8. kolo
03.10.2009 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0:1

Z obou trápících se Borussií se nakonec na nohy postavila ta hostující, která si domů do Vestfálska odváží cenné vítězství 1:0 zásluhou premiérové trefy Barriose. Zato Gladbach prohrál čtvrté soutěžní utkání v řadě a jde to s ním od desíti k pěti.

Začátek měli lepší ale domácí hráči, hned ve druhé minutě měl pološanci Bobadilla, ale podobný start jako před dvěma týdny proti Hoffenheimu se tentokrát Gladbachu nepodařil. Hrálo se v nepříliš velkém tempu, hra obou týmů byla pranýřována velkým množstvím chyb. Až po dvaceti minutách bylo zase něco k vidění, Arangův přímý kop ale Weidenfellera zas až tak moc neohrozil a ani na druhé straně Zidanova střela z dálky nebyla tou, která by mohla skončit v síti.

Na hráčích Gladbachu i Dortmundu byla znát určitá nervozita a strach z dalšího prohloubení krize, od 38. minuty se již ale podstatně lépe dýchalo hostujícímu BVB. Po souboji Tingy s Meeuwisem se míč šťastně dostal k Barriosovi, jenž se obtočil kolem Brouwerse a střelou k levé tyči poslal svůj tým do vedení - 0:1. Pro nadějného Argentince to byla vůbec první bundesligová branka v kariéře a pro hosty znamenala poločasové vedení.

Do druhé půle vstoupily oba celky bez personálních změn, na domácím týmu však byla patrná zvýšená aktivita. Jenže šance nepřicházely, a tak v 61. minutě měl na druhé straně Zidan perfektní možnost, jak navýšit skóre, jenže rychlý brejk zakončil střelou těsně mimo. Poté se již dostala ke slovu Hříbata a dvakrát za sebou Bobadilla, jenže jednou mířil vedle a podruhé ho vychytal Weidenfeller. Poté ještě pálil z dálky vedle Levels, to ovšem bylo od domácích vše a na hostujícím vítězství tak již nic nezměnily ani neproměněné šance Valdéze a Blaszczykowského ze závěru zápasu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím si že bude x.....takže tipuji 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele