3. kolo
23.08.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Bochum - Hertha BSC 1:0

Bochum podala velmi dravý výkon, oproti minulým zápasům dramaticky zlepšila obranu a po zásluze slaví své první vítězství v sezóně 1:0 nad Herthou, jejíž hra byla kromě posledních dvaceti minut takřka otřesná. O všem rozhodl krátce po přestávce domácí kapitán Anthar Yahia.

Utkání začalo ve slušném tempu a jako první zahrozili hosté. Ve čtvrté minutě zpoza vápna jedovatě vystřelil Cícero, jeho pokus ale šel pozemi mimo. Více aktivity ale prokazovali hráči domácího VfL, jenž jsi vytvořili první šanci ve 22. minutě a to hned vyloženou. Po rohu Epallého zapomněla berlínská obrana na Šestáka, ten ale na zadní tyči hlavičkoval vedle. Bochum měla mnohem více ze hry a to hlavně díky rychlému přístupu k hráčům Herthy, jejíž akce tak většinou končily už v zárodku.

Po půlhodině hry si vzal slovo domácí kapitána Yahia - nejprve neobratně hlavičkoval na svoji branku a jen díky pozornému Heerwagenovi si nedal vlastní branku. Brzy nato prošel Epallého přímý kop až na zadní tyč, kde stál již zmiňovaný Yahia, míč ovšem neumístil do volného prostoru k tyči a Drobný zasáhl. Ve zbytku poločasu si už domácí i přes tlak nic nevypracovali, a protože hra Berlíňanů byla spíš na náhodu, šlo se do kabin za nerozhodného stavu.

Po změně stran Bochum na svého soupeře vlétla, jak je v jejím zvyku, a ve 47. minutě už vedla. Standardku zpoza vápna rozehrál Epallé nakrátko k Yahiovi, jenž po zemi napálil míč do sítě - 1:0. Minutu nato mohl dát druhý gól Šesták, po rohu Freiera ovšem hlavičkoval slovenský útočník nad. Za dalších šest minut byl před Drobným opět Šesták a tentokrát hlavičkoval vedle, z podobné pozice do takřka stejného místa vedle hostující branky mířil hlavou o další minutu později Klimowicz.

Co se týče Herthy, tak inkasovaná branka jí alespoň trochu probudila. Nejprve vypálil příliš slabě Nicu, v 58. minutě pak vybojoval míč Ebert, našel na zadní tyči Domovčijského, kterého ale vychytal Heerwagen a skákající míč posléze odklidil do bezpečí Pfertzel. Domácí brankář byl v permanenci i přesně po hodině hry, kdy zneškodnil hlavičku Kačara. Na druhé straně to z přímého kopu zkusil tentokrát sám Epallé, Drobný si ale s problémy s jeho projektilem poradil.

Největší šance na vyrovnání se berlínskému týmu naskytla v 82. minutě, kdy Kačar středem hřiště prostrčil na střídajícího Raffaela, ten ale sám před Heerwagenem selhal, když míč špatně umístil a domácího brankáře tařka nastřelil. Chvíli nato ještě vypálil přízemní střelu Cícero, i s ní si ale Heerwagen v pohodě poradil. Další tlak Herthy již vyšel naprázdno a Bochum tak má tři body.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

Aufgehts Hertha!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:2!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze Hertha tesne vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele