8. kolo
17.10.2010 17:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3:2

Na závěr osmého kola otočil Hoffenheim zápas proti Mönchengladbachu a především díky aktivnímu Dembovi Ba zvítězil 3:2. Posunul se tak již na čtvrtou příčku, zatímco trápící se hosté balancují těsně nad sestupovou zónou.

Domácí tým se od úvodních minut pustil do ofenzivy tak, jak to má ve zvyku, hostující obrana ovšem byla výborně zkonsolidovaná. Hráči TSG to tak zkusili z dálky - nejprve to byl Mlapa a Bailly v gladbachské svatyni musel být v pozoru, na rozdíl od nepřesné střely Gustava. V desáté minutě pak Rudy skvěle našel Mlapu, který byl sám před Baillym, ten ale rychle vyběhl a domácí mladík neměl na zakončení příliš prostoru.

Dvě minuty po této obrovské šanci tak přišel trest a lekce z produktivity. Hoffenheimská defenziva zaspala při dlouhém nákopu, na který si seběhl Reus, aby následně přistrčil Bobadillovi, který zkušeně přehodil váhajícího Starkeho - 0:1. Střelec branky byl i nadále v centru dění, jeho další střelu ovšem tentokrát Starke zneškodnil. Domácí tvořili hru, šancí ale příliš neměli. Výjimkou mohla být situace z 38. minuty, kdy utekl Ibišević, jenže ze střelecké pozice byl vytlačen a následná přihrávka na Mlapu byla nepřesná.

Co se nepovedlo před pauzou, podařilo se hned po ní. Po půlminutě druhého poločasu se na pravé straně hřiště prohnal Mlapa a poslal ostrý centr do malého vápna, kde míč skluzem uklidil do branky Demba Ba - 1:1. Domácím narostla křídla, brzy jim je ale mohl přistřihnout Arango, s jehož standardní situací měl Starke mnoho problémů. Na druhé straně zase málem otočil skóre Beck, jeho překvapivá rána slabší levačkou skončila na břevně.

Hoffenheimští byli na koni a v 62. minutě jim ještě vylepšil pozici Arango, který z pozice ležícího hlupáka kopl Salihoviće do slabin a byl po zásluze vyloučen. Už pět minut nato byla početní výhoda využita, když si na Salihovićův roh naskočili Ba s Andersonem a míč se od čela hostujícího stopera odrazil kousek za čáru - 2:1.

Od 81. minuty dohrávali hosté už jen o devíti poté, co Schachten ve vápně fauloval Dembu Ba a následnou penaltu s pomocí břevna proměnil Salihović - 3:1. Domácí pak neproměnili několik slibných šancí a vše spělo ke klidnému závěru. V první minutě nastavení ještě Idrissou zesměšnil bránící Becka s Jaisslem a razantní střelou na přední tyč snížil na 3:2, více už ale Borussia nestihla a po zásluze prohrála.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 2Ibi,Mlapa

Reagovat
smazaný uživatel

Neprohra Gladbachu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hazrallah

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele