Bundesliga - souhrn 33. kola: Lipsko zabralo proti Augsburgu

06.05.2022, 22:28, aktualizováno 08.05.2022, 21:23
Komentáře a souhrny
Christopher Nkunku se dostal na 20 gólů (© AFP)
Dortmund si vítězstvím ve Fürthu zajistil konečnou druhou příčku. Leverkusen otočil zápas s Hoffenheimem a zůstane třetí. Freiburg podlehl Unionu Berlín a může přijít o Ligu mistrů poté, co Lipsko rozdrtilo Augsburg. Bielefeld prohrál v Bochumi a může se zachránit už jen přes baráž. Hertha dává naději Stuttgartu, který veze cenný bod z Bavorska...

RB Lipsko - FC Augsburg 4:0

08.05.2022 19:30

Góly: 40. André Silva, 48. Christopher Nkunku, 57. Christopher Nkunku, 64. Emil Forsberg (pen.)

Lipsko dokázalo alespoň částečně odčinit čtvrteční vyřazení v semifinále Evropské ligy se skotským Rangers, kvůli snadnému nedělnímu vítězství nad Augsburgem v poměru 4:0 a sobotní porážce Freiburgu s Unionem Berlín (1:4) se zpět vyhouplo na čtvrté místo se sedmapadesáti body a právě před SC si vytvořilo dvoubodový náskok, ve svém závěrečném utkání s téměř jistě sestupujícím Bielefeldem mu pravděpodobně stačí získat jediný bod.

O celkovém pořadí v Bundeslize totiž rozhoduje celkové skóre a Lipsko má oproti Freiburgu náskok nedostižných čtyřiadvaceti gólů. Pokud tedy s Arminií alespoň remizuje, tak obsadí kýženou čtvrtou příčku zaručující základní skupinu Ligy mistrů pro příští ročník. FC v tomto střetnutí prakticky nemělo o co hrát, jelikož Stuttgart o dvě hodiny dříve remizoval v Mnichově s mistrovským Bayernem, a definitivně tak získal jistotu záchrany.

Hosté se i přes tuto porážku udrželi na čtrnácté pozici se ziskem pětatřiceti bodů a právě před šestnáctou barážovou příčkou VfB mají náskok nedostižných pěti bodů. Domácí sice nepředváděli od samého začátku oslnivý výkon, ale už po necelých šesti odehraných minutách se mohli dostat do vedení. Na pravém křídle unikl Mukiele a dostal se až před brankáře Gikiewicze, kterého však nedokázal zblízka překonat.

Domácí nasměroval k důležitému tříbodovému zisku André Silva, jenž se prosadil zhruba pět minut před poločasovou přestávkou. Ten se totiž opřel do odraženého míče z necelých osmnácti metrů a parádně ho usměrnil k přední tyči. Lipsko po změně stran ještě více přidalo a během dvanácti minut pojistil jeho náskok nejlepší klubový střelec Christopher Nkunku. Čtyřiadvacetiletý francouzský záložník poprvé skóroval ve 48. minutě.

Nejprve po prudké nahrávce od Mukieleho stanul před poloprázdnou brankou a ze středu šestnáctky ji nemohl minout. Stejný hráč se znovu prosadil za dalších devět minut, když se díky další vynikající přihrávce Mukieleho dostal až před hranici brankového území a svůj obstřel umístil přímo do pravého spodního růžku - 3:0.

RB přidalo čtvrtou uklidňující trefu v 64. minutě z pokutového kopu, který rozhodčí Dankert nařídil za nedovolený zákrok na aktivního Mukieleho. K němu se následně postavil zkušený švédský špílmachr Emil Forsberg a chladnokrevně zamířil do protipohybu bezmocného Gikiewicze. Ve zbývajícím průběhu neproměnili své možnosti Poulsen s Halstenbergem a výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:2

08.05.2022 17:30

Góly: 35. Konstantinos Mavropanos (vl.), 44. Thomas Müller - 8. Tiago Tomás, 52. Saša Kalajdžić

Poslední dva vzájemné duely dopadly jasně ve prospěch Bayernu, jenž za sto osmdesát minut dokázal Stuttgartu nasázet dohromady devět branek. Tentokráte se ale bavorský velikán musel spokojit pouze s remízou. Hosté tak urvali alespoň potřebný bod k uchování nadějí na přímou záchranu, od které jsou nyní vzdáleni na tři body. Matematicky stále ještě nemusejí do baráže.

Musejí každopádně na samotný závěr bezpodmínečně porazit Kolín nad Rýnem a zároveň též doufat, že Hertha nebude bodovat na půdě Dortmundu. Závěr ročníku zkrátka může nabídnout zajímavou podívanou, co se týče spodku tabulky, poněvadž Die Schwaben se potřebují ohlížet ještě dozadu, to kdyby náhodou ve finišujícím kole nezazářil aktuálně předposlední Bielefeld.

Domácí sice svým fandům nenabídli asi ten nejlepší revanš za nedávnou nečekanou porážku na půdě Mohuče, přece byli pasováni v tomto klání do role favorita, i tak jim ovšem konečný rezultát nemohl překazit oslavy a předávání ligové trofeje. Bayern prostě dohrává tuto sezónu bez většího tlaku na výsledky, prvenství v Bundeslize mu už totiž jednoduše nikdo nesebere.

Stuttgartu vstup do utkání vyšel velmi dobře a už v 8. minutě naznačil, že hodlá v Mnichově svého soupeře za každou cenu potrápit. Dlouhý nákop brankáře Floriana Müllera sklepl Kalajdžić hlavou na pravou stranu pro Umara Marmúše, ten se zbavil bránícího Nianzoua, poslal míč na hranici pokutového území, odkud svou dělovku směroval pod břevno parádně Tiago Tomás.

Ve 35. minutě se domácí dočkali vyrovnání. Kimmich ve středu pole přenechával merunu na Lewandowského, ten ho posunul blíže k brance na Gnabryho, ten umně zakličkoval a zacílil kolem nohy gólmana Müllera, a i když se snažil ještě situaci zachránit stoper Mavropanos, který zkusil merunu vykopnout do bezpečí, přece se mu povedlo zamířit jenom do vlastní sítě.

Do přestávky se zdařilo Bayernu skórovat ještě jednou, to když si Thomas Müller po přihrávce od Upamecana poradil v koncovce elegantně z otočky, ve druhém poločase však domácí gólman Neuer také podruhé kapituloval, Kalajdžić hlavou zužitkoval centr zleva od Sosy, a protože v následných pasážích již žádný přesný zásah k vidění nebyl, rozešly se oba celky s plichtou. Na úplném konci byl mimochodem z frustrace vyloučení bavorský křídelník Coman, jenž se ohnal rukou do tváře Mavropanose a úplně zbytečně pokazil jinak poklidné dění na hřišti.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:1

08.05.2022 15:30

Góly: 66. Gonçalo Paciência - 4. Alassane Pléa

Po postupu do finále Evropské ligy se Eintracht představil v Bundeslize a doma z toho byla jen remíza 1:1 s Mönchengladbachem. Oběma celkům už fakticky o nic nešlo a dělba bodů je vzhledem k dění na hřišti spravedlivá. Mönchengladbach poslal rychle do vedení Pléa, ale ve druhém poločase srovnal Paciência.

Začátek jakoby symbolizoval oslavy postupu Eintrachtu do finále Evropské ligy. Domácí totiž hned v 6. minutě inkasovali z kopačky Alessaneho Pléy. Obrana jen staticky bránila a Pléa po přihrávce Lainera vstřelil první gól.

Eintracht sice vyrovnal hru a měl několik náznaků šancí, avšak do přímého zakončení se nedostal. V takticky svázaném utkání dominovaly obě defenzívy.

Hned z kraje druhého poločasu měla Hříbata obrovskou šanci na zvýšení náskoku. Embolo totiž postupoval sám na brankáře, ale ten rychlým výběhem zmenšil střelecký uhel a výtečně zasáhl. Na druhé straně se zase dostal k dorážce Ilsanker a Pléa na brankové čáře zabránil vyrovnání. Alespoň dočasně, protože v 66. minutě se Eintracht přeci jen dočkal odpovědi. Gonçalo Paciência předvedl za hranicí šestnáctky parádní kop pod břevno a Sippel jen zaplachtil vzduchem - 1:1.

Borussia si mohla okamžitě vzít vedení zpátky, jenomže na brankové čáře zachránil Trappa připravený Hasebe. To byla na delší dobu poslední vážná šance zápasu. Tou úplně poslední byla situace z 89. minuty a neuznaný gól Eintrachtu. Na zadní tyči stál v ofsajdovém postavení Kamada a branka tak neplatila.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 1:2

07.05.2022 18:30

Góly: 45+5. Davie Selke - 25. Silvan Widmer, 81. Stefan Bell

Hůře než na barážové příčce už skončit nemůže. Zatím ji stále okupuje Stuttgart, kterému nehrál do karet los posledních dvou kol. Die Nullfünfer mohou mrzet některé výpadky formy, kvůli kterým vypadli z bojů o poháry.

V 5. minutě se do obrovské šance dostal Davie Selke. Místo toho, aby pokračoval blíže ke svatyni hostujícího celku, vystřelil z hranice šestnáctky dobré dva metry vedle levé tyče, čímž rozesmutnil většinu ze 70 000 diváků a divaček na Olympijském stadionu. Poté se osmělil Karim Onisiwo, jenže netrefil.

A tak se o šest minutek později proměnil ve střelce v asistenta. Marcel Lotka vůbec nepočítal s tím, že by Silvana Widmera napadlo z takového úhlu střílet. U bližší (pravé) tyče proto zaváhal a dopustil, aby šli hosté do vedení - 0:1. Po půl hodině hry chtěl odpovědět Suat Serdar, avšak nikoho z příznivců Staré dámy nepotěšil.

Následná střela z kopačky Antona Stacha na malém vápně poskočila, takže Lotka nedokázal zareagovat. Jeho největším spojencem se v tu chvíli stal záložník Mohuče Leandro Barreiro, jenž mu ve svém ofsajdovém postavení bránil ve výhledu. Skóre tedy zůstávalo nejtěsnější možné. Lotka předvedl první jistý zákrok až v závěru poločasu, když vychytal Jonathana Burkardta.

Hned poté se v soupeřově šestnáctce poroučel na zem Dredryck Boyata a sudí Ittrich po prohlédnutí záznamu nařídil penaltu ve prospěch Herthy, což tolik naštvalo hostujícího kouče Svenssona, že si za to vysloužil žlutou kartu. V každém případě Davie Selke zamířil milimetrově přesně k levé tyči, takže se ve druhém dějství začínalo de facto od nuly - 1:1.

V 52. minutě rozvlnil síť Onisiwo, jenže si předtím pomohl rukou. Pět minutek poté se hned Lotkovým směrem Burkardt. Marc-Oliver Kempf se však stihnul vrátit a balon ukázkově odkopnul. Čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval z hranice malého čtverce Widmer a Lotky do značné míry napravil svá předchozí zaváhání.

Nakonec to ale Vladimíru Daridovi a spol. nebylo nic platné, protože na začátku poslední desetiminutovky si na Stachův roh naskočil Stefan Bell, jehož razantní hlavička skončila v pravém dolním rohu brány - 1:2. V poslední minutě Luca Wollschläger trefil jenom tyč a Selkeho gólová hlavička nemohla být v nastavení uznána kvůli domnělému faulu na Aaróna Martína Caricola.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Union Berlín 1:4

07.05.2022 15:30

Góly: 59. Lucas Höler - 11. Grischa Prömel, 30. Christopher Trimmel, 41. Sheraldo Becker, 90. András Schäfer

Tým Urse Fischera tak může do poslední chvíle doufat v Ligu mistrů, ačkoli situaci nemá ve svých rukou. Bochum je však pro poslední duel sezony hratelným soupeřem, takže post zaručující evropské poháry by méně tradičnímu z berlínských klubů opět neměl uniknout. Naopak Freiburští věří, že to budou právě oni, kdo ve finále uzme onu čtvrtou příčku.

Od začátku se hrálo ve velice dobrém tempu, a tak nepřekvapilo, že úvodní branka padla už po deseti minutách hry. Sheraldo Becker centroval do vápna. Míč se od Eggesteina odrazil do tyče, od které se přesunul po brankové čáře až na druhou stranu, kde ve skluzu rychle zareagoval Grischa Prömel - 0:1. Výborný, byť rovněž trochu šťastný start hostujícího výběru.

Pojistku mohl krátce poté přidat Taiwo Awoniyi, kdyby v rozhodující moment nepodklouznul. Schlotterbeck se pak dožadoval odpískání penalty po faulu na svou osobu, jenže rozhodčí Felix Brych pro tyto snahy neměl pochopení. Vincenzo Grifo to následně zkusil z hranice vápna a Robin Knoche srážel do bezpečí.

Ve 23. minutě skóroval Lucas Höler. Záznam však odhalil, že si při zpracování pomohl rukou. A tak mohli jít die Eisernen po půl hodině do dvoubrankového trháku. Sheraldo Becker centroval, tentokrát z levé strany, neomylně na hlavu Christophera Trimmela, na kterého nedokázal ve vzdálenosti šesti metrů od brány zareagovat Christian Günter - 0:2.

Ve výtečné pohodě hrající Becker si potom usmyslel, že asistencí už bylo dost, že by se taky mohl prosadit sám. Podařilo se mu to v minutě jednačtyřicáté po prostrkávačce od Awoniyiho, přestože byl docela z úhlu. Nutno dodat, že měl i kus toho pověstného fotbalového štěstíčka - 0:3. Ve druhém poločase jako první zahrozil Höler. Míč pod břevno nasměrovat nedokázal.

V 54. minutě snad nikdo nepochopil, jak mohl Nils Petersen z jednoho metru minout svatyni Unionu. Nico Scholotterbeck potom na Lutheho nevyzrál, zatímco Becker těsně netrefil. Lucas Höler se po hodině hry ocitnul za obranou a pravačkou po zemi skóroval. Felix Brych nejprve tento zásah neuznal, avšak kolegou u videa byl upozorněn na to, že všechno bylo v souladu s pravidly - 1:3.

Streichovým svěřencům se po snižujícím gólu nedařilo proklestit si cestu přes dobře zformovanou defenzivu. Naopak to byl Kevin Behrens, kdo mohl náskok navýšit, leč mířil pouze do boční sítě. Gólovou tečku za touto partií tak udělal v poslední minutě řádné hrací doby jeho maďarský spoluhráč András Schäfer, neboť se šikovně zbavil hned tří protihráčů a svoje kratší sólo zakončil ranou na bližší (levou) tyč - 1:4.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 2:4

07.05.2022 15:30

Góly: 22. Georgino Rutter, 36. Christoph Baumgartner - 34. Patrik Schick, 73. Moussa Diaby, 76. Patrik Schick, 90+1. Lucas Alario

V pořadí byla s číslem osmnáct a klubu z BayAreny zajistila po dvouleté odmlce pozici zaručující účast v Lize mistrů. Sám český útočník má více než dobře nakročeno ke druhé příčce v tabulce kanonýrů. TSG sice zažili fázi sezony, kdy měli hodně slušně našlápnuto na skvělé umístění. Jenže i kvůli tomu, že v kádru neměli spolehlivého střelce, budou bez evropských pohárů.

O první pokus, který putoval mezi tři tyče, se už ve 4. minutě postaral Georginio Rutter. Lukase Hradeckyho však nevylekal. Na druhé straně střílel Paulinho a Oliver Baumann musel na zem. PreZero Arena viděla úvodní branku až ve 22. minutě. Christoph Baumgartner pelášil z úhlu na bránu. Přestože už byl v pozici, kdy mohl vystřelit, rozhodnul se dát balon pod sebe na Ruttera, jehož volej nezastavil ani na brankové čáře pracující Jonathan Tah - 1:0.

Za dvanáct minutek přišel první velký okamžik Patrika Schicka, který přibližně z úrovně penalty uklidil na bližší (levou) tyč nesnadný centr Moussy Diabyho - 1:1. Jenže záhy po rozehrávce si domácí vzali vedení zpět. Pavel Kadeřábek ze své pravé strany zkusil pobídnout Baumgartnera, jenž byl na zadní tyči včas a mohl poděkovat Odilonu Kossounouovi, že při bránění poněkud zaspal - 2:1.

Otevírající pětačtyřicetiminutovka tedy přinesla více radosti těm, kteří drželi palce družině Sebastiana Hoeneße. Že to budou mít ve druhém dějství hodně těžké, naznačil okamžitě po jeho startu Charles Aránguiz. Po něm zase zakončoval Schick, nicméně Baumann dokázal míč vyrazit. Poté musel předvést parádní zákrok pro změnu Hradecky.

Po hodině hry se zachtělo další branky Christophovi Baumgartnerovi. Skóre se ale pohnulo až v 73. minutě. Rodák z Prahy se proměnil ze střelce v asistenta, když sklepnul ideálně do běhu pro Moussu Diabyho, který nedal gólmanovi pražádnou šanci a z bezprostřední blízkosti zaznamenal svůj třináctý gól - 2:2.

Za 180 sekund byl dokonán obrat. Schick převzal kulatý předmět, prosmýknul se mezi dvěma protihráči, na malém vápně udělal kličku gólmanovi a ve skluzu zakončoval ve stylu velkých střelců - 2:3. K vyrovnání měl velice blízko Jacob Bruun Larsen. Zazvonil pouze o tyč. K dorážce se dostal Andrej Kramarić a potvrdil, že tohle opravdu nebyla jeho sezona. Není pochyb, že v té minulé, kdy vsítil celkem dvacet branek, by do odkryté klece bez problémů zacílil.

Jediný autor dvou branek byl potom překvapivě vystřídán, zatímco kolega Diaby na hrací ploše zůstal, aby mohl v závěru zápasu zahodit jednu slibnou příležitost. Finální hřebíček tedy obstaral až v první nastavené minutě střídající Lucas Alario, když po Palaciosově přihrávce za obranu lehce přehodil vyběhnuvšího Olivera Baumanna, aby v poklidu upravil na konečných 2:4.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 0:1

07.05.2022 15:30

Góly: 43. Yannick Gerhardt

Kozli s ve vynikající formě hrajícím Anthonym Modestem mají za sebou výbornou sezonu, kterou zakončí za týden proti Stuttgartu, který s velkou pravděpodobností napodobí jejich loňský barážový počin. V městě automobilky Volkswagen na tento ročník v dobrém vzpomínat nebudou, protože jistojistě skončí v dolní polovině tabulky.

První šance přišla na pořad odpoledne už ve 2. minutě. A kdo jiný ji mohl mít na svědomí, než Anthony Modeste? Francouzský forvard musí věřit, že se jubilejní dvacáté branky dočká v posledním kole. Na své bundesligové maximum ze sezony 2016/2017, kdy skóroval pětadvacetkrát, už stejně nedosáhne. Také další pokus patřil jemu, ovšem Pavao Pervan si na čáře poradil.

Po střele Benna Schmitze měl i trochu kliku, že se s jeho přičiněním míč zastavil o levou tyčku. V závěru úvodní dvacetiminutovky se v dobré pozici ocitnul Jonas Hector. Neprostřelil však před sebou stojícího obránce. Poté se osmělil Jonas Wind, ale minut. Další ránu vyprodukoval Mark Uth. Na ukazateli po ní stále panoval stejný stav.

Max Kruse měl ve vzdálenosti šesti metrů od brány dost času si rozmyslet, kam balon pošle. Nakonec vyprodukoval slaboučké zakončení, které Marvin Schwäbe bez problémů kryl. Obvyklý náhradník za Koena Casteelse záhy poté rozesmutnil i Saliha Özcana. Když už to vypadalo, že se první dějství v poklidu dohraje, udeřili hosté.

Yannick Gerhardt byl po Windově pobídce před bránou úplně sám. Zakončení z voleje se ukázalo býti tím nejoptimálnějším, protože na něj muž v rukavicích nemohl při nejlepší vůli dostáhnout - 0:1. Po změně stran se s nepříjemnou střelou prezentoval Florian Kainz, nicméně gólman Vlků opět neselhal. Za 120 sekund nemohl gól Lucase Nmechy platit pro ofsajd. Zbývající minuty už se k nelibosti domácích musely obejít bez vyložené šance.

Více informací k zápasu

Greuther Fürth - Borussia Dortmund 1:3

07.05.2022 15:30

Góly: 70. Jessic Ngankam - 26. Julian Brandt, 72. Julian Brandt, 77. Felix Passlack

Oproti předcházejícímu ročníku si tak BVB polepšili, neboť před rokem skončili třetí. Zato Greuther se mezi elitou příliš neohřál a - na rozdíl od Bochumi - jej čeká už jenom jeden bundesligový duel.

Sportpark Rohnhof Thomas Sommer, na který se vydalo šestnáct tisícovek diváků a divaček, viděl spíše oťukávací úvod. Pokusy buď šly vedle, anebo ke gólmanům ani nedoputovaly. Ve 24. minutě se ochozy radovali. Bohužel pouze na krátkou chvíli. Přihrávka Simona Asty před bránu skončila u Branimira Hrgoty, který přibližně ze sedmi metrů po zemi prostřelil Marwina Hitze. Rozhodčí Christian Dingert po komunikaci s kolegou u videa nemohl gól uznat kvůli ofsajdu.

A tak se krátce poté radovali hosté. Raphaël Guerreiro to zkusil z rohu vápna. Andreas Linde dokázal míč vyrazit pouze na zadní tyč, kde číhal Julian Brandt. A jelikož měl před sebou odkrytou klec, zvedl jeho spoluhráč Erling Haaland vítězoslavně ruce nad hlavou už v momentě, kdy se k němu dostal balon - 0:1.

Borussia si dál hlídala ofenzivní výpady soupeře. Kromě dvaačtyřicáté minuty, kdy Hitzovi pořádně vyprášil rukavice Gian-Luca Itter. Po změně stran se na první velkou šanci čekalo deset minut. Marco Reus se vyhnul brankáři, jenže se dostal až do příliš tupého úhlu, ze kterého při nejlepší vůli nešlo zakončit mezi tři tyče.

Následně se se svým technickým obstřelem prezentoval Jamie Leweling, ale úspěšný nebyl. Dočkal se až v 70. minutě jeho spoluhráč s kamerunskými kořeny Jessic Ngankam, když jej šikovně pobídnul Branimir Hrgota. Defenziva Roseho výběru tenhle moment vůbec nezvládla, takže mohla jenom sledovat, jak se stylový oblouček snáší na místo určení - 1:1.

Ovšem že by nerozhodný stav vydržel na ukazateli nějak dlouhou dobu, to se rozhodně tvrdit nedá. Už za 120 sekund si totiž Julian Brandt chytře posunul za obránce Schulzův centr z levé strany a na jeho ránu pod břevno nemohl Linde dosáhnout - 1:2. Leweling se pokusil o opětovné vyrovnání, avšak znovu netrefil podle představ.

Zato Felix Passlack si po Reusově přihrávce poradil vcelku s přehledem - 1:3. Během pěti minut byli Kleeblätter o dvě branky pozadu. To platilo i po rohovém kopu v 83. minutě, kdy chybujícímu Hitzovi museli vypomoct spoluhráči. Jude Bellingham pak dokázal skórovat k pravé tyči, jenže si nepohlídal ofsajdovou hranu. Následně střídal tentokráte nevýrazný Erling Haaland, jenž před posledním kolem ztrácí v tabulce střelců na druhého Patrika Schicka tři zásahy.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Arminia Bielefeld 2:1

06.05.2022 20:30

Góly: 22. Sebastian Polter, 89. George Bello (vl.) - 35. Joakim Nilsson

A to hned ze dvou důvodů. Zaprvé, nutně potřebuje, aby Stuttgart prohrál oba zbývající zápasy. Zadruhé, v posledním kole čeká na die Arminen RB Lipsko, které bojuje o Ligu mistrů. Zato v Bochumi můžou být s první sezonou po postupu mezi elitu maximálně spokojení. Zároveň si však musí být vědomí toho, že náročnější bývá až ta druhá.

Že jsou domácí v dobrém rozpoložení, naznačila už 3 minutě. Takuma Asano centoval od rohového praporku na hlavu Sebastiana Poltera, který orazítkoval tyč. Hned poté našel Pantović kolegu Gerrita Holtmanna, který mířil o kousek nad. Ten samý fotbalista chtěl během úvodní desetiminutovky zaměstnat brankáře Ortegu ještě jednou. To se mu sice podařilo, nicméně bez kýženého efektu.

V minutě třinácté se jednička ve službách klubu z Bielefeldu vyznamenala, protože v závěru rychlé akce soupeře vyrazila Pantovićův volej. Srbský forvard zaměstnal muže v rukavicích i v době, kdy končila úvodní čtvrt hodina. "Tor" si však mohli diváci na Vonovia Ruhrstadionu většinově zakřičet až ve 22. minutě.

Holtmann přenechal ve vápně balon Panovićovi, jehož centr z pravé strany doletěl na zadní tyč, kde hlavou zakončoval Polter. K radosti kouče Thomase Reise míč o pár decimetrů překročil brankovou čáru - 1:0. Vyrovnání přišlo na pořad večera ve 35. minutě. Gonzalo Castro rozehrál standardní situaci neomylně na hlavu Joakima Nilssona, který zblízka nedal Manuelu Riemannovi šanci - 1:1.

Po změně stran se na první nebezpečnější střelu čekalo až do 70. minuty. Gerrit Holtmann to zkusil z větší vzdálenosti a Ortega musel zasahovat. Střídající Burak Ince, který letos oslavil osmnáctiny, na sebe mohl upozornit ve velkém stylu, kdyby byl při svém pokusu o malinko přesnější. A tak se stalo, že v 89. minutě Simon Zoller nastřelil brankáře, od kterého se míč odrazil k Georgi Bellovi, jenž jej nedopatřením dopravil do vlastní sítě - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33244595:3576
2.Borussia Dortmund33213983:5166
3.Bayer Leverkusen33187878:4661
4.RB Lipsko331761071:3657
5.SC Freiburg331510857:4455
6.Union Berlín33159947:4254
7.1. FC Köln331410951:4752
8.TSG Hoffenheim331371357:5546
9.1. FSV Mainz 05331361448:4345
10.Borussia Mönchengladbach331191349:6042
11.VfL Bochum331261536:4942
12.Eintracht Frankfurt3310111243:4741
13.VfL Wolfsburg331251641:5241
14.FC Augsburg33981637:5535
15.Hertha BSC33961836:6933
16.VfB Stuttgart336121539:5830
17.Arminia Bielefeld335121626:5227
18.Greuther Fürth33392127:8018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (44)

Přidat komentář
Pablos

To je borec, jen tak dál Páťo

Reagovat
Pablos

P.S.: kde se podívám na ty góly, vždycky tu stránku zapomenu, please Na Youtube to dává ofiko bundesliga až den dva zpoždění.

Reagovat
Pablos

tak to na youtubu už je

Reagovat
Pablos

Sorry, že tu spamuju ....ale ten druhej gól Schicka

Reagovat
oli9

A ten první

Reagovat
Pablos

Ten byl taky luxus

Reagovat
castelL

To sú tupci v tom Freiburgu..

Reagovat
Nickname 9

V Dortmundu jsou tupci

Reagovat
Beči

Schickinho

Reagovat
PaYaB

Patrik

Reagovat
Whitemedia
Reagovat
Trand

Reagovat
SunFells

Naprostý kanón. Vyrovnal Lewovu nejgólovější sezónu v Dortmundu s menší minutáží. A stihl to ještě ve věku kdy Lewa teprve odcházel do Bayernu.

Reagovat
oli9

Oba goly naprosto odlišné a přitom nádherné.. Škoda že nehrál v té kvaldě

Reagovat
Rothbard

Jde vidět, že hraje s velkým sebevědomím. Něco jak Benzema. Pak to zkouší i z neúplně jasných pozic a výsledkem jsou další a další góly.

Reagovat
andrew96

2. BL nejlepší liga. Brémy ještě zítra remízu a už to vůbec nebude mít chybu.

Reagovat
monty25

Schalke ti do toho hodilo vidle...

Reagovat
andrew96

*St. Pauli. Na Millerntor očividně nikdy neslyšeli o pasti.

Reagovat
monty25

Reagovat
monty25

Schalkeeeee

Reagovat
c_core

Po letech fanouškovského trápení konečně zadostiučinění. Klubu se začíná vracet tvář a za Buskense to zase začla být radost sledovat (samozřejmě kvalita hry ještě není žádný zázrak), tak doufám, že tohle směřování bude pokračovat. Dnešní zápas to bylo neskutečný, gol Zalazara, sledovat Asamoaha jak tam hecuje fanoušky, nasazení všech hráčů a konečná radost. V první lize jsem poměrně skeptický, ale uvidíme.

Reagovat
monty25

Ta změna trenéra se ukázala jako skvělý tah, až na zakopnutí proti Brémám se pod Büskensem všechno vyhrálo. Schalke mezi německou elitu jednoznačně patří a je úspěch, že se povedlo vrátit hned po roce. Když vidím třeba dlouho tradičního bundesligistu z Hamburku, jak dlouho se plácá ve 2. lize... Nováčkovská sezona bude samozřejmě těžká, ale stejně se na to těším.

Reagovat
Rudnevs

Súhlasím, že po rokoch trápenia to nakoniec dopadlo skvelo. Kto by to bol povedal takto pred rokom, že nakoniec Schalke plné identity dovedie do Bundesligy môj obľúbený tréner Büskens, môj obľúbený kanonier Terodde a ešte sa aj zbavíme Gazpromu, miesto ktorého príde sympatický sponzor z regiónu. Schalke má opäť svoju tvár a v ľuďoch ako Büskens, Asamoah atď žije odkaz Rudiho Assauera. Škoda, že Mike asi nebude chcieť ostať hlavným trénerom, ale chápem jeho dôvody. Bundesliga bude ťažká a ten káder stále nie je ideálny, ale dúfam, že sa to nerozsype. Schröder zatiaľ nakupoval celkom rozumne a pokiaľ ho dobre doplní, tak by to mohlo na záchranu vyjsť. Prvá posila už prišla, a to Greiml z Rapidu Wien.

Reagovat
monty25

Koukám, že Terodde má 29 zápasů a 29 gólů, to je famózní. Proč ho vlastně Hamburk neudržel?

Reagovat
c_core

Kdyby zůstali Itakura, Ouwejan, Thiaw, Zalazar a Terodde, tak by to bylo fajn. Ti poslední dva snad nehrozí že by šli, ale té obrany se celkem bojím. Záloha bude potřebovat trochu posílit. Sice se vrátí Harit, ale tam předpokládám jsou moc vysoké požadavky na plat

Reagovat
Rudnevs

Zalazar zostava (uz je vykupeny), u Ouwejana sa vravelo, ze by v pripade postupu tiez mal urcite zostat, Terodde predlzil a Thiaw ak odide, tak okolo nejo kruzia celkom velke kluby, cize by mohol priniest slusne peniaze. S Itakurom je to tazke, Schröder nevie, ci si ho budu moct dovolit a nechcu sa kvoli nemu zas zadlzit. Inak do obrany uz prisiel ten Greiml a nejaky dalsi mladik z Gentu. Uvidime este, co dalsie nakupy. Chcelo by to inspirovat sa Bochumom alebo Unionom, cize privadzat lacnych hracov so silnym charakterom, ktori dokopy vytvoria dobry tim a budu pasovat do prostredia Ruhrgebietu.

A paci sa mi, ze sa znovu na skauting vyuzivaju susedne krajiny ako Holandsko ci Belgicko, ktore su vlastne geograficky blizko Gelsenkirchenu. Pride mi, ze taki hraci do tej mentality Schalke lepsie pasuju nez ta enklava Africanov a zoldakov, pre ktorych to bola len prestupna stanica do Premier League (Bentaleb, Mendyl). Uplne sa tesim z toho, ako zapadol napriklad Ouwejan. Ma to taky odkaz na casy, ked tam hravali van Hoogdalem, Wilmots, Kamphuis, de Kock a tak podobne

Inac co sa tyka Harita a spol., tak dufam, ze sa ich so stastim podari predat alebo poslat znovu niekam hostovat. Neviem neviem, ci niekto z nich ma este buducnost v drese Königsblauen..

Reagovat
c_core

Ty nákupy asi moc neposoudím, vůbec netuším co to je za hráče, tak uvidím až co z toho bude. Toho Itakury je škoda, v tom momentálním kádru můj oblíbený hráč, ale je jasné, že pokud finance nedovolí, tak to nemá cenu vynucovat. Přeci jen stabilní finanční situace je teď poměrně priorita.

Rozhodně souhlasím s těma hráčema z regionu (poblíž), ale ani tak není zaručené, že si to sedne.

Máš pravdu i s Haritem, bude lepší, když půjde. Přecijen ta mentalita a týmovost asi bude důležitější, než individuální schopnosti.

Reagovat
Rudnevs

Union teraz práve priviedol Haberera a záujem malo vraj i Schalke. To, že ho nepriviedli nevadí, nedá sa prehovoriť každeho hráča, keď má lepšie ponuky, ale to, že idú “cestou Unionu” a o takého hráča mali záujem je podľa mňa veľmi dobrý signál. Pokiaľ to takto pôjde ďalej, Schalke spraví dobrý letný prestupák.

Reagovat
Rudnevs

Inak teda nechcem nič zakríknuť, ale Hamburg, ktorý vyzeral už dosť odpísaný, predviedol stíhaciu jazdu a ak vyhrajú v Rostocku, tak budú mať baráž (teoreticky ešte môžu postúpiť aj priamo, ale stratu Brém nepredpokladám).

Reagovat
Seydou Doumbia

jsem je motivoval u kamaráda co fandí hsv, něco jako tady herthu tak proto zabrali...

Reagovat
Kepy_FCB

Návrat krále

Reagovat
Heresy

Reagovat
Edgar Davids

Patrikuv druhej gol naprosta parada

Reagovat
Gimme

Chudák ten obránce, ten doteď neví jak ho Patrik obešel

Reagovat
andkoo

ale ze Union a Koln budu bojovat o LM, to som necakal

Reagovat
Werkrider

Oboum bych to přál na úkor Lipska.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale zase takové sračky tam udělají jen ostudu, pro tyto týmy je EL až až. Radši Lipsko, které tam má šanci zanechat solidní stopu.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
godwood

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
eleven11

Reagovat
Salfovic

Jako je drsný, že v top5 ligách jsou pouze dva lepší střelci, a bez penalt jen Lewa.

Reagovat
JeséRodriguez

Immobile, Benzema, Lewandowski, Mbappé stejný počet

Reagovat
db18

https://twitter.com/lbrabec/status/1523568649520697344

Grammozis na tom slušně vydělá...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele