8. kolo
03.10.2009 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:1

1.FC Mainz potvrdil domácí neporazitelnost a porazil TSG Hoffenheim 1899 2:1. Hosté tak neprodloužili sérii 4 výher v řadě a nechali se Mainzem dotáhnout v tabulce. Přesto díky lepšímu skóre si dokázali udržet 4. příčku

Domácí začali pěkně zostra a již v 6. minutě utkání se mohli příznivci červenobílých radovat. Bývalý hráč Hoffenheimu zoltán Löw zatáhl míč po levé straně, nacetroval jej prudce pozemi pod sebe do vápna, kde již číhal rakouský reprezentant Andreas Ivanschitz a nechytatelnou ránou do pravé šibenice otevřel skóre - 1:0.

A v 11. minutě již vedli domácí rozdílem dvou gólů. Po závaru ve vápně hostů se stoper Marvin Compper pokusil v nepřehloedné situaci o odkop míče, ale vyslal jen svíci vysoko nad sebe. Pod míč si mezitím seběhl Aristide Bancé, který ač byl tísněn zprava Beckem a zleva Nilssonem, dokázal si udělat tělem místo a hlavou nasměroval míč na vzdálenější tyč - 2:0

Hosté dokázali kontrovat jen pár pološancemi, a tak to bylo z první půle vše. Ta druhá začala opět šancí domácích, když přihrávku Salihoviće vystihl Ivantschitz a posunul míč na Bancého. Ten si dokázal obhodit Nilssona, ale k míči se ve vápně již podruhé nedostal, protože Hildebrand byl o něco rychlejší.

A tak po zbytek utkání úřadovali převážně hosté. Nejprve Obasi centroval zprava na přední tyč na Dembu Ba, ale ten poslal míč z dobré pozice pouze nad Müllerovu branku. Obasi zase po dobré příhře od Carlose Eduarda trefil pouze boční síť. Domácí měli také jednu příležitost, když po rychlém breaku vyslal Bancé pěknou uličkou do šance střídajícího mladíčka Eugena Gopku, ten ale vstřelil hodně ukvapeně a hlavně nepřesně.

Hoffenheimu se nakonec podařilo alespoň snížit, když po rohovém kopu zahrávaném Marcem Terrazzinem se do míče opřel pravačkou Andreas Ibertsberger a zamříl přesně na bližší tyčku. Zavěrečný tlak hostů přišel příliš pozdě, obrana domácích byla houževnatá a hra obětavá a utkání tak po zásluze skončilo výhrou Mainzu v poměru 2:1

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

bisevic da gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele