28. kolo
27.03.2010 15:30 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 4:2

Werder doma přestřílel Norimberk 4:2 a po zásluze si třemi body upevnil páté místo. Brémští začali velice dobře a brzy je mohl hřát tříbrankový náskok, hosté ale prokázali velkou morálku, zabojovali a v závěru dokonce sahali po remíze.

Frankové přijeli k Weseru s defenzivní taktikou, už po 40 sekundách ale mohli tyto taktické plány pustit k vodě. Po Özilově rohu neuhlídal Choupo-Moting Mertesackera, který se hlavou trefil do levého rohu branky - 1:0. Zhruba deset minut trvalo hostům, než se dostali do zápasu, poté sice hlavičkoval Maroh a o střelu se pokoušel Frantz, jenže pro třetího brankáře Werderu Mielitze to neznamenalo žádné velké nebezpečí.

Ve 20. minutě naopak přišel další roh, tentokrát ho zahrál Marin, ale střelec byl stejný - chyby Schäfera a znovu Choupo-Motinga znovu využil hlavou Mertesacker - 2:0. Brémy posléze zvolnily a málem přišel trest, jenže ve 35. minutě našel Ottl svého mistra v pozorném Mielitzovi. Branka naopak padla hned z protiútoku, když Maroh katastrofálně ztratil míč, Marin nahrál Borowskému a ten chladnokrevně uklidil balon k tyčce - 3:0. Ještě před odchodem do šaten si hosté málem zvedli náladu, Gündogan ale v rozhodujícím okamžiku podklouzl.

I druhá půle začala rychlou brankou, tentokrát jí ale vsítil zvedající se Norimberk. Ve 47. minutě se na pravé straně uvolnil Judt a nahrál do pokutovému území volnému Frantzovi, který se s míčem otočil a do Mielitzova protipohybu snížil - 3:1. Hned minutu nato pálil Gündogan těsně vedle a podobně si vedl z přímého kopu Ottl. Pak se Werder zkoncentroval na obranu a vpředu mohl rozhodnout Almeida, jenže nestalo se.

Po hodině hry se nejprve v šestnáctce Norimberku odehrál souboj mezi Judtem a Marinem a domácí se hodně zlobili, to na druhé straně se už penalta pískala. V 63. minutě zahrál Fritz ve vápně hned oběma rukama a Choupo-Moting se z puntíku nemýlil - 3:2. Od té chvíli se hrálo nahoru-dolů, domácím v 82. minutě ještě zkomplikoval situaci Frings, který trefil rukou do obličeje protihráče a sudí Schmidt tasil červenou. Nakonec to ale s Brémami dobře dopadlo, ve druhé minutě nastavení šel do domácí šestnácky i Schäfer, který se pak nestačil vracet a Fritz tak mohl do prázdné branky uzavřít na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Brémy zvítězí a Norimberk bude mít problémy se zachránit.2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele