8. kolo
16.10.2010 18:30 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:3

Wolfsburgu se nestalo poprvé, že skvěle rozehraný zápas ztratil a zůstaly mu jen oči pro pláč. Dnes měl takový osud duel proti Leverkusenu, který dvacet minut před koncem prohrával o dvě branky, díky navrátilci Simonu Rolfesovi ale dokázal zvítězit 3:2 a poskočit na třetí místo.

Vstup do utkání měl lepší Leverkusen a už ve třetí minutě mohl vést, když do Kadlecova centru vložil šikovně nárt Derdiyok a míč se snesl až na břevno. Domácí se do zápasu dostávali postupně a v deváté minutě jim pomohl hostující brankář Adler, který katastrofálním výkopem nabídl míč Grafitemu, jenž díky teči doručil míč Diegovi a ten jej levačkou uklidil do sítě - 1:0. Bayer se snažil odpovědět a velice blízko byl Reinartz, jeho tečovaná střela ale těsně minula pravou šibenici.

Na straně domácích byl i nadále při chuti Diego, který si narazil s Josuém a postupoval sám na Adlera, ten ovšem skvělým zákrokem zabránil druhé brance. Na opačné straně hřiště si zase vzal slovo Barnetta a nacentroval na Derdiyoka, jeho hlavičce ale milimetry scházely. Hosté z Porýní měli územní převahu, šance se však střídaly na obou stranách a důslednější ve finální fázi byli spíš Vlci.

To samé pokračovalo i po změně stran, akorát vyložených příležitostí už nebylo tolik. V 68. minutě se každopádně na levé straně hřiště uvolnil Džeko a skvělým pasem našel na zadní tyči Grafiteho, kterému stačilo jen nastavit kopačku - 2:0. Poté ale přišel na hřiště Rolfes a po dvou minutách snížil, když zužitkoval standardku Vidala a nepřesvědčivý výběh náhradního brankáře domácích Hitze - 2:1.

Domácí mužstvo branka naprosto rozhodila a za další dvě minuty byl stav vyrovnán. Rolfesova aktivita na kraji pokutového území vedla k Hasebeho hře rukou a následný pokutový kop s obrovskou porcí štěstí proměnil Vidal - 2:2. Vykolejený Wolfsburg se nestačil divit a s každá akce hostů smrděla gólem. Jörgensen brejk nedotáhl do zdárného konce a Kadlecovu ránu vytáhl Hitz, v 82. minutě se ale po rohovém kopu dostal míč na zadní tyč k Rolfesovi a ten završil velkolepý obrat vítěznou trefou na konečných 2:3.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Honda

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele