8. kolo
02.10.2009 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

Schalke se konečně povedlo potvrdit zvenku přivezené body i v domácí aréně a po výhře 2:0 nad Frankfurtem se dostalo před dalšími zápasy osmého kola na třetí pozici. Naopak pohoršil si Eintracht, jenž zůstal bez bodů podruhé v řadě.

Oba soupeři vstoupili do utkání s velkým nasazením a ve vysokém tempu, jen té fotbalové krásy nebylo v počátku utkání a, dá se řící, ani v celé první půli nazbyt. První poločanci měli hostující Amanatidis, jenž pálil vedle, a domácí Westermann zkoušející překvapit střelou z dálky, ovšem jejich pokusy měly k úspěchu celkem daleko. Poté se dvakrát dostal k hlavičce Bordon, ale ani on nepřivedl hostujícího brankáře Nikolova do úzkých. To bylo vzhledem k celkem nezáživné hře z první půle vše.

Do té druhé již nenastoupil Nikolov kvůli zranění přitahovače a musel být nahrazen Zimmermannem. Ten se brzy musel rychle poroučet na zem, když po rychlém kontru střílel Farfán, ale při svém prvním zákroku uspěl. Domácí kouč Magath poté poprvé zúročil svou šťastnou ruku při střídání, když poslal na hřiště Asamoaha a ten v 66. minutě zařídil vedoucí gól. Veterán v barvách Königsblauen si v pokutovém území našel centr z přímého kopu Schmitze a hlavičkou mířil přesně k první tyči - 1:0.

Hosté najednou museli už bezpodmínečně něco hrát a to jim, popravdě řečeno, příliš nešlo. Navíc pět minut před koncem dostal Schwegler druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Eintrachtu tak na honbu za vyrovnáním nezbylo sil a v nastavení navíc dostal druhou branku. Střídající Rakitić uvolnil důvtipnou patičkou Farfána, který si vykoledoval faul Zimmermanna a následnou penaltu sám tvrdou ranou proměnil - 2:0. Poté už přišel závěrečný hvizd sudího Kemptera a radost domácích ze zasloužených tří bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

prial by som si remizu ale asi schalke vyhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele