31. kolo
17.04.2010 15:30 CET
2 : 4
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:4

Werder v šestigólovém zápase sestřelil domácí Wolfsburg a posunul se na třetí příčku před prohrajivší Leverkusen. Ani tu však do konce kola nemá jistou. První gól obstaral na domácí straně Džeko, z pokutového kopu odpověděl Frings, ale ještě do poločasu vstupovali domácí jako vítězové. Po přestávce hosté ale zvýšili tempo. Nejprve vyrovnal Pizzaro a druhou trefou Fringse se Brémy dostali do vedení, které ještě 15 minut před koncem ještě pojistil Almeida a Wolfsburgu tak pohárové příčky stále zůstávají čtyřbodově vzdálené.

Už aktivně hraná prvotní fáze hry napovídala o kvalitním utkání, oba týmy se od začátku tlačili dopředu a snažili se o vytváření šancí. Lepším týmem byli prozatím domácí. Zpočátku chyběla potřebná přesnost v předfinální fázi, v 16. minutě se z právé strany zastřeloval Misimović a dvě minuty na to stejný hráč připravil gól svému krajanovi Džekovi, který tak dosáhl dvacítky v počtu vstřelených branek za sezonu.

Následně nadšení na obou stranách viditelně opadlo a utkání probudil až po dvaceti minutách Grafite, který pohrozil Wiesemu. Werder na druhé straně odpověděl efektivněji - Johnson zfauloval v šestnáctce Marina, k pokutovému kopu se postavil kapitán Frings a Benaglio se jen díval -1:1. Domácí se k vyrovnání postavili statečně a hodlali hosty znovu zlomit ještě do poločasu - to se povedlo ve 40. minutě Grafitemu po další z asistencí Misimoviće. Poločasový stav 2:1 tak odpovídal prozatimnímu dění na hřišti.

Po změně stran však Werder ožil a na vyrovnání mu v druhé půli stačili 4 minuty - šlo to jednoduše, Fritz nacentroval a Pizzaro hlavou zavěsil. Brémy byly nadále aktivnější, tlačily na domácí obranu a často se dopracovaly až ke gólmanu Benagliovi. Na druhé straně toho sice Vlci ve hře moc nepředvedli, v 60. minutě ale zastřásl tyčí z volného kopu Misimović. Dvě minuty na to stálo na druhé straně sice břevno v klidu, třepetala se však síť - Frings ve vápně přetlačil Barzagliho a trefil se do dolního rohu Benagliovy branky.

Ani to domácí neprobudilo a hosté měli stále dost prostoru k tomu, aby Wolfsburg nebezpečně zatlačili a vyplynul z toho čtvrtý gól - Özil fantastickým centrem našel čerstvého Almeidu, ten se opřel do balonu a o břevno ho poslal do pravého rohu - 2:4. Tlak hostů poté už opadl, Vlci se ale na cokoliv zmohli až minuty před koncem a když ani Gentner ani Martins nepřekonali jistého Wieseho, prohrál Wolfsburg na domácím hřišti 2:4 a zůstává osmý.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele