28. kolo
28.03.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - SC Freiburg 1:1

Hoffenheim znovu nevystoupil z vlastního stínu a doma jen remizoval se sestupem ohroženým Freiburgem 1:1, přinejmenším alespoň ukončil své čekání na branku a upevnil si pozici ve středu tabulky. Hosté z Breisgau i přes neudržené vedení opustili předposlední příčku, rozhodující zápasy sezóny je však čekají v následujících týdnech.

Domácí tým, který měl na krku 270 minut bez vstřeleného gólu, začal aktivněji a hned po dvou minutách měl první šanci, když se míč odrazil k Eduardovi a hosty zachránil blokující obránce Butscher. Freiburg se v ofenzivě poprvé ozval v desáté minutě, Flumova střela z otočky ale k úspěchu nevedla. Na druhé straně předvedl katastrofální chybu Butscher a Ibišević společně s Eduardem si to hnali na hostující branku, prve jmenovaný ale sobecky zakončil a neuspěl.

Utkání nabízelo přehršel osobních soubojů, tempo a herní důvtip ale chyběly. K prolomení bezbrankového stavu tak mohla vést jen velká chyba jednoho z týmů a právě takovou předvedl po půlhodině hry domácí Compper, překvapený Idrissou ale přestřelil. Za Hoffenheim to pak zkusili Ibišević a Ibertsberger, jinak ale hra v poklidu dospěla do poločasového hvizdu.

Na začátku druhé půle krásně vypálil z dálky Gustavo, Freiburg ale se štěstím tuto situaci přežil. Na druhé straně mohli být hosté hodně rádi, když Mujdža coby poslední hráč fauloval Eduarda a viděl za to jen žlutou kartu. V 64. minutě pak hrubě chyboval Gustavo, Flumovu střelu dokázal Hildebrand vyrazit jen zpět k freiburskému záložníkovi, který předložil Idrissouovi a ten už neměl problém zakončit.

Domácí vsadili vše na jednu kartu, kouč Rangnick posílil ofenzivu i střídáním a deset minut před koncem to vyšlo. Překvapivě to ale bylo z rychlého kontru, když Eduardo poslal míč do běhu vysunutému stoperovi Šimunićovi a ten se v zakončení zachoval jako kanonýr. V úplném závěru na jedné straně pálil Vukcević a na druhé se dral do zakončení Caligiuri, na remíze se ale již nic nezměnilo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

hoffenheim musí...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg musi, jemu ide o zachranu, Hoffenheimu je pekne v strede tabulky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele