Bundesliga - souhrn 3. kola

21.08.2009, 22:29, aktualizováno 23.08.2009, 19:25
Komentáře a souhrny
Hamburger SV ukončil domácí tvrz Wolfsburgu, když obranu domácích překonal hned čtyřikrát. Brémy jasně vyhrály nad Gladbachem 3:0. Bayern ani napotřetí nevyhrál, jej dokonce přehrál nováček z Mohuče. Hannover si díky dvěma brankám Štajnera veze body z Norimberku, Leverkusen deklasoval Freiburg na jeho vlastní půdě. Bochum si doma poradila s Herthou. V pátek si Schalke odvezlo ze hřiště Hoffenheimu bod.

TSG Hoffenheim - Schalke 04 0:0

21.08.2009 20:30

Góly: -

Schalke si do Sinsheimu přijelo evidentně pro bod a ten se mu také povedlo získat. Domácí Hoffenheim měl v drtivé většině hracího času převahu, ale koncovka jeho hráčů byla velice bídná, a proto po konci zápasu svítil na světelné tabuli stejný stav jako na jeho začátku - 0:0.

V úplném úvodu bylo mírně aktivnější překvapivě Schalke, ačkoliv nastoupilo v silně defenzivně laděném složení. Hosté se ovšem na dostřel branky prakticky nedostali a od desáté minuty začali prim hrát domácí. V 15. minutě přišla první obrovská šance, do níž se dostal Salihović, místo střely ale ještě volil pokus o nahrávku Obasimu a to, jak se ukázalo, bylo v daném momentě to nejhorší řešení. Deset minut nato se hosté dostali do náznaku šance, když před Hildebrandem nedosáhl na míč Farfán, a to bylo od Schalke v první půli vše.

Pod kotlem pak dále topil Hoffenheim, po necelé půlhodině měl výhodu přímého kopu z vynikající pozice, ale Carlos Eduardo s ní naložil velmi bídně. Ve 40. minutě byl náhle ve velmi dobré příležitosti Ibišević, který ale po skvělém centru Becka hlavičkoval mimo. Do poločasu ještě zahrozil průnikem Obasi, důsledně ho zakončit však nedokázal - podobně jako předním kolega Salihović.

Po změně stran se na obrazu hry příliš nezměnilo, což potvrdila hned 51. minuta, kdy Ba uvolnil Ibiševiće, ten ovšem z výhodné pozice střílel příliš slabě. Na druhé straně ohrozil Hildebranda Rafinha, který nebezpečně přetáhl přímý kop pod břevno. To bylo ale stejně jako v první půli na dlouhou dobu poslední zajímavá situace v blízkosti domácí branky, to na opačném konci hřiště bylo mnohem živěji. Nejprve po centru Eduarda hlavičkoval těsně vedle Compper, další hlavičkový pokus byl už přesnější, s projektilem Demby Ba ale neměl pozorný Neuer žádné potíže.

Chvíli nato bylo zase alespoň trochu vzruchu před Hildebrandem, Westermann ale jeho branku z otočky netrefil. V závěru už bylo čím dál tím více patrné, že časem otupělý tlak Hoffenheimu ovoce zřejmě nepřinese, a to se také potvrdilo. Se svým přímým kopem se snažil prolomit bezbrankový stav Salihović, ale když stejně jako o chvíli později hlavičkující Eduardo skulinku v Neuerově brance nenašel, skončilo utkání bez branek.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Hannover 96 0:2

22.08.2009 15:30

Góly: 15. Jiří Štajner, 86. Jiří Štajner

Dvěma góly Štajnera zvítězil Hannover v Norimberku a posunul se na 8. příčku. První zápas se tak novému kouči Dolnosasů Bergmannovi nadmíru vyvedl, naopak Norimberk tabulkou klesá a po dnešku je již na první sestupové pozici.

Norimberk doma začal podle očekávání aktivně, v 7. minutě z ostrého úhlu hrozil Rama. Domácí měli snahy dostatek, co však klubu chybělo byla především invence směrem dopředu, domácí tak sice tlačili, šancí však měli pomálu. V 15. minutě o sobě na druhé straně poprvé dal vědět Jiří Štajner - ze 17 metrů natáhl ke střele která doplachtila až do domácí sítě - 0:1. Ve 27. minutě později hrozil domácí Charisteas. O čtyři minuty později střílel Rama. Poločas ukončila další šance aktivního Štajnera.

Jak první půle skončila, tak druhá začala a sice šancí Štajnera ve 47. minutě. Aktivní český útočník se postaral i o další vzrušení v domácí šestnátce - po kontaktu s Pinolou sebou ochotně flákl o zem a kopala se penalta. Tu Štajner s jistotou proměnil, rozhodčí Jochen Drees však správně nařídil penaltu opakovat kvůli předčasnému vniknutí hned několika hráčů do pokutového území. Druhý pokus Schäfer zpacifikoval.

Neproměněná penalta šestadevadesátky nijak neznepokojila a Norimberk byl stále stejně zoufalý. Nakonec hrozili především hosté, povětšinou z rohových kopů. Ani v závěrečné fázi zápasu se domácí k ohrožení branky hostů neodhodlali - ne tak Jiří Štajner, jistojistě muž zápasu v 86. minutě vedení Hannoveru ještě zdvojnásobl.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:5

22.08.2009 15:30

Góly: 35. Stefan Kießling, 47. Tranquillo Barnetta, 69. Eren Derdiyok, 75. Tranquillo Barnetta, 84. Eren Derdiyok

V utkání dvou ofenzivě laděných týmů padlo celkem pět branek, všechny ovšem do sítě domácího Freiburgu. Ten sice měl také několik šancí, proměnit je ale nedokázal, načež mu hostující Leverkusen dal lekci z produktivity a veze si domů vysoké vítězství 5:0.

První minuty mnoho vzruchu nepřinesly, poté ale domácí na svého soupeře "lehli" a mírně favorizovaný Bayer se musel bránit. V deváté minutě měl první šanci Idrissou, z levého rohu pokutového území ale zamířil těsně vedle. Pět minut nato nevyužil svou šancí český obránce Krmaš, jenž hlavičkoval po Schusterově standardce mimo, o několik vteřin později zase chyběly pevnější nervy Flumovi, jenž sám před Adlerem selhal.

Další dvě příležitosti Freiburgu měl zkušený Jäger, obě své střely z dobrých pozic ovšem namířil těsně nad břevno. Jak se nakládá se šancemi, ukázal Leverkusen v 35. minutě, když Rolfes prostrčil míč na Kießlinga a ten pálil nechytatelně pod břevno - 0:1. První nebezpečná akce hostí a hned vedoucí branka, na hře domácích ale tato studená sprcha výraznější stopy nezanechala. Vyrovnat mohl Jäger, ale proti němu stál připravený Adler, na druhé straně měl příležitost Augusto, skvělý zákrok však vytáhl domácí brankář Salz.

Brzy po změně stran ale hosté domácím druhou kudlu do zad přece jen zarazili. Ve 47. minutě nahrál Augusto Barnettovi, který měl až příliš prostoru a času k tomu, aby zpoza vápna poslal míč přesně k pravé tyči - 0:2. Hráči domácícho SCF se ale opět zvedli, vyvinuli tlak, šanci si už ale vytvořili pouze jedinou a tu v 64. minutě poslal Schuster nad Adlerovu svatyni. Pět minut nato přišlo definitivní rozhodnutí, když vcelku chytatelný přímý kop Derdiyoka nedokázat Salz ani přinejmenším vyrazit - 0:3.

Tím byli domácí již naprosto zlomeni a sebevědomím hýříci "chemici" dokonali jejich debakl. V 75. minutě převzal Barnetta míč dobrých pětadvacet metrů od branky, popoběhl s ním a přízemní střelou zvýšil na 4:0 z pohledu Leverkusenu. Necelých deset minut nato si druhou branku v utkání připsal i Derdiyok, který těžil z dobře zahraného přímého kopu Kroose a hlavičkového přistrčení Rolfese a zblízka uzavřel skóre - 0:5.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 2:1

22.08.2009 15:30

Góly: 25. Andreas Ivanschitz, 37. Aristide Bancé - 47. Nikolče Noveski (vl.)

Bayern přestal sbírat body za remízy a velkoryse vechny nechal v Mainzu, kde prohrál 2:1, přičemž gól si domácí taky obstarali sami. Van Gaal tak mnichovský tým po neúplném 3. kole dovedl na 12. příčku se dvěma body a pasivním skóre. Naopak Mainz obrátil všechny předpoklady naruby a připsal si další body na úkor věhlasného hosta.

Mainz začal překvapivě aktivně, čímž předznamenal celý průběh zápasu. Schweinsteiger nastoupivší jako podhrot hrál často stažený až za Tymoschukem a hosté bránili. První šance domácíh přišla v 8. minutě, Hoogland však se svým pokusem prozatím neuspěl. Domácí jedenáctka byla neustále v pohybu a obtěžovala hostující rozehrávku, hráči Bayernu hráli naopak pasivně, místy až líně. To se jim nakonec zákonitě vymstilo, v 25. minutě po Schürrleově souhře prostřelil Rensinga Ivanschitz.

Van Gaal na obdržený gól okamžitě reagoval, mdlého Altintopa ve 33. minutě vystřídal Thomas Müller. Ještě tu samou minutu se ve veké šanci ocitl domácí Bancé, reprezentant Burkiny Faso ji však neproměnil. Málo platné, hra Bayernu se neměnila a neměnila a Mainz trestal - v 37. minutě si na Hellerův centr naskočil Bancé a v leteckém souboji s van Buytenem trefil dolní roh Rensingovy branky - 2:0 pro domácí. Další gól a další střídání, Pranjiće nahradil Olić.

Ve 40. minutě konečně zahrozili i hosté, Goméz se však neprosadil. O tři minuty později hrozil ještě Olić, tomu se ale nevedlo o nic lépe a poločas tak skončil za stavu 2:0.

Hosté si o přestávce zřejmě mnohé vyslechli a druhý poločas začali aktivně a v širším kontextu i efektivně. Müller centroval a domácí Noveski nezaváhal - 2:1. Hosté navázali a vytvořili si silný tlak. V 56. minutě střílel Heinzi Müllerovi do náriče Schweinsteiger. O 6 minut později znovu zaváhal Noveski, Olić ale šancí pohrdl.

Mainz reagoval šancí Hooglanda v 68. minutě, za dvě minuty se ke slovu dostal na druhé straně čerstvě vystřídavší Sosa, avšak neuspěl. Na řadu tak přišel závěrečný tlak, kdo stál Bayernu v cestě za gólem především byl Heinz Müller v brance domácích. Hosté si i přes drtivý tlak vytvořili šance všehovšudy dvě - Goméz ani Olić ale vyrovnat nedokázali a Bayern tak odjíždí pokořen.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Eintracht Frankfurt 0:0

22.08.2009 15:30

Góly: -

Příliš defenzivní taktikou poznamenané utkání mezi Kölnem a Frankfurtem ani nemohlo skončit jinak než 0:0. Domácí tak alespoň získali svůj první bod v sezóně, hosty zase může těšit fakt, že zůstávají neporažení.

Utkání začalo svižněji ze strany 1. FC, který již ve druhé minutě měl svou největší šanci v první půli a vlastně i v celém zápase. Akce vedená po levé straně Ehretem a posléze Podolskim vyústila pas na uzdraveného Novakoviće, kterému ale v rozhodujícím momentu chyběly centimetry. Hra domácích byla narozdíl od té hostující strukturovaná, do šancí se ale Kozlové také nedostávali.

Za Eintracht poslal domácí obraně vyrování jen Teber, jenž ovšem hlavičkou neuspěl. Chvíli nato se v krátkém sledu ozvala domácí superhvězdná dvojice Podolski - Novaković, ani jeden z předpokládaných tahounů ofenzivy Kölnu svoji šanci neproměnil. Frankfurt měl silnější fázi utkání ke konci půle, přímý kop Caia a volej Liberopoulose ale byli jen menším ohrožením domácí branky.

Krátce po změně stran přišla pro hosty rána, když byl vyloučen Ochs. Ten v 54. minutě zezadu skolil Ehreta a nad červenou kartou nemohl být ani stíh pochybnosti. Ze hřiště musel i sám faulovaný Ehret, kvůli zranění. Převahu jednoho muže v poli ale hráči Kölnu příliš využívat nedokázali - sice měli optickou převahu, do vyložených příležitostí se ale nedostávali. Pár náznaků šancí zde sice bylo, hostující brankář Nikolov se ale o své čisté konto do konce utkání příliš bát nemusel, a tak zápas skončil bez branek.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 1:1

22.08.2009 15:30

Góly: 27. Nelson Valdez - 47. Georg Niedermeier

Souboj Dortmundu se Stuttgartem nabídl průměrnou bundesligovou podívanou, která vcelku zaslouženě skončila remízou 1:1. Domácí zásluhou Valdéze i přes víceméně špatně odehranou první půli vedli, krátce po přestávce rozhodl o konečném dělení bodů svou první ligovou brankou Niedemeier.

Utkání nezačalo pro domácí zrovna nejlépe, hned po čtyřech minutách si poranil stehenní sval Tinga a musel být nahrazen Hummelsem. To byla v první čtvrthodině jediná důležitá událost, až poté byly k vidění i šance. Jako první se ujalo slova hostující VfB, střely Schiebera a Khediry by se však daly zařadit do oddělení "propagační". Hosté si postupem času vypracovávali optickou převahu, zato Borussen se prozatím trápili.

Až ve 27. minutě se domácí tým dostal k šanci a hned vedl. Střed hostující obrany se neuvěřitelně rozestoupil, čehož využil Sahin přihrávkou Valdézovi a ten střelou mezi Lehmannovy nohy rozvlnil síť - 1:0. Poté se úroveň zápasu zjevně zlepšila, oba týmy začaly hrát mnohem otevřeněji. Dortmundu vedení samozřejmě prospělo a Lehmann se měl co ohánět - zkušený brankář zasahoval proti pokusům Hummelse a znovu Valdéze.

Ke konci poločasu ale začal úřadovat Stuttgart. Hlavička Niedemeiera po rohu šla těsně nad, Magnin si vylámal zuby na Weidenfellerovi a domácí brankář se pak musel zaskvět proti Schieberovi, jenž dostal šanci k vyrovnání krátce před přestávkou.

Co se hostům nepovedlo před, dokázali po změně stran. V 47. minutě po standardní situaci nezvládla obrana Dortmundu ofsajd-systém, čehož mohl využít zcela neobtěžovaný Niedermeier, který uklidil míč k pravé tyči - 1:1. Gól ve vlastní síti byl pro Dortmund dobrým budíčkem, hlavičkám Hummelse a Barriose ovšem scházela preciznost.

Po hodině hry ale utkání začalo ztrácet na atraktivitě, oba týmy nabízely akorát mnoho špatných přihrávek namísto gólových šancí. Až v poslední desetimutovce přišly další příležitosti, v 80. minutě ale Gebhartovu ránu vyrazil Weidenfeller a o tři minuty později na druhé straně trefil Rangelov jen břevno. Týmy se tak rozešly smírně.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Hertha BSC 1:0

23.08.2009 15:30

Góly: 47. Anthar Yahia

Bochum podala velmi dravý výkon, oproti minulým zápasům dramaticky zlepšila obranu a po zásluze slaví své první vítězství v sezóně 1:0 nad Herthou, jejíž hra byla kromě posledních dvaceti minut takřka otřesná. O všem rozhodl krátce po přestávce domácí kapitán Anthar Yahia.

Utkání začalo ve slušném tempu a jako první zahrozili hosté. Ve čtvrté minutě zpoza vápna jedovatě vystřelil Cícero, jeho pokus ale šel pozemi mimo. Více aktivity ale prokazovali hráči domácího VfL, jenž jsi vytvořili první šanci ve 22. minutě a to hned vyloženou. Po rohu Epallého zapomněla berlínská obrana na Šestáka, ten ale na zadní tyči hlavičkoval vedle. Bochum měla mnohem více ze hry a to hlavně díky rychlému přístupu k hráčům Herthy, jejíž akce tak většinou končily už v zárodku.

Po půlhodině hry si vzal slovo domácí kapitána Yahia - nejprve neobratně hlavičkoval na svoji branku a jen díky pozornému Heerwagenovi si nedal vlastní branku. Brzy nato prošel Epallého přímý kop až na zadní tyč, kde stál již zmiňovaný Yahia, míč ovšem neumístil do volného prostoru k tyči a Drobný zasáhl. Ve zbytku poločasu si už domácí i přes tlak nic nevypracovali, a protože hra Berlíňanů byla spíš na náhodu, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran Bochum na svého soupeře vlétla, jak je v jejím zvyku, a ve 47. minutě už vedla. Standardku zpoza vápna rozehrál Epallé nakrátko k Yahiovi, jenž po zemi napálil míč do sítě - 1:0. Minutu nato mohl dát druhý gól Šesták, po rohu Freiera ovšem hlavičkoval slovenský útočník nad. Za dalších šest minut byl před Drobným opět Šesták a tentokrát hlavičkoval vedle, z podobné pozice do takřka stejného místa vedle hostující branky mířil hlavou o další minutu později Klimowicz.

Co se týče Herthy, tak inkasovaná branka jí alespoň trochu probudila. Nejprve vypálil příliš slabě Nicu, v 58. minutě pak vybojoval míč Ebert, našel na zadní tyči Domovčijského, kterého ale vychytal Heerwagen a skákající míč posléze odklidil do bezpečí Pfertzel. Domácí brankář byl v permanenci i přesně po hodině hry, kdy zneškodnil hlavičku Kačara. Na druhé straně to z přímého kopu zkusil tentokrát sám Epallé, Drobný si ale s problémy s jeho projektilem poradil.

Největší šance na vyrovnání se berlínskému týmu naskytla v 82. minutě, kdy Kačar středem hřiště prostrčil na střídajícího Raffaela, ten ale sám před Heerwagenem selhal, když míč špatně umístil a domácího brankáře tařka nastřelil. Chvíli nato ještě vypálil přízemní střelu Cícero, i s ní si ale Heerwagen v pohodě poradil. Další tlak Herthy již vyšel naprázdno a Bochum tak má tři body.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 3:0

23.08.2009 17:30

Góly: 21. Claudio Pizarro, 38. Claudio Pizarro, 88. Naldo

Bezpečně zvládl Werder svůj druhý domácí zápas, s Gladbchem se díky dvou brankám Pizzara, které v závěru doplnil ještě Naldo, vypořádal snadno 3:0. Mönchengladbach po nadějném úvodu výkonem naopak trochu zklamal a připsal s první prohru.

Hosté na začátku sázeli na pevnou defenzvu a možnost rychlých brejků do chatrné domácí obrany. Plán jim z počátku vycházel na výbornou, první dvacetiminutovka nabízela stále stejný obrázek marnýh útočných snah v podání domácích. Ve 21. minutě se ale mělo všechno změnit, Özilův centr se za přispění Heimerotha dostal ke staronové posile Pizzarovi a ten se, jako už mnohokrát, nemýlil.

Do té doby dobře hrající Gladbach obdržený gól vykolejil, postupem času se hosté, i díky pasivitě domácích, vzpamatovali a ozvali se i směrem dopředu. Ve 37. minutě se dokonce míč ocitl v domácí brance, Matmour však zakončoval z postavení mimo hru. Werder odpověděl efektivitou, po Fritzově centru se znovu trefil Pizzaro.To už probudilo i Werder a ten se začal konstruktivně valit dopředu, poslední pětiminutovka se odehrála ve znamení tlaku Brém, dva góly však nakonec byly vším, co domácí dokázali z prvního poločasu vytěžit.

Druhou půli načal Gladbach stejně roztřeseně jako ukončil tu druhou. V 56. minutě pohrdl šancí po Marinově akci Özil. O jedenáct minut později zahrozili i hosté, Wiese ale byl na svém místě. Zbytek druhého poločasu už se jen dohrával, až ke konci po Özilvě parádním přímém kopu završil skóre a tím i celé dnešní dění Naldo.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 2:4

23.08.2009 17:30

Góly: 52. Zvjezdan Misimović, 56. Obafemi Martins - 3. José Paolo Guerrero, 7. Eljero Elia, 75. Mladen Petrić, 90+1. Romeo Castelen

Wolfsburg poprvé od dubna 2008 doma v lize prohrál, když všechny body ve "vlčím hradu" uloupil Hamburg. Ten skvěle začal, podobný start pak sice předvedl domácí tým na začátku druhé půle, ale HSV dalo i po změně stran dva góly a díky výhře 4:2 se posunulo na druhou pozici o skóre za Leverkusen.

Hosté měli start do utkání přímo fantastický. Již ve třetí minutě nahrával Jarolím na střed Guerrerovi, jenž vypálil do pravé tyče a odražený míč se nešťastně od zad brankáře Benaglia dostal za čáru - 0:1. V sedmé minutě přišla další branka, když se na pravé straně prosadil Petrić, jehož střelu z úhlu sice Benaglio vyrazil, ale míč se dostal k Eliovi a ten po drobných peripetiích a kličkování na malém prostoru zvýšil na průběžných 0:2.

Domácí tým byl naprosto paralizován a tři minuty nato mohl být rád, když Zé Robertův pokus jen tak tak minul tyč. Poté už se ozvali také Vlci, když ve 14. minutě Misimović nacentroval a Grafite poslal míč v obtížné pozici těsně vedle. Další příležitosti mělo ale znovu HSV, které naplno využívalo dezolátního stavu wolfsburské obrany. Dvojšanci měl Guerrero, nejprve mu Benaglio ukradl míč od nohou, pár minut nato ho domácí brankář vychytal v souboji tváří v tvář.

Ještě do poločasu zaplatil za špatnou hru defenzivy Šimůnek, místo nějž se do stoperské dvojice vrátil Madlung. I s ním to ale Wolfsburgu neklapalo, HSV svého soupeře prakticky nepouštělo k jeho hře a samo ovládalo dění na hrací ploše. Ve 41. minutě byl dopředu vyslán Trochowski, jenž si všiml, že Benaglio je trochu z branky, a pokusil se o lob. Ten nebyl nepovedený, ale ke štěstí VfL skončil na břevně.

Do druhé půle poslal Veh do hry i Martinse a hra Wolfsburgu očividně ožila. Navíc v 52. minutě si na levé straně narazil Schäfer s Grafitem, poslal přízemní pobídku před branku a prázdnou svatyni hostů nemohl zblízka netrefit Misimović - 1:2. Další čtyři minuty stačily mistrovskému týmu k vyrovnání. Misimović se tenotkrát přesunul do pozice asistenta, na jeho centr z pravé strany hřiště si naskočil Martins a hlavičkou do protipohybu nedal Rostovi sebemenší šanci zasáhnout - 2:2.

V první čtvrthodině druhého poločasu byl k vidění úplně jiný Wolfsburg než v první půli, poté se ale takřka vše vrátilo do starých kolejí a HSV začalo opět hrát prim. Kolem 65. minuty si hosté vytvořili tři šance, v té první vychytal Guerrera Benaglio. Ten pak vyběhl z branky příliš daleko a přitom minul míč, Zé Roberto ale trefil jen tyč. Následně ještě přitopil pod kotlem Elia, jenž dostihl míč u čáry, vybídl znovu Zé Roberta a ten opět nedal.

V 71. minutě mohl naopak dokonat obrat domácích Schäfer, jeho bomba ale branku o chloupek minula. Čtyři minuty nato tak přišlo rozhodnutí na druhé straně, když si na centr Aoga seběhl Petrić a z voleje uklidil míč přesně k pravé tyči - 2:3. Příležitosti na pojistku pak měli střídající Castelen a dvakrát Berg, čtvrtý gól však HSV dalo až v 90. minutě. Boateng vyslal vpřed právě Castelena, který se prohnal po pravé straně hřiště a uspěl i v souboji s Benagliem - 2:4. Hamburg tak zaslouženě zvítězil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayer Leverkusen32108:27
2.Hamburger SV32109:47
3.Schalke 0432105:17
4.VfL Wolfsburg32017:56
5.1. FSV Mainz 0531205:45
6.Eintracht Frankfurt31204:35
7.Werder Brémy31116:44
8.Hannover 9631113:24
9.VfB Stuttgart31115:54
10.Borussia Mönchengladbach31115:74
11.VfL Bochum31114:64
12.Borussia Dortmund31113:54
13.Hertha BSC31022:33
14.Bayern Mnichov30213:42
15.TSG Hoffenheim30211:22
16.1. FC Norimberk30122:51
17.1. FC Köln30121:41
18.SC Freiburg30123:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (102)

Přidat komentář
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

no, nevzpomenu si, ale teď mi to celou dobu vrtá hlavou, protože si myslim že to vim...

Reagovat
smazaný uživatel

hráva vraj eredevisi a sponzor klubu je Puma ...

Reagovat
smazaný uživatel

Diego Biseswar, Feyenoord

Reagovat
Arne

Šílenej zápas, koukat na to byla fakt chuťovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrůza se spojila s bídou a děsem a vznikl z toho tradiční páteční zápas, od kterého si hodně slibuješ... Přetaktizovaný byl asi tak, jako kyselé zelí kyselé...

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, tak jsem moc daleko od pravdy nebyl...

Reagovat
smazaný uživatel

měl sem v tiplize 1:1,ale i 3 body jdou.Musím pro sebe byl to těžkej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

stajny

Reagovat
smazaný uživatel

Rensing je asi nejhorší brankář, kterýho jsem kdy viděl...ten dokáže udělat za 3 zápasy takový chyby, co Paul Robinson za celou kariéru

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nedal ani jeden gól, takže kvůli gólmanovi neprohráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne Stajner preju mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by měl vyměnit vedení (nemyslim trenéra...), protože tohle už je fakt síla, ten team je špatně složenej a navíc z docela slabejch hráčů, ne že by mi to vadilo, ale na to, že jsou nejbohatší klub v Německu...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby tam dneska byl Toni a Butt v bráně, tak to vyhráli...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby byli v řiti ryby...

Reagovat
irik

Nejvíc mně na to všem bolí tyhle kecy.

Reagovat
smazaný uživatel

šak se taky mění vedení Beckenbauer odejde v zimě do důchodu a nahradí ho Hoeneß - kterého zatím alespoň na lavičce nahradil Nerlinger

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsi nějakej ital nebo co.Bayern.!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Štajner

Reagovat
Liquid

3 hráče Bayernu co nastoupili ani neznám ale jinak výborně Mohuč

Reagovat
smazaný uživatel

tim se ani nechlub

Reagovat
smazaný uživatel

Styď se

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji Bayernu za to že mě připravili o litr už podruhé zasebou je mi z vás na blití

Reagovat
smazaný uživatel

vsadis si na ne i potreti?

Reagovat
smazaný uživatel

o litr si se připravil sám, nemáš sázet (btw. Brémy - Bayern končí celkem často výsledkem 1:1)

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo 2-5

Reagovat
Tsigi

Pěkně Štajner hattrick si šikovně schoval až proti Slovákům

Reagovat
fabec1222

Rensing cen ,Butt na plac

Reagovat
fabec1222

ven

Reagovat
smazaný uživatel

To máš jednoho za osmnáct, druhého bez dvou za dvacet

Reagovat
smazaný uživatel

Rensing potřebuje důvěru a tím, že se po každé cyhbě sesype milion negativních komentářů ji určitě nezíská

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

prej meli vyhrat o dost...nedali sance..aj me sel hned listek do palu...ze ja na ne furt davam

Reagovat
smazaný uživatel

van gaal ven!! van gaal ven!!! van gaal ven!!!!! výborně jen tak dál, eště 3x takle prohrajem a špekounek končí

Reagovat
smazaný uživatel

No, on mi spíš připomíná sviště...

Reagovat
smazaný uživatel

no to máš možná pravdu každopádně je to prase a doufám že nejpozdějc na konci září uvidim na lavičce Bayernu někoho jinýho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, seš skalní fanoušek Bayernu a toho blbečka se zastáváš, FAKT NECHÁPU!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

právě že jsem fanoušek - tak ho nevyhazuju po třech zápasech... u týmu je necelé 3 měsíce a za tu dobu se toho ještě tolik napravit nedá...

- VfL Wolfsburg zabojoval pořádně taky až na jaře a kde skončil

Reagovat
smazaný uživatel

jak nepříde van der Vaart a nebude hrát Ribery tak Bayern lepší jak 10 nebude ;)

Reagovat
smazaný uživatel

zase tolik nepřeháněj minulou sezonu jsme tuším taky začínali bez Francka a bez Micha... akorát Odda nahradil Pranjić a Lella zase Braafheid

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, začínali sme bez Francka ale byl tu Lúcio a Zé Roberto a van der Vaart by se mrtě hodil :)

Reagovat
smazaný uživatel

Povídáš hlouposti.Bayern udělá titul!!!!!Bayern!!!!!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

dobře tak bayernu, dělaj akorát machry, měli by spadnout na zem a pak začít znova a možná se to i brzy stane...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern má pokaždé špatný začátek, ale potom se rozjede, i když je pravda, že je ten jejich rozjezd každým rokem těžkopádnější a těžkopádnější...

Reagovat
smazaný uživatel

tak když v základu hrajou takový homoklády jako je braafheid pranjič, van buyten a děravej rensing tak se není čemu divit

Reagovat
smazaný uživatel

Van Buyten ani Rensing za to rozhodně nemůžou...

Reagovat
smazaný uživatel

no ale tak celkově van Buyten strašně nespolehlivej...druhej gol sem neviděl..ale ten první ?? musel sem se spát...taková haluz

Reagovat
smazaný uživatel

Nesehranost defenzivních řad je dlouhodobý problém Bayernu, navíc jejich hra opravdu trochu postrádá nápad, když nehraje Ribéry...Letos to vidím s Bayernem špatně...Titul přeju Hamburku...

Reagovat
smazaný uživatel

dva góly by jsme měli umět překousnout, když máme 69,7 % držení balonu a 19 střel na bránu... akorát chybí to nejdůležitější na fotbalu - góly...

...chtělo by to aspoň příchod van der Vaarta na AM

Reagovat
smazaný uživatel

jo já taky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři!!!!!!Bayern!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, jak to ten Štajny může pořád takhle válet - dyť je pomalej jak vorvaň a tlustej jak hroch - nebo možná naopak - no, asi to stačí na Bundesligu...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

vorvaň je vrcholový predátor a hroch je jedno z nejobávanějších zvířat v Africe

Reagovat
honziss

Koukám, že už i u Bundesligy se ty diskuze kazí...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdopak za to může?? Já bych mu napráskal, vždyť to tu bylo v minulosti tak hezké a kultivované, a teď - hrůza pohledět...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně!!!!Bayern Mistři!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ať trenuje Bayern kdo chce, stejně je to furt stejné

Reagovat
smazaný uživatel

pod Hitzfeldem to šlapalo

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, Ottmar je vyjmečný a jedinečný

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk nemá šanci.Povíme si pane hudec na konci sezony.Bayern!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Hezky Svejk.

Reagovat
Arne

OT: Union dále šlape, proti Rostocku hráli zase dobře a zase nedostali branku. Nemyslím si, že by vydrželi nahoře příliš dlouho, ale přece jen kdyby, tak nevím, jestli by vůbec mohli hrát v první lize, zda by na to byly peníze.

Dobře dnes hrál i Lautern, bod proti nevyzpytatelnému Aachenu se taky počítá, i když mohl vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

tak, při postupu do první ligy by přišli také lepší sponzoři, ale spíš si mylsím, že to bude od 6. místa níže... ale zachrání se...

Reagovat
Arne

Uff, tak to byla síla... Výkon Herthy otřesnej, teď je hlavně potřeba zvednout hlavu a v týdnu porazit alespoň ty Bröndby.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ať to neni výhra jako 3:2 to už by k postupu nestačilo...

Reagovat
Arne

Jj, tak jasný... Ale toho se nebojim, tři góly v současné situaci nejsme schopní dát, i kdybychom hráli proti TeBe.

Reagovat
smazaný uživatel

to my asi taky ne... jsem docela zvědavej, jak dopadneme proti Union Berlin...

Reagovat
Arne

V pohodě ho porazíte stejně jako to udělal Werder.

Reagovat
smazaný uživatel

no tak 3:1, ale Sahin tam zametl s Braafheidem a jednou i s van Buytenem... a to patří na lavičku druholigového klubu... nejlepší varianta by teď asi byla Breno - Badstuber

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg tá obrana a Pekarík zasa nehrá

Reagovat
smazaný uživatel

proč by měl? Rietherovi se celkem daří...

Reagovat
smazaný uživatel

Pekaríkovi ešte ani nedal šancu ten Veh asi preto

Reagovat
smazaný uživatel

v přípravě si snad zahrál... a na tréninku asi nepředvádí to co Riether...

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr dôvod je ten že je legionár ... v prírave hral 2x a raz striedal ...

Reagovat
Arne

To ani nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak radšej tam bude stavať nemca jak nejakého slováka ...

Reagovat
smazaný uživatel

Němece kterej už se jedná do reprezentace

Reagovat
Arne

Když jsou cizinec a domácí hráč tak zhruba vyrovnaní, tak tam kouč (pokud je domácí) dá vždycky toho domácího hráče, to je pravda... Ale tahle teorie je v tomhle případě úplně zcestná, neboť Riether patří k nejlepším pravým bekům v lize a Pekaríka kvalitou jasně předčí. On Pekarík není špatnej, ale na základ ve Wolfsburgu to není. V létě se, tuším, mluvilo o jeho hostování, aby se prosadil, měl by odejít. Vlci by ho pustili, když tam maji ještě Johnsona.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj neco se šuškalo o Hannoveru, ale či jako hosťovačka to nevím ... ak nezačne hrávať tak máme po dalšom talente

Reagovat
irik

Jak "máte po talente"? Střídá ve Wolfsburgu, to je víc, než si průměrný slovák může přát .

Reagovat
smazaný uživatel

No už ani nestrieda ... ked odchádzal tak určite nebol považovaný za priemerného hráča ...

Reagovat
irik

Nevím za co byl nebo je považovaný na slovensku, ale Já a i jeho kompetentní nadřízený, ho vidím jako hráče s menším potenciálem než Sascha Riether, proto hraje místo Pekáríka Riether ..., so einfach kann es sein .

Reagovat
smazaný uživatel

Magath to videl inak ...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže Magath už tam není a Veh chce jako "dvojku" na pravou stranu a Zaccarda...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer, šlapem

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburk

Reagovat
smazaný uživatel

a Bayern příště snad ukáže něco podobnýho co dnes HSV

Reagovat
tomasinho

Paráda HSV

Reagovat
smazaný uživatel

No ty vole já jsem vsadil na to Mainz, do teďka jsem o tom nevěděl, to jo

Reagovat
smazaný uživatel

do prdele HSV wolfsburg do toho

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburg zatím hraje dobře

Reagovat
smazaný uživatel

jj, poslední zápas z jejich podání se mi taky líbil

Reagovat
Arne

Tj, pokud takhle dobře (hlavně v defenzivě) bude hrát dále, nikdo se zlobit nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

já jo, kvůli Šimůnkovi

Reagovat
Arne

100. für Hertha BSC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele