Bundesliga - souhrn 28. kola

26.03.2010, 22:21, aktualizováno 28.03.2010, 19:33
Komentáře a souhrny
Schalke vyhrálo v Leverkusenu a poskočilo do čela před Bayern, který doma nestačil na Stuttgart. Wolfsburg vyhrál v Mainzu, 1. FC Köln zase veze body z Hannoveru, Werder přestřílel Norimberk, Hertha remizovala s Dortmundem. V neděli se body dělily i v Sinsheimu, zatímco Gladbach porazil HSV...

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:0

28.03.2010 17:30

Góly: 43. Roel Brouwers

Po pěti zápasech se Gladbach znovu dočkal výhry a to hned proti favorizovanému Hamburgu 1:0. Ten tak potvrdil svoji krizi, na páté Brémy ztrácí už čtyři body a může být hodně rád, že do EL by ho dostalo i momentální umístění. Zato Borussia se vrátila v tabulce před Köln a na sestupové příčky už má deset bodů k dobru.

Za ideálních vnějších podmínek a skvělé kulisy začalo utkání velkým náporem domácího týmu. Již ve druhé minutě utekl Reus a nahrál Matmourovi, jeho tvrdou střelu ale reflexivně vyrazil Rost, který pak byl připraven i proti Arangově střele z úhlu. HSV se nemohlo dostat do zápasu a v deváté minutě je znovu uchránil před pohromou Rost, který skvěle zasáhl proti umístěné hlavičce Frienda.

Další šanci měl opět Gladbach, když Reusovu střelu zblokoval Rozehnal, zhruba od dvacáté minuty ale začali čím dál tím více hrát hosté. Obrana Borussie ovšem hrála famózně, za jedinou šanci HSV se tak dá označit přímý kop z dobré pozice, který ale Trochowski poslal na tribunu. Dvě minuty před pauzou tak udeřilo na opačné straně hřiště, když po Arangově přímém kopu nedokázal Rozehnal odvrátit míč a Brouwers zblízka nekompromisně dal na 1:0.

Po obrátce hosté i se střídajícím Pitroipou pokračovali v mírném tlaku a právě utlý žolík mohl v 54. minutě vyrovnat, z levé strany pokutového území ale zadní tyč minul. Pokus o střelu zaznamenal také Zé Roberto, po hodině hry pak šel ze hřiště naštvaný van Nistelrooy a místo něj se po měsících útrap vrátil na zelený pažit Guerrero.

Ani ten ale hamburské ofenzivě trn z paty nevytrhl a v 66. minutě to byla naopak Borussia, kdo mohl skórovat. Míč lítal několik perných vteřin před hostující brankou jako horký brambor a HSV mohlo být hodně rádo, že neinkasovalo podruhé. V samém závěru se dvakrát pokusil o vyrovnání Petrić, jenže jednou neuspěl s přímým kopem a podruhé akrobaticky přestřelil, takže všechny body zůstaly v Porýní.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 1:1

28.03.2010 15:30

Góly: 80. Josip Šimunić - 64. Mohammadou Idrissou

Hoffenheim znovu nevystoupil z vlastního stínu a doma jen remizoval se sestupem ohroženým Freiburgem 1:1, přinejmenším alespoň ukončil své čekání na branku a upevnil si pozici ve středu tabulky. Hosté z Breisgau i přes neudržené vedení opustili předposlední příčku, rozhodující zápasy sezóny je však čekají v následujících týdnech.

Domácí tým, který měl na krku 270 minut bez vstřeleného gólu, začal aktivněji a hned po dvou minutách měl první šanci, když se míč odrazil k Eduardovi a hosty zachránil blokující obránce Butscher. Freiburg se v ofenzivě poprvé ozval v desáté minutě, Flumova střela z otočky ale k úspěchu nevedla. Na druhé straně předvedl katastrofální chybu Butscher a Ibišević společně s Eduardem si to hnali na hostující branku, prve jmenovaný ale sobecky zakončil a neuspěl.

Utkání nabízelo přehršel osobních soubojů, tempo a herní důvtip ale chyběly. K prolomení bezbrankového stavu tak mohla vést jen velká chyba jednoho z týmů a právě takovou předvedl po půlhodině hry domácí Compper, překvapený Idrissou ale přestřelil. Za Hoffenheim to pak zkusili Ibišević a Ibertsberger, jinak ale hra v poklidu dospěla do poločasového hvizdu.

Na začátku druhé půle krásně vypálil z dálky Gustavo, Freiburg ale se štěstím tuto situaci přežil. Na druhé straně mohli být hosté hodně rádi, když Mujdža coby poslední hráč fauloval Eduarda a viděl za to jen žlutou kartu. V 64. minutě pak hrubě chyboval Gustavo, Flumovu střelu dokázal Hildebrand vyrazit jen zpět k freiburskému záložníkovi, který předložil Idrissouovi a ten už neměl problém zakončit.

Domácí vsadili vše na jednu kartu, kouč Rangnick posílil ofenzivu i střídáním a deset minut před koncem to vyšlo. Překvapivě to ale bylo z rychlého kontru, když Eduardo poslal míč do běhu vysunutému stoperovi Šimunićovi a ten se v zakončení zachoval jako kanonýr. V úplném závěru na jedné straně pálil Vukcević a na druhé se dral do zakončení Caligiuri, na remíze se ale již nic nezměnilo.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Schalke 04 0:2

27.03.2010 18:30

Góly: 11. Kevin Kurányi, 28. Kevin Kurányi

Schalke 04 dnes udělalo rázný krok k titulu. Kevin Kuranyi dvěma góly prakticky odstřelil Leverkusen z boje o mistrovský titul.

Svižný fotbal úvodních minut přinesl první gól už v jedenácté minutě. Opět se totiž projevila nestabilita Bayeru v obraně, Castro špatně vystoupil, míč se dostal po precizní práci Farfána k Höwedesovi, ten nacentroval napříč pokutovým územím, Friedrich se Schwaabem se nedomluvili, Kuranyi zůstal volný a prokázal své kvality - poslal Schalke do vedení.

Königsblauen pokračovali ve své ofenzivní smršti, po jednom z rohovým kopů se skvěle uvolnil Bordon, ale Adler jeho ránu stačil skvělým reflexem na čáře vyrazit, na což na zadní tyči dorážející Edu trefil jen boční síť.

I pod druhým gólem se gigantickou měrou podepsala spolupráce Farfána s Kuranyim. Peruánský záložník našel centrem od postranní čáry špatně střeženého Kuranyiho, jenž hlavou zakončil k pravé tyči mimo Adlerův dosah. Německý reprezentant svůj hattrick mohl zkompletovat hned z následné akce, míč si ale špatně zpracoval.

Leverkusen se do první pořádné příležitosti dostal až ve 43. minutě, Kroosovu ránu ze střední vzdálenosti ale Neuer viděl a z pravého dolního rohu ji vyrazil. Leverkusen tak odcházel po prvním poločase do kabin s hlavami dole, naopak Schalke se mohlo radovat z poločasového vedení o dvě branky.

Jupp Heynckes se do druhého dějství odhodlal ke dvěma změnám. Nenápadného Helmese nahradil Lars Bender, místo chybujícího Schwaaba zase na hřiště vyběhl český obránce Michal Kadlec. Druhých 45 minut ale začalo lépe Schalke, bylo aktivnější a Werkself pokračovala ve hře z prvního poločasu, kdy stíhala hráče v bílém zastavovat pouze za cenu faulů.

Domácí se k tomu všemu lacině zbavovali míčů a Schalke se tak zadarmo dostávalo do šancí. Jednu z nich nasměroval na Edua Kuranyi, Friedrich ale v poslední chvíli dokázal míč skluzem zahrát na roh. Další rána do vazů a to doslovně přišla v 62. minutě, kdy Renato Augusto v doprovodu lékařského týmu odkulhal ze hřiště a musel být nahrazen Sarpeiem. Podobná situace potkala o čtyři minuty později i Schalke, Rafinha při jednom z akrobatických výskoků špatně dopadl a musel být ošetřen za postranní čárou, od které se na rozdíl od svého krajan v červeném dresu vrátil.

A když se Leverkusen do samotného závěru vyjma Barnettovy hlavičky k žádnému ohrožení, Schalke odjelo s výhrou 2:0. Manu Neuer si tak k dnešním narozeninám nemohl nadělit lepší dárek.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 4:2

27.03.2010 15:30

Góly: 1. Per Mertesacker, 20. Per Mertesacker, 36. Tim Borowski, 90. Clemens Fritz - 46. Mike Frantz, 63. Eric Choupo-Moting (pen.)

Werder doma přestřílel Norimberk 4:2 a po zásluze si třemi body upevnil páté místo. Brémští začali velice dobře a brzy je mohl hřát tříbrankový náskok, hosté ale prokázali velkou morálku, zabojovali a v závěru dokonce sahali po remíze.

Frankové přijeli k Weseru s defenzivní taktikou, už po 40 sekundách ale mohli tyto taktické plány pustit k vodě. Po Özilově rohu neuhlídal Choupo-Moting Mertesackera, který se hlavou trefil do levého rohu branky - 1:0. Zhruba deset minut trvalo hostům, než se dostali do zápasu, poté sice hlavičkoval Maroh a o střelu se pokoušel Frantz, jenže pro třetího brankáře Werderu Mielitze to neznamenalo žádné velké nebezpečí.

Ve 20. minutě naopak přišel další roh, tentokrát ho zahrál Marin, ale střelec byl stejný - chyby Schäfera a znovu Choupo-Motinga znovu využil hlavou Mertesacker - 2:0. Brémy posléze zvolnily a málem přišel trest, jenže ve 35. minutě našel Ottl svého mistra v pozorném Mielitzovi. Branka naopak padla hned z protiútoku, když Maroh katastrofálně ztratil míč, Marin nahrál Borowskému a ten chladnokrevně uklidil balon k tyčce - 3:0. Ještě před odchodem do šaten si hosté málem zvedli náladu, Gündogan ale v rozhodujícím okamžiku podklouzl.

I druhá půle začala rychlou brankou, tentokrát jí ale vsítil zvedající se Norimberk. Ve 47. minutě se na pravé straně uvolnil Judt a nahrál do pokutovému území volnému Frantzovi, který se s míčem otočil a do Mielitzova protipohybu snížil - 3:1. Hned minutu nato pálil Gündogan těsně vedle a podobně si vedl z přímého kopu Ottl. Pak se Werder zkoncentroval na obranu a vpředu mohl rozhodnout Almeida, jenže nestalo se.

Po hodině hry se nejprve v šestnáctce Norimberku odehrál souboj mezi Judtem a Marinem a domácí se hodně zlobili, to na druhé straně se už penalta pískala. V 63. minutě zahrál Fritz ve vápně hned oběma rukama a Choupo-Moting se z puntíku nemýlil - 3:2. Od té chvíli se hrálo nahoru-dolů, domácím v 82. minutě ještě zkomplikoval situaci Frings, který trefil rukou do obličeje protihráče a sudí Schmidt tasil červenou. Nakonec to ale s Brémami dobře dopadlo, ve druhé minutě nastavení šel do domácí šestnácky i Schäfer, který se pak nestačil vracet a Fritz tak mohl do prázdné branky uzavřít na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FC Köln 1:4

27.03.2010 15:30

Góly: 80. Steve Cherundolo - 11. Zoran Tošić, 20. Petit, 27. Milivoje Novakovič (pen.), 70. Zoran Tošić

Na Hannover opět bylo od fotbalového Boha uvaleno zlo. Svěřenci Mirka Slomky potvrdili pověst týmu s nejhorší obranou v lize a s Kölnem na domácím hřišti prohrávali 0:3 již po třiceti minutách. Hlavním hrdinou se stal dvougólový Duško Tosić.

Domácímu týmu hra na široké hřiště nevyšla. Již v osmé minutě se do velké šance dostal Maniche, ale po nezištné práci Novakoviće branku netrefil. 96ka ji ve své první příležitosti na oplátku také netrefil, krátce po šanci portugalského záložníka Balitschovu ránu vychýlil mimo tři tyče Štajner.

Ve 12. minutě se ale k velkému sólu nadechl Duško Tosić. Jednoduše vzal míč, obešel Andreasena, potom Schulze a střelou do pravého dolního rohu poslal rýnský klub do vedení. Hannover se na to snažil odpovědět o sedm minut později, ale ani tentokrát Štajnerův pokus v Mondragónově brance neskončil.

Köln na to měl jednoduchou a razantní odpověď v podobě gólu. Manichův křižný pas přistál u Petita, ten se podíval, kde stojí Fromlowitz a levou nohou navýšil vedení hostujícího týmu. Domácí se jen těžko sbírali z takového šoku, který jim Soldovci připravili. Když ve svých šancích selhali Ya Konan a hlava Hagguie, přišel na řadu další šok.

Balitsch jako smyslů zbavený zahrál v pokutovém území ukázkovou rukou, sudí Drees nařídil penaltu, kterou Milivoje Novaković proměnil. Od Balitsche to však v dolnosaském tyátru nebylo vše, těsně před odchodem ze šaten neunesl stav, vybil si zlost na Manichovi a po druhé žluté kartě musel opustit hřiště.

Na začátku druhé půle pak měli více ze hry domácí, jenomže do šancí se i přesto dostávali hosté. Jak Freis v 47., tak i Tosić v 54. minutě ale skóre nezvýšili. Na druhé straně se po dlouhém mrznutí v brance opět trochu prokrvil Mondragón, střely Štajnera a Schulze z dálky ale jeho kvality prověřily jen ve velmi malém měřítku.

71. minuta tohoto utkání jest symbolem dokonání fotbalového harakiri. Freis s Tosićem si prohráli s rezignující obranou a druhý jmenovaný podél bezmocného Fromlowitze zvýšil na 4:0. O deset minut později ještě zatočeným volným kopem ze dvaceti metrů udělal domácím fanouškům radost Cherundolo, ale to byla jen malá náplast.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0:0

27.03.2010 15:30

Góly: -

Když poslední tým tabulky uhraje remízu s celkem hrajícím o evropské poháry, většinou se mluví o zisku. Dnes ale Hertha ztratila dva body, od níž jí dělilo lepší zakončení a i trošku štěstíčka. Dortmund nakonec mohl strhnout výhru na svou stranu v závěru jedním z brejků, jinak ale nepotvrdil svoji formu z minulých kol.

Domácí nastoupili ve stejném složení, v jakém pěti góly rozebrali mistrovský Wolfsburg, a i na dobře zaplněném Olympiastadionu hráli od začátku hodně ofenzivně. Hned ve třetí minutě napřáhl z voleje Kačar, Weidenfellerovu svatyni ale o chlup minul. BVB poprvé vystrčilo své růžky v deváté minutě, Blaszykowského centr ale "panter" Barrios nezužitkoval.

Celkově ale měla více ze hry Hertha a ve dvacáté minutě mohl kýžené vedení trefit Gekas. Řecký útočník se po chybě hostující obrany ocitl sám před Weidenfellerem, udělal mu kličku, jenže se dostal do příliš většího úhlu a míč do sítě nedostal. Šanci pak měl i Ramos, ale pálil vedle a Raffael trefil jen boční síť. V závěru poločasu pak byl zcela volný Gekas na malém vápně, po Piszczekově centru ale míč nezasáhl.

I po změně stran byli Berlíňané lepší a hned po čtyřech minutách byl v pokutovém území Ramos, jenže se zakončením váhal příliš dlouho. Pak po Blaszcykowského faulu a nešťastném pádu na nohu musel být vystřídán Hubník, což se málem projevilo pár minut nato. Do vzduchu se vyšrouboval Barrios a hlavičkou mířil pěkně k tyči, Drobný se ale vytasil se skvělým zákrokem.

Deset minut před koncem už byl míč v dortmundské brance, jenže uznání od rozhodcovského tria se nedočkal. Dlouhý míč nešťastně prodložil Santana na hlavu Gekase, který přehodil Weidenfellera a přivedl Berlín do extráze, ovšem sudí viděli v předešlé situaci ofsajd. V závěru Hertha otevřela obranu a BVB mohlo rozhodnout, po Barriosově nahrávce ale Sahin vysoko přestřelil, a tak zůstalo u dělby bodů.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 1:2

27.03.2010 15:30

Góly: 31. Ivica Olić - 40. Christian Träsch, 49. Ciprian Marica

Velký problém má Bayern Mnichov. Mnichované znovu prohráli, tentokráte dokonce na domácím hřišti a se čtvrtou prohrou v sezoně zůstávají na 56 bodech, tedy bod před Schalke a 3 body před Leverkusenem. Právě tito dva přímí konkurenti se ve večerních hodinách utkají o první příčku, která v případě remízy zůstane Bayernu. Domácí sice dnes skórovali jako první, VfB ale stihlo do poločasu vyrovnat a na začátku druhého vstřelil vítězný gól Marica.

Bayern do jihoněmeckého derby nenastoupil v optimálním složení, na zdravotním stavu dvou mnichovských opor, Ribéryho a Robbena, se podepsal prodlužovaný zápas Německého poháru v Gelsenkirchenu a utkání tak začali na lavičce. Jejich místa zaujali Olić s Pranjićem. Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že únava nepoznamenala jen dva hráče, ale celý tým. Unavený dojem způsoboval pasivitu a ani Stuttgart aktivitou dvakrát neoplýval.

První zaznamenáníhodná událost se tak udála až po polovině poločasu, když ve 24. minutě z jednadvaceti metrů Butta prověřil Khedira. To Bayern nakoplo, v 26. minutě střílel hlavou Klose a dvě minuty po něm i Van Buyten. Nadešla 32. minuta a Bayern vedl 1:0 - vděčil za to především dvojici Chorvatů, první z nich, Pranjić, odcentroval a Ivica Olić přes Lehmanna zakončil do hostující branky.

Bayern se po vstřeleném gólu příliš uspokojil, nezpozorněl ani po Maricově varování z 39. minuty a tak, když čtyři minuty před poločasem nechali domácí střílet Träsche, se balon přes Badstuberova záda odrazil vysokým obloučkem za Buttova záda.

Do druhého poločasu už s jasným úmyslem zvítězit nasadil Van Gaal oba odpočívající borce z dua "Robbéry". Málo však platné, Bayernu to příliš nepomohlo. Jen čtyři minuty po začátku druhé půle zahrávalo VfB rohový kop, domácí obrana ho ani na druhý pokus nebyla schopna uklidit, ke střele se dostal Gebhart, jehož střelu ještě stačil vyrazit Butt. Míče se tak zmocnil Cacau, zatáhl ho a nacentroval na brankovou čáru, kde osamocený Marica usměrnil balon do odkryté branky - 1:2.

Času sice do konce ještě zbývalo spoustu, zážitků už se ale divákům dostalo pomálu. VfB vědělo, jak bránit monotónní útoky domácích, kteří stále dokola dostávali ochutnat unavenosti po zbytečném středečním prodloužení se Schalke. V konečné fázi zápasu ještě Van Gaal na úkor Müllera poslal na hrot Van Buytena, kterého v obraně nahradil po zranění se navrátivší a divoce vypadající Demichelis. Ke gólu ani přílišnému zdramatizování zápasu to však nevedlo a Stuttgart si připisuje výhru z nejcennějších, v Allianz Areně zvítězil 2:1 a přiblížil se pohárům.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0:2

27.03.2010 15:30

Góly: 83. Edin Džeko, 90. Edin Džeko

Wolfsburg dal zapomenout na trapnou prohru s Herthou z minulého kola a dvěma pozdními góly Džeka vyhrál v Mainzu, který pro změnu na prohru navázal prohrou. Vlci se tak stále blíží pohárovým příčkám, ale vzhledem k výhře Brém pořád ztrácejí propastných osm bodů. Mainz klesl do druhé poloviny tabulky na desátou příčku, pět bodů před Hoffenheim.

Jak se již stalo příjemnou tradicí, utkání Mainzu s Wolfsburgem mělo svižný průběh. Hned v páté minutě střílel Džeko a Mainz záhy hbitě zareagoval šancí Szalaie a Noveského. Mainz pomalu dostával Vlky pod tlak a přicházely i šance, především v podobě střel Ivanschitze. Wolfsburg reagoval prostřednictvím protiútoků, za zmínku stojí především Džekova střela z patnácté minuty.

S blížícím se koncem poločasu ale úroveň zápasu klesala, Wolfsburg převzal taktovku utkání, ale příliš aktivně nedirigoval. Džekův pád nechal rozhodčího Starka chladným a když se ve 42. minutě po Misimovićově kopu hlavou netrefil ani Barzagli, první poločas skončil bezbrankovým výsledkem 0:0.

Druhá půle začala stejně aktivně jako ta první, jen čtyři minuty po jejím začátku střílel Heller. Minutu po něm pak Fathi po Schürrleho centru trefil levou tyč. Wolfsburg odpověděl náznaky šancí v podání Misimoviće a Grafiteho v 55. minutě. Šest minut na to hrozil, avšak nepříliš nebezpečně, ještě Sascha Riether.

Krátce na to, pouhou minutu, se do toho opět obuli domácí a bylo na co koukat. V 62. minutě po chybě Madlunga s Barzaglim selhal sám před Benagliem Amri a o několik okamžiků později švýcarský gólman vychytal i přesně hlavičkujícího Szalaie. O dvě minuty později ještě střílel ze střední vzdálenosti Ivanschitz.

Příštích dvacet minut se odehrávalo v poněkud klidnějším rázu, pak ovšem přišly chvíle Edina Džeka. Přesněji byly dvě - nejprve bosenský snajpr ve 83. minutě hlavičkoval do branky geniální pas Misimoviće a stejně úspěšně zakončoval i těžký centr Riethera na vzdálenější tyči, čímž se v rámci tabulky střelců dotáhl na prvního Kießlinga.

Více informací k zápasu

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 1:2

26.03.2010 20:30

Góly: 10. Lewis Holtby - 29. Marco Russ, 64. Caio

Frankfurt otočil zápas v Bochumi a opět se posunul výše v tabulce. Naopak domácím proklouzl zápas mezi prsty a ještě budou mít problémy se záchranářskými boji.

Frankfurt byl od počátku aktivnější, což mu dokonale umožňovala pasivní hra Bochumi. Po jednom z propadnutí středové řady domácích se dopředu řítil Korkmaz, nacentroval na Meiera, ten si ale míč nezpracoval ideálně a Heerwagen už neměl potíže. O to překvapivější bylo brzké vedení domácích - Hashemian potáhl míč po pravé straně, nacentroval napříč celým pokutovým územím a Lewis Holtby na zadní tyči už měl jednoduchou úlohu.

Eintracht i přes inkasovanou branku nadále kontroloval hru a ve 29. minutě se dočkal zaslouženého vyrovnání. Köhlerův centr z přímého volného kopu přizvedl hlavou Marco Russ a prodloužením na zadní tyč srovnal stav. Hosté nadále domácí tlačili, Altintop, Meier i Korkmaz byli velmi blízko převržení výsledku na stranu hessenského klubu, ale ani jednou neuspěli a proto šly oba týmy do kabin za stavu 1:1.

Trenéři do druhých poločasů neudělali ani jednu změnu. Jediná tak přišla v přístupu domácích, kteří najednou dokázali ke svému soupeři ve středu pole přistupovat, přesto ale inkasovali. V 64. minutě po brilantním zákroku Nikolova dokázal Korkmaz předat míč Caiovi, ten z 25 metrů napřáhl a zamířil přesně.

V 77. minutě měl na kopačce konečné rozhodnutí Halil Altintop, místo toho ale šancí pohrdl. Na druhé straně se pak v ojedinělé šanci domácích zjevil střídající Dedić, ale přestřelil branku. Frankfurt již domácí takřka do ničeho nepustil a před zápasem v Leverkusenu vyhrál již druhý zápas v řadě. Bochum čeká záchranářský souboj s Freiburgem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Schalke 0428177446:2258
2.Bayern Mnichov28168455:2656
3.Bayer Leverkusen281411356:3053
4.Borussia Dortmund28147746:3349
5.Werder Brémy28139658:3548
6.Hamburger SV281111648:3344
7.VfB Stuttgart28118941:3641
8.Eintracht Frankfurt28118937:4041
9.VfL Wolfsburg281171052:5140
10.1. FSV Mainz 05281081029:3538
11.TSG Hoffenheim28971235:3234
12.Borussia Mönchengladbach28971236:4734
13.1. FC Köln287101127:3531
14.VfL Bochum28691330:5127
15.1. FC Norimberk28671526:4725
16.SC Freiburg28661626:5024
17.Hannover 9628651730:5423
18.Hertha BSC28471727:4819

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (78)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jak hral fenin?

Reagovat
homeles8

2 (2)

Reagovat
smazaný uživatel

kde je někdo?

Reagovat
smazaný uživatel

na Stuttgart letos asi nemáme alespoň se tomu už dneska dalo říkat fotbal - ale chyběl nám útočník, který by z půl šance dal gól (a raději bych viděl, že o poločase je vystřídán Klose než Olić)

Reagovat
smazaný uživatel

6 bodov sme posebe stratili..ku*va to snad nie..Ešte ked Robben je zraneni tak konec:(

Reagovat
smazaný uživatel

snad si někdo nahoře uvědomí, že by to chtělo někoho do obrany a začnou se snažit o Boatenga

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mali sme dost smolu..škoda že Mirko Klose je total z formy..Mal nechat Ivicu radšej...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen X musi byt

Reagovat
Tomanatura

Tosič Jak hrál?

Reagovat
smazaný uživatel

překvapivě a asi i dobře... těším se až ty góly uvidím

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Zas sa modlit žeby Schalke X bola...ked budeme majstri ,možu ma za svätca vyhlasit..z Tolkeho modlenia...Daôši tyžden v Schalke..Tam pojde o všetko..ak tam prehrame..tak potom...ale verim..v utorok sa nakopneme dobrym vykonom z MU.verim tomu..To vždy a vždy tak byva..Ked sa nedari v lige,tak Liga majstrov ide..a opačne

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že Hertha má pořád šanci se udržet i bez baráže

Reagovat
Liquid

když koukneš na los tak defacto nemá

Reagovat
Arne

Šance je furt, ale každým kolem jde dolů a dolů... Dneska to mělo být za tři body, ale my to prostě doma o gól nedokážeme urvat.

Reagovat
jv

Tak ta dnešní remíza je pro Vás skutečně málo, ale šance tam furt je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ottttmaaaar Hitzfleeeeeld!!!!!!!!

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

Man U bude mít hodně lehkýho soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

3 zápasy z toho dva prohráné a jeden postup v poháru DFB a už by se tu vyhazoval trenér a postup má jistej Manchester

Reagovat
smazaný uživatel

:(((( Bayern ku koncu sezony ked teraz je to najdolezitejie nam dochadza dych, ale stale verim ze nas to nezlomi aj ked z manchestrom mame minimalne sance aspon bundesligu nech zvladneme FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu nerozumiem..v Schalke,ešte aj zly teren,von zapas,ešte aj lepši super ako VFB..Hrame krasne,vzorovo v obrane,..ukažkovo .za 120 minut nedostaneme gol..keby sa hral 200 minut my v stredu gol nedostaneme..určite..pride Stuttgart a už chyby v obrane..v utoku už nesme tak nebezpečny..ja nerozumiem tomu...ALe ne tak sme stale prvy,hrame finale DFb a pred nami je 4 finale LM..Može to ešte byt ndaherna sezona...Ale aj katastrofalna..aj ked učast v Lm mame už aj na dalši rok..No ked neprehame dalšie zapasy a dortmund by nas nedobehol..ale to pochybujem...Už len čaakam čo naskoči na FCb . de že čo je z Robbenom..z Mu nehra Schweini a ked nebude ani Robben..to bude zle..

Reagovat
Arne

Na Schalke v obraně vzorově? Nechci nic říkat, ale KK tam šel sám na bránu, tomu neříkám zrovna vzorové bránění... A byly i další šance, i když vy jste jich měli víc a vyhráli zaslouženě.

Reagovat
smazaný uživatel

Nema nekdo link na Leverkusen ? prosim.. :)

Reagovat
Tomanatura

Semifinále LM volá

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rád, že se objevují noví fanoušci Bayernu, ikdyž FCB právě prohrál zápas

Reagovat
Arne

Reagovat
Tomanatura

Já mám Bayern docela rád, vždycky jsem jim tak nějak přál, jen letos to nejde(Van Gaal, teďka ten dvojzápas proti MU)

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

toľko rečí. DFB Pokal, Bundesliga a v LM najlepšie zarábajúce mužstvo čo viac chcete ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chceme titul, DFB Pokal a nespavit si hanbu s Manchestrom

Reagovat
irik

Já nechci doma prohrávat se Stuttgartem. Opravdu ne.

Reagovat
smazaný uživatel

doma nie že zo Stuttgartom ale ani s Barcou, Chelsea a podobne

Reagovat
stas87

preco nehrava tavares v hamburgu?ci uz je nekde na hostovacke?nemam info

Reagovat
Arne

Už je v Norimberku a hraje tam docela solidně.

Reagovat
Arne

Myslím, že s jistotou můžu říct, že nám ukradli gól a s ním dva body... Taková situace je samozřejmě dost na hraně, ale s principu je to stejný, jako při gólu Norimberku před dvěma týdny. K tomu trest pro nás a Schäfer omilostněn, zkrátím to - ať jdou do prdele.

Reagovat
jv

Musím uznat, že jste dneska měli na to ten zápas vyhrát.

Reagovat
Arne

Co si myslíš o té situaci, kdy dal Gekas góla?

Reagovat
jv

Podle mě to byl regulérní gól, kterej Vám rozhodčí neuznali, míč prodlužoval tuším, že Santana a Gekas to trefil, podle mě to bylo jasná chyba rozhodčích.

Jinak sorry, že sem píšu až teď, ale tenhle výkend je fakt nabitej, nemám vůbec čas.

Reagovat
Arne

Jj, kromě Kloppa prakticky všichni uznali, že to byl regulérní gól, jak experti v různých studiích, tak nějakej šéf rozhodčích... Holt pech, no.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ono je občas blbost jako trenér týmu, kterýmu sudí přilepšil si na něj stěžovat... ikdyž zde to bylo tak jasné...

Reagovat
irik

Felix Magath .

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem koukal co vymyslel. Bayer si zahrál až ke konci. I když je fakt, že dost pomohla i ta jejich zoufalá obrana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Neskutečné

Chci se zeptat, Kuranymu teď končí smlouva a on nechce prodloužit, nebo jak to je?

Reagovat
Bakary3

Vypadá to, že nechce, taky, když odejde zadarmo, bude mít u novýho klubu určitě lepší plat.., ale když udělaj titul nebo i druhý místo, LM bude jasná.. Kdo ví ?

Reagovat
Bakary3

To neni člověk !!

Reagovat
jv

To je opravdu neskutečný, co tam předvádí, tu jejich dnešní výhru na Bayeru jsem opravdu nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejlepších trenérů současnosti

Reagovat
Bakary3

Tak mě napadá, že by asi bylo nejlepší, kdyby šli do LM Schalke s Leverkusenem přímo a Bayern do předkola, kde má větší šanci než tyhle dva týmy.. Ale tam je to taky loterie, v nemistrovský části můžou vyfasovat třeba Arsenal, Valencii, ACM.. No nechme se překvapit..

Reagovat
Bakary3

Jé, napsal jsem kravinu, ty zmíněný týmy jsou do třetího místa a kvalifikaci o LM hrát nebudou, ale asi víte, jak jsem to myslel..

Reagovat
smazaný uživatel

kromě toho bude nasazenej

Reagovat
smazaný uživatel

kromě toho bude nasazenej

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník nevypadá dobře

Reagovat
Arne

To nevypadal už na při zápase a ten idiot Kuba se ještě tlemil, že mu to sudí odpískali... Máš nějaký bližší info, co mu je?

Reagovat
Arne

Hm, takže nic konkrétního, ale Funkelova výpověď potvrzuje mé obavy.

Reagovat
smazaný uživatel

v obličeji?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Běž do postele fracku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

no, Hoffenheim je v háji, po sezóně je čeká asi nepříjemnej výprodej ...

Reagovat
smazaný uživatel

zájem bude především o Carlose Eduarda, pak asi ještě Obasi a zbytek by se asi stěhoval do slabších celků...

Reagovat
Arne

Jen Eduardo, oni peníze mají, ale problém bude ty hráče, kteří chtějí výš a mají na to... Odpovědnost tam budou muset vzít jiní, letos by bez Eduarda hráli o sestup.

Jinak Joe Šimunić dneska Docela jsem byl šokovanej, když jsem ho v závěru viděl na hrotu, jak to tam s přehledem uklízí.

Reagovat
Godwinson

nejde o peníze, ale o to, že čímž hloubš skončí, tím hůř pro ně, pochybuju, že zrovna takovej Eduardo bude hrát takhle dole, co se týče těch hráčů, co mají na to hráč výš, myslim, že to rozhodně neni jen o Eduardovi, i když jak píšeš, i bez něj by to bylo zajímavý ...

Reagovat
Arne

Není to jen o Eduardovi, ale hlavně o něm... Ten rozdíl v zápasech, kdy hrál a dobře se vypal, oproti těm, kde byl otrávenej nebo nehrál, byl enormní.

Jinak o peníze nejde, prakticky o tom jsem já psal... Hopp před sezónou (nebo možná v průběhu podzimu) říkal, že museji skončit pátí, jinak takového Eduarda neudrží. Dále přicházejí v úvahu snad jen Salihović a Beck, nikdo jinej mě nenapadá. Obasi a Ba šli hodně dolů, stejně tak Ibišević, pro Comppera, Gustava a Hildebranda je Hoffe tak akorát a Joe je tam jen rok, takže hned pryč taky těžko půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach (v příští sezoně už to snad bude souboj o poháry)

Reagovat
Arne

Hrajou tak hezky bojovně, přál bych jim to, i kvůli fandům.

Nevíš náhodou, proč se příští týden nehraje páteční předehrávka?

Reagovat
smazaný uživatel

asi kvůli náročnému programu... LM v úterý a Evropská liga ve čtvrtek...

Reagovat
Arne

To určitě ne... LM úterý + středa a EL ve čtvrtek, to je skoro celou sezónu, v pátek se vždycky nehrálo jen kvůli repre pauze. Nechápu to...

Reagovat
Arne

Aha, tak Karfreitag, Velký pátek.

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele