28. kolo
27.03.2010 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 0:0

Když poslední tým tabulky uhraje remízu s celkem hrajícím o evropské poháry, většinou se mluví o zisku. Dnes ale Hertha ztratila dva body, od níž jí dělilo lepší zakončení a i trošku štěstíčka. Dortmund nakonec mohl strhnout výhru na svou stranu v závěru jedním z brejků, jinak ale nepotvrdil svoji formu z minulých kol.

Domácí nastoupili ve stejném složení, v jakém pěti góly rozebrali mistrovský Wolfsburg, a i na dobře zaplněném Olympiastadionu hráli od začátku hodně ofenzivně. Hned ve třetí minutě napřáhl z voleje Kačar, Weidenfellerovu svatyni ale o chlup minul. BVB poprvé vystrčilo své růžky v deváté minutě, Blaszykowského centr ale "panter" Barrios nezužitkoval.

Celkově ale měla více ze hry Hertha a ve dvacáté minutě mohl kýžené vedení trefit Gekas. Řecký útočník se po chybě hostující obrany ocitl sám před Weidenfellerem, udělal mu kličku, jenže se dostal do příliš většího úhlu a míč do sítě nedostal. Šanci pak měl i Ramos, ale pálil vedle a Raffael trefil jen boční síť. V závěru poločasu pak byl zcela volný Gekas na malém vápně, po Piszczekově centru ale míč nezasáhl.

I po změně stran byli Berlíňané lepší a hned po čtyřech minutách byl v pokutovém území Ramos, jenže se zakončením váhal příliš dlouho. Pak po Blaszcykowského faulu a nešťastném pádu na nohu musel být vystřídán Hubník, což se málem projevilo pár minut nato. Do vzduchu se vyšrouboval Barrios a hlavičkou mířil pěkně k tyči, Drobný se ale vytasil se skvělým zákrokem.

Deset minut před koncem už byl míč v dortmundské brance, jenže uznání od rozhodcovského tria se nedočkal. Dlouhý míč nešťastně prodložil Santana na hlavu Gekase, který přehodil Weidenfellera a přivedl Berlín do extráze, ovšem sudí viděli v předešlé situaci ofsajd. V závěru Hertha otevřela obranu a BVB mohlo rozhodnout, po Barriosově nahrávce ale Sahin vysoko přestřelil, a tak zůstalo u dělby bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ozaj sme stratili dva body.....mohli sme vyhrať...........snáď o týždeň v Kolíne, veď vonku nám t celkom ide....IMMER WIEDER HERTHA!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele