33. kolo
07.05.2022 15:30 CET
1 : 4
(0:3)

Reportáž

Grischa Prömel (© AFP)

Union zvládnul zápas ve Freiburgu s velkým přehledem

Tým Urse Fischera tak může do poslední chvíle doufat v Ligu mistrů, ačkoli situaci nemá ve svých rukou. Bochum je však pro poslední duel sezony hratelným soupeřem, takže post zaručující evropské poháry by méně tradičnímu z berlínských klubů opět neměl uniknout. Naopak Freiburští věří, že to budou právě oni, kdo ve finále uzme onu čtvrtou příčku.

Od začátku se hrálo ve velice dobrém tempu, a tak nepřekvapilo, že úvodní branka padla už po deseti minutách hry. Sheraldo Becker centroval do vápna. Míč se od Eggesteina odrazil do tyče, od které se přesunul po brankové čáře až na druhou stranu, kde ve skluzu rychle zareagoval Grischa Prömel - 0:1. Výborný, byť rovněž trochu šťastný start hostujícího výběru.

Pojistku mohl krátce poté přidat Taiwo Awoniyi, kdyby v rozhodující moment nepodklouznul. Schlotterbeck se pak dožadoval odpískání penalty po faulu na svou osobu, jenže rozhodčí Felix Brych pro tyto snahy neměl pochopení. Vincenzo Grifo to následně zkusil z hranice vápna a Robin Knoche srážel do bezpečí.

Ve 23. minutě skóroval Lucas Höler. Záznam však odhalil, že si při zpracování pomohl rukou. A tak mohli jít die Eisernen po půl hodině do dvoubrankového trháku. Sheraldo Becker centroval, tentokrát z levé strany, neomylně na hlavu Christophera Trimmela, na kterého nedokázal ve vzdálenosti šesti metrů od brány zareagovat Christian Günter - 0:2.

Ve výtečné pohodě hrající Becker si potom usmyslel, že asistencí už bylo dost, že by se taky mohl prosadit sám. Podařilo se mu to v minutě jednačtyřicáté po prostrkávačce od Awoniyiho, přestože byl docela z úhlu. Nutno dodat, že měl i kus toho pověstného fotbalového štěstíčka - 0:3. Ve druhém poločase jako první zahrozil Höler. Míč pod břevno nasměrovat nedokázal.

V 54. minutě snad nikdo nepochopil, jak mohl Nils Petersen z jednoho metru minout svatyni Unionu. Nico Scholotterbeck potom na Lutheho nevyzrál, zatímco Becker těsně netrefil. Lucas Höler se po hodině hry ocitnul za obranou a pravačkou po zemi skóroval. Felix Brych nejprve tento zásah neuznal, avšak kolegou u videa byl upozorněn na to, že všechno bylo v souladu s pravidly - 1:3.

Streichovým svěřencům se po snižujícím gólu nedařilo proklestit si cestu přes dobře zformovanou defenzivu. Naopak to byl Kevin Behrens, kdo mohl náskok navýšit, leč mířil pouze do boční sítě. Gólovou tečku za touto partií tak udělal v poslední minutě řádné hrací doby jeho maďarský spoluhráč András Schäfer, neboť se šikovně zbavil hned tří protihráčů a svoje kratší sólo zakončil ranou na bližší (levou) tyč - 1:4.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2,01-3,53-3,55. Bude klobouček????

Reagovat
smazaný uživatel

1,93-3,73-3,91. Bude klobouček???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele