Bundesliga - souhrn 8. kola

15.10.2010, 22:27, aktualizováno 17.10.2010, 19:28
Komentáře a souhrny
Frankfurt potvrdil dobrou formu výhrou v Kaiserslauternu, Hoffenheim zdolal Gladbach. Mainz včera poprvé ztratil, doma podlehl Hamburku a přepustil první místo Dortmundu. Leverkusen otočil zápas ve Wolfsburgu. Bayern zásluhou Gómeze porazil Hannover, Werder vydřel výhru nad Freiburgem...

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3:2

17.10.2010 17:30

Góly: 46. Demba Ba, 67. Anderson (vl.), 82. Sejad Salihović (pen.) - 12. Raúl Bobadilla, 90. Mohammadou Idrissou

Na závěr osmého kola otočil Hoffenheim zápas proti Mönchengladbachu a především díky aktivnímu Dembovi Ba zvítězil 3:2. Posunul se tak již na čtvrtou příčku, zatímco trápící se hosté balancují těsně nad sestupovou zónou.

Domácí tým se od úvodních minut pustil do ofenzivy tak, jak to má ve zvyku, hostující obrana ovšem byla výborně zkonsolidovaná. Hráči TSG to tak zkusili z dálky - nejprve to byl Mlapa a Bailly v gladbachské svatyni musel být v pozoru, na rozdíl od nepřesné střely Gustava. V desáté minutě pak Rudy skvěle našel Mlapu, který byl sám před Baillym, ten ale rychle vyběhl a domácí mladík neměl na zakončení příliš prostoru.

Dvě minuty po této obrovské šanci tak přišel trest a lekce z produktivity. Hoffenheimská defenziva zaspala při dlouhém nákopu, na který si seběhl Reus, aby následně přistrčil Bobadillovi, který zkušeně přehodil váhajícího Starkeho - 0:1. Střelec branky byl i nadále v centru dění, jeho další střelu ovšem tentokrát Starke zneškodnil. Domácí tvořili hru, šancí ale příliš neměli. Výjimkou mohla být situace z 38. minuty, kdy utekl Ibišević, jenže ze střelecké pozice byl vytlačen a následná přihrávka na Mlapu byla nepřesná.

Co se nepovedlo před pauzou, podařilo se hned po ní. Po půlminutě druhého poločasu se na pravé straně hřiště prohnal Mlapa a poslal ostrý centr do malého vápna, kde míč skluzem uklidil do branky Demba Ba - 1:1. Domácím narostla křídla, brzy jim je ale mohl přistřihnout Arango, s jehož standardní situací měl Starke mnoho problémů. Na druhé straně zase málem otočil skóre Beck, jeho překvapivá rána slabší levačkou skončila na břevně.

Hoffenheimští byli na koni a v 62. minutě jim ještě vylepšil pozici Arango, který z pozice ležícího hlupáka kopl Salihoviće do slabin a byl po zásluze vyloučen. Už pět minut nato byla početní výhoda využita, když si na Salihovićův roh naskočili Ba s Andersonem a míč se od čela hostujícího stopera odrazil kousek za čáru - 2:1.

Od 81. minuty dohrávali hosté už jen o devíti poté, co Schachten ve vápně fauloval Dembu Ba a následnou penaltu s pomocí břevna proměnil Salihović - 3:1. Domácí pak neproměnili několik slibných šancí a vše spělo ke klidnému závěru. V první minutě nastavení ještě Idrissou zesměšnil bránící Becka s Jaisslem a razantní střelou na přední tyč snížil na 3:2, více už ale Borussia nestihla a po zásluze prohrála.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Eintracht Frankfurt 0:3

17.10.2010 15:30

Góly: 45. Theofanis Gekas, 67. Theofanis Gekas, 83. Alexander Meier

S Kaiserslauternem to v posledních týdnech jde výsledkově od desíti k pěti. I v derby proti Frankfurtu nepředvedl nováček soutěže špatný výkon, jenže svému rivalovi podlehl vysoko 0:3 a připsal si již čtvrtou prohru v řadě, zatímco Eintracht potřetí za sebou zvítězil.

V pekelné atmosféře se ujal iniciativy domácí tým, a i když jeho rozlet směrem dopředu brzdilo obrovské penzum nepřesností, začal si vypracovávat převahu. Po Tiffertově rohu hlavičkoval těsně nad Rodnei a nadějný průnik pak předvedl mladík Walch, jenže svoji akci nedotáhl do zdárného konce. Ve 25. minutě si na dlouhý výkop Sippela naběhl Lakić, chytře se dostal před Tzavellase a ten ho ve vlastní šestnáctce neohrabaně poslal k zemi. Sám faulovaný se pak postavil k penaltě, jenže ztroskotal na skvělém zákroku Nikolova.

Frankfurtští se dlouho drželi v ulitě a růžky vystrčili až v samém závěru poločasu, ovšem hned se dostali do vedení. Ochs potáhl rychlý kontr, narazil si s Jungem a před brankou našel Gekase, který už měl snadnou práci - 0:1. Řecký útočník hostí mohl zvýšit hned po obrátce, když se k jeho nohám dostal míč po skvělém zákroku Sippela proti Russově hlavičce, Gekas ale tentokrát nebyl dostatečně důsledný a domácí brankář zasáhl i podruhé.

Ke slovu se v následujícím průběhu hry dostal opět K’lautern, jenže Lakiće na malém vápně odzbrojil v hodině dvanácté Franz a na druhé straně mohli být domácí rádi, když po Altintopově pasu zastavil Gekase nesprávně odmávaný ofsajd. Eintracht byl i nadále efektivnější, Jungovu ránu sice ještě vytáhl Sippel, v 67. minutě byl ale už i on bezmocný, když se k opakovanému centru dostal Tzavellas a jeho krajan Gekas si na přední tyči poradil jak s Rodneiem, tak Sippelem - 0:2.

Ďáblové z Betzenbergu sice ani poté nesložili své zbraně, dnes jim ale ani čestná trefa souzena nebyla. Střídající Morávek k ní měl velice blízko, jeho tvrdou ránu z vnitřku šestnáctky ale zastavil na čáře pohotový Köhler. Následně Gekas přepustil své místo na hřišti Meierovi a právě ten přidali třetí branku - sedm minut před koncem základní hrací doby si počíhal na zpětnou přihrávku Schweglera a přízemní střelou zvýšil na konečných 0:3.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:3

16.10.2010 18:30

Góly: 9. Diego, 68. Grafite - 72. Simon Rolfes, 75. Arturo Vidal (pen.), 82. Simon Rolfes

Wolfsburgu se nestalo poprvé, že skvěle rozehraný zápas ztratil a zůstaly mu jen oči pro pláč. Dnes měl takový osud duel proti Leverkusenu, který dvacet minut před koncem prohrával o dvě branky, díky navrátilci Simonu Rolfesovi ale dokázal zvítězit 3:2 a poskočit na třetí místo.

Vstup do utkání měl lepší Leverkusen a už ve třetí minutě mohl vést, když do Kadlecova centru vložil šikovně nárt Derdiyok a míč se snesl až na břevno. Domácí se do zápasu dostávali postupně a v deváté minutě jim pomohl hostující brankář Adler, který katastrofálním výkopem nabídl míč Grafitemu, jenž díky teči doručil míč Diegovi a ten jej levačkou uklidil do sítě - 1:0. Bayer se snažil odpovědět a velice blízko byl Reinartz, jeho tečovaná střela ale těsně minula pravou šibenici.

Na straně domácích byl i nadále při chuti Diego, který si narazil s Josuém a postupoval sám na Adlera, ten ovšem skvělým zákrokem zabránil druhé brance. Na opačné straně hřiště si zase vzal slovo Barnetta a nacentroval na Derdiyoka, jeho hlavičce ale milimetry scházely. Hosté z Porýní měli územní převahu, šance se však střídaly na obou stranách a důslednější ve finální fázi byli spíš Vlci.

To samé pokračovalo i po změně stran, akorát vyložených příležitostí už nebylo tolik. V 68. minutě se každopádně na levé straně hřiště uvolnil Džeko a skvělým pasem našel na zadní tyči Grafiteho, kterému stačilo jen nastavit kopačku - 2:0. Poté ale přišel na hřiště Rolfes a po dvou minutách snížil, když zužitkoval standardku Vidala a nepřesvědčivý výběh náhradního brankáře domácích Hitze - 2:1.

Domácí mužstvo branka naprosto rozhodila a za další dvě minuty byl stav vyrovnán. Rolfesova aktivita na kraji pokutového území vedla k Hasebeho hře rukou a následný pokutový kop s obrovskou porcí štěstí proměnil Vidal - 2:2. Vykolejený Wolfsburg se nestačil divit a s každá akce hostů smrděla gólem. Jörgensen brejk nedotáhl do zdárného konce a Kadlecovu ránu vytáhl Hitz, v 82. minutě se ale po rohovém kopu dostal míč na zadní tyč k Rolfesovi a ten završil velkolepý obrat vítěznou trefou na konečných 2:3.

Více informací k zápasu

FC St. Pauli - 1. FC Norimberk 3:2

16.10.2010 15:30

Góly: 45. Gerald Asamoah, 59. Marius Ebbers, 82. Florian Bruns - 48. Mehmet Ekici, 62. Andreas Wolf

Hamburský Millerntor může poprvé po dlouhých letech slavit vítězství, St. Pauli totiž v pětibrankovém dramatu předčilo Norimberk. Utkání bylo v první půli dlouho svíráno defenzivním korzetem, druhé dějství ovšem už bylo o ničem jiném a zásluhu na tom měli oba soupeři.

Pokud trenéři Stanislawski a Hecking před zápasem kladli důraz na poctivou obranu, tak museli být navýsost spokojeni. Domácí se sice snažili i tvořit, jenže destruktivita vítězila a vyjma dalekonosných ran, jejichž autory byli například Kruse na jedné a Schieber na druhé straně, měli oba brankáři klídeček. Nakonec ovšem ještě v první půli padla branka, těsně před odchodem do kabin tečoval Zambrano Lehmannovu standardku ke kopačkám Asamoaha a zkušený útočník zblízka nezaváhal - 1:0.

Vedení domácím ale po obrátce nevydrželo příliš dlouho, konkrétně jen tři minuty. Hegeler na hranici šestnáctky obehrál Zambrana a přihrál před branku, kde jeho akci lehce zakončil zcela volný Ekici - 1:1. St. Pauli ale odpovědělo v ofenzivním duchu, přikovalo soupeře k vlastnímu pokutovému území a gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 58. minutě u toho byl znovu Asamoah, který hlavou přiťukl Ebbersovi a ten poslal míč nechytatelně pod břevno - 2:1.

Hostům ale stačilo na odpověď znovu málo, tentokrát to byly minuty čtyři. Specialista na standardní situace Ekici zakroutil rohový kop na hlavu Wolfa a norimberský kapitán si stejně jako před týdnem proti Schalke nenechal šanci ujít - 2:2. V následujících minutách mohli opět poslat St. Pauli do vedení Ebbers a Kruse, Schieber zase měl příležitost završit obrat. Nestalo se však a v 82. minutě přišlo rozuzlení zápasu. Přetažený centr Henningse vrátil do ohně Kruse a Bruns hlavou rozhodl o prvním domácím vítězství svého týmu, v poměru 3:2.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 0:1

16.10.2010 15:30

Góly: 89. José Paolo Guerrero

Skvělá série Mainzu je u konce. Tým z hlavního porýnskofalckého města rekord nepřekoná, ale alespoň jej vyrovná. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela měli takřka celý zápas ke gólu blíže, Hamburk pak ale z ojedinělé akce vysvobodil Guerrero.

Celý zápas se hrál v bouřlivé atmosféře, pro Bruchwegu tak typické. HSV na začátku utkání kupilo hodně nepřesností, Mainz dobře napadal a měl velmi rychlý přístup k soupeři. Přesto první šance zápasu patřila jeho soupeři. Svensson se snažil vyvézt míč, udělal však chybu u půlící čáry, kde jej obral van Nistellooy, míč se následně dostal ke Guerrerovi, jemuž se nepodařilo prostrčit míč k van Nistelrooyovi, a tak zvolil záložní plán, nicméně proti střele na špici diamantu hrajícího Trochowskiho se vyznamenal Wetklo, který s vypětím všech sil vytěsnil na roh. Z následného centru Zé Roberta od rohového praporku mohla vzejít katastrofa pro domácí, Wetklo ale míč dokázal kroucený míč vytěsnit z prostoru tří tyčí ještě před tím, než celým objemem přešel přes brankovou čáru.

Na první příležitost domácího celku si fanoušci museli počkat až do 25. minuty. Fuchs skvěle na vlastní polovině obral o míč Demela, nahrál do těžké pozice Szalaovi, jemuž se ale podařilo odclonit dva obránce hostí a vysekat tak cestu Holtbymu. Nadějný domácí záložník se ale své šance zalekat, místo toho, aby na Rosta postupoval sám, se odhodlal ke střele zpoza šestnáctky, kterou nechal vyniknout brankářskou jedničku HSV.

Jen tři minuty na to si oba mladíci v červených dresech role vyměnily, Szalai při rychlém domácím protiútoku převzal míč od rychlíka Holtbyho a HSV od pohromy uchránil už jen na poslední chvíli spěchající Zé Roberto. HSV se ale ani z těchto nadějně vypadajících situací pro Mainz nesložilo a trpělivě čekalo na jeho chyby. Jedna z nich přišla po půlhodině hry, kdy kapitán Noveski zaspal při bránění, van Nistelrooy dostal skvělou přihrávku za obranu, uháněl sám na Wetkla, ale ve finále nečekaně na ostříleného šviháka selhal a při pokusu přehodit domácího gólmana mu jen "přihrál" míč do náruče.

Největší šanci první půle ale spálila jiná hvězda přístavního klubu. Guerrero potvrdil, že zády k brance umí skvěle, podržel míč, připravil jej pro kolegu van Nistelrooye, ten už si podruhé sám na Wetkla netroufal, v tom mu do rány přišel na druhé straně nabíhající Zé Roberta, jenž přihrávku také dostal, jenomže brazilský záložník ve vyložené šanci trefil pouze tyč. První poločas tak skončil zaslouženým bezbrankovým stavem.

Druhá polovina střetnutí se ale, ač tomu konečný výsledek neodpovídá, odehrávala zcela jasně v režii domácích. V 58. minutě měl na hlavičce konečné řešení Schürrle, ale míč nasměroval jen do Rostových rukavic, a to i přesto, že nebyl nikým atakován. Za šest minut si mohl oddechnout společně s celým městem, protože Polanski nedokázal odvrátit míč z pokutového území a volej překvapeného Trochowskiho šla vedle.

Tlak domácích vygradoval v 67. minutě. Holtbyho míč pod sebe s velkým štěstím udržel Schürrle, nakonec ale zvolil místo přihrávky volnému Szalaiovi střelu a branku přestřelil. Když pak za minutu trefil Caligiuri tyč, předal Mainz žezlo střílejícího týmu do rukou soupeře.

To se mu nakonec vymstilo. Běžela 90. minuta a Bo Svensson nedokázal u koncové čáry odstranit Zé Roberta, brazilský záložník propasíroval přihrávku pod sebe na José Paola Guerrera, na jehož střelu byl krátký jak Wetklo tak i na brankové čáře hlavičkující Fuchs.

Série Mainzu tak byla ukončena, Tuchelovci se navíc díky včerejší výhře Dortmundu poroučejí na druhé místo tabulky.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfB Stuttgart 2:2

16.10.2010 15:30

Góly: 29. Edu, 80. Klaas-Jan Huntelaar (pen.) - 15. Timo Gebhart, 74. Martin Harnik

Dosud trápící se Schalke a Stuttgart předvedly pohledné utkání hrané ve vysokém tempu a naznačily, že co nevidět začnou stoupat tabulkou vzhůru. Ve vzájemném střetnutí byl blízko vítězné premiéře trenér hostů Jens Keller, domácí ale dokázali dvakrát zaslouženě vyrovnat.

Duel posledních dvou týmů začali lépe Švábové, kteří si brzy vypracovali územní převahu a měli také šance - hned dvakrát neuspěl proti Neuerovi Marica a zcela volný Kuzmanović zacílil těsně vedle. Domácí se hledali a přesně po čtvrthodině hry byli potrestáni. Träsch skvělým pasem vysunul Boku, jehož pobídku na zadní tyči zužitkoval Gebhart - 0:1.

Inkasovaný gól byl pro Königsblauen dobrým budíčkem a hned dvě minuty po něm měl příležitost Raúl, chybělo mu ale trochu důrazu. Nebezpečnější byl nadále Stuttgart a Cacau vsítil druhý gól, ten ale nebyl pro domnělý ofsajd uznán a ve 29. minutě naopak udeřilo Schalke. Po rohu aktivního Jurada se dostal k míči Edu a jeho volej byl neomylný - 1:1. Do pauzy pak už měl šanci jen Marica, Neuer ale udržel pro domácí nerozhodný stav.

Po změně stran se převaha přelila na stranu domácího týmu a duo Huntelaar - Raúl s podporou Jurada bylo hodně vidět, hlavičku prve jmenovaného ale skvěle zneškodnil Ulreich a pokus Höwedese po Juradově rohu byl nepřesný. Šance byly na obou stranách, hned dvě neproměnili domácí Španělé Raúl a Jurado, na straně hostí měl neseřízenou mušku tradičně Marica.

Schalke mělo místy velkou převahu, v 74. minutě mu to ale nebylo nic platné. Träsch tentokrát výborným pasem vyzval střídajícího Harnika, který tři minuty od svého nástupu na hřiště poslal šťastně svůj tým do vedení - 1:2. V poslední době má ale úctihodnou formu Klaas-Jan Huntelaar a ani dnes nevyšel gólově naprázdno. V 80. minutě tomu předcházel faul Tasciho na Baumjohanna a nizozemský reprezentant s penaltou neměl problém - 2:2. Když pak v závěru neuspěl s lobem Raúl a na druhé straně zachránil Neuer proti Pogrebňakovi, zůstalo u nerozhodného výsledku.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 2:1

16.10.2010 15:30

Góly: 33. Aaron Hunt, 73. Hugo Almeida - 62. Julian Schuster

V poměrně vyrovnaném utkání dvou týmů s nejistými obranami porazil Werder svého soka z Freiburgu 2:1 a potvrdil vzestup formy, když už třikrát v řadě neprohrál. Hosté z jihu Německa ovšem sahali po remíze a stále zůstávají v tabulce o bod před dnešním soupeřem.

Loňský nováček vkročil do zápasu správnou nohou a po devadesáti sekundách se už málem radoval z vedoucí branky, ale Makiadi zacílil těsně vedle levé tyče. Pak se ale už začal prosazovat domcí favorit a soupeřova defenziva začala kupit chyby. Jednu z řad obrovských předvedl Barth, Marin toho ale využít nedokázal a po něm neuspěl ani hlavičkující Hugo Almeida.

Po necelé půlhodině mohl jít Freiburg do vedení, když během jediné minuty měl hned dvě šance Caligiuri, poprvé ale vyčkával se zakončením příliš dlouho a napodruhé jej vychytal pozorný Wiese. Důležitost těchto okamžiků se projevila v 33. minutě, to Toprak odvrátil Silvestreho centr jen k Huntovi a jeho pohotová střela znamenala vedení 1:0, které i přes některé další příležitosti vydrželo i do poločasové pauzy.

Začátek druhé půle byl dosti ospalý, až se z ničeho nic objevil před Baumannem Marin, jenže mladého brankáře ve službách SCF nepřekonal. V 62. minutě tak přišel trest. Cissé přihrál Makiadimu, který ještě vybídl Schustera a ten střelou k přední tyči překonal Wieseho - 1:1.

Dvacet minut před koncem přišel na hřiště domácí kanonýr Pizarro a jeho přítomnost znát. Peruánský útočník hned hlavičkoval těsně nad branku a po čtyřech minutách pobytu na hřišti pak zařídil vítězný gól, když se prosadil po levé straně hřiště a nacentroval na Almeidu, jenž v souboji s Toprakem zužitkoval své parametry a hlavičkou vstřelil branku na 2:1. V nastavení ještě na druhé našel Bastians centrem Yana, ten ale hlavou minul a odmítl cenný bod z Weserstadionu.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hannover 96 3:0

16.10.2010 15:30

Góly: 21. Mario Gómez, 77. Mario Gómez, 90. Mario Gómez

Hannover si v posledních letech pravidelně odváží z Mnichova vysoké prohry a ani dnešek nebyl výjimkou. Díky procitnutí autora hattricku Gómeze Bayern zvítězil 3:0 a i s hodně slepenou sestavou po dvou ligových prohrách konečně zabral.

Zraněné v poslední době nestačili počítat ani v Hannoveru a personální změny byly na hřišti hodně cítit - pro oba celky byla v úvodních minutách kombinace něčím nedosažitelným. Vedoucí branka z 21. minuty tak přišla jako blesk z čistého nebe, když po centru Altintopa využil Avevorova zaváhání Gómez a povedenou hlavičkou poslal svůj tým do vedení. Hannover hodně presoval, k žádné dobré příležitosti se ale ne a ne propracovat. Bayern na tom nebyl o moc lépe, a když už, tak hrozil ze vzduchu, Tymoščuk ale mířil hlavou mimo.

Až minutu před koncem poločasu předvedli kloudnou akci Kroos se zakončujícím Gómezem, toho ale pro tentokrát vychytal Fromlowitz. Zlepšení hry domácího týmu pokračovalo i po změně stran, po necelé hodině hry ale mohlo být překvapivě vyrovnáno, když Butt zlikvidoval hlavičku Schulze a dorážející Averor přestřelil. Chvíli nato pálil střídající Hanke vedle a Bavoři pak byli hodně rádi, když na hřiště přišel čátečně zotavený Schweinsteiger.

Jeho přítomnost přinesla do mnichovských řad klid, v 77. minutě navíc padla druhá branka. Gómeze tentokrát oslovil pěknou přihrávkou Kroos a urostlý útočník byl tentokrát úspěšný se střelou levačkou. Hosté už na zvrat neměli a v poslední minutě dostali ještě jeden na cestu do Dolního Saska. Precizní Müllerův centr přetavil ve svou třetí trefu hlavičkující hrdina zápasu Gómez a uzavřel na konečných 3:0.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1:2

15.10.2010 20:30

Góly: 82. Lukas Podolski - 20. Jakub Błaszczykowski, 90+1. Nuri Şahin

Po dlouhých devíti letech se může Borussia Dortmund opět vyhřívat na čele bundesligové tabulky, i když dost možná jen na jednu noc. Vestfálští mladíci dokázali ve vypjatém zápase na hřišti 1. FC Köln urvat sedmé vítězství v řadě a páté proti porýnskému soupeři, který i přes bojovný výkon zůstává na sestupové příčce.

Domácí na svého soupeře vlétli a prvních pár minut mu nedali vydechnout, první šanci ale měli hosté - Sahin vysunul Blaszczykowského, který našel centrem Barriose a ten hlavou v záklonu přestřelil. 45 tisíc domácích fandů ovšem málem vybuchlo nadšením chvíli nato, když si Podolski levačkou zpracoval míč a pravačkou trefil břevno. Odražený míč pak mohl ještě zužitkoval mladík Clemens, ovšem Weidenfeller předvedl reflexivní zákrok.

V úvodu hraném ve skvělém tempu byli sice Kozlové pilnější, hostující Vosy ale měly navrch co do techniky a kreativity. Vyjádřit to brankou mohlo BVB už v 16. minutě, kdy si na Sahinovu standardku naskočil Barrios, jenže hlavou trefil jen břevno a odražený míč už domácí obrana odvrátila. Čtyři minuty nato už ale Borussia vedla, když Kagawa z levé strany odcentroval na zadní tyč, kde Barrios nejprve trefil tyč, ale Blaszczykowski už míč do sítě dotlačil - 0:1.

V následujících minutách přišlo od obou týmů rapidní polevení, zvláště tedy od hostů. Domácí se snažili, jenže až na Podolského byli naprosto bezzubí. "Prinz Poldi" si tak vzal opět slovo po půlhodině hry a jeho tečovaná střela z dálky vypadala hodně nebezpečně, ačkoliv skončila mimo tři tyče. Závěr poločasu ale patřil znovu Dortmundu, za nějž hlavou opět zahrozil Barrios a po skvělé kombinaci pak vychytal Varvodić Großkreutze.

I po obrátce byli hosté nebezpečnější a střela ze Sahinovy levačky byla hodně jedovatá. Následně se ale dostal ke slovu znovu Köln a po hodině hry měl svoji silnou fázi. Nejprve po Lanigově přistrčení měl extra šanci Matuschyk, hlavičkou ale mířil nad branku, lépe si pak vedla tvrdá rána Petita, Weidenfeller byl ovšem pozorný. Na druhé straně zahrozily "známé firmy" Blaszczykowski i Barrios, stav ale zůstal beze změny.

Osm minut před koncem tak přišla pro hosty pohroma. Dlouhý míč od solidně chytajícího Varvodiće odvrátil Hummels jen kousek za vápno, kde hlídkoval Podolski a jeho tvrdá levačka se tentokrát nemýlila - 1:1. BVB se ovšem rychle zmátořilo a dvě minuty nato mohlo znovu vést, po akci střídajících Götzeho a Lewandowského se ale vyznamenal Varvodić. V první minutě nastavení však Borussia přesto skórovala, když Lewandowski uvolnil Götzeho, který vyšperkoval akci přihrávkou Sahinovi a ten i díky teči skluzujícího Geromela vystřelil svému týmu šťastnou, leč zaslouženou výhru 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund870120:621
2.1. FSV Mainz 05870118:821
3.Bayer Leverkusen843118:1415
4.TSG Hoffenheim842216:1214
5.Hamburger SV842213:1114
6.FC St. Pauli841311:1013
7.Hannover 96841311:1113
8.Eintracht Frankfurt840414:912
9.SC Freiburg840412:1312
10.Bayern Mnichov83238:811
11.Werder Brémy832313:1711
12.VfL Wolfsburg831414:1410
13.1. FC Norimberk82339:119
14.1. FC Kaiserslautern82159:167
15.Borussia Mönchengladbach813413:236
16.Schalke 04812510:165
17.1. FC Köln81258:155
18.VfB Stuttgart811614:174
div>

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (145)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zasloužené vítězství, ale Borussia měla vedení 1:0 potvrdit daleko dřív a nemusela to urvat golem z poslední minuty. Sahin, Kuba

Reagovat
Riijkark

takovydle vyhry sou mnohdy lepsi nez 3:0..

Reagovat
Tomanatura

No, ani moc ne, když máš dalších 10 tutovek...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zase si dokázali, že je vyrovnávací gol pár minut před koncem nezlomí

Reagovat
Riijkark

tak zas neprehanej, slo to rozhodnout driv, ale todle mas v kazdym zapase..

Reagovat
Tomanatura

To ani ne, 5 vyložených gólovek měli. Naprosto zbytečně se třepali až do konce zápasu...

Reagovat
Riijkark

ja si teda vzpominam na 2 mozna 3 lozenky..zas takovou prevahu BVB nemel

Reagovat
$dolar$

Ale jsou, z vlastni zkusenosti, fandim Plzni a minulej rok jsme meli 10 golovek za zapas a nedavali goly a kdyz jsme nejakej dali vzaveru a tim vyhrali, tak to byl neskutecnej pocit, ale letos vyhravat 7:0 neni moc sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda, ale já se stresoval

Reagovat
Riijkark

ja taky, ale o to vetsi radost potom

Reagovat
jv

Reagovat
$dolar$

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Arne

Přesně... Dneska jsem hrál proti Bochumi, prohrával po dvaceti minutách 0:2, chvíli před koncem snížil a v nastavení to otočil... To bylo řevu.

Reagovat
jv

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Arne

Tak ono tam jde celej zápas od znova... Tak se aspoň podívám znovu na prvních dvacet minut, ty stály za to.

Reagovat
Arne

Jej, to mělo bejt dole k tomu odkazu...

Reagovat
jv

Tak ani ne tak zasloužený, jako vydřený, vždyť Köln měl ve druhý půli víc ze hry, zbytečně jsme se až moc tím vedením uspokojili a málem se nám to nevyplatilo, ale hlavní je ta výhra, to se počítá, Nuri si ten gól dneska zasloužil...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky fandíš BVB? Paráda, další o kom vím. Jasný, chtělo to využít jeden z těch brejků, ale vítězství nás posílí.

Reagovat
jv

Jj, fandím už v podstatě od doby, kdy tu hráli Rosa s Kollerem, takže jsem si prošel i krušnějšími časy, ale teď je to paráda, i když do konce je ještě daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Perfektně jsme omladili, věkový průměr základní sestavy okolo 23 let. Paráda, předváděná hra úžasná, Klopp sympaťák.

Reagovat
jv

Jj, hlavně to musíme skloubit dohromady s tou EL.

Reagovat
smazaný uživatel

to pojde myslim

Reagovat
Riijkark

Nuri

Podol

Reagovat
Shevchenko

Nuri stylová oslava. BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Jenom Poldimu vrátil to co si zasloužil...

Reagovat
Ondraa24

Reagovat
rufus

Reagovat
slovaňáák

Uff dneska to byli nervy až dokonce. Za tohle vítězství můžeme bejt hodně rádi, ptž Köln hodně kousal, víc než by bylo zdrávo. Šancí bylo na dva zápasy, ale hlavně, že je to tam!! Tahle ztráta by jinak asi mrzela, ale musí se uznat, že by byla zasloužená.. Každopádně je teď krásnej pohled na tabulku, snad to vydrží co nejdýýl. Nuri

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

http://atdhe.net/25730/watch-1-fc-koln-vs-borussia-dortmund

Tady asi za minutu pojede sestřih, je to Sky a furt mi to jede...

Reagovat
smazaný uživatel

Krasne BVB. Celo uz nemenit. I kdyz docela bych i Mainzu pral zdolat ten rekord, mam rad, kdyz se hranice zase posouvaji o kus dal..

Reagovat
REPLIKATOR

Super Borussia titul

Reagovat
Liquid

Dortmunďané vylezli z děr

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

nic ve zlým, jen že se pohybuji na EF tak 5 let a tolik fanoušků Dortmundu v jedné relaci jsem tu neviděl

Reagovat
jv

Tak já jsem EF objevil asi tak před dvěma roky a přispívat jsem začal od minulý sezóny...

Reagovat
REPLIKATOR

Možná proto, že Borussia ne vždy předehrává v pátek

Reagovat
Liquid

Nechci být vulgární, ale dop*dele Litva s námi v tom Vaduzu opravdu hrát nebude a ani nikdy nehrála, šup opravit rubriku fotbal v TV. V tomto článku chyba není, tudíž nevím, zdali to oznamování chyb zde funguje.....

Reagovat
Arne

Funguje normálně, akorát se nic neodeslalo... S tímhle jsou problémy, prostě asi vadnej program, chyb tam často bejvá dost.

Reagovat
smazaný uživatel

To je chyba samotné televize. I v programu doma mám napsané, že hrajeme s Litvou.

Reagovat
smazaný uživatel

Do předposledního odstavce by se mohlo zdát, že za Koln hraje jen Podolski

Reagovat
Bayern +

SuperMario Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HonzaKoller

Tak ohledně útoku to bude ještě hodně zajímavé

Reagovat
Bayern +

tak na utorok je to jasné - Mario a myslím, že aj o týždeň v Hamburgu. Ak v týchto zápasoch Mario potvrdí dnešnú formu, tak to bude zaujímavé poriadne

Reagovat
smazaný uživatel

Supermario

Reagovat
Ferguson6

St. Pauli

Reagovat
jv

Dneska je to pro ně hodně důležitý vítězství, konečně se jim doma podařilo vyhrát, navíc ještě nad Norimberkem, což je pro ně ohromně důležitý.

Reagovat
smazaný uživatel

vyšší výhra, konečně se prosadil Gómez a jeslti jsem to postřehl dobře, tak Flo nenese vinu za obdržené góly - paráda

Reagovat
Bayern +

proti Kluži ešte Bastian a v tomto tempe môžme pokračovať

Reagovat
Arne

Mockrát to nenapíšu, ale dneska jo - super HSV. Werder taky dobrý, škoda toho Schalke, ale to se poddá.

Navíc Hertha to urvala, takže paráda.

Reagovat
jv

Pro HSV strašně důležitá, ale vydřená výhra, dneska je podržel i Rost, což tu jeho pozici ještě vylepšilo, Drobný asi nebude mít radost...Werder se začíná zvedat, navíc se rozstřílel Almeida.

Jak jste dneska hráli?Já jsem jenom kouknul na průběžnej výsledek o poločase, Bochum v tu dobu vedla, takže je dobře, že jste nakonec vyhráli a vrátili se na první místo.

Reagovat
Arne

Já to neviděl, ale prý docela i šťastný, i když ne nezasloužený... Chytal Sejna, to mě zklamalo, ale asi podržel... Uvidíme, co prozradí sestřih a reportáže.

Reagovat
jv

Tak vydřená výhra je kolikrát lepší, než někoho rozstřílet, navíc Frankfurt je letos doma neskutečně silnej, takže se ta výhra hodně cení.

Reagovat
Arne

Jj, já si téhle výhry moc cením, FSV je nepříjemnej soupeř a nedivil bych se, kdyby nás nasazením přejel podobně jako Union...

Vydřený ale zatím je skoro všechno, jen proti Bielefeldu a Karlsruhe jsme vyloženě dominovali. Ve Frankfurtu, Cottbusu, Düsseldorfu a doma s Oberhausenem jsme se štěstím vyhráli, s Aachenem a na Unionu se štěstím neprohráli. Dle bodů je to zatím fajn, ale spokojeni zatím být nemůžeme.

Reagovat
jv

Tak ono to může být taky tím, že 2.BL je trochu jiná, než první, plno hráčů na ni není zvyklá, navíc tým se musí sehrát, dal bych tomu čas, Babbel je výbornej trenér.

Reagovat
Arne

Jj, za Babbela já jsem extrémně šťastnej už od dnu, co ho jmenovali... S tím, že druhá liga není pro všechny, máš pravdu, je to jiný.

Reagovat
jv

Pro Vás bude hlavní dostat se zpátky do BL, vhodně doplnit obranu a zálohu a můžete v klidu hrát o poháry...

Reagovat
Arne

No, to nevím. Bylo by to hezký, ale hlavní bude se zachránit a na poháry myslet tak od třetího roku, pokud to půjde dobře.

Reagovat
jv

Tak taky by záleželo, koho by jste přivedli..., s vhodným posílením by jste mohli myslet i výš.

Reagovat
smazaný uživatel

schalke hajte ale už něco jinak Huntelaar sice gól z penalty ale ta střelecká bilance je skvělá jenom by se k němu mohl přidat i Raul

Reagovat
smazaný uživatel

Hunter hraje děsně, ale dává góly a Raúl hraje taky děsně ale góly nedává. Z toho co dneska neproměnil mám tiky ještě teď

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz právě započal svou cestu do středu tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel asi jo

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

nádhera Supermario

Reagovat
minoLFC

škoda

Reagovat
Rssa

Letos Bundesliga , není tam vyloženě nesympatický tým a ten nejsympatičtější je na špici

Reagovat
Arne

Adler slušná hrubka.

Reagovat
jv

Tak on to měl těžký, míč mu skákal, navíc potom tam nepokryli Diega, Friedrich s Hyypiou to budou mít dneska těžký, aby stíhali...

Reagovat
jv

Tak teď Adler podržel , Diego si tam dělá co chce.

Reagovat
Arne

Tak je pravda, že ten gól nepadl přímo kvůli jeho hrubce, ale ta k té situaci vedla... Obrana prakticky neměla šanci se zkonsolidovat a plus ta Grafiteho přihrávka byla tečovaná, takže se to všecko tak nějak seběhlo.

Pokud jim tam Diego nešoupne do poločasu další dva kusy, tak šanci mají, obrana Wolfsburgu není nic extra a asi třikrát už to tam lítalo kolem tyčí.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda Bayern a skvělý Supermario!!!

Reagovat
smazaný uživatel

to co dneska Holtby předváděl jinak to zatím nasvědčuje k triumfu Dortmundu...

Reagovat
slovaňáák

Leverkusen to Vlkům docela usnadňuje..

Reagovat
jv

Zatím je to z jejich strany takovej "divnej" zápas...

Reagovat
Arne

Chtěl jsem napsat něco podobnýho, furt u míče, ale dost bezzubí... Až teď Simon to protrhl.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Akorát to šťastný břevno Derdiyoka ze začátku zápasu..

Reagovat
slovaňáák

Na chyby golmanů 1:1

Reagovat
jv

Simon Rolfes... , to je pro něj velký povzbuzení.

Reagovat
slovaňáák

Leverkusen se během chvilky vrátil do zápasu.. To jsem zvědavej co to udělá s Vlkama.

Reagovat
jv

Chtělo by to, aby přidali ještě třetí branku.

Reagovat
slovaňáák

Nemožný to není.. a teď málem už byl tam

Reagovat
Arne

Jooooooooo, nádhera.

Reagovat
jv

Rolfes to jako správnej kapitán strhnul a prakticky sám zařídil vyrovnání.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyjo, zapnu to a hned 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

zapnu a je po gólu... jako obvykle, takže už další zřejmě nepadne

Reagovat
smazaný uživatel

To nesmíš zapínat 85. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

zapnu a je po gólu... jako obvykle, takže už další zřejmě nepadne

Reagovat
slovaňáák

Je tááám

Reagovat
jv

Simon Rolfeeess

Reagovat
slovaňáák

Krásně to Bayer otočil. Simon

Reagovat
jv

Správný kapitán...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro 3 góly Maria Gómeze

Reagovat
Bayern +

Reagovat
jv

Strašně cenná výhra pro Leverkusen, výborně otočený zápas, skvělý střídání Heynckese, hlavně příchod Rolfese to celý zvednul, po jeho příchodu ožil i Vidal, až se Leverkusenu uzdraví Ballack s Augustem a Rolfes bude schopen odehrát celý zápas, tak s té zálohy půjde strach, navíc vepředu bude Kießling, to bude síla...

Jinak Leverkusen letos venku ještě neprohrál, a to hrál u nás, ve Stuttgartu a u Vlků, ztratil akorát v Hannoveru, kdyby nevyhořel doma s Gladbachem a zbytečně neremizoval doma s Norimberkem, tak je na naší úrovni, ale oni mají kupu zraněných, k tomu hrajou ještě EL...

Reagovat
Arne

Kvalitu mají neskutečnou, momentálně společně s vámi největší kandidáti na titul.

Reagovat
Bayern +

samozrejme spoločne s nami Ako tak pozerám na žreb, do Vianoc až na Hamburg mi vychádzajú všetko výhry, takže tak

Reagovat
Arne

Jak koukám na los, tak doma byste měli vyhrát všechno, zase ale podobně jste určitě přemýšleli před Kölnem nebo Mainzem... Venku určitě slehnete, vedle HSV je tam hlavně Leverkusen, ale taky Schalke a Stuttgart, který se zvednou a aspoň boda vám seberou.

Pravda je, že až na ty dva vepředu nemáte to manko nijak velký, šance na titul určitě je... Dortmund ale už snad nechytíte, Leverkusen Vizekusen a vy budeme muset do předkola LM.

Reagovat
Bayern +

Tak doma dúfam že áno, vonku teda aspoň dva z tých štyroch ťažších, Vfb a S04 som nejako prehliadol.

No čo sa týka ostatných tak Mainz skončí pod nami, to by sme museli byť blázni, aby sme skončili nižšie. Hoppen a Vlci snáď skončia tam, kde sú, Vfb a S04 tiež na titul asi nepôjdu no a tí dvaja, neviem, nedovolím si povedať, ale BVB už lepšia byť nemôže a určite forma klesne (viď vlaňajšie Schalke a Leverkusen) - javí sa mi to dosť podobne. Takže šance máme stále dobré, chce to len ustáliť R+R po krídlach a Mario s Thomasom vpredu podobne ako vlani a pôjde to, ja sa teda nesmierne teším

Reagovat
jv

To by byl ideální scénář, ale ještě je tam plno zápasů, navíc bude záležet na tom, jak se nám a Leverkusenu povede v EL, na postup ze skupiny by to v obou případech být mělo, ale uvidíme co dál...Bayernu může později ubírat síly i ta LM, když půjdou daleko, a taky bude záležet na zdraví R+R.

Reagovat
Bayern +

teda aspoň jedného, pretože máme Kroosa (narozdiel od vlaňajška)

Reagovat
Arne

Tak toho se u vás nejvíce obávám, těch zkušeností tam není mnoho... Snad se brzy vrátí Seb Kehl, jeho přítomnost v tomhle směru vidím jako klíčovou.

Reagovat
jv

To je právě ono, jenže Kehl je strašně "skleněnej"..., v tomhle směru by mohl hodně pomoct i Dedê, jenže to je poslední dobou ten samej případ.

Reagovat
jv

Docela dost velký sebevědomí, když vezmu v potaz, že jste dokázali prohrát v Lauternu, v Hoffenheimu a do zimy ještě budete hrát v Hamburku, Leverkusenu, na Schalke a ve Stuttgartu, který se do tý doby zvednou...

Reagovat
jv

Uvidíme, jak to Heynckes poskládá, až se mu to uzdraví, protože v záloze a útoku bude mít neskutečnej přetlak, Reinartz s Barnettou a Helmesem asi budou sedět, a to nepočítám Sama, Bendera, Balitsche, neskutečná síla...Největším jejich smolařem je asi Renato Augusto, kterej je neskutečným fotbalistou, ale vždycky, když se dotane do formy, tak se zraní.

Reagovat
Arne

Top brankář, tři top útočníci a konkurence v záloze, kterou nemá ani Bayern... Jestli jim zdraví bude aspoň trochu sloužit, měla by to být síla. Asi ani Jupp netuší, jak to dá dohromady, asi Vidal na kraj nebo diamant s Ballackem vepředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern teď v záloze nemá žádnou konkurenci kdo je zdravej prostě hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak zálohu nemají jako Bayern ani náhodou !

Reagovat
Arne

Ok.

Reagovat
Bayern +

tak teraz určite nie, ale keď bude sedieť jeden z dvojice Toni - Thomas tak áno, a poriadna

Reagovat
Arne

Jo, jeden hráč... A pak už tam máš přinejlepším Pranjiće, Ottla a podobné, nejlépe Altintopa. Leverkusen prostě tu zálohu má nabytější a ne zrovna o chloupek, to je fakt.

Bavím se o konkurenci, ne o síle v plném složení, ta je na vaší straně.

Reagovat
Arne

* v ideálním složení

Reagovat
herbage

*nabitější

Reagovat
smazaný uživatel

u nás konkurence není Ribéry a Robben sedět nemůžou, Müller spielt immer, meine Kapitäne spielen immer a 5i-člená záloha je plně obsazena

Reagovat
Bayern +

samozrejme Bastian a zostane ti na lavičke najlepší hráč SuperLeverkusenu v minulej sezóne

Reagovat
Arne

Já to beru, a zdůraznil jsem, že v ideálním případě je kvalita na vaší straně... Já mluvil o konkurenci, tak to prosím tě vysvětli tvým bavorským bratrům.

Reagovat
smazaný uživatel

Nehledě na to, jak jsou na tom se zdravím Robben a Ribery...

Reagovat
smazaný uživatel

v tomto případě vůbec nejde o zdravotní stav těchto dvou hráčů - když jsou fit, tak prostě hrajou, konkurenční boj v záloze u nás prostě neexistuje, dokud jsou všichni fit... (a s Arnem se tu bavíme převážně o záloze v plné síle)

Reagovat
Bayern +

lenže Bastian bude už v utorok, Ribery možno o dva týždne a hneď je záloha na našej strane

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Podle mě to bude Jupp točit i vzhledem k situaci v EL, jinak ideální složení zálohy by asi bylo Rolfes na DM, před ním Ballack a na stranách zprava Augusto a zleva asi Vidal, s možnou alternací Barnetty a Sama nebo by mohli hrát na pět záložníků se středovou trojicí Rolfes, Vidal a Ballack a křídli Augustem a Barnettou, jak to hráli v minulosti, když tam ještě byl Schneider, ale zase by vznikl velkej přetlak v útoku, no každopádně má Jupp příjemný starosti a nedivím se Völlerovi, že s ním chce prodloužit, protože to je od doby, kdy tam byl Augenthaler první trenér, kterej tam dokáže naplnit ty jejich náročný ambice.

Reagovat
Arne

Možná to tak bude, že vzadu budou Rolfes s Vidalem a před nimi Ballack, protože Heynckess při jeho příchodu říkal, že by ho rád nechal rozpomenout na starý časy, kdy hrál de facto OM nebo i podhrota. Problém je pak zase v útoku, no, Helmes by mohl možná hrát i s křídla.

Reagovat
jv

Reagovat
slovaňáák

Zatím hodně bojovný utkání, ale se spoustou nepřesností. Penalta mi přišla celkem přísná, idyž.. Určitě škoda, že jí Lakić neproměnil. Pak se na konci poločasu podařila Frankfurtu akce a byl z toho gól.. Snad to Lautern v druhý půli otočí.

Reagovat
Arne

No, už tam mohl bejt druhej, Sippel fantasticky... Ta pentle se dala pískat, i nemusela, ale Tzavellas tam šel dost neohrabaně plus pozičně tu situaci nezvládl ani předtím, kdy se Lakić dostal před něj. Jinak Nikolov klasika, tu pravačku tam vymrštil parádně, ale nedivil bych se, kdyby ještě dnes předvedl nějakou chuťovku.

Reagovat
slovaňáák

Záleželo na rozhodčím jak to vyhodnotí, ale pěkně se právě Lakić dostal před něj a nakonec tam šikovně nechal nohu. Jen tu penaltu mohl kopnout líp, směr ani rychlost nebyla zrovna dobrá, ale Nikolov skvěle vystihl. Teď sem zvědavej na Honzu, co předvede.

Reagovat
slovaňáák

Sippel

Reagovat
jv

Výbornej reflex..

Reagovat
smazaný uživatel

jak se daří teď Diegovi ?

Reagovat
Arne

Střídá poměrně dobrý výkony s velice špatnými... Včera hrál slušně a první půle byla jeho, ve druhé se ale postupně vytratil.

Reagovat
Arne

Fanoušci Gladbachu už asi pět minut v jednom kuse řvou "VfL, VfL"... To je šílený, už mě z toho bolí hlava.

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Ne, jako fanději dobře samozřejmě, ale mohli by ty pokřiky normálně měnit...

Reagovat
Ferguson6

HSV a St. Pauli si to rozdaju o titul

Reagovat
jv

Gekas ty góly prostě střílí všude, je to Pan střelec...

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem, že Timoščuk byl nejlepším hráčem Bayernu proti Hannoveru. Co je na tom pravdy?

Reagovat
Arne

Jedním z nejlepších určitě, ale Gómez tři góly a dost aktivní, takže těžko říct... Každopádně Tymoch hrál na stoperu a podle všeho výborně. Na Kickeru má společně s Badstuberem 2,5, což je už dost solidní.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele