3. kolo
21.08.2009 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 0:0

Schalke si do Sinsheimu přijelo evidentně pro bod a ten se mu také povedlo získat. Domácí Hoffenheim měl v drtivé většině hracího času převahu, ale koncovka jeho hráčů byla velice bídná, a proto po konci zápasu svítil na světelné tabuli stejný stav jako na jeho začátku - 0:0.

V úplném úvodu bylo mírně aktivnější překvapivě Schalke, ačkoliv nastoupilo v silně defenzivně laděném složení. Hosté se ovšem na dostřel branky prakticky nedostali a od desáté minuty začali prim hrát domácí. V 15. minutě přišla první obrovská šance, do níž se dostal Salihović, místo střely ale ještě volil pokus o nahrávku Obasimu a to, jak se ukázalo, bylo v daném momentě to nejhorší řešení. Deset minut nato se hosté dostali do náznaku šance, když před Hildebrandem nedosáhl na míč Farfán, a to bylo od Schalke v první půli vše.

Pod kotlem pak dále topil Hoffenheim, po necelé půlhodině měl výhodu přímého kopu z vynikající pozice, ale Carlos Eduardo s ní naložil velmi bídně. Ve 40. minutě byl náhle ve velmi dobré příležitosti Ibišević, který ale po skvělém centru Becka hlavičkoval mimo. Do poločasu ještě zahrozil průnikem Obasi, důsledně ho zakončit však nedokázal - podobně jako předním kolega Salihović.

Po změně stran se na obrazu hry příliš nezměnilo, což potvrdila hned 51. minuta, kdy Ba uvolnil Ibiševiće, ten ovšem z výhodné pozice střílel příliš slabě. Na druhé straně ohrozil Hildebranda Rafinha, který nebezpečně přetáhl přímý kop pod břevno. To bylo ale stejně jako v první půli na dlouhou dobu poslední zajímavá situace v blízkosti domácí branky, to na opačném konci hřiště bylo mnohem živěji. Nejprve po centru Eduarda hlavičkoval těsně vedle Compper, další hlavičkový pokus byl už přesnější, s projektilem Demby Ba ale neměl pozorný Neuer žádné potíže.

Chvíli nato bylo zase alespoň trochu vzruchu před Hildebrandem, Westermann ale jeho branku z otočky netrefil. V závěru už bylo čím dál tím více patrné, že časem otupělý tlak Hoffenheimu ovoce zřejmě nepřinese, a to se také potvrdilo. Se svým přímým kopem se snažil prolomit bezbrankový stav Salihović, ale když stejně jako o chvíli později hlavičkující Eduardo skulinku v Neuerově brance nenašel, skončilo utkání bez branek.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele