31. kolo
16.04.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Bochum 2:0

Ani na hřišti Kölnu, který doma hrává slabě, se Bochumi nepovedlo zastavit negativní sérii bez vítězství, která tak nyní již čítá devět zápasů. VfL tak bude čekat, jak si o víkendu povedou jeho konkurenti v boji o udržení, na druhé straně mají Kozlové záchranu již prakticky jistou.

Domácí tým si chtěl udobřit své fanoušky a poprvé na jaře na svém stadionu vyhrát, a pracovat na tom začal hned od úvodu. Hodně aktivní byl Podolski, který dvakrát pálil z dálky a dvakrát přihrával spoluhráčům do slibné pozice, jenže nic z toho nevzešlo. Až v 15. minutě našel mladík Yalcin skvělým pasem za obranu Tošiće, srbský záložník obešel vybíhajícího Heerwagena a z úhlu poslal míč do opuštěné svatyně - 1:0.

Porúřané se snažili zareagovat, ze svého defenzivního pojetí hry ale nebyli schopni si vypracovat pořádnou příležitost, a nebýt zblokované Šestákovi rány, na dostřel Mondragónovi by se vůbec nedostali. Druhou šanci měli hosté až po změně stran, Epallé ale zakončil špatně a na druhé straně bylo mnohem nebezpečněji, neboť rychlé kontry se Kozlům dařily. Bochum tak mohla několikrát děkovat svému brankáři Heerwagenovi, který zachránil nejprve proti Brosinskému, následně si poradil s Tošićovou ranou z dvaceti metrů a nakonec střela Podolského letěla nad branku.

Hru hostů neoživila ani střídání a naopak druhý gól v jejich síti byl jen otázkou času. Znovu Brosinski a Podolski sice neuspěli, v 78. minutě ale "Prinz Poldi" zakombinoval s Tošićem a ten bez problémů přidal svoji druhou trefu v utkání - 2:0. Tím bylo střetnutí rozhodnuto, i když sedm minut před koncem mohl zadělat na drama Epallé, jenže si vylámal zuby na Mondragónovi a Köln už si tři body pohlídal.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

už se nedivim proč ho chtěl MU

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele