkovém souboji přeskočit Ricarda Costu a poslal vestfálské do vedení. Wolfsburg vypadal zjevně otřesený a z gólu se ještě dlouho probíral, pomohla mu ale hloupost domácího Epallého, jenž dostal zbytečnou druhou žlutou kartu.

Až do 75. minuty se čekalo na jakoukoliv odpověď, hned ta první byla gólovou - Ziani podobně jako Fuchs odcentroval z levé strany a našel dvojici Martins - Džeko, z nichž byl důraznější byl prve jmenovaný a vyrovnávací hlavička byla jeho. V závěru Wolfsburg svého soupeře drtil, jenže Martinsova střela se odrazila od obou tyčí ven do hřiště, a tak utkání skončilo smírně.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Norimberk 4:0

03.10.2009 15:30

Góly: 2. Toni Kroos, 28. Simon Rolfes (pen.), 34. Eren Derdiyok, 68. Stefan Kießling

Nezastavitelný Bayer Leverkusen se v dnešním kole utkal s týmem, jenž bude mít se záchranou velké starosti. 1. FC Norimberk totiž dostal v BayAreně pořádně nařezáno, domácí si vylepšili skóre a už jen budou čekat na to, jak v neděli dopadne utkání soka z čela tabulky Hamburku.

Na první branku nemuseli porýnští diváci dlouho čekat, Werkself se totiž skvěle povedl začátek. Sudí Schmidt po faulu Spiranovice na Kiesslinga nařídil přímý volný kop, k němuž se postavil Toni Kroos, náhrada za absentujícího Renata Augusta. Skvělou střelou z dvaceti metrů nejen poslal Bayer do vedení, ale také si nahlas řekl o místo v základní sestavě.

Otřesení hosté mohli dostat druhý zářez již o pět minut později, nicméně rohový kop Kroose nasměroval kapitán Simon Rolfes hlavou pouze nad břevno. Domácí pak mohli opět navýšit náskok na dvougólový o další minutku později, jenomže tentokrát Kroos trefil z osmnácti metrů jen zeď. Skvělou první desetiminutovku domácího celku zakončila hlavička Kiesslinga do připraveného Schäfera.

Der Club se osmělil až po čtvrthodině hry - Vidosic však míč od Mnariho nedokázal nasměrovat do branky. Hra se na chvíli uklidnila, nicméně v 28. minutě zase bylo o čem mluvit - Mnari fauloval v pokutovém území Kroose, k exekuci pokutového kopu se postavil kapitán Simon Rolfes a jako správný vůdce svého celku proměnil.

To však nebylo vše, jako voda uteklo dalších šest minut a Leverkusen se radoval potřetí. Tentokrát předvedli domácí oku lahodící směsici pestrých přihrávek, přičemž přihrávku Kiesslinga zužitkoval proti bezmocného Schäferovi v gól Eren Derdiyok, posila z Basileje.

Trenér hostí Michael Oenning správně odtušil, že bude muset udělat nějaký zásah do hry, své první střídání vytasil už pět minut před poločasem. Nutno však říci, že to bylo střídání vynucené, neboť Eigler nahradil Judta kvůli stehennímu zranění druhého jmenovaného.

V závěru ještě Bayer opět pohrozil, Rolfesův pokus ze standardní situace se ale neujal. Do kabin tak šly oba týmy za celkem jasného stavu.

Začátek druhého poločasu připomínal nikdy neuskutečněné a tolik vysněné dobývání "Bastilly" Reného Adlera. Norimberku se vůbec nedařilo držet míč na kopačkách, navíc Leverkusen podobně jako v minulých zápasech vynikal skvělou obranou. Od hodiny hry se však nedělo ani to - Bayer neměl kam pospíchat, Norimberk se málokdy dostával do blízkosti soupeřova pokutového území.

Přesto se Bayer opět prosadil, čímž definitivně ukončil jakékoliv spekulace o vítězi dnešního utkání. Po standardce Kroose vyhraje s Eiglerem hlavičkový souboj Friedrich, čímž dostane míč ke Kiesslingovi, který zvýší již na 4:0.

Konec utkání už byl pouhým dohráváním, Leverkusen potvrdil roli favorita a minimálně do zítřka se bude vyhřívat na prvním místě průběžné bundesligovém tabulky.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 0:0

03.10.2009 15:30

Góly: -

Bayern znovu zklamal - Kölnu doma nedal gól, zákonitě tedy nezvítězil a bod je doma mnichovským vždy málo. Domácí byli lepší, natolik, aby vstřelili branku, se jim však nevedlo a Köln si tak může připsat extrémně cenný a důležitý bod z Allianz Areny. Bayern tak znovu doma nevstřelil gól, s dvanácti body je sedmý a ztrátu na čelo má už dokonce osmibodovou.

V sestavě domácích se od úvodního hvizdu nečekaně objevil Franck Ribéry, i přesto však utkání samotné moc k pokoukání nenabídlo. Již od prvních minut se Köln defenzivně vžil do role outsidera a domácím se tak útočilo velice těžko. První desetiminutovka uplynula, první šanci měl na svědomí Schweinsteger, jež si naskočil na Sosův roh a trefil hlavou břevno.

Köln hrál dále pasivně a k útočení se vůbec neměl. Podolski se sice snažil, opuštěný na hrotu toho však moc nesvedl. Do útoku se tak probíjeli domácí, ne však s nijak pochvaleníhodnou frekvencí. Až ve 25. minutě hlavičkoval nebezpečně Klose, Mondragón si ale znovu poradil. Třináct minut po něm znovu trefil břevno Schweinsteiger, i tentokráte se mu to povedlo hlavou. Další břevno už do poločasu nepadlo, do kabin se tak po ne příliš záživné první půli odcházelo za výchozího stavu 0:0.

Do druhého poločasu už se nepodíval Sosa a ani Ribéry, nahradili je Gómez s Pranjićem. Na herním obrazu se však s jejich příchodem změnilo pramálo, Bayern sice symbolicky tlačil, fakticky byl ale neškodný. Do hry se naopak ojediněle zapojovali i hosté, Butt byl však pozorný. Druhý poločas vypršel snad bez jedinné nebezpečné situace ať už na jedné, nebo druhé straně . Po 47 vyčerpávajících minutách druhé půle přece jedna přišla, Olić ale z dokonalé pozice na penaltovém puntíku branku netrefil a Bayern si tak s Kölnem body překvapivě rozdělil za remízu 0:0.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0:1

03.10.2009 18:30

Góly: 38. Lucas Barrios

Z obou trápících se Borussií se nakonec na nohy postavila ta hostující, která si domů do Vestfálska odváží cenné vítězství 1:0 zásluhou premiérové trefy Barriose. Zato Gladbach prohrál čtvrté soutěžní utkání v řadě a jde to s ním od desíti k pěti.

Začátek měli lepší ale domácí hráči, hned ve druhé minutě měl pološanci Bobadilla, ale podobný start jako před dvěma týdny proti Hoffenheimu se tentokrát Gladbachu nepodařil. Hrálo se v nepříliš velkém tempu, hra obou týmů byla pranýřována velkým množstvím chyb. Až po dvaceti minutách bylo zase něco k vidění, Arangův přímý kop ale Weidenfellera zas až tak moc neohrozil a ani na druhé straně Zidanova střela z dálky nebyla tou, která by mohla skončit v síti.

Na hráčích Gladbachu i Dortmundu byla znát určitá nervozita a strach z dalšího prohloubení krize, od 38. minuty se již ale podstatně lépe dýchalo hostujícímu BVB. Po souboji Tingy s Meeuwisem se míč šťastně dostal k Barriosovi, jenž se obtočil kolem Brouwerse a střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení - 0:1. Pro nadějného Argentince to byla vůbec první bundesligová branka v kariéře a pro hosty znamenala poločasové vedení.

Do druhé půle vstoupily oba celky bez personálních změn, na domácím týmu však byla patrná zvýšená aktivita. Jenže šance nepřicházely, a tak v 61. minutě měl na druhé straně Zidan perfektní možnost, jak navýšit skóre, jenže rychlý brejk zakončil střelou těsně mimo. Poté se již dostala ke slovu Hříbata a dvakrát za sebou Bobadilla, jenže jednou mířil vedle a podruhé ho vychytal Weidenfeller. Poté ještě pálil z dálky vedle Levels, to ovšem bylo od domácích vše a na hostujícím vítězství tak již nic nezměnily ani neproměněné šance Valdéze a Blaszczykowského ze závěru zápasu.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Werder Brémy 0:2

04.10.2009 15:30

Góly: 3. Claudio Pizarro, 51. Aaron Hunt

Werder po dlouhých pěti letech vyplenil do posledního bodu Mercedes-Benz Arenu, posunul se na čtvrtou příčku a slaví tedy nadmíru vyvedený den. Prvním gólem duelu, v pátém zápase už čtvrtým, nasměroval Brémy k vítězství kanonýr Pizzaro. Naopak Stuttgart ošklivě tápe, s pouhými osmi body zůstává třináctý a trenéru Babbelovi už židle pod zadkem nedrží tak pevně, jak by měla.

Jak již bylo řečeno, Stuttgartu se v poslední době dvakrát nevede, to logicky provázejí i personání změny. Po boku Cacaua se tak v útoku překvapivě objevil mladý Schieber. Utkání začalo okamžitou změnou skóre, na počátku třetí minuty si na Marinův centr ke vzdálenější tyči naskočil neomylný střelec Pizzaro a povedenou hlavičkou z úhlu poslal Werder do vedení.

Nastálá situace domácí vykolejila, hosté se tak v klidu věnovali pokusům o navýšení jednogólového náskoku. Nejdříve na počátku druhé dvacetiminutovky zasahoval proti Özilovi riskantně Lehmann, o Pizzarovu dorážku se tak musel postarat zaskakující Boka. O dvě minuty později z dálky napřáhl Frings a jeho pokus se prohnal jen těsně vedle domácí branky.

Hosté stále hráli ve vysokém tempu - to dirigoval především velice aktivní Marin. Domácí se do přestávky zmohli na všehovšudy jedinnou příležitost směrem dopředu, Schieberovi ale chyběly potřebné zkušenosti a v dobré pozici tak balon netrefil ideálně a Wiese neměl s jeho pokusem mnoho starostí. Ještě do poločasu odnesl špatný výkon brzkým vystřídáním Celozzi, mladého beka nahradil na hřišti Träsch. Po první půli vedli lepší hosté zaslouženě 0:1.

Ani do druhé půle se herní obraz neměnil, Werder byl čilejší, svižnější a útočení nakloněnější, než-li unaveným a mdlým dojmem působící domácí. Nebylo tak divu, že Werder své vedení ještě navýšil, šest minut po zahájení druhého poločasu objevil Özil do očí bijící díru v domácí obraně, předložil balon Huntovi, ten si počkal a Lehmanna zkušeně překonal. Hra Stuttgartu se k horšímu nezměnila, skoro už totiž ani nešlo. V 56. minutě se mohl prosadit ještě Marin.

Tempo hry následně na delší dobu opadlo, po půlhodině ještě hlavičkoval Pizzaro. Nic více už se ale v Mercedes-Benz Areně neudálo, tragický Stuttgart byl domácími fanoušky pozásluze vypískán.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 1:3

04.10.2009 17:30

Góly: 9. Arne Friedrich - 24. Kaká (vl.), 38. David Jarolím, 40. Zé Roberto

HSV podvrdilo roli favorita a v Berlíně po dlouhých dvanácti letech zvítězilo. Domácí Hertha začala lépe a šla do vedení, jenže vlastním gólem a dvěma slepenými brankami ve vlastní síti jen dokumentovala, v jak dole její hráči momentálně jsou. Vcelku vyrovnané utkání skončilo výhrou hostí 3:1.

Zprvu se utkání neslo ve velmi opatrném duchu, poté se do ofenzivy pustili domácí a z jejich třetí standardní situace udeřilo. V osmé minutě prodloužil Ebertův roh Ramos a kapitán Friedrich zblízka hlavičkoval pod břevno - 1:0. Hosté mohli brzy odpovědět, ale Jarolím střílel hodně mimo a z velmi nadějné pozice minul levou tyč Zé Roberto. Na druhé straně to zkusil z dálky Dárdai, Rost s jeho střelou ale měl minimální potíže.

Hosté byli od inkasované branky aktivnější, k vyrovnání jim ovšem pomohl zkrat domácího Kaká. Ten se při dlouhém míči za obranu nedohodl s brankářem Ochsem a hlavičkou si dal vlastní gól - 1:1. Minutu nato málem přivedl domácí zpět do vedení Nicu, ale byl na poslední chvíli zblokován.

Ve 33. minutě musel střídat zřejmě zraněný Ochs, do branky šel mladík Burchert a právě on byl pár minut nato v centru dění. Ve 38. minutě vyřešil další míč za obranu výběhem a šipkou, jenže míč odhlavičkoval jen k Jarolímovi a ten z dálky zakončil do prázdné - 1:2. A co víc, ve 40. minutě se tato situace opakovala takřka na vlas, tentokrát ovšem trefil branku Zé Roberto a upravil na poločasových 1:3.

Ve druhé půli si již HSV výsledek v pohodě hlídalo a nikam se nehnalo, domácím by možná dal šanci kontraktní gól, jenže v 61. minutě pálil zblízka Kačar nad branku. Další příležitost měla znovu Hertha, ovšem až v 84. minutě, kdy ránu Domovchijského vyrazil Rost a Kačarova dorážka hlavou byla nepřesná. Více se toho již na Olympiastadionu neudálo a tři body jsou tak ve vlastnictví Hamburgu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen862018:520
2.Hamburger SV862020:820
3.Schalke 04851211:516
4.Werder Brémy843114:615
5.TSG Hoffenheim842215:714
6.1. FSV Mainz 05842212:1314
7.VfL Wolfsburg841316:1513
8.Bayern Mnichov833213:712
9.Eintracht Frankfurt82428:1010
10.SC Freiburg831413:1710
11.Hannover 96823311:109
12.Borussia Dortmund82337:139
13.VfB Stuttgart82249:128
14.VfL Bochum82249:158
15.Borussia Mönchengladbach82159:167
16.1. FC Köln81255:105
17.1. FC Norimberk81254:125
18.Hertha BSC81077:203

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern Hrozny vykon - hlavne bezzuby utok, dnes bych rekl bez vylozene sance... Tezko muzeme s temito vykony uvazovat o titulu...Ach jo...

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně že Kolín útočil... kdyby se jednalo o zápas GL a místo Kölnu tam byla Bohemka a místo Bayernu třeba Sparta tak každej nadává na beton

Reagovat
Arne

Ta Podolského malá domů z půlky, to bylo skoro až trapný.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale první střela Kölnu na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, souhlasim s tebou...nicmene pro Kolin je bod velky uspech (utocit nepotrebovali)...od Kolina nikdo nic necekal, od Bayernu ano...pro koho je tento vysledek ztratou? tobe se dnesni hra Bayernu libila?

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem pouze sestřih, takže nemůžu hodnotit "líbivost" fotbalu... ale Bayern se snažil si utvořit šance, jenže Köln pořád bránil a blokoval střely... navíc Mondragon je skvělý brankář... takže výsledek mě až tolik nepřekvapuje (ale stále mě mrzí)

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravdou, ze se hralo prevazne na polovine Kolina, jen chybely goly...z vysledku nejsem nadseny ani ja...jenze s takto, v posledni dobe, (ne)produktivnim utokem vyhravat nebudeme...z Bayernu se musi stat "dobre namazany stroj", uz jsem myslel, obzvlaste po vyhrach doma nad Wolfsburgem a v Dortmundu, ze nas nic nezastavi - zatim bohuzel...

Reagovat
smazaný uživatel

vcelku neproduktivní útok máme stále... to nás hnali spíše záložníci (budu-li tam počítat i Thomase Müllera...)

Reagovat
smazaný uživatel

Nekdy i Van Buyten ze zadnich rad...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, škoda, že se mu jeden gól nepovedl i proti Kölnu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Van Gaal, to byl teda kauf

Reagovat
Benzema

Bayern Mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

skoro bez sanci naozaj az na tu olicovu na konci mne to uplne pripadalo ako keby sa im nechcelo kurvaa toe strasne ale newadi aj tak FC BAYERN MUNCHEN bude majstrom

Reagovat
Slejdy

bayern

Reagovat
smazaný uživatel

bayern majstrom?haha skor si chcel povedat leverkusen bude majstrom

Reagovat
smazaný uživatel

ne chcel som povedat ze BAYERN

Reagovat
Shevchenko

Bayer.

Reagovat
M11

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

neverkusen pujde dolu jako vzdy

Reagovat
smazaný uživatel

ich hra je katasrofalna.neda sa na to pozerat.takou to hrou nebude majster....

Reagovat
smazaný uživatel

ale vedia hral aj lepsiee ved v stredu proti juventusu hrali celkom dobre si myslim

Reagovat
smazaný uživatel

nehovorim ze nie ale uznaj ze nad takymto muzstvom ako je koln jednoducho take muzstvo musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

děkuji, takže z toho můžeme odvodit že Brno, Sparta, Olomouc, Boleslav a Slavia zaručeně nevyhrají titul v GL, protože se dá říct, že Bohemka má podobné postavení jako Köln v BL...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se Ti Johne, jestli jsi vsadil na výhru Kölnu... Nicméně zradu v Allianz Areně jsem tušil...

Reagovat
smazaný uživatel

preco sme nehrali v nedelu ked v stredu bol tazky zapas s juventusom ??

Reagovat
jv

werkself

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes si nezaslouží palec Leverkusen, ale Mainz! Takže: Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

... jinak doufám, že naše vedení neudělá blbost a Kroose nenechá odejít do Leverkusenu napořád... (teď už by našel uplatnění spíše...)

Reagovat
Arne

Dal pěknej gól z přímáku, jinak se mi ale moc nezdá... On má skvělou techniku, ale přijde mi, že hře nedá žádnou myšlenku (to nesoudím podle dnešního sestřihu).

Reagovat
smazaný uživatel

já také nesoudím dle dnešního sestřihu, ale když naběhne z lavičky tak dá hře něco navíc (ikdyž je pravda, že když odejde a nahradí ho Barnetta tak to má stejný účinek) ... a jeho přímáky by se také hodily...

Reagovat
Arne

Chahed Ofenziva Hannoveru mile překvapila.

Bayern taky překvapil, naopak Bayer vážně vypadá, že by to po hubenějších letech mohlo být letos zase skorotitulové až titulové.

Reagovat
$dolar$

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Pro všechny je opět velikým překvapením, ne -li šokem remíza Bayernu, ale třeba pro mě to žádné překvapení není, Bayern má doma neustále problémy, ať hraje takřka s kýmkoliv...často jenom remizuje, pokud vyhraje, tak většinou brankou až v závěru utkání - na to, jaký mají tým, je toto prostě bída, měli by s tím začít něco dělat...

Reagovat
smazaný uživatel

este ich cas pride

Reagovat
smazaný uživatel

No, už teď je pozdě...

Reagovat
smazaný uživatel

este ne

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud se neudělá základní jedenáctka, nebude to v Bayernu klapat... V útoku je to sice hezký, ale podle jmen se hrát nedá... Rotace hráčů je dobrá, ale ustálit sestavu by myslím nebylo na škodu. Bayern mě dneska hodně zklamal, nechápu proč nedostane šanci Toni...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Teda až na Toniho, nevím, jestli jim má ještě něco dát. I když šanci by dostat mohl, tak jo, máš pravdu i tady v tom.

Reagovat
smazaný uživatel

asi netrénuje tak jak má...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern základní jedenáctku zase až tolik nepotřebuje...

...v roce 2001 jsme takhle vyhráli LM... Ottmar věděl, jak to prostřídat, aby si každý hráč přišel na své (možná až na Podolskiho)... 2x po sobě nechal vyběhnout stejnou 11 jenom málokrát a patří k nejlepším trenérům, kteří v Bayernu byli - možná je i nejlepší...

Reagovat
Arne

Taky Ottmar měl pro rotaci cit, jako jen hrstka trenérů na světě vůbec. Nic proti van Gaalovi, ale v tomhletom očividně zaostává.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Toniho (čiastočne) súhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Velký fanda Sandlera??

Reagovat
$dolar$

Muze mi nekdo vysvetlit proc Svabove nepustili Simaka, ale nenechaji ho hrat

Reagovat
herbage

Protože Hannover nedokázal vysázet na dřevo 400 tisíc eur, což by zvládla třeba i Plzeň

Reagovat
$dolar$

A to se jim vyplati ho drzet, nechapu proc ho teda nevyplati ze smlouvy

Reagovat
jv

Právě, že ho Hannover chtěl zadarmo, ale to by ve Stuttgartu asi nepřekousli

Reagovat
jv

A hlavně, že potom vysázeli Rosenborgu za Ya Konana 550 tisíc eur

Reagovat
smazaný uživatel

Ivanschitz.

Reagovat
$dolar$

Pane boze Hamburg to je zacatek

Reagovat
$dolar$

Diky Kaka

Reagovat
$dolar$

Dobre HSV, bal jsem se ze po inkasovani to nepujde, ale hrajeme daleko lepe a 3:1 po polocasu mluvi za vse

Reagovat
Arne

Daleko lépe? Dali jste tři góly z ničeho, takže aktuální výsledek o hře zas až tak moc nevypovídá.

Reagovat
Slejdy

ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Co ticho? Seš normální?

Reagovat
smazaný uživatel

Musí! nastoupit Toni.Už mockrá trhal trn z paty útoku Bayernu.Třeba se to povede.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže dřív býval trnem Toni a trhal ho Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

HSV výborně!

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Jarolíma prostě nechápu

Reagovat
tomasinho

HSV! výborně, já říkal, letos jeden pro titul

Reagovat
smazaný uživatel

Herta valíí

Reagovat
herbage

A blbci se radují

Reagovat
$dolar$

Proc blbci? Co je na tom spatneho?

Reagovat
$dolar$

HSV proste nadera, akorat se bojim ze Neverkusen je na tom stejne a to bude tuhej boj o titul

Reagovat
Tomanatura

Ty si neskutecny. Kolika tymum fandis prosimte?

Reagovat
Arne

OT: Jak prosimtě v Salzburgu chytal Timo Ochs?

Reagovat
Tomanatura

Vyložená kvalita to nebyla, ze začátku byl spolehlivý, postupem času jsem ho měl čím dál míň rád. U vás dělá dvojku?

Reagovat
Arne

Jj, teď se přivedl kvůli zranění Drobného, jenže odchytal jeden a třetinu zápasu a zranil se taky... Na příští kolo ale už snad bude Jarda zdravej.

Reagovat
$dolar$

Zaprve co je na tom neskutecneho mit v kazde zemi oblibeny tym? Zadruhe HSV je po Chelsea a Viktorce muj 3. nejoblibenejsi tym a ptam no a co?

A pokud to chces vedet presne tak :

Anglie- Chelsea, plus oblibenej tym Tottenham

Francie - Lille, Brodeaux

Spanelsko - Villarreal

Italie - Inter, plus oblibenej Janov

Nemecko - HSV

Rusko - Spartak

Ukrajina - Šachtar

zbytek zemi je mi celkem jedno.

Reagovat
Tomanatura

No, jenom často vidím tvoje příspěvky u každé ligy jako "jo, dali sme to". Já mám taky víc oblíbených týmů,no ten "můj" je prostě jenom jeden. Ale je mi to celkem jedno, chtěl jsem jen vědět to, na co jsem se tě zeptal.

Reagovat
$dolar$

Nekecej, protoze dali jsme to pisu u Chelsea, Plzne a maximalne u HSV a to taky jen nekdy.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV by to už konečně mohli zvládnout, snad jim pomůže i Zé Roberto...ten má zkušeností na rozdávání - strašně přeju Hamburku titul!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele