8. kolo
03.10.2009 15:30 CET
5 : 2
(3:1)

Reportáž

Hannover 96 - SC Freiburg 5:2

Freiburg po dvou zápasech, ve kterých udržel nulu a své soupeře deklasoval, tentokrát narazil a z Hannoveru si odvezl vysokou porážku 2:5. Domácí si tak připsali první domácí výhru v této sezóně a skok do středu tabulky jim jistě přidá na psychice.

Nepříliš oslnivá návštěva v AWD-Areně viděla útočně laděné utkání od prvních minut. V té páté mohl poslat hosty do vedení Idrissou, jenže z velmi nadějné pozice přestřelil. Domácí tak trestali, v 7. minutě vybídl Bruggink Sofiana Chaheda, jenž vystřelil na přední tyč a bránící Butscher tečoval míč tak, že byl pro hostujícího brankáře Pouplina nechytatelný - 1:0. Hosté byli evidentě v šoku, navíc v 10. minutě se na hranici šestnáctky dostal k odraženému míči Bruggink a Pouplina z voleje přehodil - 2:0.

Hosté byli naprosto vedle a Hannover mohl přidat další branky, hlavičky Chaheda a Rosethala však zůstaly bez úspěchu a v síti neskončila poté ani střela prve jmenovaného. Ve 34. minutě se na druhé straně dostal do šance Idrissou, ale trefil jen boční síť, každopádně Freiburg se v těchto minutách zvedal a minutu nato snížil, když Flum našel centrem hlavu nabíhajícího Banoviće a ten nedal Fromlowitzovi šanci - 3:1. Hosté byli najednou na koni, v poslední minutě první půle ale předvedl parádní akci Balitsch, nacentroval na Hagguiho a jeho výborná hlavička poslala SCF zpět na zem - 3:1.

Po změně stran se oba týmy trochu stáhly do obrany a šancí již tolik nebylo, přesto domácí Štajner a Rosenthal měli možnosti zasadit Freiburgu definitivní KO. Ten se snažil a v 70. minutě už byl před domácí brankou, ale Idrissou si vylámal zuby na skvělé reakci Fromlowitze a tři minuty nato trefil jeho parťák z útoku Bechmann jen tyčku. Na druhé straně se během půlminuty dostali do dvou tutovek Rosenthal a Ya Konan, jenže jimi pohrdli a zajistili tak, že závěr zápasu byl ještě zajímavý.

Hosté z Breisgau totiž ještě jednou zmobilizovali své síly a v 82. minutě se znovu přiblížili na rozdíl jediné branky, když Butscherův centr proletěl až na zadní tyč, kde ho hlavou uklidil do branky Schuster - 3:2. Freiburg poté vrhl všechny síly vpřed, jenže pět minut před koncem přišlo definitivní rozhodnutí. Bruggink poslal míč na Rosenthala, který ho hlavou přiťukl Konanovi a ten byl u míče dřív než vybíhající Pouplin - 4:2. Ve druhé minutě nastavení ještě přiložil ruku, respektive nohu k dílu Pinto, jenž kráskou střelou trefil horní růžek branky a uzavřel tak na konečných 5:2 pro Hannover.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele