31. kolo
17.04.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 2:1

V sobotním kellerduelu na Badenova stadion se mohli radovat domácí. Nejhoršímu týmu jara k vítězství dopomohl nejen skvělý výkon, ale i jeden vlastní gól Norimberku.

Oba trenéři kupodivu poslali do zápasu stejné sestavy jako v minulém kole, kdy oba týmy prohrály. Zápas začal obrovským náporem domácích, který už po několika málo sekundách mohl skončit gólem Idrissoua. Tomu se však na brankáře FCN Schäfera nepodařilo vyzrát. O tři minuty to už však bylo horší, neboť Schäfer byl poprvé překonán - po kopu z poloviny hřiště od Schustera si míč do vlastní sítě z deseti metrů srazil Dominic Maroh.

Der Club se na to snažil co nejrychleji odpovědět, v desáté minutě ale velkou příležitost prováhal Choupo-Moting. Za pět minut pak až nevídaně aktivní Idrissou neproměnil svou další příležitost, na což navázala za tři minuty šance Frantze na druhé straně, které chybělo k přetavení do gólové podoby opravdu jen velmi málo.

Pro tým z Breisgau by byl možná lepší poklidnější spád hry, místo toho to byli domácí, kdo diktoval tempo utkání. V 21. minutě nejprve měl více ze své příležitosti vycenit Flum, stejně tak jako Cissé o dvě minuty později. Ve 24. minutě si pak každý fanoušek hostí musel vydechnout, neboť Wolf na poslední šanci zachránil potupu v podání dvojice Makiadi-Idrissou.

Do konce prvního poločasu mohl ještě navýšit vedení domácích Cissé, ale hlavou neuspěl a následně i Makiadi, jehož střela zaplula těsně vedle Schaferovy branky. První půle tak skončila stavem vyhovujícím Freiburgu.

Po hodině hry se pak domácí dočkali druhého zaslouženého gólu. Schusterův nákop zužitkoval přesnou ránou ze čtrnácti metrů Cissé. Trenér hostí Dieter Hecking pak provedl dvě střídání, ale ta vedla jen ke snížení nepříznivého stavu. Dominic Maroh v 79. minutě totiž po Risseho centru alespoň trochu smazal svou vinu na prvním gólu.

Na vítězi utkání však tento gól už nic nezměnil a Freiburg si tak udržel naději na záchranu, naopak Norimberk si přidělal další starosti.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele