31. kolo
17.04.2010 18:30 CET
7 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hannover 96 7:0

Bayern smetl sedmigólový nářezem z povrchu Allianz Areny Hannover a vrací se na čelo. Navzdory nabitému programu následujích dní Bayern nastoupil v plné síle co do základní jedenáctky i přístupu. Hattrick Robbena doplnili dva Doppelpacky v podání útočné dvojice Müller-Olić a nulu v zádech Mnichovanům vychytal velmi jistý Butt, který musel v závěru čelit nájezdům divocha Ya Konana.

Bayern zmáčkl Hannover už od samého začátku, jen v první desetiminutovce to byly tři gólovky - nejprve ve 2. minutě střílel jen těsně mimo Ribéry, o dvě minuty později si na výborný Van Bommelův centr ze středu hřiště naskočil Müller a hlavičkoval těsně mimo a o další dvě minuty později Olić štrejchnul Lahmův centr méně než měl, a ten tak skončil pouze v zámezí.

Po deseti minutách hry se ozvali i hosté, v disciplíně volný kop daleký hrozil Pinto, jehož lehce tečovaná střela prosvištěla kolem levé tyče Buttovy branky. Dalších pět minut na to přišla další gólovka domácích, když si po naznačovaném signálu na Robbenův roh naběhl Ribéry a hlavičkoval za Fromlowitze do míst, kde stál Djakpa, který prozatím uchránil integritu hostující sítě od gólové střely.

Tři minuty na to žlutě fauloval Schulze Van Bommel a čeká ho tak delší než týdenní pauza, když si postojí po zápase s Lyonem i proti Mönchengladbachu. Ve 21. minutě už ale přišel gól - neprve střílel z volného kopu Robben sice jedovatě, ovšem pouze do středu branky a Fromlowitz si s jeho střelou poradil na tolik, že Bayern zahrával rohový kop. Ten bavořané rozehráli oblíbeným signálem zpět na Contenta, jehož centr našel Oliće a chorvatský útočník s přesností zavěsil pod Fromlowitze.

Ač se Hannover snažil, proti precizně hrajícímu Bayernu si ani neškrtl a jeho snahu tak akorát po zbytečném útoku Djakpy odnesl Robben. Jeho neodpískaný faul by se dal pojmenovat snad jen "naražení na hrazení", situaci chybělo už jen hrazení. Nicméně ani to nezabránilo agilnímu holanďanovi skórovat - krajan Van Bommel nejlepšího střelce Bayernu vysunul do náběhu do nešikovně otevřené obrany a Robben po nedlouhém sprintu přeobloučkoval Fromlowitze - 2:0.

Bayern byl dál jasně lepší, ve 40. minutě centroval Robben na úplně osamoceného Oliće, jež na zadní tyči hlavičkoval mimo. Minutu před koncem první půle přišel třetí gól, Ribéry zpětnou přihrávkou vybídl ke střele Van Bommela, jeho přízemní střelu zpracoval Robben Müllerovi, který s jistotou zavěsil. Poločasový výsledek tak symbolicky odpovídal dění na hřišti - 3:0.

Do druhé půle vstoupil Bayern gólově už zezačátku, ve 49. minutě posunul Robben balon na Müllera, jehož střelu Fromlowitz pouze vyrazil do vzduchu a nabíhající Olić si tak připsal čtvrtý z gólů Bayernu. Minutu na to přišel i pátý - Robben si zpracoval skvělý Lahmův pas, obešel Hagguiho a zavěsil - 5:0.

Hostům koukalo z očí zoufalství, Bayern nepolevoval a stále útočil, tentokráte už však klidněji. 56. minuta byla přesto poněkud hektická - neprve si Robben fantastickým způsobem zpracoval dlouhý pas do kličky a nacentroval na Müllera, jehož zakončení bylo sice přesné, ale moc slabé. Do konce minuty pak ještě přišla akce Lahma, jehož zpětnou přihrávku trefil Robben ale pouze do Fromlowitze.

Šest minut na to si Müller narazil s Olićem, obešel tři hráče a z kraje vápna obstřelil Fromlowitze - 6:0.

V 69. minutě pak Müller nacentrovla na fatálně osamoceného Oliće, ale chorvatský střelec ze záklonu hlavou přestřelil. V této fázi utkání už přišla řada na střídání, které se nevyhlo poněkud zastíněnému Ribérymu a naopak "svítícímu" Olićovi, které nahradili Goméz s Pranjićem. Hra Bayernu tak podstatně znemotorněla. Nehledě na to se konečně probudili i hosté a to tak že dost nepříjemně pro domácího gólmana Butta - v 74. minutě Konan zakončil svůj běh skluzem do Buttova břicha. Pět minut na to pak z kraje vápna nebezpečně šajtlí střílel Pinto.

Za Bayern odpověděl Robben, ale zaběhl si do přílišného úhlu a Fromlowitz včas zareagoval. Následovala akce hostů - Konanovu obstřelnou střelu zlikvidoval Konanem neúspěšně likvidovaný Butt. Reakce na straně domácích znovu zbyla na Arjenu Robbenovi - na Tymoschukův pas si naběhl spolu s Gomézem, který mu překážel do té doby, než se balon odrazil od Fromlowitze. K balonu ale měl stále nejblíž právě Robben a tak ho z otočky poslal do sítě čímž zkompletoval svůj hattrick a zároveň rekordní sedmičku na účtě Hannoveru.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Muller napravo

Reagovat
smazaný uživatel

Olič,Robben,Muller ... Olič,Robben,Muller ... a 30minut na hattrick zuzitkoval uz jen jeden

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele