28. kolo
27.03.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 1:2

Velký problém má Bayern Mnichov. Mnichované znovu prohráli, tentokráte dokonce na domácím hřišti a se čtvrtou prohrou v sezoně zůstávají na 56 bodech, tedy bod před Schalke a 3 body před Leverkusenem. Právě tito dva přímí konkurenti se ve večerních hodinách utkají o první příčku, která v případě remízy zůstane Bayernu. Domácí sice dnes skórovali jako první, VfB ale stihlo do poločasu vyrovnat a na začátku druhého vstřelil vítězný gól Marica.

Bayern do jihoněmeckého derby nenastoupil v optimálním složení, na zdravotním stavu dvou mnichovských opor, Ribéryho a Robbena, se podepsal prodlužovaný zápas Německého poháru v Gelsenkirchenu a utkání tak začali na lavičce. Jejich místa zaujali Olić s Pranjićem. Hned od úvodního hvizdu bylo patrné, že únava nepoznamenala jen dva hráče, ale celý tým. Unavený dojem způsoboval pasivitu a ani Stuttgart aktivitou dvakrát neoplýval.

První zaznamenáníhodná událost se tak udála až po polovině poločasu, když ve 24. minutě z jednadvaceti metrů Butta prověřil Khedira. To Bayern nakoplo, v 26. minutě střílel hlavou Klose a dvě minuty po něm i Van Buyten. Nadešla 32. minuta a Bayern vedl 1:0 - vděčil za to především dvojici Chorvatů, první z nich, Pranjić, odcentroval a Ivica Olić přes Lehmanna zakončil do hostující branky.

Bayern se po vstřeleném gólu příliš uspokojil, nezpozorněl ani po Maricově varování z 39. minuty a tak, když čtyři minuty před poločasem nechali domácí střílet Träsche, se balon přes Badstuberova záda odrazil vysokým obloučkem za Buttova záda.

Do druhého poločasu už s jasným úmyslem zvítězit nasadil Van Gaal oba odpočívající borce z dua "Robbéry". Málo však platné, Bayernu to příliš nepomohlo. Jen čtyři minuty po začátku druhé půle zahrávalo VfB rohový kop, domácí obrana ho ani na druhý pokus nebyla schopna uklidit, ke střele se dostal Gebhart, jehož střelu ještě stačil vyrazit Butt. Míče se tak zmocnil Cacau, zatáhl ho a nacentroval na brankovou čáru, kde osamocený Marica usměrnil balon do odkryté branky - 1:2.

Času sice do konce ještě zbývalo spoustu, zážitků už se ale divákům dostalo pomálu. VfB vědělo, jak bránit monotónní útoky domácích, kteří stále dokola dostávali ochutnat unavenosti po zbytečném středečním prodloužení se Schalke. V konečné fázi zápasu ještě Van Gaal na úkor Müllera poslal na hrot Van Buytena, kterého v obraně nahradil po zranění se navrátivší a divoce vypadající Demichelis. Ke gólu ani přílišnému zdramatizování zápasu to však nevedlo a Stuttgart si připisuje výhru z nejcennějších, v Allianz Areně zvítězil 2:1 a přiblížil se pohárům.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern vyhraje 2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím,že vyhrajeme,ale sestava bude jiná.Gaal bude muset Robbena šetřit.

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle výkon byla prvotřídní ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Gaal je zralej na rezignaci!!!!!!!! FC BAYERN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele