28. kolo
28.03.2010 17:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 1:0

Po pěti zápasech se Gladbach znovu dočkal výhry a to hned proti favorizovanému Hamburgu 1:0. Ten tak potvrdil svoji krizi, na páté Brémy ztrácí už čtyři body a může být hodně rád, že do EL by ho dostalo i momentální umístění. Zato Borussia se vrátila v tabulce před Köln a na sestupové příčky už má deset bodů k dobru.

Za ideálních vnějších podmínek a skvělé kulisy začalo utkání velkým náporem domácího týmu. Již ve druhé minutě utekl Reus a nahrál Matmourovi, jeho tvrdou střelu ale reflexivně vyrazil Rost, který pak byl připraven i proti Arangově střele z úhlu. HSV se nemohlo dostat do zápasu a v deváté minutě je znovu uchránil před pohromou Rost, který skvěle zasáhl proti umístěné hlavičce Frienda.

Další šanci měl opět Gladbach, když Reusovu střelu zblokoval Rozehnal, zhruba od dvacáté minuty ale začali čím dál tím více hrát hosté. Obrana Borussie ovšem hrála famózně, za jedinou šanci HSV se tak dá označit přímý kop z dobré pozice, který ale Trochowski poslal na tribunu. Dvě minuty před pauzou tak udeřilo na opačné straně hřiště, když po Arangově přímém kopu nedokázal Rozehnal odvrátit míč a Brouwers zblízka nekompromisně dal na 1:0.

Po obrátce hosté i se střídajícím Pitroipou pokračovali v mírném tlaku a právě utlý žolík mohl v 54. minutě vyrovnat, z levé strany pokutového území ale zadní tyč minul. Pokus o střelu zaznamenal také Zé Roberto, po hodině hry pak šel ze hřiště naštvaný van Nistelrooy a místo něj se po měsících útrap vrátil na zelený pažit Guerrero.

Ani ten ale hamburské ofenzivě trn z paty nevytrhl a v 66. minutě to byla naopak Borussia, kdo mohl skórovat. Míč lítal několik perných vteřin před hostující brankou jako horký brambor a HSV mohlo být hodně rádo, že neinkasovalo podruhé. V samém závěru se dvakrát pokusil o vyrovnání Petrić, jenže jednou neuspěl s přímým kopem a podruhé akrobaticky přestřelil, takže všechny body zůstaly v Porýní.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele