31. kolo
18.04.2010 17:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 2:2

Zápas o naději na poháry, respektive záchranu oba týmy prohrály, u Mohanu se zrodila zasloužená remíza 2:2. Hertha ve Frankfurtu dvakrát vedla, jenže ani jednou si náskok nedokázala udržet a její šance na záchranu opět klesly do oblasti teorie, zatímco domácí tým je definitivně z bojů o EL.

Oba celky začaly poměrně opatrně, ovšem byli to domácí Orli, kdo si jako první vzal slovo a trpělivě začal dobývat soupeřovu branku. Ve dvanácté minutě měl obrovskou šanci Caio, jenže i když byl před Drobným zcela osamocen, musel hrát hlavou a to není zrovna silná stránka malého Brazilce. O pět minut později to na druhé straně už byla jiná káva. Raffael zamotal hlavu Franzovi a odcentroval, Cícero vrátil míč hlavou před branku, kde ho taktéž hlavou zblízka poslal do sítě Kačar - 0:1.

Eintracht ale pokračoval v aktivním pojetím hry a po půlhodině mohl vyrovnat, jenže Altintop po chytrém obloučku jednoho ze spoluhráčů Drobného neprostřelil. Pak už se začala čím dál tím více prosazovat Hertha, a kdyby Ramos neprováhal ideální okamžik pro střelu, musela vést už o dvě branky. Jenže nestalo se a v 37. minutě naopak udeřili domácí, když Ochs našel rozběhnutého Korkmaze, který se vřítil do šestnáctky a střelou pozemi nezadržitelně skóroval - 1:1.

Chvíli nato Frankfurt sahal po obratu, neboť Lustenberger ve vlastní šestnáctce poslal k zemi Caia a sudí Brych ukázal na puntík. Schwegler ale selhal, penaltu poslal nad branku a poté se nestačil divit, hned z protiútoku totiž zabodovali hosté. Cícero vyslal do šance Ramose, jehož střelu sice stačil Nikolov vyrazit, ale nejrychleji byl u míče Raffael a ten ho v klidu dopravil do zívající svatyně - 1:2.

Úvod druhé půle byl ospalý, jako kdyby ani jeden z týmů nechtěl hrát. "Staré dámě" to pochopitelně stačilo, jenže pouze do 63. minuty. Na standardku Köhlera si naskočil Russ a hlavičou překonal napůl vyběhnutého Drobného - 2:2. Domácí pak přitopili pod kotlem, jenže na dostřel branky se nedostali a v 70. minutě naopak mohli inkasovat, když se do úniku dostal von Bergen, který coby stoper ale nevyřešil situaci ideálně, přihrál Raffaelovi do ofsajdu a ten Nikolova beztak nepřekonal.

V závěru Berlíňané tlačili a tlačili, dvakrát se dostal v pokutovém území k míči Gekas, jenže z nepříliš dobrých pozic nic nevytěžil. Několik centrů ze hry nebo standardních situací bylo v hostujícím podání naprosto bezzubých, a tak se šance na tři body naskytla kontrujícímu Eintrachtu. Jednou situaci nevyřešil dobře střídajcí Fenin, a když si pak s Caiovou střelou poradil Drobný, skončilo střetnutí hořkou dělbou bodů.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele