8. kolo
15.10.2010 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1:2

Po dlouhých devíti letech se může Borussia Dortmund opět vyhřívat na čele bundesligové tabulky, i když dost možná jen na jednu noc. Vestfálští mladíci dokázali ve vypjatém zápase na hřišti 1. FC Köln urvat sedmé vítězství v řadě a páté proti porýnskému soupeři, který i přes bojovný výkon zůstává na sestupové příčce.

Domácí na svého soupeře vlétli a prvních pár minut mu nedali vydechnout, první šanci ale měli hosté - Sahin vysunul Blaszczykowského, který našel centrem Barriose a ten hlavou v záklonu přestřelil. 45 tisíc domácích fandů ovšem málem vybuchlo nadšením chvíli nato, když si Podolski levačkou zpracoval míč a pravačkou trefil břevno. Odražený míč pak mohl ještě zužitkoval mladík Clemens, ovšem Weidenfeller předvedl reflexivní zákrok.

V úvodu hraném ve skvělém tempu byli sice Kozlové pilnější, hostující Vosy ale měly navrch co do techniky a kreativity. Vyjádřit to brankou mohlo BVB už v 16. minutě, kdy si na Sahinovu standardku naskočil Barrios, jenže hlavou trefil jen břevno a odražený míč už domácí obrana odvrátila. Čtyři minuty nato už ale Borussia vedla, když Kagawa z levé strany odcentroval na zadní tyč, kde Barrios nejprve trefil tyč, ale Blaszczykowski už míč do sítě dotlačil - 0:1.

V následujících minutách přišlo od obou týmů rapidní polevení, zvláště tedy od hostů. Domácí se snažili, jenže až na Podolského byli naprosto bezzubí. "Prinz Poldi" si tak vzal opět slovo po půlhodině hry a jeho tečovaná střela z dálky vypadala hodně nebezpečně, ačkoliv skončila mimo tři tyče. Závěr poločasu ale patřil znovu Dortmundu, za nějž hlavou opět zahrozil Barrios a po skvělé kombinaci pak vychytal Varvodić Großkreutze.

I po obrátce byli hosté nebezpečnější a střela ze Sahinovy levačky byla hodně jedovatá. Následně se ale dostal ke slovu znovu Köln a po hodině hry měl svoji silnou fázi. Nejprve po Lanigově přistrčení měl extra šanci Matuschyk, hlavičkou ale mířil nad branku, lépe si pak vedla tvrdá rána Petita, Weidenfeller byl ovšem pozorný. Na druhé straně zahrozily "známé firmy" Blaszczykowski i Barrios, stav ale zůstal beze změny.

Osm minut před koncem tak přišla pro hosty pohroma. Dlouhý míč od solidně chytajícího Varvodiće odvrátil Hummels jen kousek za vápno, kde hlídkoval Podolski a jeho tvrdá levačka se tentokrát nemýlila - 1:1. BVB se ovšem rychle zmátořilo a dvě minuty nato mohlo znovu vést, po akci střídajících Götzeho a Lewandowského se ale vyznamenal Varvodić. V první minutě nastavení však Borussia přesto skórovala, když Lewandowski uvolnil Götzeho, který vyšperkoval akci přihrávkou Sahinovi a ten i díky teči skluzujícího Geromela vystřelil svému týmu šťastnou, leč zaslouženou výhru 2:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

4:5

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
cookies

viděl jsem a Nuri Sahi dal svoji trefu Podoskimu nakonci pěkně sežrat

Reagovat
smazaný uživatel

pripomina mi to sezonu ked naposledy ziskali titul.Mali lepsiu bilanciu vonku ako doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele