Bundesliga - souhrn 31. kola

16.04.2010, 22:37, aktualizováno 18.04.2010, 19:26
Komentáře a souhrny
Na prvních dvou místech se nic nemění, po Schalke zvítězil i Bayern, který sedm branek nadělil Hannoveru. V boji o poháry si pomohly Stuttgart a Werder, který je dokonce už třetí. Šanci přeskočit ho měl Dortmund, jenže v závěru přišel o výhru nad Hoffenheimem. Důležité tři body si připsal Freiburg. Hertha neudržela vedení ve Frankfurtu a její osud se zdá být zpečetěn.

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 2:2

18.04.2010 17:30

Góly: 37. Ümit Korkmaz, 63. Marco Russ - 17. Gojko Kačar, 43. Raffael

Zápas o naději na poháry, respektive záchranu oba týmy prohrály, u Mohanu se zrodila zasloužená remíza 2:2. Hertha ve Frankfurtu dvakrát vedla, jenže ani jednou si náskok nedokázala udržet a její šance na záchranu opět klesly do oblasti teorie, zatímco domácí tým je definitivně z bojů o EL.

Oba celky začaly poměrně opatrně, ovšem byli to domácí Orli, kdo si jako první vzal slovo a trpělivě začal dobývat soupeřovu branku. Ve dvanácté minutě měl obrovskou šanci Caio, jenže i když byl před Drobným zcela osamocen, musel hrát hlavou a to není zrovna silná stránka malého Brazilce. O pět minut později to na druhé straně už byla jiná káva. Raffael zamotal hlavu Franzovi a odcentroval, Cícero vrátil míč hlavou před branku, kde ho taktéž hlavou zblízka poslal do sítě Kačar - 0:1.

Eintracht ale pokračoval v aktivním pojetím hry a po půlhodině mohl vyrovnat, jenže Altintop po chytrém obloučku jednoho ze spoluhráčů Drobného neprostřelil. Pak už se začala čím dál tím více prosazovat Hertha, a kdyby Ramos neprováhal ideální okamžik pro střelu, musela vést už o dvě branky. Jenže nestalo se a v 37. minutě naopak udeřili domácí, když Ochs našel rozběhnutého Korkmaze, který se vřítil do šestnáctky a střelou pozemi nezadržitelně skóroval - 1:1.

Chvíli nato Frankfurt sahal po obratu, neboť Lustenberger ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Caia a sudí Brych ukázal na puntík. Schwegler ale selhal, penaltu poslal nad branku a poté se nestačil divit, hned z protiútoku totiž zabodovali hosté. Cícero vyslal do šance Ramose, jehož střelu sice stačil Nikolov vyrazit, ale nejrychleji byl u míče Raffael a ten ho v klidu dopravil do zívající svatyně - 1:2.

Úvod druhé půle byl ospalý, jako kdyby ani jeden z týmů nechtěl hrát. "Staré dámě" to pochopitelně stačilo, jenže pouze do 63. minuty. Na standardku Köhlera si naskočil Russ a hlavičou překonal napůl vyběhnutého Drobného - 2:2. Domácí pak přitopili pod kotlem, jenže na dostřel branky se nedostali a v 70. minutě naopak mohli inkasovat, když se do úniku dostal von Bergen, který coby stoper ale nevyřešil situaci ideálně, přihrál Raffaelovi do ofsajdu a ten Nikolova beztak nepřekonal.

V závěru Berlíňané tlačili a tlačili, dvakrát se dostal v pokutovém území k míči Gekas, jenže z nepříliš dobrých pozic nic nevytěžil. Několik centrů ze hry nebo standardních situací bylo v hostujícím podání naprosto bezzubých, a tak se šance na tři body naskytla kontrujícímu Eintrachtu. Jednou situaci nevyřešil dobře střídajcí Fenin, a když si pak s Caiovou střelou poradil Drobný, skončilo střetnutí hořkou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 1:1

18.04.2010 15:30

Góly: 57. Nelson Valdez - 89. Vedad Ibišević

Dortmund propásl obrovskou šanci posunout se před Leverkusen a Brémy na třetí pozici, když doma v závěru přišel o jednobrankové vedení a tím pádem i o dva body. Hoffenheim samozřejmě zůstává v pozici, kdy nemá o co hrát, dnes ale udělal první krůček na cestě z krize.

Od samého úvodu hrála prim Borussia, která si brzy vytvořila územní převahu, jenže jí chyběla přesnost a myšlenka. Barrios, Großkreutz a znovu Barrios sice zkusili něco udělat s bezbrankovým stavem, jejich střely ale pro uzdraveného Hildebranda rozhodně nebyly něčím neřešitelným. Velké problémy naopak nastaly BVB, které přišlo nejprve o Sahina a poté se se zraněním musel pakovat ze hřiště i Zidan.

Domácí tým tak hrozil spíš ze standardek a blízko gólu byl Subotić, jenže hlavičkou přestřelil. Na druhé straně zaujal snad jen zlý muž Gustavo, který se pokusil kopnout Valdéze a mohl být rád, že od sudího Starka viděl jen žlutou. Gustavo pak byl o přestávce Rangnickem raději stráhnut ze hřiště, to Klopp si třetí možnost na střídání pochopitelně ponechával.

Krátce po změně stran již nabušený domácí stánek vybuchl radost, když míč do sítě dostal Barrios, gól ale nebyl chybně kvůli údajnému ofsajdu uznán. Borussia si to ale vynahradila v 57. minutě, kdy centr Blaszczykowského dostihl Großkreutz a vrátil ho zpět do ohně, kde ho hlavou poslal do sítě Valdéz - 1:0. Poté se ale domácí stáhli a sami tak nabídli hostům šanci, kteří ji využili až minutu před vypršením řádné hrací doby. Z levé strany nacentroval do šestnáctky Eduardo a Ibišević hlavou a za přispění bránícího Hummelse určil stav na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Hannover 96 7:0

17.04.2010 18:30

Góly: 22. Ivica Olić, 30. Arjen Robben, 44. Thomas Müller, 49. Ivica Olić, 50. Arjen Robben, 62. Thomas Müller, 90. Arjen Robben

Bayern smetl sedmigólový nářezem z povrchu Allianz Areny Hannover a vrací se na čelo. Navzdory nabitému programu následujích dní Bayern nastoupil v plné síle co do základní jedenáctky i přístupu. Hattrick Robbena doplnili dva Doppelpacky v podání útočné dvojice Müller-Olić a nulu v zádech Mnichovanům vychytal velmi jistý Butt, který musel v závěru čelit nájezdům divocha Ya Konana.

Bayern zmáčkl Hannover už od samého začátku, jen v první desetiminutovce to byly tři gólovky - nejprve ve 2. minutě střílel jen těsně mimo Ribéry, o dvě minuty později si na výborný Van Bommelův centr ze středu hřiště naskočil Müller a hlavičkoval těsně mimo a o další dvě minuty později Olić štrejchnul Lahmův centr méně než měl, a ten tak skončil pouze v zámezí.

Po deseti minutách hry se ozvali i hosté, v disciplíně volný kop daleký hrozil Pinto, jehož lehce tečovaná střela prosvištěla kolem levé tyče Buttovy branky. Dalších pět minut na to přišla další gólovka domácích, když si po naznačovaném signálu na Robbenův roh naběhl Ribéry a hlavičkoval za Fromlowitze do míst, kde stál Djakpa, který prozatím uchránil integritu hostující sítě od gólové střely.

Tři minuty na to žlutě fauloval Schulze Van Bommel a čeká ho tak delší než týdenní pauza, když si postojí po zápase s Lyonem i proti Mönchengladbachu. Ve 21. minutě už ale přišel gól - neprve střílel z volného kopu Robben sice jedovatě, ovšem pouze do středu branky a Fromlowitz si s jeho střelou poradil na tolik, že Bayern zahrával rohový kop. Ten bavořané rozehráli oblíbeným signálem zpět na Contenta, jehož centr našel Oliće a chorvatský útočník s přesností zavěsil pod Fromlowitze.

Ač se Hannover snažil, proti precizně hrajícímu Bayernu si ani neškrtl a jeho snahu tak akorát po zbytečném útoku Djakpy odnesl Robben. Jeho neodpískaný faul by se dal pojmenovat snad jen "naražení na hrazení", situaci chybělo už jen hrazení. Nicméně ani to nezabránilo agilnímu holanďanovi skórovat - krajan Van Bommel nejlepšího střelce Bayernu vysunul do náběhu do nešikovně otevřené obrany a Robben po nedlouhém sprintu přeobloučkoval Fromlowitze - 2:0.

Bayern byl dál jasně lepší, ve 40. minutě centroval Robben na úplně osamoceného Oliće, jež na zadní tyči hlavičkoval mimo. Minutu před koncem první půle přišel třetí gól, Ribéry zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Van Bommela, jeho přízemní střelu zpracoval Robben Müllerovi, který s jistotou zavěsil. Poločasový výsledek tak symbolicky odpovídal dění na hřišti - 3:0.

Do druhé půle vstoupil Bayern gólově už zezačátku, ve 49. minutě posunul Robben balon na Müllera, jehož střelu Fromlowitz pouze vyrazil do vzduchu a nabíhající Olić si tak připsal čtvrtý z gólů Bayernu. Minutu na to přišel i pátý - Robben si zpracoval skvělý Lahmův pas, obešel Hagguiho a zavěsil - 5:0.

Hostům koukalo z očí zoufalství, Bayern nepolevoval a stále útočil, tentokráte už však klidněji. 56. minuta byla přesto poněkud hektická - neprve si Robben fantastickým způsobem zpracoval dlouhý pas do kličky a nacentroval na Müllera, jehož zakončení bylo sice přesné, ale moc slabé. Do konce minuty pak ještě přišla akce Lahma, jehož zpětnou přihrávku trefil Robben ale pouze do Fromlowitze.

Šest minut na to si Müller narazil s Olićem, obešel tři hráče a z kraje vápna obstřelil Fromlowitze - 6:0.

V 69. minutě pak Müller nacentrovla na fatálně osamoceného Oliće, ale chorvatský střelec ze záklonu hlavou přestřelil. V této fázi utkání už přišla řada na střídání, které se nevyhlo poněkud zastíněnému Ribérymu a naopak "svítícímu" Olićovi, které nahradili Goméz s Pranjićem. Hra Bayernu tak podstatně znemotorněla. Nehledě na to se konečně probudili i hosté a to tak že dost nepříjemně pro domácího gólmana Butta - v 74. minutě Konan zakončil svůj běh skluzem do Buttova břicha. Pět minut na to pak z kraje vápna nebezpečně šajtlí střílel Pinto.

Za Bayern odpověděl Robben, ale zaběhl si do přílišného úhlu a Fromlowitz včas zareagoval. Následovala akce hostů - Konanovu obstřelnou střelu zlikvidoval Konanem neúspěšně likvidovaný Butt. Reakce na straně domácích znovu zbyla na Arjenu Robbenovi - na Tymoschukův pas si naběhl spolu s Gomézem, který mu překážel do té doby, než se balon odrazil od Fromlowitze. K balonu ale měl stále nejblíž právě Robben a tak ho z otočky poslal do sítě čímž zkompletoval svůj hattrick a zároveň rekordní sedmičku na účtě Hannoveru.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 2:1

17.04.2010 15:30

Góly: 4. Dominic Maroh (vl.), 60. Papiss Cissé - 79. Dominic Maroh

V sobotním kellerduelu na Badenova stadion se mohli radovat domácí. Nejhoršímu týmu jara k vítězství dopomohl nejen skvělý výkon, ale i jeden vlastní gól Norimberku.

Oba trenéři kupodivu poslali do zápasu stejné sestavy jako v minulém kole, kdy oba týmy prohrály. Zápas začal obrovským náporem domácích, který už po několika málo sekundách mohl skončit gólem Idrissoua. Tomu se však na brankáře FCN Schäfera nepodařilo vyzrát. O tři minuty to už však bylo horší, neboť Schäfer byl poprvé překonán - po kopu z poloviny hřiště od Schustera si míč do vlastní sítě z deseti metrů srazil Dominic Maroh.

Der Club se na to snažil co nejrychleji odpovědět, v desáté minutě ale velkou příležitost prováhal Choupo-Moting. Za pět minut pak až nevídaně aktivní Idrissou neproměnil svou další příležitost, na což navázala za tři minuty šance Frantze na druhé straně, které chybělo k přetavení do gólové podoby opravdu jen velmi málo.

Pro tým z Breisgau by byl možná lepší poklidnější spád hry, místo toho to byli domácí, kdo diktoval tempo utkání. V 21. minutě nejprve měl více ze své příležitosti vycenit Flum, stejně tak jako Cissé o dvě minuty později. Ve 24. minutě si pak každý fanoušek hostí musel vydechnout, neboť Wolf na poslední šanci zachránil potupu v podání dvojice Makiadi-Idrissou.

Do konce prvního poločasu mohl ještě navýšit vedení domácích Cissé, ale hlavou neuspěl a následně i Makiadi, jehož střela zaplula těsně vedle Schaferovy branky. První půle tak skončila stavem vyhovujícím Freiburgu.

Po hodině hry se pak domácí dočkali druhého zaslouženého gólu. Schusterův nákop zužitkoval přesnou ránou ze čtrnácti metrů Cissé. Trenér hostí Dieter Hecking pak provedl dvě střídání, ale ta vedla jen ke snížení nepříznivého stavu. Dominic Maroh v 79. minutě totiž po Risseho centru alespoň trochu smazal svou vinu na prvním gólu.

Na vítězi utkání však tento gól už nic nezměnil a Freiburg si tak udržel naději na záchranu, naopak Norimberk si přidělal další starosti.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 3:1

17.04.2010 15:30

Góly: 9. Ivan Rakitić, 45. Jefferson Farfán, 47. Ivan Rakitić (pen.) - 16. Raúl Bobadilla

Schalke po dvou porážkách v řadě opět zabralo a vrátilo se na první příčku, i když se dá předpokládat, že na ní nevydrží déle než tři hodiny. Königsblauen ovšem díky zaváhání Leverkusenu mají prakticky jistou účast v Lize mistrů, na druhé straně Gladbachu k bodům dnes nestačil ani podařený výkon.

Oba celky nabídly vyprodané Veltins Areně skvělou podívanou hranou ve velkém tempu a velmi ofenzivně. První šanci měli po pěti minutách hosté, jenže Reus po Arangově přihrávce branku těsně minul a tři minuty nato ho to mohlo mrzet dvojnásob. Farfán nahrál Rakitićovi, který z více než dvaceti metrů napřáhl a jeho parádní rána skončila v levém růžku branky - 1:0. Po čtvrthodině měl možnost zvýšit Bordon, jenže s hlavičkovým pokusem neuspěl.

Minutu nato se již míč v síti třepal, bylo to ovšem na opačném konci hřiště. Po Baillyho dlouhém výkopu se proti Höwedesovi a Klugemu prosadil Bobadilla, kterého nezastavil ani vybíhající Neuer a hostujícímu útočníkovi pak nezbylo už nic jiného, než do opuštěné branky srovnat na 1:1. Schalke poté začalo důsledně dobývat soupeřovu branku a nejblíže k tomu měl Kuranyi, jehož hlavička šla těsně nad. Hosté nedotáhli několik slibných kontrů a v první minutě nastavení inkasovali, když se po rohovém kopu dostal odražený míč k Farfánovi a ten ze tří metrů upravil na poločasových 2:1.

Domácí kouč Magath poslal do druhé půle Gavranoviće a tento tah se mu vyplatil hned po dvou minutách. Mladičký útočník si na faulujícícm Dantem vykoledoval penaltu a tu trochu se štěstím proměnil Rakitić - 3:1. Borussia následně vrhla vše do útoku, jenže na pozornou obranu Königsblauen dlouho nemohla najít recept a naopak mohla být ráda, že dvě dobré možnosti nevyužil Farfán. Na opačné straně uvolnil Reus Aranga a ten mohl vykřesat naději, jenže uvnitř šestnáctky střílel příliš slabě.

Ve zbytku utkání se již Hříbata na nic nezmohla a naopak domácí tým byl několikrát velmi blízko ke čtvrté brance. Svůj povedený debut mohl korunovat gólem Gavranović, pozorný Bailly byl ale proti. Hostující brankář pak spolu s Brouwersem předvedl ukázkové nedorozumění, využít ho se ale Kuranyimu nepovedlo, adept na návrat do německé reprezentace z úhlu trefil jen tyčku. Trápit ho to ale nemusí, dnes ho zastoupili jiní a Schalke má po dvoukolovém výpadku obět tři body.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:1

17.04.2010 15:30

Góly: 20. Aristide Bancé

HSV pokračuje v jarní ligové katastrofě a v Nordbank Areně podlehl o nic hrajícímu Mainzu 0:1. Zároveň tím přepustil šestou příčku, tedy místo zajišťující Evropskou Ligu, vítěznému Stuttgartu. Proti marnému Hamburgu stačila hostům Bancého trefa z dvacáté minuty prvního poločasu a po zbytek zápasu i jen pasivní bdělost, proti bezbranným domácím.

Utkání začal s míčem na kopačkách Hamburg, ale útočil spíš jen aby se neřeklo. Defenziva hostů byla pečlivá a precizní, HSV v útočné fázi naproti tomu dávalo pozor spíš na to, aby samo neinkasovalo. I přesto tomu byli domácí hodně blízko v 16. minutě, kdy Schürrle centroval a Bancé trefil pravou tyč. Domácí se nepoučili, a tak čtyři minuty na to Mainz udeřil doopravdy - znovu to zařídila dvojka Schrürle-Bancé. První jmenovaný vysunul Bancého, který si s náběhem poradil s ofsajdovou pastí domácích a bezpečně překonal Rosta - 0:1.

Domácí byli v šoku, hosté při chuti. O tři minuty později střílel z vápna Schürrle. To už HSV pomalu pookřálo, tedy alespoň symbolicky. Ve 25. minutě to vysoko nad zdálky zkoušel Trochowski. O další střely z podobných vzdáleností se postaral Müller. Hostující gólma vychytal nejdříve znovu Trochoswkého a po něm i Tescheho a Berga. Víc si pohříchu domácí vytvořit nedokázali, hře chyběla hlavně myšlenka a smysluplnost a poločasový stav 0:1 byl zaslouženým zklamáním.

I v druhé pětačtyřicetiminutovce začali hosté lépe - v 48. minutě se Rost musel hodně snažit, aby si poradil s Bancého dvacetimetrovou střelou. V 52. minutě hrubil Müller, když podskočil Trochowskho centr, Tesche ale volnou bránu hlavou přestřelil. Hra dle probíhala v nudném a bezbarvém tempu, za zmínku stojí šance Berga v 73. minutě, kdy védský střelec sice dostal dobrý centr, ale hodně přestřelil. V 77. minutě se neprosadil ani Van Nistelrooy a zápas tak skončil zaslouženým vítězstvím FSV 0:1.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 2:1

17.04.2010 15:30

Góly: 29. Cacau, 85. Cacau - 14. Stefan Kießling

Leverkusen i díky vyloučení Barnetty dopustil, aby Stuttgart na svém hřišti otočil vývoj utkání, a po zásluze tak odjel s prázdnou, navíc se propadl na čtvrté místo bundesligové tabulky.

Za krásného počasí nad Mercedes-Benz Arenou vstoupili do zápasu aktivněji domácí, již ve čtvrté minutě měl ideální příležitost ke skórování Timo Gebhart. Michal Kadlec totiž opustil svou pozici a Gebhart tak při Hilbertově centru z levé strany zůstal na zadní tyči sám, zradilo jej však zakončení. Leverkusen se z původního tlaku probral až v deváté minutě, ránu Toniho Kroose nepřesvědčivě vyrazil na roh Jens Lehmann.

Změnu skóre ale přinesla až čtrnáctá minuta. Stuttgart špatně přebral hráče, Stefan Kiessling dostal od svého jmenovce Reinartze ideální míč do šestnáctky, kde si s ním už podél vyběhnutého Lehmanna a dobíhajícího kapitána Delpierreho poradil.

V devatenácté minutě dopředu uháněl Ciprian Marica, Arturo Vidal jej zastavit nedokázal, avšak Tranquillo Barnetta jej i za cenu žluté karty poslal na zem. Naneštěstí pro švýcarského záložníka to byla už druhá, neboť první získal za předčasné vyběhnutí ze zdi, a tak musel levý křídelník odejít již po dvaceti minutách pod sprchy. Jupp Heynckes pak udělal vynucené střídání, kdy Gonzala Castra nahradil Hans Sarpei.

Absence jednoho muže v poli se plně projevila po dvaceti devíti minutách hry. Další ze série Hilbertových centrů od levé postranní čáry prošel celým pokutovým územím až na zadní tyč, kde číhal osamocený Cacau a hlavou pohodlně doklepl míč do sítě. Michal Kadlec v tuto chvíli opět chyběl u zakončujícího hráče, nicméně teď nutno dodat, že hráči v bílém byli proti českému bekovi v početní převaze.

Hosté se po delší hluché pasáži hry znovu osmělili až v 37. minutě, kdy musel proti střele agilního Toniho Kroose vytáhnout skvělý zákrok Lehmann. O čtyři minuty se navíc mohli vrátit do vedení, Kiessling ve vzájemném souboji přetlačil Serdara Tasciho, pak se ale zbytečně snažil obejít Delpierreho, jenž mu míč vypíchl a následně měl k míči už blíže Lehmann než v tu chvíli druhý nejlepší střelec bundesligové tabulky střelců.

Porýnští měli v závěru ještě jednu velkou příležitost ke zvrácení poločasového stavu, Michal Kadlec ale odražený míč osamocen a tváří v tvář Lehmannovi napálil Pánubohu do oken. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1, čímž možná i s vyloučením odešla Leverkusenu šance na mistrovský titul.

Druhý poločas začal očekávaným náporem domácího týmu. V 63. minutě Gebhart potáhl míč po pravé straně, tam našel přihrávkou pod sebe Kuzmanoviće, jenž se dokázal zorientovat a najít si vhodnou pozici ke střele, kterou brilantním zákrokem vyrazil Adler.

O pět minut později pak mohl svého špatného postavení zalitovat Lehmann, když se jej z dálky snažil přehodit Kiessling, jenomže rýnský sniper branku těsně netrefil. Prakticky hned z následné akce se mohli radovat Šváby. Gebhart na hranici pravidel u rohového praporku odtlačil Sarpeie, pronikl do šestnáctky, tam vystřelil, ale jeho ránu nohami vyrazil Adler přímo k Träschovi, jehož dorážka líznula břevno.

V minutě s číslem 77 otřel Eren Derdiyok svůj centr napříč pokutovým územím o Hleba, od jehož nohy se míč dostal až k Reinartzovi na zadní tyč, jenomže mladý záložník nechal skvělým zákrokem vyniknout Lehmanna.

Stuttgart se přece jen gólu dočkal v 85. minutě. Pogrebňak odcentroval do pokutového území, míč vychýlil z dráhy nabíhajícími Maricovi Hyypiä tak nešťastně, že se míč dostal ke Cacauovi, pro nějž nebyl problém k tyči strhnout vedení na stranu svého celku. Stuttgart pak už v závěru neměl problém uhlídat si vedení a udělal tak další krok za evropskými poháry.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:4

17.04.2010 15:30

Góly: 18. Edin Džeko, 40. Grafite - 38. Torsten Frings (pen.), 50. Claudio Pizarro, 63. Torsten Frings, 75. Hugo Almeida

Werder v šestigólovém zápase sestřelil domácí Wolfsburg a posunul se na třetí příčku před prohrajivší Leverkusen. Ani tu však do konce kola nemá jistou. První gól obstaral na domácí straně Džeko, z pokutového kopu odpověděl Frings, ale ještě do poločasu vstupovali domácí jako vítězové. Po přestávce hosté ale zvýšili tempo. Nejprve vyrovnal Pizzaro a druhou trefou Fringse se Brémy dostali do vedení, které ještě 15 minut před koncem ještě pojistil Almeida a Wolfsburgu tak pohárové příčky stále zůstávají čtyřbodově vzdálené.

Už aktivně hraná prvotní fáze hry napovídala o kvalitním utkání, oba týmy se od začátku tlačili dopředu a snažili se o vytváření šancí. Lepším týmem byli prozatím domácí. Zpočátku chyběla potřebná přesnost v předfinální fázi, v 16. minutě se z právé strany zastřeloval Misimović a dvě minuty na to stejný hráč připravil gól svému krajanovi Džekovi, který tak dosáhl dvacítky v počtu vstřelených branek za sezonu.

Následně nadšení na obou stranách viditelně opadlo a utkání probudil až po dvaceti minutách Grafite, který pohrozil Wiesemu. Werder na druhé straně odpověděl efektivněji - Johnson zfauloval v šestnáctce Marina, k pokutovému kopu se postavil kapitán Frings a Benaglio se jen díval -1:1. Domácí se k vyrovnání postavili statečně a hodlali hosty znovu zlomit ještě do poločasu - to se povedlo ve 40. minutě Grafitemu po další z asistencí Misimoviće. Poločasový stav 2:1 tak odpovídal prozatimnímu dění na hřišti.

Po změně stran však Werder ožil a na vyrovnání mu v druhé půli stačili 4 minuty - šlo to jednoduše, Fritz nacentroval a Pizzaro hlavou zavěsil. Brémy byly nadále aktivnější, tlačily na domácí obranu a často se dopracovaly až ke gólmanu Benagliovi. Na druhé straně toho sice Vlci ve hře moc nepředvedli, v 60. minutě ale zastřásl tyčí z volného kopu Misimović. Dvě minuty na to stálo na druhé straně sice břevno v klidu, třepetala se však síť - Frings ve vápně přetlačil Barzagliho a trefil se do dolního rohu Benagliovy branky.

Ani to domácí neprobudilo a hosté měli stále dost prostoru k tomu, aby Wolfsburg nebezpečně zatlačili a vyplynul z toho čtvrtý gól - Özil fantastickým centrem našel čerstvého Almeidu, ten se opřel do balonu a o břevno ho poslal do pravého rohu - 2:4. Tlak hostů poté už opadl, Vlci se ale na cokoliv zmohli až minuty před koncem a když ani Gentner ani Martins nepřekonali jistého Wieseho, prohrál Wolfsburg na domácím hřišti 2:4 a zůstává osmý.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfL Bochum 2:0

16.04.2010 20:30

Góly: 15. Zoran Tošić, 78. Zoran Tošić

Ani na hřišti Kölnu, který doma hrává slabě, se Bochumi nepovedlo zastavit negativní sérii bez vítězství, která tak nyní již čítá devět zápasů. VfL tak bude čekat, jak si o víkendu povedou jeho konkurenti v boji o udržení, na druhé straně mají Kozlové záchranu již prakticky jistou.

Domácí tým si chtěl udobřit své fanoušky a poprvé na jaře na svém stadionu vyhrát, a pracovat na tom začal hned od úvodu. Hodně aktivní byl Podolski, který dvakrát pálil z dálky a dvakrát přihrával spoluhráčům do slibné pozice, jenže nic z toho nevzešlo. Až v 15. minutě našel mladík Yalcin skvělým pasem za obranu Tošiće, srbský záložník obešel vybíhajícího Heerwagena a z úhlu poslal míč do opuštěné svatyně - 1:0.

Porúřané se snažili zareagovat, ze svého defenzivního pojetí hry ale nebyli schopni si vypracovat pořádnou příležitost, a nebýt zblokované Šestákovi rány, na dostřel Mondragónovi by se vůbec nedostali. Druhou šanci měli hosté až po změně stran, Epallé ale zakončil špatně a na druhé straně bylo mnohem nebezpečněji, neboť rychlé kontry se Kozlům dařily. Bochum tak mohla několikrát děkovat svému brankáři Heerwagenovi, který zachránil nejprve proti Brosinskému, následně si poradil s Tošićovou ranou z dvaceti metrů a nakonec střela Podolského letěla nad branku.

Hru hostů neoživila ani střídání a naopak druhý gól v jejich síti byl jen otázkou času. Znovu Brosinski a Podolski sice neuspěli, v 78. minutě ale "Prinz Poldi" zakombinoval s Tošićem a ten bez problémů přidal svoji druhou trefu v utkání - 2:0. Tím bylo střetnutí rozhodnuto, i když sedm minut před koncem mohl zadělat na drama Epallé, jenže si vylámal zuby na Mondragónovi a Köln už si tři body pohlídal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov31189465:2863
2.Schalke 0431187652:2961
3.Werder Brémy31159767:3954
4.Bayer Leverkusen311412560:3654
5.Borussia Dortmund31158849:3653
6.VfB Stuttgart31148946:3850
7.Hamburger SV311212750:3548
8.VfL Wolfsburg311371160:5546
9.Eintracht Frankfurt311291042:4645
10.1. FSV Mainz 05311281131:3744
11.1. FC Köln319101231:3837
12.Borussia Mönchengladbach311071440:5237
13.TSG Hoffenheim31981436:3935
14.1. FC Norimberk31771729:5128
15.VfL Bochum316101532:5628
16.SC Freiburg31771729:5628
17.Hannover 9631761834:6327
18.Hertha BSC31581832:5123

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (189)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tošič

Reagovat
herbage

Tošić

Reagovat
Arne

Utopit tam Freiburg a Bochum, nic jiného si nepřeju.

Reagovat
Godwinson

Freiburg ale nejspíš tohle kolo neztratí, nevim jak hraje poslední zápasy Frankfurt, ale tam to pro Herthu může bejt ztrátový :)

jinak ten Tošič nějak jede, ne? :)) škoda, že si ho Kolín asi nebude moci nechat ...

Reagovat
Arne

Tak vyšli mu dva zápasy, nepřeceňoval bych to, i když talent má a něco z něho být může, to nepopírám...

Jinak my venku umíme a docela věřím, že to ve Frankfurtu uhrajeme... Norimberk by ve Freiburgu snad prohrát neměl, poslední dobou hraje dost slušně.

Reagovat
Godwinson

tak ber to tak, že jsem poslední dobou pěknej lempl, takže vim o dvou zápasech Kolína, v jednom dal hattrick, teď dva góly :))) takže tak ... jj, asi to bude jak řikáš, koukám na poslední výsledky

Reagovat
Arne

Hattrick ne, v Hannoveru dal dvě branky jako dneska, na nějakou další možná nehrál, ale to teď z hlavy nevím.

Reagovat
Godwinson

aha, tak jsem větší lempl než jsem myslel, no

Reagovat
Arne

Ale prosimtě... Hold když není tak, tak není čas, co naděláš.

Reagovat
Godwinson

njn, mojí obhajobou je, že stále Bayern "tlačim" v LM :))

přiští sezónu to snad zase bude v klidu ... ač jsem Herthě nepřál, tak snad s ní i Augsburgem v nejvyšší soutěži :))

Reagovat
Godwinson

tak to vidíš hele :))

Reagovat
Arne

Hm, hold se to podělalo... Ale možná je to takhle i lepší, my zkrátka musíme tyhle dvě kola vyhrát a pak se teprve koukat, kdo jak hrál. Pokud tam pak budou takhle seřazený tři až čtyři v rozmezí dvou bodů, tak uvařit tam dva z nich nebude nereálný.

Reagovat
Godwinson

no, podělalo se to ještě víc než hůř ... poslední tři kola týmy bojující o top, ty do toho půjdou, zítra povinnost tři body a pak věřit, i když moc optimismu ohledně Herthy už nemám ...

Reagovat
Arne

Já vím, já vím... Ale zázraky se někdy dějí, viz. Frankfurt 1998/99 - čtyři kola před koncem ztráta šesti bodů a nakonec to uhráli.

Reagovat
Godwinson

jj, no bude to hodně zajímavej finiš, na obou koncích .. třeba nakonec Hertha rozhodne o mistrovi a ještě se zachrání :))

Reagovat
jv

Jo třeba to vyjde, hlavňí je zítra vyhrát, to platí pro Vás i pro nás.

Reagovat
Arne

Jj. Já se zítra těším, že by mohly zase být nějaké plakáty proti Hoppovi.

Jinak nevím, jestli LM přát BVB nebo Werderu, ale proti Hoffenheimu vám samozřejmě přeju, proti nim to nemůže být jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

s tou LM jsem na tom stejně... BVB tam dlouho nebylo - ale kdo ví co ukážou? Werder to obvykle nějak uhraje na 3. místo a jdou do EL, kde jsou pak obvykle trochu déle

Reagovat
jv

No tak on ten boj o tu LM bude ještě hodně zajímavej, ve hře jsou po dnešku už čtyři týmy.Já i vzhledem k losu , kterej máme lepší než Werder, kterej ještě jede na Schalke a hostí HSV doufám, že to ukopeme.Ale musíme si ještě dávat pozor na Stuttgart, kterej teď hraje výborně a mocně se dotahuje, ale když to zýtra zvládnem, tak by nás už neměl dostihnout.

Reagovat
Arne

Stuttgart už snad ne, přece jen už jsou jen tři kola... Tím neříkám, že se to nemůže stát, ale řekl bych, že se rozhodne mezi BVB a Werderem. Já věřím Brémám, Schalke herně přehrajou a při té formě podle mě neprohrajou, a mít HSV v té jeho formě a ještě doma, to je spíš výhoda. Vy to v Norimberku a Freiburgu nebudete mít jednoduchý a doma s Wolfsburgem to může dopadnout jakkoliv, jim se daří spíš venku. Uvidíme, zítřek může hodně napovědět, já teď jdu psát preview a tip je pro mě jasný - 1.

Reagovat
jv

Uvidíme no, po zítřku budeme moudřejší.Jinak za tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Tošič to nějak střelecky rozjel ne? V MU sotva hrával za rezervu, jak se mu daří herně v Kolíně?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre

Reagovat
smazaný uživatel

občas se postará o to jediné navíc - kličky, góly... tak nějak to co se asi očekávalo od Lukase a Manicheho akorát moc často padá - a to ne zrovna inteligentně (viz červená karta proti Hertha BSC)

Reagovat
smazaný uživatel

Takže pořád vcelku neužitečnej hráč, akorát mu tam občas něco spadlo? Akorát Kolín na něj myslím nemá opci, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

jak to je s opcí nevím, ale na BILDu píšou, že by si nemohli dovolit 4-5 milionů €, takže budou spíše usilovat o prodloužení hostování

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Ten Rakitičův gol byl výborný. Škoda, že ještě nepřidal Gavranovič nebo Kuranyi

Reagovat
Arne

Z toho prvního by mohlo něco být, sice jsem to viděl asi od 60. minuty, ale zaujal mě... Kevin Ale je potřeba říct, že to vyřešil správně, jen to prostě netrefil. Kdyby to zasekl, tak než by se z toho sprintu vrátil k míči, tak by už u něj byli.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, asi nic jiného s tím moc dělat nešlo. Zasekávat by musel taky skluzem a to by se nestačil pak zvednou

Reagovat
smazaný uživatel

cus sem marek a sem tu novej

Reagovat
irik

Misimović je úúúžasný .

Reagovat
Arne

To je... Magath už může začít lákat ho, o druhýho fleka už nepřijde.

Reagovat
jv

Myslíš, že jim ho Vlci pustí?

Reagovat
Arne

Spíš ne, či spíš určitě ne. Ale bylo by to pěkný, s tou defenzivní hrou a pořádným špílmachrem by mohli něco v Evropě uhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

a se střílejícím Rakitićem...

Reagovat
jv

Já bych mu to Schalke i přál, ale Vlci ho asi nepustí, navíc on se vyjádřil ve smyslu, že to rozhodnutí klubu akceptuje.

Jinak zajímavej článek http://www.transfermarkt.de/de/top-geruechte-der-woche-was-wird-aus-trochowski-und-co-/news/anzeigen_37912.html je to sice transfermarkt, ale něco pravdy na tom asi bude.

Reagovat
Arne

Jj, je to pěkný shrnutí toho, o čem se spekuluje... Akorát o tom Guerrerovi jsem nějak nevěděl, ale pravda je, že do Schalke by pasoval dobře, jen by musel zlepšit koncovku - on je výborný hráč a má hodně šancí, ale s proměňováním je trochu na štíru.

K tomu Babbelovi - já bych ho bral, když nepočítám nepravděpodobnou variantu ve Favrem (kterej by byl na novej začátek ideální), tak tohle by bylo nejlepší řešení. Akorát dost se mluví o tom, že by Babbel dělal Houllierovi asistenta ve Wolfsburgu, takže těžko říct, pro co se rozhodne.

Reagovat
smazaný uživatel

doufejme, že pro něj bude tradice přednější než peníze

- jinak s Paolem by se to podalo, stačí se podívat, co udělal s Kevinem

Reagovat
Arne

To je fakt, ale rozhodně by nemohl hrát tak, jako teď... Stačí vyhodit Asamoaha s Eduem (zakončení placírkou má dobrý, ale jinak takovej hráč nemá v Schalke co pohledávat) a místo nich přivést jednoho solidního, klidně Guerrera. Pokud odejde Kevin, chtělo by to dva nové. Farfán moc gólovej není a vsázet na Gavranoviće je risk, jeho čas nastane tak za dva roky.

Reagovat
jv

Tak v útoku HSV je teď celkem přetlak Ruud s Petričem budou chtít hrát, to by chtěl i Guuerrero, navíc tam je ještě Berg, kterej moc nehraje a z hostovačky se jim vrátí Choupo-Moting, kterej už ukázal, že na BL má.Ale sám Guerrero se vyjádřil, že by v HSV nejraději zůstal.

Ten zájem Schalke bude asi záležet na tom, jestli udrží Kevina.

Jinak vůbec nechápu co se stalo v HSV s Trochowskim, loni to byla největší hvězda týmu a tahoun, hrál za repre a letos má problém dostat se vůbec na hřiště, natož hrát v základu.Hlavní vinu lze asi dávat Brunovi, kterej upřednostňuje už i Tescheho, největší škoda je to pro Piotra, kterej díky tomu asi přijde o nominaci na MS.

Reagovat
Arne

Jj, asi ten Bruno... Já to nechápu, když byli fit Elia s Jansenem, oba skvělí hráči, tak jsem to bral, ale upřednostňovat zbrklého Pitroipu, útočníka Toruna a dokonce i DM Tescheho, to je trochu silný kafe. Ale sám si pod sebou podlamuje větev, možná se vykoupí vítězstvím v EL a bude moci zůstat, ale výkony HSV v BL jsou strašný a strašný, prakticky celé jaro.

V útoku jsou fakt nebytí, Guerrero chce zůstat, ale právě kvůli té konkurenci ho asi nebudou muset držet.

Reagovat
jv

V

Reagovat
jv

Sakra překlik , jinak v HSV je velkej problém s těma zraněníma, která se pořád opakujou.Jako trenéra měli udržet Jola, pod ním hráli loni pěknej fotbal, kterej měl i výsledky a kdyby nepokazili ten konec, tak to mohla bejt hodně úspěšná sezóna.

Reagovat
Arne

Tj, Jol je výbornej, ale asi nebyl k udržení... Pro Holanďana asi je a mělo by být nadřazenější vést Ajax.

Reagovat
jv

Zrovna za něj mě bylo HSV docela i sympatický, špatnej trenér nebyl v HSV ani ten Stevens, kterej musel skončit kvůli manželce tuším, ale Bruno mi tam fakt nesedí.

Reagovat
Arne

Mě taky, fotbal hrálo dobrej, za Huuba i Dolla předtím mi to přišlo takové upracovanější s tím, že VdV něco vymyslí... Labbadia mě do HSV docela i sedí, je s klubem spjat a musím říct, že letos jsem se nejvíc bavil asi u dvou zápasů právě HSV - v Düsseldorfu a Wolfsburgu. Na podzim hráli fotbal fantastickej, ale teď hold Bruno asi opakuje stejné chyby, odstřelil Trochowského, Boateng, Mathijsen a Zé jsou mimo formu a je to hnedka.

Reagovat
smazaný uživatel

Steevens skončil, protože chtěl být blíže své ženě, která byla v Holandsku a nakonec skončil v Salzburgu

Reagovat
Arne

Bremen HSV , nechápu, ale aspoň v té EL hrají dobře. Ještě že prohráli, jinak bych si začal dělat starosti, že Leverkusen přijde i o poháry. Takhle už to snad nehrozí, za týden Hannover dají a mají to jistý, ale na LM to už nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

Sledujete někdo zápas Bayern vs Hannover na PC?mohli byste mi pls někdo poslat link,mě se to na www.atdhe.net seká a telka je obsazená

Reagovat
irik

Channel - 71307

NTV .

Reagovat
irik

Hannover má krásné dresy .

Reagovat
domingo

OT: Arne, jak je to s lístkama na Herthu? Budu v sobotu 25.4. v Berlíně a koukám, že máte doma Schalke, tak uvažujem s přítelkyní o tom, že bysme se zašli kouknout. Bývají k dispozici na místě? Případně na kolik vyjdou? A případně kde leží ten stadion, je to v těch dvou berlínských zónách (A,B) - kvůli MHD? Díky

Reagovat
Arne

https://www.eventimsports.de/shops/index.php3?shopid=12 - zatím ještě jsou, ale možná bude vyprodáno, zvlášť jestli se podaří zítřek ve Frankfurtu... Já bych tam rád jel také a možná se to podaří, uvidím...

O těch zónách A a B nic nevím, Olympiastadion leží v části Charlottenburg, je to poměrně dost blízko k městské dálnici, na Messedamu sjedeš, dvakrát třikrát zahneš a je to. S MHD v Berlíně zkušenosti nemám, to neporadím. Snad jen, že u stadionu je metro, zastávka "Olympiastadion".

Reagovat
Arne

Btw. kdyžtak můžu něco zjistit na netu, nebo se ještě ptej... Já teď odbíhám od sestřihů, takže proto jsem stručnej.

Reagovat
domingo

Ok, dík. My se tam budem pohybovat metrem asi, máme hotel tak pět zastávek od Charlottenburgu, takže paráda. Uvidíme podle peněz.

Reagovat
Arne

Jj... Já vím, že ty lupeny se tam před zápasem koupit dají a to u východní brány (kde přesně, nevím, já vždy jen přes net), ale že bude vyprodáno, je docela dost možný...

Reagovat
smazaný uživatel

Olympiastadion myslim je v těch zónách A,B, lístek na fotbal by měl v den zápasu platit jako lístek na MHD. Jinak lístky se daj koupit u obou bran, vždycky když stojíš proti vchodu (turniketům), tak je to napravo. Jinka na Olympiastadion jede trasa U6, je to jedna zastávka před konečnou směrem z centra, jezdí tam i S-Bahn, ale tam trasu nevim. To metro myslim končí ve stanici Rührladen (nebo nějak podobně)

Reagovat
Arne

A co to jsou ty zóny A a B? Ty máš s tím určitě lepší zkušenosti, já vždy akorát nasedl do auta a vystoupil tam v parku na travnatym parkovišti.

Jinak jak v sobotu, padlo nějaký rozhodnutí?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou takový pásma MHD, něco jako v Praze. Hele v tu sobotu to asi nevidim, nás ještě čeká zájezd na celej víkend na Werder-HSV a na DFB Pokal Finale a tam asi budem kupovat lístek + hotel za 400 eur, což je dost nákladný... Muselo by se něco změnit, ale jak řikám, spíš s náma na 80% nepočítej...

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 ... už by mohli nastoupit T44, Hamit a Gómez

Reagovat
irik

Ještě dát čtyři, ať doženeme Werder .

Reagovat
smazaný uživatel

...dneska by to šlo

Reagovat
irik

skoro škoda to střídat, hrajeme úžasně ...

Reagovat
smazaný uživatel

jj - snad si nikdo nic nenatáhne

Reagovat
irik

No, stačí udržet průměr branky na deset minut a máme nejlepší útok, i obranu v lize .

Reagovat
smazaný uživatel

...obranu ani ne - ale brankáře

jinak teda ještě jednou: Olić, Robben, Müller a je to

Reagovat
irik

a ten desátej by si mohl dát Butt

Reagovat
smazaný uživatel

...a ještě by nějakej mohl přidat Franck

Reagovat
smazaný uživatel

tak Franck už je venku - a když se tak koukam na střídačku, tak by mohl přijít Ekici a něco ukázat snad by se mu vedlo

Reagovat
irik

Hlavně by měl přijít trénovat Tymoschuk, když bude teď Van Bommel dvakrát mimo ...

Reagovat
smazaný uživatel

...to mi nedošlo - to by teda byl Timo lepší variantou (jedině, že by pak nastoupil Ekici, ale nejspíše bude vedle Bastiho hrát stejně Pranjić)

Reagovat
irik

Jo, mě zas nedošlo, že to stejně nejspíš odehraje Pranjić ..., to by Ekici mohl přijít, každou minutku, kterou si Robben ušetří na Lyon budeme potřebovat ...

Reagovat
smazaný uživatel

jj - jinak koukám, že jede mexická vlna

Reagovat
irik

Jo, ta jede už od 60. minuty .

Reagovat
smazaný uživatel

aha já to postřehl až teď mezi těma kostkama...

Reagovat
smazaný uživatel

...nakonec bude jedničkou na MS Wiese nebo Butt a trojkou bude Weidenfeller, protože co teď předvádí Neuer (a začínám se přiklánět k návrhu Sagnola)

Reagovat
irik

V bráně Bayernu musí stát Němec, Lloris je sympaťák, ale Já si pořád stojím za Adlerem.

Reagovat
smazaný uživatel

stále jsem spíše pro Adlera, ale Lloris tam je před Neuerem

Reagovat
smazaný uživatel

tak pred Neuerem je snáď už aj Wiese alebo Weidenfeller

Reagovat
Arne

Nepovedl se mu jeden zápas, no, Adlerovy výpadky a chyby v této sezóně jednoznačně převyšují.

Dneska to byl zase takovej divnej výběh, měl to skluzem zahrát do autu a byl by klid, takhle to bylo dost riskantní - i kdyby to skutečně držel, tak to riziko tam prostě bylo a takhle blízko u branku se má hrát pesimisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

zakázal bych mu se koukat na Mondragona proti Berlínu snad se dá rychle dohromady, aby mohl na MS

Reagovat
Arne

Jj, to byla ukázková vycházka... Když jsem to pak viděl s tím komentářem Schlesingera, musel jsem se tlemit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole já miluju Bayern už 6:0

Reagovat
irik

Jinak Já jsem dobrej trouba, mohl jsem si vybrat, jestli chci lístky na Hannover nebo příští týden na Bochum a teď sedím doma .

Reagovat
irik

Tak doufám, že Bochumi dáme alespoň osm .

Reagovat
smazaný uživatel

takže nakonec můžeme trochu přímo ovlivnit to, kdo sestoupí

Reagovat
irik

Mám pocit, že na Olympiastadionu budeme slavit nejen zisk poháru, ale i talíře .

Reagovat
Arne

Spíš budete slavit už doma s Bochumí, tam si akorát vyzvednete talíř a po prohře budete přihlížet našim oslavám záchrany ( ) nebo čisté radost z 16. příčky.

Reagovat
smazaný uživatel

presne ma napadlo, že ked som bol na Gladbachu, tak škoda že nebolo ako dnes

Reagovat
Godwinson

doufám, že nevystříleli prach na Lyon :)

Reagovat
smazaný uživatel

tohle snad bylo tréninkové střílení...

Reagovat
jv

To bylo úplný vraždění neviňátek.

Reagovat
smazaný uživatel

jj nádhera ještě něco podobnýho na Lyon a je to

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

naaaaadhera:) aj ked proti jednemu z najslabsich tymov v lige ale potesi dufam ze to bolo take zahrievacie kolo pred Lyonom ale to uz je iny pribeh dakujem chlapci

Reagovat
smazaný uživatel

STERN DES SÜDENS FC BAYERN MÜNCHEN !!!! No nááádhera Robben opět úžasný

Reagovat
mastakillah

Robben je neuvěřitelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Kua, ten Robben, to je Torjäger... Kdyby byl fit celou sezónu, možná by do boje o kanón promluvil... Jinak jsem rád, že tentokrát mi prognóza vyšla, na rozdíl od jejich zápasu s Freiburgem.

HSV zase síla, při tom gólu to bylo zase diletanství... Demel na kraji několik metrů za linií a Bancé tam měl kupu času i prostoru, že jsem si říkal, jestli nejsou slepí.

Jinak Lehmann s Adlerem a Benaglio s Wiesem parádní zákroky, dost dobré musely být dle sestřihů celé zápasy. Na Schalke to samé, Rakitićova bomba výstavní.

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitić s timhle kouskem může zase usilovat o gól roku/sezony...

...jinak Bancé tam měl i jindy dost prostoru

Reagovat
Arne

No, když se rozběhl, tak skoro furt... Jestli myslíš i jiné zápasy, tak je to fakt, dnes tam byla zmínka, že dal většinu svých gólů (přesnou cifru si nepamatuju) z kontrů.

Reagovat
smazaný uživatel

jinak k Robbenovi: pamatuji si ještě jeho reakci na dvougólovou premiéru proti Wolfsburgu "nestává se často, že bych se trefil, proto jsem rád, že se mi to podařilo hned dvakrát" (nebo něco podobného ve stejném smyslu) a dneska: 14 gólů v BL

Reagovat
jv

Tak chtěl bejt jenom trochu skromnej.

Reagovat
Arne

Reagovat
herbage

"istý Butt, který musel v závěru čelit nájezdům divocha Ya Konana."

Reagovat
irik

Tak se na toho chlapíka podívej ..., Já bych mu teda rozhodně čelit nechtěl .

Reagovat
herbage

No, ono to zní jako kdyby Ya Konan právě slezl ze stromu, navlékl dres Hannoveru a s oštěpem v jedné ruce a banánem v druhé podnikal výpady do obrany Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

a banán měl s sebou, aby mu ho nevzal Kahn?

Reagovat
herbage

Kahn je taky divoch nebo rád banány?

Reagovat
smazaný uživatel

dle fanoušků BVB (aspoň myslím, že BVB) je má rád

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
herbage

Proč zrovna na Oliho?

Reagovat
smazaný uživatel

asi jim připomínal opici

Reagovat
kubys

Se na něho podívej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
irik

Ono to tak taky vypadalo .

Pravda, chyběl mu oštěp.

Reagovat
herbage

Podívám pak na sestřih

Reagovat
smazaný uživatel

Hundert für Arjen Robben

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Zajímavej nick.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na ličko TI dal pusu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.

Reagovat
Yanek

Reagovat
Godwinson

nejlepší levonohej fotbalista

Reagovat
Arne

http://www.youtube.com/watch?v=U1a-axoPt3E To musela bejt paráda, škoda toho výsledku, ale zase DD už o nic nejde a Jenu bych chtěl ve druhé lize, jestli tam sestoupíme.

Reagovat
jv

Na třetí ligu tam byla výborná návštěva a atmosféra.

Reagovat
Arne

OT jen tak pro mou zvědavost: Měl dneska Ribéry hodně kyselej výraz?

Reagovat
irik

Hodně .

Reagovat
smazaný uživatel

a když "daroval" svůj dres fanouškovi do publika tak ho taky házel dost naštvaně

Reagovat
smazaný uživatel

dneska musí Hertha vyhrát...zbývají poslední tři kola....když vyhraje, bude ztrácet 3 body od záchrany...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Hertha 3 body!!v 32 kole Hertha zdolat SChalke,my Gladbach a všetci budeme spokojny inak Robben už 19 gol v drese Bayernu.a ked si predstavim že kolko zapasov vynechal,tak možno by aj Toniho spred 2 sezon dohnal,čo nastrielal 34 FC BAYERN!!

Reagovat
smazaný uživatel

akurat ma mrzí že nehral Miro,a že Mark van Bommel videl 10 žltu...Taže Bommel si teraz odychne pretože stredu stoji z Lyonom pre karty,a v sobotu z Gladbachom pre karty,takže dufam že tymoščuk sa predvedie

Reagovat
smazaný uživatel

Bommel stojí 2-krát v lige a v utorok proti Lyonu. Badstuber tiež proti Lyonu. Tak snáď sa Tymoščuk 3 krát po sebe ukáže.

Myslím, že vedľa Bastiho dá Tymoščuka pred Pranjičom

Reagovat
Arne

Jen aby van Gaal zase nevytáhl Pranjiće, s ním ve středu zálohy by šance Lyonu rapidně stouply.

Reagovat
smazaný uživatel

no, proti Manchesteru hrál dobře...

...jinak by Pranjić mohl nastoupit místo Contenta (jinak nevim, proč by Timo přišel tak brzo, když jindy dostává pouze nastavený čas)

Reagovat
Arne

Jen a pouze nastavení dostal v BL jen dvakrát, co jsem koukal... Uvidíme, jak to van Gaal vymyslí... Mě se Pranjić ve středu hřiště nelíbí, a zápas proti Man United nebyl výjimkou. Já mám pocit, že se tam o ten míč přizabije, na lajně je uvolněnější a furt asi lepší varianta než jeden z mladíků.

Reagovat
smazaný uživatel

Bommel stoji iba proti Gladbachu V Nemeckej lige maš normalne každych 5 žltych 1 zapas..a nemyslim si že da Pranjiča..Lebo ked hral Pranjič tak vetšinou hral Bommel,a on hral pred nim..To vtedy ked schweini stal pre karty...a neverim žeby Van gaal riskoval z Pranjičom na DZ ..a zase Schweiniho by tam určite nedal..Vidim to na Tymoščuka..tak dufam že dostane šancu..stal 15 milionov...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Mark teď bude stát i proti Lyonu

Reagovat
smazaný uživatel

no šak to...ale dufam,a verim že Van Gaal da tam tymoščuka..hrad semifinale LM z Pranjičom,Schweinim v strede ,z ktorych ani jeden nie je klasicky DZ by bolo dost riskantne.Včera som pozeral Bordo-Lyon večer...Bude doležite ubranit Lisandra,dufam že Mitcho a Van Buyten to zvaldnu:)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!!! ,už se těčím na středu

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack vs Ferguson;D Viete po zapase Mu-Fcb jak povedal Ferguson že keby Rafaela nevylučil ta Bayern nepostupi..Ballack do anglickych novin vyhlasil že Ferguson po prehrach večne plače (čo mal aj pravdu)..a Ferguson teraz vyhlasil po vyhre nad City :Titul je dosť reálna vec, neverím, že Liverpool zápas s Chelseou pustí, navyše modrí majú v tíme Ballacka - a to je hráč druhých miest - tvrdím to už nejaký čas, že Ballack s Chelseou nikdy nevyhrá PL ani CHL "........hajzel jeden;D Bodaj by ten titul Chelsea vyhrala a Ballack sa smial Fergusonovi::)

Reagovat
smazaný uživatel

Ballack hlavně řekl, že se tomu prohlášení od Fergusona moc diví, protože k sudímu neběžel jediný Němec

Reagovat
smazaný uživatel

Bo tam bol Olič,aj Bommel ,potom Ribery a až neskor PRVY nemec:D Schweini

Reagovat
smazaný uživatel

a Hoci je bommel Holandan ale ja ho vždy berem jak za nemca ale v dobrom myslene

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund si to dneska dobre posral

Reagovat
jv

Tak bych to zrovna nenazval, sice to už nemáme ve svých rukou, ale šance tam pořád je a to dost velká.

Reagovat
Arne

Tj, ale ty dva body se budou těžko nahánět, skóre má Werder lepší a Bayer koneckonců taky...

Reagovat
jv

Plus k tomu ty naše zranění, Nuri a hlavně Zidan.

Reagovat
Arne

Tak Sahin snad bude a Zidan... Po tom, co předváděl asi před měsícem, zase nehraje nic moc, mi přijde. Jestli se spokojil, jak to má ve zvyku, nevím. Hajnal ho snad nahradí.

Reagovat
jv

Tak Zidanovi výkony byly teď sice slabší, ale zase střílel důležitý góly, no snad to nebudou přetržený vazy , to bych mu opravdu nepřál.Ale zase dostane šanci Tamás, tak snad se chytí.

Reagovat
kubys

Werder do LM.

Reagovat
jv

Tak ještě není konec, pořád máš ještě tři kola.

Reagovat
smazaný uživatel

HErtha 0-1 jo !!!Moc im prajem dneska vyhru..aspon v dalšom kole proti SChalke budu mat motivaciu,predsa Baraž je dost realna-....Hertha.....

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Dneska to nevypadá, hrajem mizerně a teď dostanem na 2:1.

Reagovat
Arne

JJJJJJJJJJJJJJaaaaaaaaaaaaaaaaaa, on to překop. UFFF.

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Arne

TOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRR, protútok, Cícero - RAmos - Raffa, 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Arne a v sobotu nakopat SCHALKE!!

Reagovat
jv

Reagovat
Arne

Tak chce to vyhrát proti Schalke i Bayernu, buď jedno nebo obojí...

Reagovat
smazaný uživatel

Ak zdolate Schalke a my z gladbachu aspon bod donesieme a z Bochumom doma vyhrame,ten posledny zapas nas už trapit nebude jak je to?Frankfurt tlači?

Reagovat
Arne

Na hovno... Hrajem tak, jako kdyby nám o nic nešlo.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

no, teď už asi obojí ale vzhledem k tomu, že by teoreticky stačilo 5 bodů a s 28 je týmů víc tak vám stále věřím

Reagovat
Arne

Já už ne, fakt ne... A bude lepší, když to skončí takhle, nechci, aby nám na konci chyběl jeden nebo dva body.

Reagovat
jv

Tak teď už by to opravdu byl malej zázrak, ale naděje umírá poslední, takže je furt o co hrát, nezbývá, než vyhrát alespoň dva zápasy a doufat v to, že ostatní budou ztrácet.

Reagovat
Arne

Já vím, ale tohle motání se mezi trochou naděje a totální bezradností mě už docela vyčerpává, je to náročný... Já už s tím zkrátka již nějakej ten pátek nepočítám, je to snazší.

Reagovat
jv

To asi je no.

Reagovat
Arne

Já jsem o tom přemýšlel a došel jsem k závěru, že když by krize klubu znamenala automaticky osobní krizi, tak by asi bylo něco v nepořádku... U mě to tak daleko nezašlo, já mám krizi hlavně kvůli matuře.

Reagovat
jv

Tak to jsme na tom stejně.

Reagovat
Godwinson

Arne, Arne ...jak hrajou?

Hertha BSC se ani v případě sestupu nemusí obávat odchodu Raffaela. Brazilská opora berlínského týmu se nechala slyšet, že chce v hlavním městě zůstat a případně pomoct klubu v co nejrychlejším návratu mezi elitu.

už tomu nevěří ani vlastní, jo? :)

Reagovat
Arne

Hra je taková rozháraná, Eintracht měl i více šancí, ale dost toho nedal a my taky... Co se týče prohlášení Raffaela, tak já na tom nevidím nic zlýho. Oni věří, ale ta možnost tu existuje a on prostě jen řekl, že i v tom případě by zůstal. Prej by odešel, jen kdyby přišla opravdu skvělá nabídka od někoho, kdo hraje LM.

Reagovat
smazaný uživatel

což předpokládám, že nepříjde (možná Leverkusen?) jinak pro něj

Reagovat
jv

Dobře Raffael.

Reagovat
jv

Tak Hertha jedem

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha má doslova vražednej los do konce ligy.dva kanditáty na titul a jeden hraje o LM.to nevypadá pro ně moc vesele

Reagovat
smazaný uživatel

Moj tip na 32 kolo

Gladbach 1-2 Bayern

hertha 2-2 SChalke,aj ked by som si prial 1tku..

Hoffenheim 1-1 Hamburg

Bochum 1-3 Stuttgart

Nurnberg 0-0 Dortmund

Bremen 2-0 Koln

Freiburg 1-2 Wolfsburg

Leverkusen 4-1 Hannover

Mainz 1-0 Frankfurt

Reagovat
Godwinson

myslim, že Hertha už je tam na oběma nohama

Reagovat
smazaný uživatel

To ještě ne, naděje umírá poslední. Dneškem ale šance na záchranu klesly hodně rapidně. Pokud to za týden s S04 nebude za tři body, tak už to bude asi opravdu stvrzené.

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi ale určitě

Reagovat
Godwinson

a Schalke bojuje i titul, tam tři body budou hodně, hodně těžko :/

Reagovat
smazaný uživatel

32 kolo bude podla mna dost zlomove...toto kolo dost napovie..v boji o zachranu aj o El,Lm či o titul..Ak Schalke nevyhra v Herthe a bavori privezu 3 body mame 22 titul Pretože doa z Bochumom vyhrame..a to SChalke hra ešte z Bremami,Mainzom..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele