8. kolo
16.10.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - SC Freiburg 2:1

V poměrně vyrovnaném utkání dvou týmů s nejistými obranami porazil Werder svého soka z Freiburgu 2:1 a potvrdil vzestup formy, když už třikrát v řadě neprohrál. Hosté z jihu Německa ovšem sahali po remíze a stále zůstávají v tabulce o bod před dnešním soupeřem.

Loňský nováček vkročil do zápasu správnou nohou a po devadesáti sekundách se už málem radoval z vedoucí branky, ale Makiadi zacílil těsně vedle levé tyče. Pak se ale už začal prosazovat domcí favorit a soupeřova defenziva začala kupit chyby. Jednu z řad obrovských předvedl Barth, Marin toho ale využít nedokázal a po něm neuspěl ani hlavičkující Hugo Almeida.

Po necelé půlhodině mohl jít Freiburg do vedení, když během jediné minuty měl hned dvě šance Caligiuri, poprvé ale vyčkával se zakončením příliš dlouho a napodruhé jej vychytal pozorný Wiese. Důležitost těchto okamžiků se projevila v 33. minutě, to Toprak odvrátil Silvestreho centr jen k Huntovi a jeho pohotová střela znamenala vedení 1:0, které i přes některé další příležitosti vydrželo i do poločasové pauzy.

Začátek druhé půle byl dosti ospalý, až se z ničeho nic objevil před Baumannem Marin, jenže mladého brankáře ve službách SCF nepřekonal. V 62. minutě tak přišel trest. Cissé přihrál Makiadimu, který ještě vybídl Schustera a ten střelou k přední tyči překonal Wieseho - 1:1.

Dvacet minut před koncem přišel na hřiště domácí kanonýr Pizarro a jeho přítomnost znát. Peruánský útočník hned hlavičkoval těsně nad branku a po čtyřech minutách pobytu na hřišti pak zařídil vítězný gól, když se prosadil po levé straně hřiště a nacentroval na Almeidu, jenž v souboji s Toprakem zužitkoval své parametry a hlavičkou vstřelil branku na 2:1. V nastavení ještě na druhé našel Bastians centrem Yana, ten ale hlavou minul a odmítl cenný bod z Weserstadionu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele