33. kolo
07.05.2022 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Mainzu (© AFP)

Hertha doma nestačila na Mohuč, Bundesligu však s největší pravděpodobností stejně udrží

Hůře než na barážové příčce už skončit nemůže. Zatím ji stále okupuje Stuttgart, kterému nehrál do karet los posledních dvou kol. Die Nullfünfer mohou mrzet některé výpadky formy, kvůli kterým vypadli z bojů o poháry.

V 5. minutě se do obrovské šance dostal Davie Selke. Místo toho, aby pokračoval blíže ke svatyni hostujícího celku, vystřelil z hranice šestnáctky dobré dva metry vedle levé tyče, čímž rozesmutnil většinu ze 70 000 diváků a divaček na Olympijském stadionu. Poté se osmělil Karim Onisiwo, jenže netrefil.

A tak se o šest minutek později proměnil ve střelce v asistenta. Marcel Lotka vůbec nepočítal s tím, že by Silvana Widmera napadlo z takového úhlu střílet. U bližší (pravé) tyče proto zaváhal a dopustil, aby šli hosté do vedení - 0:1. Po půl hodině hry chtěl odpovědět Suat Serdar, avšak nikoho z příznivců Staré dámy nepotěšil.

Následná střela z kopačky Antona Stacha na malém vápně poskočila, takže Lotka nedokázal zareagovat. Jeho největším spojencem se v tu chvíli stal záložník Mohuče Leandro Barreiro, jenž mu ve svém ofsajdovém postavení bránil ve výhledu. Skóre tedy zůstávalo nejtěsnější možné. Lotka předvedl první jistý zákrok až v závěru poločasu, když vychytal Jonathana Burkardta.

Hned poté se v soupeřově šestnáctce poroučel na zem Dredryck Boyata a sudí Ittrich po prohlédnutí záznamu nařídil penaltu ve prospěch Herthy, což tolik naštvalo hostujícího kouče Svenssona, že si za to vysloužil žlutou kartu. V každém případě Davie Selke zamířil milimetrově přesně k levé tyči, takže se ve druhém dějství začínalo de facto od nuly - 1:1.

V 52. minutě rozvlnil síť Onisiwo, jenže si předtím pomohl rukou. Pět minutek poté se hned Lotkovým směrem Burkardt. Marc-Oliver Kempf se však stihnul vrátit a balon ukázkově odkopnul. Čtvrt hodiny před koncem hlavičkoval z hranice malého čtverce Widmer a Lotky do značné míry napravil svá předchozí zaváhání.

Nakonec to ale Vladimíru Daridovi a spol. nebylo nic platné, protože na začátku poslední desetiminutovky si na Stachův roh naskočil Stefan Bell, jehož razantní hlavička skončila v pravém dolním rohu brány - 1:2. V poslední minutě Luca Wollschläger trefil jenom tyč a Selkeho gólová hlavička nemohla být v nastavení uznána kvůli domnělému faulu na Aaróna Martína Caricola.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otázkou je, kolik má pokladník domácího týmu na zaplacení divadla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele