8. kolo
16.10.2010 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

FC St. Pauli - 1. FC Norimberk 3:2

Hamburský Millerntor může poprvé po dlouhých letech slavit vítězství, St. Pauli totiž v pětibrankovém dramatu předčilo Norimberk. Utkání bylo v první půli dlouho svíráno defenzivním korzetem, druhé dějství ovšem už bylo o ničem jiném a zásluhu na tom měli oba soupeři.

Pokud trenéři Stanislawski a Hecking před zápasem kladli důraz na poctivou obranu, tak museli být navýsost spokojeni. Domácí se sice snažili i tvořit, jenže destruktivita vítězila a vyjma dalekonosných ran, jejichž autory byli například Kruse na jedné a Schieber na druhé straně, měli oba brankáři klídeček. Nakonec ovšem ještě v první půli padla branka, těsně před odchodem do kabin tečoval Zambrano Lehmannovu standardku ke kopačkám Asamoaha a zkušený útočník zblízka nezaváhal - 1:0.

Vedení domácím ale po obrátce nevydrželo příliš dlouho, konkrétně jen tři minuty. Hegeler na hranici šestnáctky obehrál Zambrana a přihrál před branku, kde jeho akci lehce zakončil zcela volný Ekici - 1:1. St. Pauli ale odpovědělo v ofenzivním duchu, přikovalo soupeře k vlastnímu pokutovému území a gól na sebe nenechal dlouho čekat. V 58. minutě u toho byl znovu Asamoah, který hlavou přiťukl Ebbersovi a ten poslal míč nechytatelně pod břevno - 2:1.

Hostům ale stačilo na odpověď znovu málo, tentokrát to byly minuty čtyři. Specialista na standardní situace Ekici zakroutil rohový kop na hlavu Wolfa a norimberský kapitán si stejně jako před týdnem proti Schalke nenechal šanci ujít - 2:2. V následujících minutách mohli opět poslat St. Pauli do vedení Ebbers a Kruse, Schieber zase měl příležitost završit obrat. Nestalo se však a v 82. minutě přišlo rozuzlení zápasu. Přetažený centr Henningse vrátil do ohně Kruse a Bruns hlavou rozhodl o prvním domácím vítězství svého týmu, v poměru 3:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele