3. kolo
22.08.2009 15:30 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:5

V utkání dvou ofenzivě laděných týmů padlo celkem pět branek, všechny ovšem do sítě domácího Freiburgu. Ten sice měl také několik šancí, proměnit je ale nedokázal, načež mu hostující Leverkusen dal lekci z produktivity a veze si domů vysoké vítězství 5:0.

První minuty mnoho vzruchu nepřinesly, poté ale domácí na svého soupeře "lehli" a mírně favorizovaný Bayer se musel bránit. V deváté minutě měl první šanci Idrissou, z levého rohu pokutového území ale zamířil těsně vedle. Pět minut nato nevyužil svou šancí český obránce Krmaš, jenž hlavičkoval po Schusterově standardce mimo, o několik vteřin později zase chyběly pevnější nervy Flumovi, jenž sám před Adlerem selhal.

Další dvě příležitosti Freiburgu měl zkušený Jäger, obě své střely z dobrých pozic ovšem namířil těsně nad břevno. Jak se nakládá se šancemi, ukázal Leverkusen v 35. minutě, když Rolfes prostrčil míč na Kießlinga a ten pálil nechytatelně pod břevno - 0:1. První nebezpečná akce hostí a hned vedoucí branka, na hře domácích ale tato studená sprcha výraznější stopy nezanechala. Vyrovnat mohl Jäger, ale proti němu stál připravený Adler, na druhé straně měl příležitost Augusto, skvělý zákrok však vytáhl domácí brankář Salz.

Brzy po změně stran ale hosté domácím druhou kudlu do zad přece jen zarazili. Ve 47. minutě nahrál Augusto Barnettovi, který měl až příliš prostoru a času k tomu, aby zpoza vápna poslal míč přesně k pravé tyči - 0:2. Hráči domácícho SCF se ale opět zvedli, vyvinuli tlak, šanci si už ale vytvořili pouze jedinou a tu v 64. minutě poslal Schuster nad Adlerovu svatyni. Pět minut nato přišlo definitivní rozhodnutí, když vcelku chytatelný přímý kop Derdiyoka nedokázat Salz ani přinejmenším vyrazit - 0:3.

Tím byli domácí již naprosto zlomeni a sebevědomím hýříci "chemici" dokonali jejich debakl. V 75. minutě převzal Barnetta míč dobrých pětadvacet metrů od branky, popoběhl s ním a přízemní střelou zvýšil na 4:0 z pohledu Leverkusenu. Necelých deset minut nato si druhou branku v utkání připsal i Derdiyok, který těžil z dobře zahraného přímého kopu Kroose a hlavičkového přistrčení Rolfese a zblízka uzavřel skóre - 0:5.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele